27/09/2023

פובידל רומני אמיתי, המתכון

~~~~פובידל - הריבה~~~~
.פובידל טעים 100% טבעי וללא תוספת סוכר


במהלך השבועיים האחרונים הכנתי פעמיים ריבת פובידל, מלבד השימוש בשזיפי שגיב וזמן בישול ארוך, הריבות היו שונות לגמרי. שתי הריבות מוצלחות וטעימות ממש. בכל פעם, קפצתי לירקן שמעבר לכביש ובחרתי שזיפים, אחד אחד. שזיפי השגיב לפובידל חייבים להיות בשלים ורכים, רק אז הפרי במתיקות שיא


למדתי ולמדה עוד ועוד על הכנה מסורתית של פובידל. פובידל מכינים ברומניה מכמויות גדולות של פרי בסיר ענק, בישול ארוך וללא תוספת סוכר כלל. היה רגע שהקוזינה מניו יורק שלחה לי סרטון. בסרטון עשר הדקות גברת רומניה שטפה שזיפי שגיב טריים, אולי הם מהעץ בגינה, ממלאה בהם סיר ענק. היא מבשלת את השזיפים בחצר (לבושה בבגד רומני מסורתי.. כולל המצנפת האדומה) בוחשת בהתמדה עם כף עץ גדולה עד שמוכן. הו.. איזו אווירה, כמושבניקית מלידה (ומגיל רבע לשש... עירונית עד היום), ריח וצבע הטבע, הכפר, הפרחים, עצי הפרי שליד הבית טבועים בזכרונות מתוקים
מריה הבשלנית הרומניה מספרת שפובידל מבשלים במשך 3-4 שעות ויש לבחוש ולבחוש. לפובידל מוצק יש לבשל כנראה את השעה הרביעית, יתכן וזה יעבוד אבל בכמות שזיפים גדולה ממה שאני הכנתי
הסרטון הזה הריץ אותי למטבח במטרה לנסות להכין פובידל דומה אך בכמות קטנה. סיפרתי זאת לאימי והתייעצתי איתה. היא זוכרת שאמה, סבתנו הכינה פובידל ברומניה, הוא יצא מוצק ואפשר היה לחתוך אותו בסכין
למעלה בצילום, השזיפים לאחר רחצה וסידור נאה בסיר
----

06/08/2023

הקייזלה של אמא שלי

~~~~קייזלה~~~~
אני מביטה באמא מגרדת בנדיבות מהגבינה הקשה על הקייזלה הזהוב היטב והחם וכבר מתחשק ליטול ממנו נתח גדול שכזה
קייזלה, אומרת לי אמא אתמול זו "פשטידה משאריות", בדרך כלל שאריות פסטה מבושלת
..!לאמא שלי זה יוצא טעים תמיד, עכשיו תורכם
:כך תכינו קייזלה
הכמות הזו תספיק לשני סועדים רעבים כארוחת צהריים בקיץ, בחורף ובכל ימות השנה. להגיש לצד סלט ירקות עשיר
.!את הקייזלה הטעים והחתיך הזה הכינה אמי
-
 קישוא בינוני קטום קצוות
 גזר גדול קלוף
בצל בינוני קלוף
 שתי ביצים גדולות
חופן ענק שאריות פסטה מבושלת = ככוס וחצי
מלח
פלפל שחור גרוס
-
לגרד את כל הירקות על פומפיה גסה, להוסיף את יתר המרכיבים ולערבב הכול בקערה בינונית
לשטח על מחבת טפלון גדולה משומנת במעט שמן רגיל. לטגן על להבה קטנה נמוכה מכוסה כחצי שעה. 
להפוך ולהמשיך לטגן עוד כמחצית השעה או עד שמוכן 
אפשר וטעים לפזר מלמעלה כשמוכן שפע גבינת מונצ'יגו מגוררת דק או גבינה אחרת לטעמכם
:טיפ של אמא שלי
לאחר מחצית השעה לשים מכסה גדול על המחבת, להפוך את המחבת באופן שהקייזלה יהיה על המכסה ולהחזיר למחבת
אמא הכינה קייזלה גם משאריות אורז אבל לדבריה זה פחות מוצלח
אפשר להשתמש בכל סוג פסטה מבושלת ואפילו לערבב כמה סוגים
.ו...אפשר לגרד גם גבינה לתוך הקייזלה לפני הטיגון

