27/03/2023

צפו: מדענים הדפיסו פרוסת עוגה אכילה

!את העוגה רבת השכבות הזו הדפיסו מדענים במדפסת תלת מימד, העוגה אכילה 


.?האם בעתיד יחליפו מדפסות תלת מימד את מכשירי הבישול הקונבנציונליים כגון תנורים וכיריים
מחקר שהובל על ידי ד"ר ג'ונתן בלוטינגר וצוותו במעבדות באוניברסיטת קולומביה (בניהולו של פרופ' הוד ליפסון) ופרופ' כריסטן קופר מאניברסיטת פייס לתזונה ודיאטה יצרו במשך - 30 דקות קינוח רב שכבות. המתכון מכיל שבעה מרכיבים וכולל גם חמאת בוטנים, ריבת תותים, נוטלה, מחית בננה, זילוף דובדבנים וציפוי
.המדפסת המדוברת יכולה גם להדפיס עוף, בקר, ירקות וגבינות
בעתיד, אנשים אולי יוכלו לקנות מדפסות תלת מימד לבישול בבתיהם, מחירן יכול להגיע ל-1,500 דולר

:מקורות
NPJ Science of Food פורסם ב 

26/03/2023

לחם, קדימה לחם

לחם לבן כפרי
הלחם הכפרי הזה טעים עם חמאה, לא צריך יותר מזה. לחם ותיק, קל הכנה ותוך פרק זמן קצר גם לכם יהיה לחם כפרי ענק בגודלו. חמישה מרכיבים (+מים וקערה אחת) יש למדוד הכול בכלי מדידה.


בקערת מיקסר מערבבים 750 גרם קמח מיוחד ללחם, מנופה, 2 כפיות מלח דק, 2 כפיות סוכר לבן, 3 כפיות שמרים יבשים ו- 30 גרם חמאה טובה חתוכה קטן.
להפעיל את המיקסר עם המלוש, לזלף פנימה בהדרגה 400 עד 450 מ"ל מים חמימים, ללוש 5 דקות לקבלת בצק אחיד.
לכסות את הבצק ולהתפיח שעה או עד להכפלת הנפח.
להעביר למשטח ללוש דקות אחדות. לשטח למלבן עבה. לגלגל לרולדה הדוקה, לסגור קצוות ולהניח על נייר אפייה כשהקצוות בתחתית בתבנית כיכר גדולה ורחבה בתכולה של קילו.
להתפיח כשעה.
לאפות את הלחם בתנור חם מאוד 230 מעלות צל' 35 דקות.
להוציא את הלחם מהתנור, להחזיר אותו ללא התבנית רק על נייר האפייה להמשך לאפות 10 דקות נוספות.
להעביר לרשת לצינון.

לפרוס את הלחם לאחר שצונן, רצוי לאחר שעות אחדות בעזרת סכין לחם גדולה.

הכנת דיו ממרכיבים טבעיים:

