10/01/2016

*נקניקייה אמיתי או מצויירת?

-נחשו איזו נקניקייה אמיתית ומי המצויירת
הנקניקייה המצויירת צויירה על ידי האמן הווארד לי המתמחה בציורים 'סופר ריאליסטיים' של מרכיבים יומיים. בסרטון, הווארד מצייר את הנקניקייה בכשרון רב קו אחר קו


09/01/2016

*גרנולה בארס - 100% טבעי

גרנולה בארס
 
הם עשירים בפירות יבשים, אגוזים ודבש - גרנולה בארס נגיסים וקלים להכנה. עטפו כל יחידה אישית בנייר והגישו כמתנות מהמטבח
או פנקו את עצמכם בפיסת אנרגיה טובה, גדושה בכל טוב
 
מתכון לגרנולה בארס
הכמות: 18-20 יחידות או יותר במידה ותחתכו קטן יותר
:מרכיבים
מאה חמישים (150) גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות
מאה גרם (100) דבש נוזלי או סירופ זהב - 'גולדן סירופ' - לרכישה בחנויות מתמחות או חנויות טבע
מאה שישים או מאה ושבעים (160-170) גרם סוכר לבן
שמונים (80) גרם שיבולת שועל (קוואקר)שלמה
שמונים (80) גרם שיבולת שועל (קוואקר) דקה - לבישול
מאה (100) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית קינמון טחון
חמישים (50) גרם אגוזי פקאן או אגוזי מלך, קצוצים
חמישים (50) גרם צימוקים
שבעים (70) גרם מנגו יבש, לחלוט קצרות במים רותחים,לסנן, ליבש במגבת נייר ולקצוץ דק
שבעים (70) גרם מישמש יבש, לחלוט קצרות במים רותחים,לסנן, ליבש במגבת נייר ולקצוץ דק
שתי (2) כפות שומשום
--
כלים: שתי קערות, קלחת לבישול- החמאה, הדבש והסוכר
תבנית במידות 26 ס"מ על 16 ס"מ - לרפד בנייר אפייה, לשמן מעט מאוד את הנייר, בתחתית בלבד
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
בקערה בינונית לערבב : 2 סוגי השיבולת שועל, קמח, קינמון, אגוזים, צימוקים, מנגו +משמש יבשים ושומשום. להניח בצד
.בקלחת על להבה בינונית נמוכה להמיס את החמאה והגולדן סירופ או הדבש

בצילום: החמאה והגולדן סירופ
.להוסיף לקלחת את הסוכר
להמשיך לבשל על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר. להביא לרתיחה עדינה ולבשל 1-2 דקות נוספות, בבחישה לקבלת תערובת חלקה, זהובה וסמיכה מעט
.להסיר מהלהבה ולצקת בזהירות לתוך קערה בינונית חסינת חום
לצקת לתוך התערובת החמה את תכולת קערת הפירות היבשים והקמחים. לערבב קצרות עד שהכול נבלע בסירופ
.בעזרת מרית או כף, להעביר את התערובת לתוך התבנית המרופדת בנייר אפייה, להדק וליישר
.לאפות בתנור החם 25-30 דקות עד שמזהיב היטב ורק מתחיל להשחים
להוציא מהתנור ולהעביר לרשת. לצנן מעט על השיש. לאחוז בנייר האפייה ולהעביר לקרש חיתוך
. לחתוך לריבועים או מלבנים בגודל הרצוי. להעביר לרשת לצינון מוחלט
.לארוז כל יחידה בנייר סנדוויץ' או נייר אפייה (לבן או נייר חום אורגני). לשמור בכלי אטום
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

07/01/2016

**ריבועי קוקוס ודובדבנים- מתכון חדש ונהדר

קוקוס - דובדבנים - סוכר זהוב
לא יאמן.. אני האמא הבוגרת סובבת בימים אלו בבית בגרביים עבות מפוספסות כשל ילדים.. אוזניים קטנות ובולטות להן וגם פרווה רכה וצחורה מבפנים. וככה חם, ונעים. קרה גם שיצאתי כך החוצה, עם כפכפי עור רחבים תחת הגרביים. אזי, במידה ותראו אישה נחמדה עם גרבי ילדים ברחוב, אוחזת באיזה מאפה חמים וריחני, שערה הארוך מתבדר ברוח, אנא עצרו, ואמרו שלום
 