27/07/2023

סורבה בננה, הפתעה טעימה במיוחד - המתכון*

***סורבה בננה***

"פירסמת כבר את המתכון?" שואלת אותי אימי כשהיא טועמת לראשונה את סורבה הבננה, בעצם... מה שנשאר ממנו בפריזר
"שמת רום, נכון?" היא שואלת. ובכלל, על דיוק הטעמים, ומה טוב מאוד או פחות וכמה טעים ומוצלח, היא הקובעת. לעיתים (תמיד) כשאני מגישה לה כוסית גלידה או סורבה חדשים שהכנתי אני עוקבת במבט.. והיא מחייכת: "עוד רגע..."
הפעם עם סורבה הבננות, זה היה זריז, ה"מצויין" האהוב הזה :) .
סורבה בננה: ההכנה קצת אחרת, ניחוח הבננה הטוב והטעם המיוחד במינו. בקיצור, רוצו להכין !
סורבה בננה
בקלחת לערבב:
2/3 כוס מדידה סוכר לבן
1/2 כוס מדידה מים
2 כפות מדידה סירופ תירס בהיר - לרכישה בחנויות מתמחות, אני רכשתי בטיב טעם, זה לא פרסומת
לבחוש על להבה בינונית עד להמסת הסוכר.
להגביר את הלהבה, להביא לרתיחה ולבשל 3 דקות ללא בחישה.
להסיר מהאש ולהניח על השיש שיתקרר מעט.
-
להוסיף לקלחת 1 כוס מדידה חלב ו 450 גרם בננות (משקל הבננות נטו, לאחר קילוף)= 4 או 5 בננות, חתוכות ל 3 או 4 חלקים כל אחת.

לבשל הכול לא מכוסה עד שהבננות רכות מאוד ומפיצות ריח נעים - כ 10 דקות.
החלב בקלחת יקציף, זה בסדר.
לצנן מעט על השיש. לטחון הכול במעבד מזון.
ניתן להוסיף וניל או מעט רום אמברה, כף, זה מומלץ.
לצנן את התערובת היטב במקרר.

22/07/2023

סורבה אפרסקים מתכון נפלא מ 6 מרכיבים

~~~~~~סורבה אפרסקים ~~~~~
!סורבה אפרסקים- מעודן, טבעי, במתיקות עדינה וטעם נפלא, רוצו להכין 


סורבה אפרסקים המתכון
בקלחת מערבבים חצי כוס מדידה סוכר, חצי כוס מדידה מים ורבע כוס סירופ תירס בהיר. לבחוש על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. להביא לרתיחה, לבשל דקה ללא בחישה. להניח על השיש עד שפושר/קר.
במעבד מזון נשים כ 700 גרם אפרסקים נקיים חתוכים גס, (משקל האפרסקים נטו ללא הגלעינים), נוסיף מיץ מלימון בינוני עסיסי ורבע כפית מדידה מלח דק. להוסיף מעל את את הסירופ.
לטחון הכול לתערובת חלקה. להעביר דרך מסננת משי.
הנה התערובת המוכנה לאחר סינון.


לשמור במקרר עד שצונן היטב.
לערבל במכונת גלידה על פי הוראות היצרן. להעביר לכלי המיועד להקפאה ולאחסן בפריזר מספר שעות לפני ההגשה.

הערות:
סירופ תירס ניתן לרכוש בחנויות מתמחות או בחלק מהמרכולים (רכשתי בטיב טעם).
השתמשתי בשני סוגי אפרסקים, השני אפרסק מזן 'פיתה' בעל גרעין קטנטן וטעם אפרסקי מודגש.


בזמן הטחינה, מומלץ להשאיר את קליפות הפרי המוסיפות צבע לסורבה ובמילא מסוננות. את הפרי שכן קילפתי חלקית, טחנתי את קליפותיו עם מעט מהתערובת וסיננתי במסננת משי.
בתמונה, התערובת שנותרה לאחר סינון במסננת משי, שארית זו אפשר לאכול עם כפית... או להקפיא אך אין להכניס לסורבה בכדי שהסורבה יתקבל חלק

18/07/2023

גלידת נוגט, מתכון נפלא ללא מכונת גלידה

