11/10/2014

*הסובה מאסטר הגדול בעולם בפעולה

השף מנהל במשותף עם מידורי אשתו, מסעדת 12 מושבים הנחשבת לבית (איטריות) הסובה הטוב בעולם. הוא לש, חותך ומכין הכול טרי, בעבודת יד ולפי הזמנה
בסימפוזיון 'מאד פיד' ביקרו המונים באוהל בו רחשו סירים, הונחו שולחנות וקערות בקדמת הבמה. האורות עומעמו, שקט מוחלט: השף מלווה באשתו מציגים במקצועיות רבה: הכנת איטריות סובה עבודת יד
עשרים וחמש דקות של רידוד, חיתוך ובישול, מידורי, אשתו ויד ימינו של המאסטר משקיפה מהצד ותומכת. כשהוא מסיים את מלאכתו, היא משלימה את הבישול והגשת הקערות לקהל


 
Tatsuru Rai :  chef and owner of Hokkaido’s Rakuichi Soba

28/09/2014

*עיצוב חדש ויפה - 28.9.2014

:דלעות עבודת יד עשויות קטיפה

פרטים (ועבודות נוספות) + מקור הצילום : כאן
:כוסות קרמיקה
פרטים ומקור הצילום: כאן

:עבודות קרושה

פרטים ומקור הצילום: כאן

:סט שחמט מקורי

תמונות נוספות ופרטים: כאן

:עוגת ינשוף צעד אחר צעד
 
!שבוע טוב

27/09/2014

*ממרח קייל ואבוקדו + מתכון לשמונה לחמי נאן : אהבה מטעימה ראשונה


...זהירות ! היום יש לנו פוסט ירוק במיוחד
בקיר הרחב, מול הכניסה הרחבה לחנות הירקות השכונתית, נפתחה לה במפתיע דלת. מדוייק יותר מסוע עם איש גדול ירד מלמעלה למטה, כשהוא אוחז שק ענק מלא בגזר. הגזר הטרי סודר במקומו בעת שניגשתי למדפי הקירור שבחנות
.פיטריות בסלסלות, תרד בשקיות, שקיות של ירוקים טריים וגם עלים 'שטופים' לסלט, חתיכות דלעת ארוזות וגם (יש!) מארזי קייל
.מדבקה לבנה ברוחב 7 ס"מ עליה הודפס : ~ק י י ל כרוב-על ~. לקחתי לידי את מגש הקייל הירקרק 
!והנה, אני כבר בקופת החנות
.עלי הקייל היו כהים ויפים ממש. ערימת עלים (רבים) הסתתרה תחת ניילון המארז. כ- 300 גרם במחיר 14.90 ש"ח
על פי כתב העת ה- א.א.פ.ס ג'ורנל (מינואר 2014) חומר הנקרא סולפורפן (גוגל) והמצוי בעיקר בקייל, ברוקולי, כרוב ונבטים, עשוי להגן על הגוף מפני סוגי סרטן כגון-המעי הגס,חלחולת ,שד והערמונית. בקייל- החומר מצוי ברובו בעלי הקייל הקצוצים או הכתושים. בישול מפחית משהו את רמת הסולפורפן, אך רמתם נשמרת היטב באידוי או כשהירק מוקפץ

קייל, כרוב הפרא הזה, משמש כתוספת לסלטים חיים, ומשתדך היטב עם מיץ לימון וסוגי אגוזים. עלי הקייל עשירים בבטא קרוטן, ויטמין קיי, ויטמין סי וגם סידן
עזבו לרגע בריאות, כרוב העל הזה הוא טרנד חם זה זמן בעולם, ונאכל גם בארץ- מאז עשה עלייה, בזכות טעמו ומגוון אפשרויות השימוש בו. הן ובעיקר כירק טרי וחי בסלטים למשל,וגם כצ'יפס אפוי בתנור - חום 150 מעלות, פרוס על נייר אפייה ומתובל, לאפות עד שפריך


.הקייל טעים לנו, טרי וחי כפי שהוא. לאחרונה, החלטתי לשלב אותו עם אבוקדו ותבלינים טריים לקבלת ממרח ירוק ורענן
.את עלי הקייל רחצתי בקערת מים גדולה ומעט נוזל כלים. שטפתי במי ברז וסיננתי היטב
:את החלק הזה, מומלץ להסיר ממרכז העלים


~~: כך מכינים ממרח קייל ואבוקדו ~~

26/09/2014

*קמפיין (צרפתי) לעידוד צריכת ירקות ופירות (לא ממש) מכוערים

בצרפת, רשת סופרמרקטים משתמשת בפירות וירקות שאינם מושלמים, כפי שהם וגם לקו מכירה של מרקים ומיצים
.הפירות ה'לא סטנדרטיים' שלעיתים ולא בצדק נחשבים למכוערים, אינם מושמדים
 