 
האופנה העכשווית וברת החלוף בתחום המתוקים היא מאפים עשירים בממתקים. תופעה ויראלית ממש המוני שיתופים ולייקים. ימצאו שם עוגות מקושטות (מבחוץ) בממתקים כדוריים ובכל מיני צורות וגם ממולאים בשפע מיני מתיקה מוכנים, עתירי סוכרים ושומן ותוספים. יתכן שזה קל הכנה, וכמה מוזר .. (קרמבו מעוך בפיתה, מישהו?!) ואינו בריא בעליל. אצלנו לא מתחברים לאופנה המתוקה הזו. כתכנון מוקדם לט"ו בשבט ההולך וקרב (25 לינואר), נזכרתי בריבועי הקוקוס שלנו. אין קשר לחג וזה ממכר בכל ימות השנה. מה יש בעוגה שלנו ? - תחתית בצק פריך קל הכנה (הכנתו אינה מצריכה שימוש במעבד מזון וגם לא ידרש קירור הבצק), ומעל שכבה עבה ורכה של קוקוס, סוכר זהוב ודובדבנים. בתום האפייה פני המאפה יתקשו מעט אך התוך ישאר רך וקרמי, חלומי ממש
ריבועי קוקוס ודובדבנים
הכמות: 16 ריבועים קטנים
:מרכיבים לבצק
שמונים (80) גרם חמאה רכה
חמישים (50) גרם סוכר דמררה זהוב
מאה ושלושים (130) גרם קמח לבן, מנופה
 
:מרכיבים לציפוי הקוקוס
שתי ביצים
מאה ושבעים (170) גרם סוכר דמררה זהוב
שלושים (30) גרם קמח לבן, מנופה
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
מאה ועשרים (120) גרם קוקוס
שבעים (70) גרם דובדבנים מזוגגים, חצויים- אלו הנמכרים בשווקים או - מה ששמתי: דובדבנים קפואים מבושלים בסירופ סוכר
כפית אחת תמצית וניל
--
תבנית ריבועית 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה

31/12/2015

**לחמניות חלב (עם צימוקים או שוקולד) צרפתיות+ 2 סרטונים יפים

גם אתמול נזכרתי בו. שעות אחר הצהריים, רחובות אחדים לא רחוק מהבית, הגיח מאי שם רכב בהיר, בתוכו ישב גבר לא צעיר, שעצר לרגע נסיעתו וסימן להולך רגל שהוא יכול לעבור את הכביש. הבטתי בו, פניו כה הזכירו את הגבר האהוב. התרחקתי מהרהרת. האיש שאהבתי עד מאוד הלך לעולמו בקיץ השנה. חסרונו ניכר בחיים בהמוני רגעים, כמובן שגם במטבח. הגבר הזה שאהב לאכול ולטעום כל דבר, וכשהכנתי משהו חדש, הוא תמיד ידע הראשון


:הלחמניות שלי לפני האפייה

הגבר שהאמין בי, דחף אותי קדימה ודרבן להעז עוד יותר. זה שידע לפרק לטעמים מטעמים, להמיר בקלילות כמויות ותבניות... ואמר את שעל לבו כשטעים ונהדר (גם בהופעה ובכלל), אך גם כשפחות, לטעמו
הגבר שידע את שבראשי וליבי, במבט חטוף אחד. איתו יכולתי לשוחח עד הסוף, על הכול ותמיד לרצות עוד