~~~גלידת נוגט~~~
גלידת נוגט רכה, מבושמת בדבש ופיסות שוקולד קטנטנות. קל להכין ואין צורך במכונת גלידה. הגלידה ניתנת להגשה ישר מהפריזר. והנה יש לנו מנת קינוח מושלמת


:גלידת נוגט ככה תכינו
טורפים 2 חלבונים גדולים (בטמפרטורת החדר) מביצים L לקצף רך אך יציב להשאיר את הקצף בקערת המיקסר.
בקלחת מערבבים 1/3 כוס מדידה דבש (רצוי דבש לא סמיך), 1/2 כוס מדידה סוכר לבן ורבע כוס מדידה מים. לבשל על להבה נמוכה בבחישה עד שהסוכר נמס.
להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה. לבשל *ללא בחישה* שתי דקות. להסיר מהלהבה.
להפעיל שוב את המיקסר עם החלבונים המוקצפים (להפעיל שוב כדקה לפני הוספת הסירופ), לצקת את הסירופ החם מאוד בזרם עדין מאוד . להמשיך להקציף במהירות בינונית גבוה כ 6 דקות או עד קבלת קצף יציב ופושר (הקערה, אצלי ממתכת תהיה חמימה פושרת אך הקצף התקרר). הקצף המוכן יעמוד יפה על המקצף, הנה צילום.


בקערה נפרדת להקציף כוס וחצי מדידה שמנת מתוקה קרה 38% (שמנת טרייה וללא תוספים), להקציף רק עד קבלת קצפת רכה אך יציבה. במהלך ההקצפה ניתן ומומלץ להוסיף לשמנת חופן שוקולד קצוץ דק (יש להקפיא קודם את חתיכות השוקולד ולחתוך שוב דק ולפני ההוספה).
* (השתמשתי בשוקולד עם שקדים ודבש, פרטים בפרטי).
לקפל בעדינות את שתי התערובות יחד ולהעביר למיכל הקפאה.
לאחסן את הגלידה ללילה במקפיא.
הגלידה רכה יחסית וניתן לאכול מיד לאחר ההוצאה מהפריזר וזה נפלא !!.
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין

I LOVE YOU, I HATE YOU  הסרטון


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

14/07/2023

גלידת שוקולד, מתכון קל הכנה, הכי טעים, ממש נפלא

~~~~~גלידת שוקולד נפלאה~~~~~

.!זו גלידת השוקולד המוצלחת ביותר שטעמתם, קניתם או הכנתם אי פעם, באחריות. רוצו להכין


גלידת שוקולד:
בקערה בינונית נשים חצי כוס מדידה סוכר לבן=100 גרם ו- 2 חלמונים מביצים גדולות, לטרוף ידנית עד שמעורב היטב ובהיר
בקלחת נביא על סף רתיחה 1 כוס מדידה חלב 3%. נוסיף רבע כוס מדידה קקאו איכותי מנופה. נערבב ונבשל 3 דקות ברתיחה עדינה. להסיר מהלהבה.
לערבב את תערובת חלב קקאו ולעשות השוואת טמפרטורה עם תערובת הסוכר חלמונים. להחזיר לקלחת, לבשל על להבה נמוכה עד שמסמיך מעט, לא להרתיח. מומלץ לבשל עד טמפרטורה של 80/82 מעלות.
לשבור לקוביות או לקצוץ גס לתוך קערה חסינת חום 180 גרם שוקולד איכותי (השתמשתי בשוקולד עבה 70% בלגי). בקלחת או סיר קטן להביא לרתיחה עדינה כוס וחצי מדידה שמנת מתוקה 38% (השמנת שתהיה ללא תוספי סוכר ותספים נוספים).
לצקת את השמנת המתוקה על השוקולד, לטרוף להמסה.
לאחד בערבוב קצר את שתי התערובות ולהוסיף כפית וניל. לשמור בקרור מכוסה למספר שעות או ללילה. התערובת תסמיך בקרור. (נקבל כ 700 מ"ל תערובת).
להעביר למכונת גלידה ולערבל על פי הוראות יצרן עד שמוכן.
להעביר לפריזר לשעות ספורות או ללילה.
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

05/07/2023

סורבה מנגו נפלא וקל הכנה

