22/09/2014

*צ'אטני מנגו

מרענן, טעים, חמוץ- מתוק- טיפה חריף. פותח תיאבון וקל הכנה. הכינו כשעתיים לפני האוכל: צ'אטני מנגו טרי


צ'אטני מנגו טרי
הכמות:3-4 מנות
:מרכיבים
שני מנגו בשלים, לא רכים מדי- משקל המנגו כולל קליפה = 1 קילו
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ ליים סחוט טרי או מיץ לימון
שתי כפות כוסברה קצוצה דק או יותר לטעם
שתי כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
כפית פלפל צ'ילי אדום פרוס דק- לא חובה
מלח אטלנטי לטעם
פלפל שחור גרוס טרי- לא חובה

:ההכנה
.לקלוף את המנגו ולחתוך לקוביות קטנות. לשים בכלי הגשה
.להוסיף לקערה את כל יתר המרכיבים ולערבב קלות
.לאחסן במקרר למשך כשעתיים לספיגת טעמים


---.את ריבת החלב הזו בישלתי קרוב ל- 4 שעות. לחובבי חלב עיזים, ריבה זו עזת טעם במיוחד
.מליטר חלב עיזים קיבלתי כחצי כוס (120 מ"ל) ריבה
?איך מכינים ריבת חלב עיזים
.מערבבים בסיר בינוני (סיר 2 ליטר)1 ליטר חלב עיזים ורבע כוס (50 גרם) סוכר דמררה
.מבשלים לרתיחה על להבה בינונית - גבוהה, מערבבים להמסת הסוכר
מעבירים ללהבה הקטנה ביותר. מבשלים על להבה הנמוכה ביותר, בבחישה מדי פעם עד שהחלב מסמיך, צבעו הופך להיות חום בהיר והכמות שווה לכחצי כוס לערך
.כשהריבה מוכנה יש להעביר אותה דרך מסננת לצינצנת
:הנה צילומים של ריבת חלב העיזים לפני ואחרי




A Shift With Shiho Yoshikawa, Ice Cream Aficionado at Sweet Rose Creamery



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License