 
רציתי אותו תמיד לצידי, איתי ולתמיד. ומחר, חל יום הולדתו. הביס הכי טעים היה בשבילו, כשהתאפשר..וכן, הוא אהב גם צימוקים
.בלחמניות החלב הללו יש לנו צימוקים, או שוקולד לפי בחירתכם
לפני מספר חודשים קיבלתי מייל מבלוגר צרפתי. התמונה שצורפה למייל היתה מגרה ביותר. זוג ידיים (יפות) אחז במגש גדוש לחמניות בורקות. באותו הרגע רציתי את הלחמניות הללו אצלי במטבח. כתבתי לאיש וביקשתי מתכון.. מפורט. לא עברה לה יממה וקיבלתי מבוקשי
המצחיק היה שאת זמני לישת הבצק וגם התפיחה.. האיש המוכשר השווה למקלחות. מקלחת זריזה או אחת ארוכה ומפנקת
מה אתם חושבים ?, למחרת כבר היו לי לחמניות חלב במטבח. עדכנתי מעט את המתכון שלו. גיוונתי את הלחמניות גם בצימוקים (הוא ממליץ על שוקולד צ'יפס בלבד) והמאפה הפך אצלנו ללהיט של ממש
אחותי דיווחה שהלחמניה פותחת לה את היום והיא ממש מכורה. הלחמניות קלות מאוד להכנה ושומרות על טריותן גם שעות/יממה לאחר האפייה
בחלק מהפעמים השארתי חצי מביצה אחת מהשתיים שבבצק ואיתה הברשתי את הלחמניות, במקום להשתמש בחלמון נוסף
.!בואו, ניגש להכנת לחמניות החלב
לחמניות חלב צרפתיות
כמות: 8-10 לחמניות בגודל בינוני
:מרכיבים
חמש מאות גרם קמח מיוחד לאפיית לחם, מנופה
עשרים גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים= כשלוש כפיות מדידה מהיבשים
מאתיים מ"ל חלב חמים
שתי ביצים טרופות קל
שישים גרם חמאה רכה, חתוכה לחתיכות
שישים גרם סוכר לבן
כפית אחת מלח דק
שישים גרם צימוקים או 60 גרם שוקולד צ'יפס או כמות זהה שוקולד קצוץ גס
-
לזיגוג: חלמון טרוף בכף מים
-- 
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן הכנה
:הכנת הבצק
.לצקת את החלב לקערית, לפזר מעל את השמרים , לערבב ולהניח מעט
:בקערת מיקסר עם וו לישה לשים לפי סדר זה
.קמח, מלח, ביצים טרופות, חמאה רכה בחתיכות וסוכר
.להוסיף לקערה את החלב והשמרים המומסים
.ללוש הכול במהירות איטית במשך 2-3 דקות
.להגביר את מהירות הלישה וללוש לבצק אחיד ורך משך 5-6 דקות נוספות
.ליצור מהבצק כדור ולהניח לתפוח במשך כשעה עד שמכפיל את נפחו
:עיצוב ואפייה
.להעביר את הבצק למשטח לישה מקומח מעט
.ללוש את הצימוקים או השוקולד לתוך הבצק
.לחלק את הבצק ל 8-10 חלקים שווים. חילקתי לשמונה
.לגלגל לכדורים. כל כדור לגלגל ללחמניה מוארכת (כ- 20 ס"מ אורך) לא דקה מדי
.להניח את הלחמניות ברווחים על נייר האפייה שבתבנית
.להבריש את הלחמניות בזיגוג החלמון או הביצה
.בעזרת סכין חדה, לחרוץ בכל לחמנייה 4 חתכים לרוחב
לחמם תנור לחום בינוני-גבוה 190 מעלות. להתפיח את הלחמניות כחצי שעה (במקור ללא תפיחה). לאפות בתנור החם כ- 18 דקות
.הלחמניות המוכנות תהיינה זהובות/שחומות היטב
--
טעים להגיש את הלחמניות החמימות עם חמאה או/גם עם ריבת פרי, ריבת תות שדה למשל 
.הלחמניות תשמרנה בהקפאה מספר שבועות

:כשנייר ו'אוכל' נפגשים - סרטוני סטופ מושן מקסימים




 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

*סבתא איטלקיה מלמדת להכין פסטה

הכנת פסטה באומבריה
 



30/12/2015

הגרלה חדשה - מגזין אוכל טעים

קוראים יקרים
?..רוצים לקבל מגזין אוכל טעים במתנה
.ברצוננו להעניק לאחד מכם את מגזין האוכל של הבי.בי.סי גוד פוד של חודש דצמבר 2015
החוברת תשלח במתנה בדואר לאחד מקוראי הבלוג שיעלו בהגרלה.
ההגרלה של החוברת פתוחה לכל קורא, חדש וגם ותיק. החוברת -162 עמודי צבע טעימים עם אוכל המתאים לימות החורף, לחגיגות אוכל ולכל ימות השנה
.המגזין ישלח במעטפה באמצעות דואר ישראל, במהלך שבוע הבא, לכתובת שתמסרו לנו במייל זה
.ההגרלה תיערך בתאריך 3.1.2016 בשעה 17:00
.תגובות ומיילים בעניין המגזין נשמח לקבל עד ה 3.1.2016 בשעה 15:00

במגזין החדש: נדייה - כוכבת האפייה החדשה, המלצות לספרי בישול חדשים, מהמאפייה של סנטה, הפתעות מתוקות של אד קימבר, מתנות מהמטבח (יאמי!), ארוחה בסגנון צרפתי, לבשל לחברים, ועוד עשרות הפתעות טעימות