~~~סורבה מנגו~~~
סורבה קל הכנה וטעים מאוד המורכב בעיקר ממנגו, מים וסוכר. טוחנים את המרכיבים הקרים, מעבירים למכונת גלידה ולאחר כמחצית השעה יש סורבה מנגו !!. הצבע נהדר, הריח מבושם, המתיקות מעודנת, מרענן וכל החבר'ה ביקשו יפה.. מנה נוספת. רוצו להכין


:כך תכינו סורבה מנגו
בוחרים 1.5 ק"ג מנגו יפים, שקליפתם מעט אדמדמה, צהובה, ירוקה ותוכנם מתוק וכתום. שוטפים את הפרי, מנגבים וקולפים בעזרת קולפן ירקות. חותכים את המנגו לחתיכות גדולות, מרחיקים את הגרעין ושמים לתוך מיכל מעבד מזון. מוסיפים 6 כפות מדידה מיץ לימון סחוט טרי, 200 גרם סוכר לבן=כוס, 250 מ"ל מים קרים=כוס, קורט מלח וכף וודקה או רום אמיתי. טוחנים הכול היטב במעבד מזון עד שהתערובת חלקה לגמרי
:בצילום- המרכיבים טחונים היטב


לקבלת סורבה חלק וקיטפתי אני ממליצה להעביר את התערובת דרך מסננת משי. כעת נצנן היטב במקרר (כשעה). נעביר למכונת גלידה ונפעיל לפי הוראות היצרן (זמן ערבול כ 30 דקות בתלות במכונה). יש להקפיא למספר שעות/לילה לפני ההגשה.
להוציא את סורבה המנגו מהפריזר 7-10 דקות לפני ההגשה.
נקבל כקילו סורבה. הכנתי בשני סבבים במכונת הגלידה.
גיוון: לטחון יחד עם המנגו מעט ג'ינג'ר טרי מגורד.


סנדור כץ יליד העיר ניו יורק, גורו ההתססה, כותב רבי המכר מדבר על התפקיד שממלאים החיידקים וההתססה בשמירה על בריאותנו. 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