21/03/2023

גלידת בזיליקום

~~~גלידת בזיליקום - המתכון~~~

:גלידה עדינה בטעם מיוחד


דפדפתי במגזין גורמה האמריקאי הזכור לטובה (אוקטובר 2004), בעמוד 316 מצאתי קובץ מתכוני גלידות וסורבה:- היביסקוס, תפוזים וגם בזיליקום. עורכת המזון של המגזין דאז, שלי וויסמן מספרת שגילתה את גלידת הבזיליקום של ז'אן-ז'ורז' וונגריכטן בביסטרו שלו במנהטן, דבר שגרם לעורכים נוספים מהמגזין לטעום במילנו גלידות צמחי תבלין מבוססות קסטרד.
ואני.. שרציתי גלידה "בצבע ירוק טבעי", הייתי חייבת לרוץ ולהכין. הבזיליקום המתין במקרר זמן רב מידיי..


הגלידה מכילה מעט מרכיבים- שתי כוסות חלב, חופן עלי בזיליקום טריים (3 כפות קצוצות), חצי כוס סוכר, 4 חלמונים וחצי כוס שמנת מתוקה.
המרכיבים עוברים בישול, טחינה, סינון ומוכנים במכונת גלידה. כמות הגלידה צנועה הפעם ותתאים לטעימות רבות לחובבי בזיליקום שיתענגו על הטעם והריח.
מסקנות -
לגלידה טעם עדין של בזיליקום
המתיקות עדינה
מירקם טוב לאחר פרק זמן קצר בהוצאה מהמקפיא
הטועמים שלי אהבו את טעם הגלידה
הצבע אינו ירוק... אבל כן צהבהב נוטה לירקרק

חובבי בזיליקום, כך תכינו את גלידת הבזיליקום שלכם:

יש למדוד הכול בכלי מדידה. בקלחת יש להרתיח 2 כוסות חלב עם צרור עלי בזיליקום טרי קצוץ= 3 כפות, רבע כוס סוכר לבן וקורט מלח. להסיר מהאש ולהניח על השיש למיצוי למשך חצי שעה. לטחון הכול במעבד מזון. לטרוף היטב 4 חלמונים עם רבע כוס סוכר לבן, להוסיף את תערובת החלב בזילוף עדין. לבשל בקלחת בבחישה על להבה בינונית עד ל 83 מעלות צלציוס. *לא להרתיח*. להסיר מהלהבה ולהעביר דרך מסננת משי. לקרר רבע שעה (על מי קרח, אני שמה במקרר למספר שעות, כדאי גם לכם ככה). לבחוש פנימה חצי כוס שמנת מתוקה צוננת. לערבל במכונת גלידה עד שמוכן. 

12/03/2023

סורבה אגסים

סורבה אגסים נפלא
הקשיבו, הכנתי סורבה אגסים, מה שעשיתי- קניתי אגסים, רחצתי, קילפתי, חתכתי, בישלתי.. מעכתי ועירבלתי במכונת גלידה. מה שיצא זה סורבה אגסים בהיר, נפלא, מתוק במידה וקל הכנה. רוצו להכין
קל וכייף להכין בבית סורבה אגסים- החומרים איכותיים וטבעיים 100%, גם העלות מופחתת מהקנוי
הפעם בחרתי באגסים חומי קליפה, ניתן להשתמש באגסים ירוקים. מהירוקים תקבלו סורבה לבן צחור
הסוכר הלבן הפעם בכמות מופחתת ביחס לכמות הפרי והמים
.השתמשתי ביין לבן יבש, הוסיפו כל יין לבן שאתם אוהבים


סורבה אגסים - המתכון
:מרכיבים
קילו ושלוש מאות גרם אגסים
מיץ מחצי לימון
שתי כוסות מדידה מים
כוס מדידה אחת סוכר לבן = 200 גרם
רבע כוס יין לבן, מה שאתם אוהבים

10/03/2023

עוגיות שיבולת שועל צימוקים, רוצו להכין

עוגיות שיבולת שועל צימוקים בשתי קערות
את העוגיות הללו אפיתי במיוחד בכדי להכניסם (אפויים, בחתיכות וקפואים היטב) לגלידת וניל טרייה שעירבלתי במכונה. מתברר, שהעוגיות עומדות בפני עצמן והן מושלמות וחצי פריכות.
לאחר שקילת החומרים אצתי לכתוב את המתכון במיוחד עבורכם. העוגיות קלות להכנה ובמתיקות עדינה. מערבבים הכול בשתי קערות ללא צורך במיקסר.


עוגיות שיבולת שועל וצימוקים
ל- 30 עוגיות
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
נאפה את העוגיות בשני סבבים בתבנית שטוחה וגדולה של התנור.
בקערה אחת קטנה לערבב:
1 כוס קמח רגיל (140 גרם) מנופה, חצי כפית אבקת אפייה מנופה, חצי כפית אבקת סודה לשתייה מנופה, רבע כפית מלח דק ורבע כפית קינמון טחון.
בקערה שניה בינונית נקרים 150 גרם חמאה טובה, 1 כוס לא מהודקת סוכר חום כהה (110 גרם) ורבע כוס סוכר לבן (50 גרם).
להוסיף ביצה אחת גדולה, לערבב.
להוסיף כפית תמצית וניל וכוס וחצי שיבולת שועל עבה (180 גרם) +חצי כוס צימוקים רצוי לחלוט וליבש.