צילום מסך מתוך עמוד הפייסבוק של המגזין

:כל שעליכם לעשות

25/12/2015

*Alonsa Guevara - התשוקה לאוכל, וציור

כשאוכל ואומנות נפגשים, על כן הציור
 
 
 אלונסה, אמנית ילידת צ'ילה, חיה ועובדת בברוקלין. היא קונה פירות (בעיקר) בשווקים המקומיים, מפרקת אותם לגורמים ומעלה אותם על הבד, לפעמים גם היא משתתפת בחגיגת הצבעים והטקסטורות. הציורים ריאליסטיים, עסיסיים ומלאי תשוקה
 
האתר של האומנית - כאן
עמוד האינסטגרם - כאן
עמוד הטוויטר - כאן
הסרטון בפורמט גדול - כאן



24/12/2015

*אנדרה צ'יאנג -8 האלמנטים של מסעדת אנדרה The Eight Elements of Restaurant André

Octaphilosophy
The Eight Elements of Restaurant André
.שמונת האלמנטים של מסעדת אנדרה, הוא ספר אוכל מיוחד העומד לצאת לאור בשנת 2016
אנדרה צ'יאנג [ויקיפדיה] , השף ומחבר הספר, הוא יליד טיוואן . בהיותו בן 15 עבר מיפן לצרפת , שם עבד במספר מסעדות עטורות כוכבי מישלן ולמד מטובי השפים הצרפתיים. בשנת 2010 , עבר אנדרה לסינגפור בה פתח את מסעדתו -  'אנדרה' המונה 30 מקומות ישיבה. המסעדה שלו נמצאת עדיין ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם, בה בעת שאנדרה נחשב לשף היצירתי בעולם
תפריט המסעדה מבוסס על שמונה אלמנטים גסטרונומיים בינהם: מלח, מרקם, זכרון, טוהר, טרואר ויחודיות. הספר מאגד 365 ימים במסעדת אנדרה 
כריכת הספר - מקור
הספר (הניתן לרכישה בהזמנה מוקדמת ויופץ מאפריל 2016) מבטיח הצצה לחטיפים דרמטיים, צירופי מזון חדשניים, טכניקות בישול אסיאתיות (עם השפעה צרפתית), טעמים מסעירים והמחשבה העומדת בבניית מנה חדשה. הספר מביא (150) צילומים מהמטבח כולל שלבי ההכנה וכמובן המנות המוגמרות
לאתר המסעדה - כאן
 

 הספר עומד לצאת לאור בהוצאת הספרים
phaidon

* על מאפייה קטנה ומטריפה בויקטוריה

WildFire Bakery
 
Wild Fire Bread from Demetria Provatas on Vimeo.

...הסרטון השמח הזה יעשה לכם חשק להיכנס למטבח, לאפות משהו טעים או פשוט, להתחיל לרקוד
עסק משפחתי קטן הפועל בקנדה משנת 1998. במקום מאפיית לחמים ומאפים מגוונים וגם בית קפה המגיש מתוצרת המקום
חומרי הגלם מקומיים, אורגניים, ייחוד המקום הוא באפייה בתנור עצים
לצפייה בסרטון בפורמט גדול - לחצו כאן
אתר המאפייה - כאן
עמוד הפייסבוק של המאפייה - כאן
עמוד האינסטגרם - כאן

:מיקום 
Victoria, British Columbia
חובבי המוזיקה, לחצו כאן 

23/12/2015

**לחמניות קינמון רכות, ממרח שוקולד אגוזים, מוס שוקולד ללא ביצים ועוד

...כמה כייף היה להתעורר בכל בוקר בטבריה, כשהשמש זורחת מעל הכינרת.. שולחת קרניים חמימות ישר לתוך חלון החדר שלנו
זוהי ט ב ר י ה
הכנרת, בשעת בוקר, לא מוקדמת מדי
...לטייל לאורך הטיילת הלוך ושוב. ושקט, שקט כאן כל כך