31/03/2023

גלידת הוניל הכי טובה

~~~גלידת וניל~~~
בספרון השירים והפיזמונים לילדים בשם יש לי גלידה (הוצאת עופר 1985) זהו השיר הפותח:
[הכתיב החסר בזכות ניקוד בכוונה]. הבנתם נכון.. היום יש לנו את גלידת וניל הכי טובה וגם קלת הכנה.
יש לי גלידה
הכי טובה.
הכי טובה ומשבחה,
קנו ממנה ילדים
קו קו אה אה!
גלידה טובה!


ככה תכינו בבית גלידת וניל משובחת:
בקלחת מחממים 450 מ"ל חלב (לא דל שומן) עם מקל וניל שלם חצוי לאורכו עם כל תוכנו. לחמם עד סף הרתיחה כ 85 מעלות.
בקערה לטרוף היטב 4 חלמונים מביצים L עם 140 גרם סוכר לבן (כמעט 3/4 כוס).
לעשות השוואת טמפרטורה עם החלב החם, להחזיר לקלחת ולבשל דקות ספורות עד 85 מעלות. להסיר מהלהבה, להוסיף 220 מ"ל שמנת מתוקה 38%. רצוי שמנת מתוקה ללא תוספים. להרחיק את מקל הוניל, להעביר את התערובת דרך מסננת משי, לשמור בקרור מספר שעות עד יממה או שתיים לפני ערבול. כמות התערובת = 800 מ"ל.
לערבל את התערובת במכונת גלידה על פי הוראות היצרן. להעביר לכלי עמיד בהקפאה ולשמור בפריזר מספר שעות לפני ההגשה
חשוב שכל המרכיבים יהיו הכי טריים ואיכותיים ככל שניתן. יש המבשלים את בסיס הגלידה עד מעל 70 מעלות בלבד.
גלידת הוניל אהובה על גדולים וגם קטנים וניתן להגישה עם כל סירופ או תוספת.

 בסרטון, תהליך הכנת לוח גו, לוח שוגי באיכות גבוהה תוצרת אומנים יפנים:

 

29/03/2023

פרוזן יוגורט תות שדה

להכין בבית פרוזן יוגורט
אני זוכרת בברור את הגלידה הראשונה שהכנתי.
זו היתה גלידה פשוטה בטעם וניל. בהוראות ההכנה של פעם, נרשם שיש לערבב את החומרים ולשים בתבנית בפריזר. ערבבתי את החלב, הסוכר, הוניל ומי יודע מה עוד ויצקתי לתבנית מתכת המיועדת להקפאה. מה רבה היתה אכזבתי ביום שלמחרת כשקבלתי גוש קרח בלתי אכיל. אולי הייתי כבת 10 מעט יותר או פחות. הסקרנות והאתגר הובילו אותי תמיד לנסות דברים חדשים, ידעתי שמכשלונות או תוצאות פחות מושלמות (לטעמי המוקפד), אני למדה וספרתי או בעצם החשבתי את ההצלחות שלי והיו ועדיין
החשש בהכנת פרוזן יוגורט הוא חוסר איזון במרכיבים וקבלת פרוזן יוגורט קשה או עם גבישי קרח. לכן, ניגשתי השבוע בחשש מסויים להכנת פרוזן יוגורט. לאחרונה ראיתי צילום של פרוזן יוגורט תות שדה בעמוד של הקוק אילוסטרייטד. הצילום שלהם היה מושלם, מספר כדורים ורדרדים נחו בכלי בהיר וזה נראה קרמי. קראתי מה שכתבו והחלטתי שאני משתמשת ברעיון כבבסיס עם גיוונים שלי.
הנה מה שעשיתי, מוזמנים גם כן.
פרוזן יוגורט תות שדה
סיננתי 1.54 ק"ג (1.5 ליטר) יוגורט לבן ללא תוספות 6.5%. לאחר שעות אחדות במקרר הוגרו 300 מ"ל נוזלים וקבלתי קילו יוגורט מסונן. להכנת הפרוזן יוגורט השתמשתי ב 700 גרם בלבד.
מעכתי היטב ידנית 190 גרם תותים בשלים (משקל נקי). פיזרתי על התותים כפית מדידה ג'לטין טהור, עירבבתי והנחתי ל- 5 דקות. שמתי את הקערית עם התותים והג'לטין בתוך קערית מים רותחים לדקה/שתיים ועירבבתי (אפשר לעשות את זה במיקרו למי שמשתמש).
בקערה עירבבתי 3/4 כוס סוכר (150 גרם), 3 כפות מדידה גולדן סירופ (לרכישה בחנויות מתמחות או בטיב טעם), 1/8 כפית מלח דק, 700 גרם יוגורט מסונן ואת מחית התותים. ציננתי במקרר קצת.
עירבלתי במכונת גלידה כ- 35 דקות.
מסקנות: ההמסה של הפרוזן יוגורט לאחר הוצאה מפריזר 18- תוך כ 7/8 דקות.
אין גבישי קרח, מתיקות טובה וגם הצבע הורדרד נאה.
היה מאתגר וגם כייף להכין :)
נתראה ברשומה הבאה.


:אמן קרמיקה משחזר אוצר קוריאני נדיר

assets Creative Commons License