מקור
הקמפיין תומך במגמה נגד ביזבוז והשמדת מזון. הירק והפרי הלא מושלם, נמכר כפי שהוא במחלקה ייעודית במחיר מוזל של כ 30%
כמו כן, נמכרים מוצרים מוכנים שהוכנו מאותם פירות וירקות: מרק גזר, מיץ תפוזים, מחית תפודים, פירה חציל
.הקמפיין שם דגש שגם תוצרת 'מכוערת' טובה בהחלט למאכל
.כאמצעי קידום מכירות, חולקו ללקוחות דגימות חינם
?ואני שואלת- מתי אצלנו במרכולים
!אני רוצה מחלקה כזו של ירקות ופירות במרכולים הקרובים לנו ובכל ישראל
 
מקור
ע"פ דיווח, כבר ביומיים הראשונים, נמכרו מוצרים מעובדים בממוצע של 1.2 טון


 


**~~~ כיסנים אפויים במלית תפוחי אדמה ובצל~~~~

.מאפים אישיים, נהדרים, טעימים להפליא שקל וכייף (מאוד) להכין
.בצק פריך, דקיק ומתפצפץ בפה ממולא במלית רכה וטעימה ממחית תפודים עם הרבה בצל זהוב
:הערות
.את הבצק קל ומהיר להכין במעבד מזון
.מומלץ להכפיל או לשלש את כמויות הבצק והמלית
ניתן להקפיא את המאפים לפני האפייה. להוציא מהפריזר הישר לתנור האפייה + להאריך את זמן האפייה ב 5-10 דקות
.יש להניח למאפים המוכנים דקות ספורות (5-7 דקות) לפני ההגשה
.הגישו את המאפים כתוספת או כארוחה קלה כשהם חמים/פושרים או מחוממים
-המתכון מבוסס (בעיבוד קל) על זה שהתפרסם בספר הבישול (הוצאה לאור- מאי 2014)
:The Beekman 1802 Heirloom Vegetable Cookbook
מקור צילום כריכת הספר
מאפים אישיים במלית תפוחי אדמה ובצל
כמות: 8 יחידות
:מרכיבים לבצק
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
שתי כפיות סוכר לבן
רבע כפית מלח דק
מאה גרם (100) חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס (120מ"ל) יוגורט- מומלץ יוגורט יווני/בלקני
:מרכיבים למלית
כף שמן זית
חמישה עשר גרם (כף) חמאה
שני בצלים גדולים קלופים וקצוצים דק = 2 כוסות מדידה בצל קצוץ
תפוח אדמה גדול = 280 גרם לפני קילוף, לקלוף ולפרוס דק- לא דק מדי
שתי כפות יוגורט לבן- יוגורט יווני/בלקני
שלושת רבעי כפית מלח אטלנטי או מלח דק לטעם
:למריחה
ביצה גדולה טרופה במזלג עם כף מי ברז

לקישוט- לא חובה: מעט פרג שלם או שומשום
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה

22/09/2014

*צ'אטני מנגו

מרענן, טעים, חמוץ- מתוק- טיפה חריף. פותח תיאבון וקל הכנה. הכינו כשעתיים לפני האוכל: צ'אטני מנגו טרי


צ'אטני מנגו טרי
הכמות:3-4 מנות
:מרכיבים
שני מנגו בשלים, לא רכים מדי- משקל המנגו כולל קליפה = 1 קילו
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ ליים סחוט טרי או מיץ לימון
שתי כפות כוסברה קצוצה דק או יותר לטעם
שתי כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
כפית פלפל צ'ילי אדום פרוס דק- לא חובה
מלח אטלנטי לטעם
פלפל שחור גרוס טרי- לא חובה

:ההכנה
.לקלוף את המנגו ולחתוך לקוביות קטנות. לשים בכלי הגשה
.להוסיף לקערה את כל יתר המרכיבים ולערבב קלות
.לאחסן במקרר למשך כשעתיים לספיגת טעמים


---.את ריבת החלב הזו בישלתי קרוב ל- 4 שעות. לחובבי חלב עיזים, ריבה זו עזת טעם במיוחד
.מליטר חלב עיזים קיבלתי כחצי כוס (120 מ"ל) ריבה
?איך מכינים ריבת חלב עיזים
.מערבבים בסיר בינוני (סיר 2 ליטר)1 ליטר חלב עיזים ורבע כוס (50 גרם) סוכר דמררה
.מבשלים לרתיחה על להבה בינונית - גבוהה, מערבבים להמסת הסוכר
מעבירים ללהבה הקטנה ביותר. מבשלים על להבה הנמוכה ביותר, בבחישה מדי פעם עד שהחלב מסמיך, צבעו הופך להיות חום בהיר והכמות שווה לכחצי כוס לערך
.כשהריבה מוכנה יש להעביר אותה דרך מסננת לצינצנת
:הנה צילומים של ריבת חלב העיזים לפני ואחרי




