אני מגישה כפיות ריבת אגסים לטועמים שלי ומקבלת מגוון ניחושים: האם זו ריבת פפאיה?.. אולי חבושים.. אכן, מעט קשה לנחש, לריבת האגסים החדשה שלנו טעם נפלא, שונה ומיוחד
.הריבה דורשת מעט הכנה מוקדמת והיא מיוחדת, במתיקות רבה וצבע אדמדם
בביקורי האחרון בחנות הירקות השכונתית קניתי קילו וחצי אגסי ענק ירוקים צהבהבים עם לחיים אדומות בחלקן. אני באופן אישי אוהבת מאוד לאכול רק אגסים מזן זה. אגסים להכנת ריבה חשוב שיהיו מוצקים וקשים - תכולת הפקטין תהיה גבוהה יותר מפרי בשיא בשלותו, דבר הנכון לפירות נוספים. יחד עם זאת שנחזק את הריבה בפקטין שנכין מהגרעינים והקליפות, הנה האגסים שלי
את האגסים נקלוף, את הקליפות נשמור ונשים בסיר. נחצה את האגסים, בעזרת תפוחן נוציא את החרצנים והליבה, גם אותם נשים בסיר
כך נראה הסיר שלנו עם הקליפות והגרעינים. נבשל הכול יחד דקות אחדות, נסנן ואת הנוזל ונשמור אותו לבישול הריבה
חיכיתי לקיווי שיבשילו ולהם.. היה את הזמן שלהם. בכל יום ניגשתי ומיששתי, את הרך והבשל הכנסתי למקרר
כל שרצית זה להכין סורבה קיווי. הצבעים הירוקים חביבים עלי, גם השילוב של החמצמץ מתוק, שכאן בסורבה מודגש וטעים מאוד. סורבה קיווי זה דבר נפלא
סורבה קיווי- המתכון
. עלות הסורבה כוללת את מחיר הפרי + 200 גרם סוכר
:יממה לפני הכנת הסורבה או מספר שעות לפני ההכנה נכין סירופ סוכר
בקלחת מבשלים 1 כוס מדידה סוכר לבן (200גרם) עם 1 כוס מדידה מים. מערבבים להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות ברתיחה מתונה. מסירים מהלהבה, מצננים על השיש ולאחר מכן במקרר עד שהסירופ קר מאוד
.בוחרים כ 600/650 גרם קיווי בשל (בערך 8 יחידות) ושומרים במקרר עד ההכנה
.שוטפים, מנגבים וקולפים את הפרי
חותכים גס את הקיווי לתוך מיכל מעבד מזון, מוסיפים את סירופ הסוכר הקר (300 מ"ל) וכף מדידה מיץ לימון סחוט טרי
.טוחנים הכל יחד קצרות
.מעבירים את התערובת למכונת סורבה/גלידה. מפעילים לפי הוראות היצרן עד לקבלת סורבה
.מעבירים את הסורבה למיכל הקפאה ומקפיאים למשך שעתיים או למשך כל הלילה
.מוציאים מהפריזר דקות ספורות לפני ההגשה, בעזרת כף גלידה מוציאים כדורי סורבה
קפצתי עם אימי לחנות הירקות הסמוכה. בזמן שהיא בחרה פלפלים ירוקים בהירים יפים כל כך, אני בחרתי מלון קנטלופ גדול, בשל(מעט רך) ויפה. על דעת המומחים אצלנו במשפחה.. לבחירת מלון מוצלח יש 2 פרמטרים עיקריים - הריח הנעים, אז הסניפו מעט את המלון, במיוחד בראשו :-) וגם, קליפתו תהיה מסורגת ויפה. בבית התברר שבחירת המלון היתה ממש מוצלחת
!אז יש עם מה לעבוד
בקרוב, סורבה קיווי, נפלא
.המלון התגלה כבשל מאוד ותוכו בצבע כתום, המתיקות בשיאה, חייבים להכין ממנו משהו ועכשיו
.בשבועות האחרונים אני לומדת תחום חדש ומרתק, הכנת סורבה פרי ובהמשך גם הכנת מיני גלידות
אני מחייכת כעת, חושבת לעצמי שעוד אלמד לגלגל כדורי סורבה מושלמים ממש... וגם אלמד להכין מיני סורבה וג'לטו מגוון, אני בתחילת הלימודים (העצמיים) וזה מרתק. להכנת סורבה/גלידה בבית יש מספר יתרונות
.מרכיבים טבעיים בלבד
.מרכיבי איכות
.מגוון גדול של טעמים, תוספים ויופי של גוונים/צבעים
.קלות ההכנה, יחד עם זה שחלק מסוגי הסורבה/גלידות מצריכים הכנה מוקדמת
סירופ סוכר שהינו הבסיס לחלק גדול מהסורבה ניתן להכין בכמות גדולה שתספיק למספר סורבה. יש לשמור את הסירופ במקרר בצינצנת, יישמר גם מספר חודשים
עוד רגע נעלמות לנו הנקטרינות מהשווקים, במידה ואתם מוצאים בשלות, יפות וארומטיות, הכינו מהם קינוח מרענן ומקורי: סורבה נקטרינות. בחרו נקטרינות בשלות צהובות אדמדמות. טעם הסורבה עדין, המתיקות מתונה, זה מרענן, מעולה ממש