לערבב הכול בכף או ביד רטובה מעט, לבצק אחיד (מעט דביק).
לחלק את הבצק ל 30 כדורים שווים, לשטח מעט ולהניחם במרווחים על נייר האפייה.
לאפות את העוגיות עד שהן זהובות היטב כ- 13 דקות.
להוציא את העוגיות בעדינות לרשת לצינון.
לאחסן בצינצנת אטומה.

Hania Rani — 'F Major' 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

08/03/2023

עוגיות חמאה - המתכון המושלם ועוד דברים טובים

  עוגיות חמאה עם/בלי ריבה
😎בחיי.. אין גבול לחוצפה, שלי 
זה קרה השבוע בימי החמסין האחרונים בסופרמרקט הסמוך. מארזי התות שדה לא היו מושלמים, אז ניגשתי לאחראי וביקשתי סלסלה.. מהמקרר שבמחסן. בדרך כלל הם נחמדים ומביאים לי מיד. בתחושה טובה, אני צועדת לקופה עם סחורה טובה ובמחיר הוגן
.!אבל הפעם ..הם פתחו לי את דלת חדר הקירור ושלחו אותי פנימה לבדי
. מזל שהדלת לא נסגרה.. בבית כבר ידעתי מה אכין מהתותים המושלמים שבחרתי
הרעיון שלי היה להכין בצק עוגיות משובח ולהדביק שתי עוגיות אולי שלוש בריבה טרייה (קרה) ולשלח עוגיות לכל מי שאני אוהבת. כך תכינו גם אתם בבית עוגיות מושלמות בקלות
במיכל מעבד מזון נשים 350 גרם קמח לבן רגיל מנופה, 2.5 כפיות אבקת אפייה מנופה, 1 כוס אבקת סוכר מנופה (200 גרם) אפשר סוכר דק במקום אבקה, כפית תמצית וניל טובה, 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, ביצה גדולה וכפית קוניאק או רום
.מעבדים הכול קצרות לבצק אחיד
מחלקים את הבצק למספר חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב, קורצים עוגיות ואופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות כ 8 דקות עד שהעוגיות זהובות
.במידה וחם במטבח, אפשר לשמור את יתר חלקי הבצק בקרור
.נקבל עשרות עוגיות פריכות, ניתן להיעזר בילדים בחיתוך העוגיות עם חותכן וסידורם בתבנית
.נישנשתי פה ושם אבל גם נשאר משהו.. למשלוחי מנות


:העוגיות לפני האפייה

21/01/2023

ריבת תות שדה וסורבה לימון, מתכונים קלי הכנה

היום יש לנו 2 מתכונים מוצלחים וקלים להכנה. נתחיל עם ריבת התותים, שמחירם ירד משהו לאחרונה. אני אוהבת להכין מהם גם סורבה תות וסורבה תות בשמנת


ריבת תות:
לתוך סיר בינוני (4 ליטר) בעל תחתית עבה קוצצים גס 2 סלסלות תותים שטופים היטב ונקיים. ללא אריזות ופחת משקל התותים כ 930 +- גרם. את התותים הקטנים נשאיר שלמים.
מוסיפים לסיר כף וחצי מיץ לימון סחוט טרי ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית נמוכה כ 30 דקות, לבחוש מידי פעם. אפשר להוסיף לסיר חצי מקל וניל פרוס לאורכו.
כעת נוסיף לסיר 470 גרם סוכר לבן (לקילו תות נקי, נוסיף 500 גרם סוכר), נבחוש ונביא לרתיחה.
ננמיך את הלהבה ונבשל 40 עד 45 דקות או עד שהריבה מוכנה - מבחן הצלחת בפריזר.
נעביר את הריבה המוכנה החמה לצינצנות מעוקרות, נצנן על השיש ונאחסן במקרר.
ריבה זו היא בתכולת סוכר נמוכה מהרגיל ולכן תהיה עמידה לזמן קצר יותר.

07/01/2023

גלידת תות שדה ושמנת הכי טעימה

גלידת תות שדה ושמנת
זוכרים את מעדן הילדות 'תותים בשמנת'?... אז זהו, פוצחה הנוסחה לגלידה בטעם והריח הזה. והריח, או הריח, מוטב להסניף מקרוב קרוב את הגלידה הקלילה הזו בעלת הצבע הורוד המשגע
הגלידה הזו במתיקות עדינה ואפשר לאכול אותה לאחר דקות אחדות מהוצאתה מהפריזר
.מתכון מדוייק וקל הכנה עד מאוד


גלידת תות שדה ושמנת
:מרכיבים
סלסלה אחת תות שדה יפים במיוחד במשקל של כחצי קילו, הסלסלה שלי שקלה 470 גרם
כוס מדידה סוכר לבן פחות 2 כפות = 170 גרם
שתי כפות מדידה מיץ לימון סחוט טרי וקר
 שלושת רבעי כוס חלב קר = 150 מ"ל
חצי כוס שמנת מתוקה קרה 38%= 100 מ"ל
[אל תשתמשו בשמנת מתוקה ממותקת ולא בשמנת מתוקה עמידה]