A Shift With Shiho Yoshikawa, Ice Cream Aficionado at Sweet Rose Creamery



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

21/09/2014

*~~~להכין פיצוחי עדשים קל להכנה ומפתיע~~~~

להכין בבית פיצוחים מעדשים

.זה קל, מהיר הכנה, טבעי והתוצאה מפתיעה
:את הניסוי שלי הכנתי ב'קטנה' עם כמות של רבע כוס עדשים יבשות משני סוגים
עדשים כתומות שלמות (להבדיל מעדשים חצויות הנמכרות בכל מרכול במארז סגור), אותן ניתן לרכוש בחנויות טבע במשקל
 

 
עדשים שחורות שהן קצת ירקרקות (ירוק כהה) ונקראות גם 'עדשים צרפתיות', אותן רכשתי במארז חצי קילו (10 ש"ח) ברשת טבע
:את העדשים יש לשטוף במים ולהשרות במי ברז (לכיסוי) למשך שעה

כעבור שעה יש לסנן מהמים (על מסננת צפופה). להניח על מגבות נייר (כפולות) ולייבש. מומלץ להניח גם מעל העדשים מגבת נייר לספיגת כל המים

כעת, יש לחמם מעט שמן צימחי (קנולה למשל) בכמות קטנה במחבת. גובה השמן יהיה מעט יותר מאשר לטיגון חביתה, כחצי ס"מ
.זירקו למחבת 2-3 עדשים. במידה ותשמעו תססססס... השמן חם מספיק
.יוצקים למחבת עדשים (לא את כולן בבת אחת) בשכבה שתכסה את תחתית המחבת
.בוחשים ללא הפסקה על להבה בינונית נמוכה משך 5-6 דקות
.העדשים המוכנות הופכות להיות פריכות
 

העדשים הצרפתיות (השחורות) יקבלו בתום הטיגון צבע חום ירקרק כהה

:העדשים הכתומות ישנו צבען לצבע צהוב

.יש לטגן כל סוג עדשים בנפרד
בעזרת כף מסננת להעביר את העדשים המטוגנות למגבת נייר שהונחה על צלחת
לבזוק מיד מלח אטלנטי או מלח גס לטעם

מומלץ לאכול חם או פושר
:מסקנות
.הריח במטבח בזמן הטיגון, נהדר
:שני סוגי העדשים טעימים לאחר הטיגון, בהבדל עיקרי
העדשים השחורות פריכות וקשות יותר, טעמן נהדר ויתאימו לבעלי שיניים בריאות וחזקות- על אחריותכם
העדשים הכתומות רכות הרבה יותר
:הערות
את שמן הקנולה ניתן להמיר בשמן זית או שמן חמניות
במידה ובכוונתכם לטגן כמות גדולה יותר של עדשים , יש להוסיף מעט שמן לאחר סבב טיגון ראשון ולדאוג לחמם את השמן בין כל סבב
ניתן לאכול כחטיף או לפזר בסלט ירקות


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
ליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

20/09/2014

מתכון קל הכנה ללחם מקמח מלא, שיבולת שועל ודבש

.לחם (ללא לישה) מקמח מלא, שיבולת שועל ודבש
.כיכר לחם קלה להכנה מאין כמותה. הלחם קל במירקמו, ומכיל מרכיבים בריאים. הכיכר תתאים לכל מאכל מלוח או מתוק
:כאן , כיכר הלחם לפני האפייה


:האפייה זריזה, הינה התוצאה
בצילום: פרוסה מהלחם הטרי, מרוחה בגבינת עיזים- גבינת משק 5%(רכשתי של משק יעקובס), עלי אורגנו טריים ולימונדה

לחם שיבולת שועל
הכמות: כיכר לחם אחת במשקל כחצי קילו
:מרכיבים
כוס חלב (240 מ"ל) חמים
שתי כפות דבש נוזלי
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים = 7 גרם
כוס +שלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל מנופה = 250 גרם
ביצה גדולה
כף שמן צמחי (קנולה) - לא שמן זית
חצי כפית מלח דק
שלושת רבעי כוס קמח מלא, מנופה
חצי כוס שיבולת שועל (לבישול) מהירת הכנה
-
לעיטור הכיכר: מעט שיבולת שועל
.תבנית כיכר מוארכת וקטנה באורך כ 23 ס"מ, רוחב כ- 11 ס"מ. מומלץ לרפד את התבנית בנייר אפייה

:אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה, לערבב את החלב החמים, הדבש והשמרים. לערבב קלות להמסת השמרים. להניח ל 5-6 דקות.בזמן זה, התערובת תתסס קלות
.להוסיף לקערה את הקמח הרגיל, הביצה והמלח
. לערבב הכול כ 3-4 דקות
.לערבב לקערה- ידנית בכף או עם וו הלישה את הקמח המלא ושיבולת השועל. עירבוב קצר עד שהקמחים נבלעים בבצק
.בעזרת היד להעביר את הבצק הרך לנייר האפייה שבתבנית, ליישר
.לכסות קלות ולהתפיח משך כשעה או עד הכפלת הנפח
.הבצק תופח היטב
.בזמן שהבצק תופח, לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לפזר על פני הכיכר מעט שיבולת שועל
.לאפות 15 דקות. במידה ופני הכיכר מזהיבים מדיי, לכסות ביריעת נייר אלומיניום ולהמשך לאפות עוד כ- 25 דקות
.להעביר את הכיכר האפויה לרשת לצינון מוחלט
.לפרוס את הלחם כשהוא פושר או קר. ניתן להקפיא

:לימונדה טעימה וזריזה- בצילום למעלה
לקצוץ גס לימון שלם על קליפתו הצהובה- להרחיק גלעינים (רצוי לימון אורגני/לימון שאינו מרוסס) במעבד מזון או בבלנדר בתוספת מים- מי ברז או מים קרים ומעט סוכר או דבש
.לסנן ולמזוג לקנקן שתייה או כוסות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

19/09/2014

*טארט שוקולד תפוז: מתכון (טבעוני) לראש השנה

אני בטוחה שחיפשתם מנת קינוח מקורית לראש השנה, משהו מתוק עם מרכיבים טבעיים ובריאים יותר. הנה, מצאתי לכם !. יש לנו טארט שוקולדי (ללא שוקולד) בטעם תפוז. הקינוח מכיל בעיקר: תמרים, תפוזים, דבש, קקאו, קוקוס ושקדים. טארט שאינו דורש אפייה והוא מוכן בין רגע במעבד מזון. כל המרכיבים טבעיים וטעימים לחוד וכמובן גם יחד. הפתעה 'טבעונית' קרמית

את המתכון למדתי לאחרונה מגברת יאנג מנוריץ' האנגלית. המתכון שלה התפרסם במגזין האוכל בעולם: גוד פוד בקיץ 2014
:ערכתי מעט מאוד שינויים במתכון והרי הוא לפניכם
טארט שוקולד תפוז (טבעוני) וללא אפייה
:מרכיבים לקלתית
חצי כוס שמן קוקוס נוזלי = 100 גרם
מאה וארבעים (140) גרם שקדים טחונים
מאה ושבעים (170) גרם קוקוס
שתיים וחצי (2.5) כפות דבש נוזלי
כף קקאו איכותי
:מרכיבים למלית
שבעים וחמישה גרם תמרים- לערך 5 תמרים מזן מג'הול
זסט/גרידה משני תפוזים
מיץ מתפוז אחד
רבע כוס שמן קוקוס נוזלי = 50 גרם
מאה ושבעים (170) גרם דבש נוזלי
מאה וארבעים (140) גרם קקאו איכותי
:לעיטור
מעט זסטים של תפוז
מעט אבקת קקאו מנופה

תבנית טארט או תבנית קפיצית 23 או 24 ס"מ- לרפד תחתית בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לשים את התמרים בקערית זכוכית קטנה. לצקת מעל מים רותחים לכיסוי. להניח ל- 20 דקות
:הקלתית
.להכניס את כל מרכיבי הקלתית למעבד מזון
.לעבד דקות ספורות עד שהמרכיבים מעורבים היטב והתערובת לחה
לצקת את התערובת הפירורית על נייר האפייה. בעזרת הידיים להדק ליצירת תחתית מעט עבה. ליצור שוליים נמוכים ועבים
.לכסות את התבנית בניילון נצמד . בזמן הכנת המלית לאחסן בפריזר או במקרר
:המלית
.לסנן את התמרים מהמים. להרחיק גלעינים ולשים במעבד מזון יחד עם יתר מרכיבי המלית
.לעבד (זה ממש קצר) לקבלת תערובת קרמית חלקה, כהה ומבריקה
.בעזרת מרית לצקת את המלית על הקלתית הצוננת. ליישר
.לכסות ולצנן לפחות לשעה במקרר
.לקשט את הטארט בגרידה/זסטים של תפוז, לנפות מעל מעט אבקת קקאו
.לחתוך ולהגיש
.לשמור במקרר
חובה להוציא מקירור כ- 10-15 דקות לפני ההגשה. בזמן זה הטארט יתרכך מעט- הוא טעים כך יותר (!) .הטארט נחתך יפה*



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
assets Creative Commons License