***

...ללכוד בעיניים בתים בעלי חומה עתיקה.. יפה כל כך.. וכבר לתכנן את החופשה הבאה 

25/11/2015

*עיצובים חדשים (גם לחובבי ינשופים) + עוגת שוקולד בננה חדשה

1.
 מאפייה יפה בניו יורק
Mah-Ze-Dahr Bakery      
לקחתי על עצמי לבחור עבורכם צילום אחד מייצג משפע הצילומים המשובחים בדף האינסטגרם של המאפייה. לטעמי (אתם סומכים על הטעם שלי, נכון?) משימה בלתי אפשרית.. מכיוון שזהו אחד מדפי המאפיות היפים ביותר שנראו כאן, אם לא היפה ביותר
 ! EVER
.לחובבי האפייה, הדף הזה מהווה השראה של ממש
.אז זהו, לא הצלחתי להביא לכם צילום אחד משובח, כי כולם כאלו- התרשמו בעצמכם
לאתר הבית של המאפייה - כאן
מקור
2.
Infographic - Cocoa Caravan
.?..ארבעים ותשעה (49!) ממתקים מרחבי הגלובס חוברים יחד בפוסטר מתוק במיוחד.האם הספקתם לטעום כבר את כולם

23/10/2015

* כך מכינים מוס שוקולד משני מרכיבים בלבד




המתכון למוס שלושת השוקולדים הזה מגיעה מאוסטרליה הרחוקה. מוס המורכב משלוש שכבות שוקולד-מריר, חלב ושוקולד לבן. ההכנה מצריכה היערכות מראש אך היא פשוטה וכוללת קוביות שוקולד מ- 3 הסוגים ומים בלבד
המתכון המפורט - כאן
---
:מרכיבים
:למוס השוקולד הכהה
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד מריר
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 70 מ"ל = 1/4 כוס + כפית
 -
:למוס שוקולד חלב
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד חלב
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 60 מ"ל = 1/4 כוס
-
:למוס שוקולד לבן
מאה ושמונים (180) גרם שוקולד לבן
שישים מ"ל מים = 1/4 כוס
מים קרים בכמות 40 מ"ל = 2 כפות + 2 כפיות מים
הערה: לא ניסינו בבית, אבל בקרוב בהחלט ננסה

18/10/2015

**~~~קרקרים משולשים מלוחים מקמח מלא ושיבולת שועל~~~~


קרקרים חדשים נולדו השבוע במטבח מקמח מלא, שיבולת שועל (עבה), שומשום, פרג שלם, גרעיני חמניה, קצת חמאה (חובה) ועוד כמה מרכיבים טובים. הקרקרים קלים להכנה ובכל ביס יש הנאה רבה.
אגב, לפי הקצב שהחבר'ה שלי אוכלים את המשולשים הללו (מתי אכלתם לאחרונה קרקר.. משולש ?) , יהיה נחוץ שידור חוזר.. בקרוב מאוד
 

קרקרים משולשים מלוחים
16 :הכמות
:מרכיבים
כוס שיבולת שועל עבה - לא אינסטנט
שני שליש כוס קמח מלא, מנופה
חצי כפית מלח דק
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
תשעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
שני חלבונים מביצים גדולות
שלוש כפות שומשום בהיר או מלא
שתי כפיות פרג שלם - לא פרג טחון
שתי כפות גרעיני דלעת קלופים
--
מעבד מזון עם להב פלדה
--
תבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.לשים את שיבולת השועל במיכל מעבד המזון. לטחון עד דק- לא לטחון לקבלת אבקה
.להוסיף את הקמח המלא, מלח ואבקת סודה לשתייה. לעבד יחד שניות אחדות
.להוסיף את חתיכות החמאה הקרות, לעבד לקבלת תערובת פירורית
להוסיף את החלבונים, השומשום והפרג. לעבד בפולסים קצרים עד קבלת כדור בצק- זה יקרה מהר מאוד
להעביר את הבצק למשטח רידוד מקומח קלות, ללוש לתוכו את גרעיני הדלעת, לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
:עיצוב ואפייה
לרדד כל מחצית בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ. להניח את העיגול על נייר האפייה שבתבנית. אפשר לאפות כל מחצית בצק בנפרד או יחד בתבנית אחת גדולה
לחתוך כל עיגול בצק ל- 8 משולשים שווים. להשאיר את עיגול הבצק כפי שהוא חתוך, אין צורך להפריד את המשולשים לתבנית
.לאפות 15 דקות במרכז תנור המחומם לחום 200 מעלות עד שמזהיב היטב והקרקרים פריכים
לקבלת קרקרים פריכים וטעימים יותר- לאחר 15 דקות אפייה, העלו את תבנית האפייה למדף העליון של התנור והמשיכו לאפות עם תוכנית הטורבו מופעלת עוד 3-4 דקות
.לצנן בתבנית דקה. להעביר את הקרקרים לרשת לצינון מלא. לשמור בצינצנת אטומה
 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
assets Creative Commons License