:אופן ההכנה
.קוטמים את קצוות התותים, שוטפים היטב במים ומסננים
חותכים את התותים גס, יוצקים עליהם את הסוכר, מערבבים ומניחים מעט. במידה ואתם ממהרים וותרו על שלב הנחת התותים והסוכר לזמן מה והעבירו ישר למעבד המזון
:מעבירים את התותים והסוכר למעבד מזון, מוסיפים את מיץ הלימון וטוחנים לתערובת חלקה


:בזמן שמעבד המזון עובד, יוצקים פנימה את החלב ומערבלים קצרות, התערובת תהפוך לורודה

14/12/2022

סורבה תות שדה, מתכון קל ומושלם

סורבה תות שדה
סיפרתי לכם כבר על התחביב החדש שלי, נכון?. מאז ששבתי משוויץ בספטמבר, התחלתי בלימוד הכנת גלידות, סורבה וג'לטו. לימוד עצמי בסיוע ספרות מקצועית. עדיין בתחילת הדרך אך מכאן השמיים הם הגבול


אני אוהבת להתנסות בחומרי גלם שונים, כולם טבעיים, טריים ומובחרים - פירות עונתיים, מוצרי חלב ושמנת, תוספות שונות כגון מיני אגוזים, שוקולדים, עוגיות ועוד. כמה גדולים הם הסיפוק, הכייף שבהכנה והטעם הנפלא. מפעם לפעם אני למדה טריקים וגם מתמקצעת. הקסם מתרחש בכל פעם מחדש, מכניסים תערובת נוזלית למכונה ובתום ההכנה, יש סורבה או ג'לטו במרקם נהדר. זה תהליך של כ - 25 דקות בממוצע.  ולשאלתכם.. כמובן שאיני שומרת את כל המעדנים הללו לעצמי, מברכת את קהל הטועמים שלי ההולך וגדל. בימים עמוסים יותר נמנעת מלהיכנס למטבח ולהכין סורבה או ג'לטו חדשים ואז.. ממש מדגדג לי בידיים (אמיתי) וכבר מתכננת את הדבר הבא


עבדתי בהנאה וסקרנות על מתכון הסורבה הזה, ניסיתי שוב ושוב עד שקיבלתי סורבה מושלם. ובכלל, היתה ציפייה לצאת התותים לשווקים, במחיר סביר. הסורה תותים שלנו לדעת הטועמים כולם, הוא מושלם. טעים  מאוד, צבע אדמדם מיוחד, מירקם טוב וחלק, זמני ההקפאה/הפשרה טובים וכן, אפשר לגלגל סקופים יפים עם כף גלידה טובה
:בסורבה שלנו יש מעט מאוד מרכיבים
תותים - בחרו תותים אדומים, מוצקים ומתוקים כמה שניתן, אין חשיבות לגודל התותים אבל חיוני שיהיו עם כמה שפחות ריסוס עליהם
.סוכר - רמת המתיקות של הסורבה שלנו מתונה בהחלט, אין אפשרות להפחית סוכר
.מים - מי ברז לבישול סירופ הסוכר. רצוי להכין את הסירופ מראש
.טיפונת מיץ לימון חובה, מעט וניל - לא חובה

:את הסורבה שלנו קל מאוד להכין
.מבשלים בקלחת סירופ סוכר, מצננים ושומרים במקרר
.בוחרים תותים יפים ומוצקים, שוטפים, מסננים וקוטמים קצוות
.את התותים חותכים לרבעים/קטצצים גס וטוחנים במעבד מזון יחד עם סירופ הסוכר ומיץ הלימון
מומלץ להעביר את התערובת הטחונה דרך מסננת משי לקבלת סורבה חלק לגמרי, זה לא חובה אבל כך אני אוהבת את זה. כמובן שניסיתי עם וללא סינון
מוסיפים (לא חובה) מעט וניל. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות יצרן עד שהסורבה מוכן
!!כמה קל ופשוט
.נקבל סורבה בצבע, מירקם וטעם מושלם

סורבה תות שדה - המתכון
לסירופ הסוכר: משקל הסירופ לאחר הבישול 300 מ"ל
כוס מדידה מים
שלושת רבעי כוס מדידה סוכר לבן
-
כ 700 גרם תותים (משקל ברוטו) קרים מהמקרר
שתי כפיות מדידה מיץ לימון סחוט טרי
רבע כפית מדידה תמצית וניל

:אופן ההכנה
סירופ הסוכר: בקלחת מערבבים להמסה את המים והסוכר, מבשלים ללא מכסה על להבה בינונית עד לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית נמוכה 4 דקות, הסירופ יבעבע קלות
מקררים את הסירופ על השיש לפושר. מעבירים לצינצנת ושומרים במקרר למשך שעות ספורות או ללילה. אפשר להכין את הסירופ ימים אחדים קודם ולשמור במקרר
כותמים את ראשי התותים, שוטפים היטב במים ומסננים. חותכים את התותים לרבעים/לחתיכות גסות. שמים את התותים עם סירופ הסוכר הקר (מהמקרר) ומיץ הלימון במעבד מזון


assets Creative Commons License