את הנקטרינות יש לרחוץ, לחרוץ בתחתית כל אחת איקס בעזרת סכין חדה. כעת נשים את כולן יחדיו או בשני סבבים בסיר רחב (למשל סיר 4 ליטר) עם מים רותחים לדקה או שתיים. נוציא בזהירות מהמים החמים ונניח לדקה/שתיים בקערה עם מי קרח או מים קרים. תהליך זה יעזור לנו לקלוף את הפרי מקליפתו העדינה. פרי בשל יתקלף ביתר קלות
באותו הערב הם עבדו בחנות בשש ידיים במקביל, אחד מהם שקל שקדים, השנייה אורזת חמוציות, והאיש החדש, ממלא את מדפי הקיטניות בכל טוב
ואז הגעתי אני לחנות הותיקה, עומדת יפה.. בתור ומבקשת 400 גרם פרג טחון. ומיכאל אומר בחוסר נחת, שמהבוקר המכונה שוב לא זזה, לא טוחנת שום דבר. אישתו, בפאה אופנתית מוסיפה שככה זה, סמוך לכל חג המכונה מחליטה לשבות. אבל, יהיה בסדר!. "תתקשרי מחר בשעה 12, נגיד לך מה קורה". למחרת אני קופצת לחנות להשלים קניות. מיכאל אומר שהצליח לטחון את הפרג שלי רק פעם אחת. "נסה פעם נוספת", אני מבקשת. אני צריכה את זה לעוגה טחון היטב. "המכונה לא עובדת", הוא אומר, אולי מחר
.!ברגע אחד, הוא מנסה להפעיל במיוחד בשבילי וזה עובד, יש פרג טרי וטחון דק
קחי, הוא מוסר לי את שקית הפרג, גדושה בפרג שחור טחון דק דק. "אני מקווה... שהעוגה תצליח לי"... אני מוסיפה בחצי חיוך
האמיני שהיא תצליח והיא תצליח לך!, אומר הוא בפסקנות. מסביר את הידוע לי, כח האמונה במילים החיוביות. והעוגה אכן הצליחה ומאוד. הנה רצתי לשתף אותכם. אגב, המתכון מומלץ למכורי פרג, כבדים כקלים. שנה טובה ומבורכת
.סיעור מוחות על ספל קפה ובייגלה עם שומשום על הכנת ריבת שזיפים צהובים
ק"קליפת השזיפים הצהובים דקה מאלו האדומים", אומרת לי אימי ומוסיפה "לכן, זמן בישול השזיפים במים, יהיה קצר והקליפה לא תורגש בריבה". ומתברר שאמא צודקת, כמו בפעמים רבות אחרות
שבוע שעבר קפצתי לירקן השכונתי (הוא חדש בשכונה). שמעו, זה נהדר, רשת לממכר פירות וירקות פותחות לך סניף גדול כמעט מתחת לבית ועוד שמה לכל השכונה פלייר עם מבצעי השבוע. השזיפים הצהובים, חלקם אדומי לחיים ומנומשים משכו את עיניי (ובכלל, למדתי שפירות נוספים כמו אפרסקים ונקטרינות שיש להם כמו נמשים קטנים, הם מתוקים וטעימים יותר) . 7.90 לקילו סה"כ לשזיפים הצהובים אז קניתי לנו הביתה אחדים, ואז התברר שטעמם פשוט נפלא. אני חייבת חייבת לשמר את טעמם הנפלא, חשבתי לעצמי
זו התגובה הראשונה שאני שומעת ממי שרואה/מחזיק את היצירות הסרוגות שלי :"אני רוצה גם כזה, כמה שזה יפה (וגם: זה למכירה??) !". התגובות הללו משמחות אותי. מלאכת הקרושה קלה ללימוד, מספקת ומהנה לעשייה. הטרנד הזה הותיק ששוטף שוב את העולם בהמוני סורגים, קהילות, קבוצות סריגה, פריטי קרושה לקישוט הסביבה, מתנות והמון פריטים שימושיים גם לבית, מהווה מרפא ומרגוע לנפש מאין כמותה. מניסיון אישי שלי
הנה מספר פריטים שסרגתי לאחרונה, בקרוב אפרסם כאן פריטים מיוחדים למכירה, רק אומרת שהם
ONE OF A KIND
.במידה ואתם רוצים מהפריטים שכאן ברשומה, מהמוכן או ללמוד לסרוג כתבו לי
השמיכה הזו מיוחדת, מכסה היטב מיטת יחיד ויועדה להיות שמיכת טלויזיה. יצירת השמיכה החלה משק צמר שקיבלתי, חלקו הגדול צמר מגולגל מפעם. החוטים הרבים עברו מיון, ובמלאכת מחשבת התאמת צבעים עם מוטיב מרכזי ברור. ככה, יום אחד, כשהמוזה נחתה (אני רצינית) התחלתי לסרוג ריבועי ענק
!מתי הפסקתי לסרוג את הריבועים לשמיכה הזו? כשנגמר הצמר הכחול
.הסירופ הנמזג (קר) על העוגה החמה, מבושם בעדינות במי ורדים
עדכנתי טיפונת את המתכון של אמירה ג'ורג'י, הפחתת סוכר וגם קישוט בשקדים מולבנים חצויים ולא שלמים
הגירסאות לבסבוסה נפוצות במצרים וברחבי צפון אפריקה. אמירה מציעה גיוונים לעוגה שאינה מכילה כלל ביצים. בהחלפת החמאה בשומן צמחי מוקשה או (לא ניסיתי) בשמן קוקוס
גיוונים נוספים - החלפת השקדים באגוזים, תיבול הסירופ במי פריחת הדרים ופיזור קוקוס/אגוזים על המאפה החם