15/03/2016

*צפו: מרק האפונה המיוחד-מהגינה לסיר במטבח: סרטון מומלץ

אמה של אובי גידלה בעצמה את האפונים (הצהובים)מהם נהגה להכין את המרק המפורסם שלה. זה שנים שאובי ממשיכה את המסורת
.הסרטון מתאר ביופי רב את ליקוט האפונים עד לבישולם למרק עשיר וטעים
עבורי, כל יום בשנה טוב ומתאים



Aube Giroux יוצרת הסרט, הבשלנית הנהדרת והבלוגרית
 farm-to-table
אובי (עטורת פרסים על פועלה בתחום האוכל) היא גננית אורגנית, בשלנית מצטיינת, מספרת (היטב) סיפורים ויוצרת סרטים למופת 
:מרכיבי המרק
שתי כוסות אפונה צהובה יבשה או 2.5 כוסות אפונה יבשה חצויה
שני גזרים בגודל בינוני, קצוצים דק
שני גבעולי סלרי, קצוצים דק
כרישה אחת בגודל בינוני, קצוצה דק
בצל גדול קצוץ דק
ארבעים וחמישה (45) גרם חמאה
שמונה כוסות ציר עוף או ירקות
אופציונלי- שוק קטן (חזיר) מעושן
עלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
שתי כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
 
***
מתכון מפורט: כאן
Kitchen Vignettes מהבלוג  

14/03/2016

*ככה מכינים בצק דני אמיתי- ללמוד מהמומחים


Mogens Andersen

האופה הדני מוגנס אנדרסון מכין בצקים דניים זה כבר 30 שנה במאפייה לאנטמאנן יוניבייק בהטניג שבדנמרק. הוא משמש כמפתח מתכונים וראש תחום של כל הבצקים הדניים המוכנים במקום ומשוגרים לרחבי העולם. בסרטון זה, מוגנס משתף בסודות הכנת הבצק הדני המושלם. עוד נלמד על חשיבות המרכיבים והתהליך להצלחת הכנת הבצק הנהדר הזה, בשימת דגש על הגירסא הקלאסית לבצק הנקראת
Spandauer
הבצק הדני נקרא בדנמרק 'לחם וינאי' (הובא לדנמרק בשנת 1850) ומשוייך למשפחת הבצקים הוינאיים כמו גם הקרואסון שנוצרבאוסטריה ונקרא קיפפל אוסטרי

10/03/2016

*קרקרים דקיקים משני מרכיבים (קמח חומוס ושמן קוקוס) בלבד

תמיד יש פעם ראשונה למשהו. אתמול כשהשכנה מהקומה השנייה, פתחה את פיה, התברר לראשונה...שהעברית שלה לא משהו, כמובן שהגענו במהירות להבנה. שנים אנו עוברות אחת את השניה בדרך אל ומ.. מהנהנות לשלום והיא, חצי חיוך, שותקת. בעלה צועד ברחובות זה זמן רב, לבוש מדי אבטחה. לאחרונה, קצת מוזר, הפסיק לברך את השכנים לשלום. אני חשה שאם לא אקח לידי משהו משיפור איכות החיים שמחוצה לבית, לא יזוז דבר
!אז שוחחנו, מה עושים בבניין ובחצר..ככה וככה.. וכן, זה דחוףףף

בצילום: קמח חומוס לאחר ניפוי, מקדימה: שמן קוקוס משחתי
שלשום אני מתקשרת לחברת הקוסמטיקה הגדולה. שואלת היכן אפשר להשיג את קרם הגרגירים (לגוף) שירד מהמדפים. לכל מקום שהגעתי, הנהנו דיילות היופי בראשן והסכימו, "כן.. מכירות...גם אנו אהבנו את המוצר, ואיזה ריח.... תשכחי ממנו, לא מביאים יותר". בחברה מודיעים שהפסיקו לייצר, אבל ישלחו לי שפופרת אחת מתנה, רק תני לנו כתובת
!פעם ראשונה שמציעים לשלוח מוצר, ללא שום תמורה.. כמה נחמד


01/03/2016

**להכין בבית: ריבת (ג'לי) תפוח בדבש - 100% טבעי Apple Jelly

את המתכון הזה קיבלתי לראשונה במייל בחודש ספטמבר 2015. ריבת ג'לי תפוחים צלולה, בעלת צבע נפלא. הרעיון המתין לי בסבלנות ברשימת "אני חייבת להכין עכשיו ומיד" (הרשימה ארוכה עד מאוד חברים וסובבת עולם) עד סוף השבוע האחרון. האתגר ביצירת ריבה חלקה וטובה ממעט מרכיבים ובדרך פשוטה יחסית ופחות מקובלת (כמובן שללא תוספת ג'לטין) , קסם לי. הסיפוק, בבדיקה ראשונה של הריבה המוכנה שבסיר היה עצום. "ואוו, איזו הצלחה!!", "כמה כייף" אמרתי לעצמי ולכל מי שהיה בסביבה


את הריבה הזו מכינים בשני שלבים. אין קיצורי דרך וזה באמת פשוט. בשלב הראשון מבשלים את תפוחי העץ במים. לוקחים כמות מדודה של תפוחים, לא מקלפים אותם, אלא קוצצים גס, כולל הגלעינים, ומכניסים לסיר. מוסיפים מים ומבשלים עד שהתפוחים רכים מאוד וקל למעוך אותם. בשלב השני, נותנים לתפוחים להגיר נוזלים למשך שעות אחדות, בריבה זו נשתמש במיצוי מי בישול התפוחים. נוזלי הבישול  עשירים בפקטין (הודות לגלעיני התפוחים) מהם בתוספת כמות מדודה של סוכר ודבש ולימון נכין את ג'לי התפוחים
טעם הריבה עדין ומשלב בתוכו באופן מושלם את התפוחים בדבש ("תפוח בדבש"). לא השתמשתי הפעם בענפי רוזמרין טרי כפי שהומלץ במקור, בכל מקרה הרוזמרין מוזכר בהוראות ההכנה, לשיקולכם. הריבה טעימה על לחם או טוסט ותשתלב היטב עם גבינות, מאכלים פיקנטיים וכגימור למאפי פרי (לחמם כמות קטנה מהריבה הקרה ולהבריש על טארט פרי, להניח לייצוב)

27/02/2016

מאפה צבעוני מפסטה וירקות- ארוחה קלה בצלחת

מאפה צבעוני : פסטה וירקות
מאפה צבעוני, עשיר ומזין המכיל פסטה, ירקות מגוונים וגבינה. את המאפה קל להכין בדקות אחדות ולשגר לתנור. השתמשו בגבינה ארומטית וטובה ותבלו בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי. המאפה יתאים לכל המשפחה, הוא טעים להגשה חמים, לצד רוטב וסלט טרי

 הכמות: כ- 6 מנות
מרכיבים:
220 גרם פסטה מבושלת (אטריות ברוחב בינוני או פסטה בצורת סלילים או צורות פסטה  אחרות קטנות)
2 קישואים בגודל בינוני (כ- 260 גרם סה"כ) שטופים להשאיר בקליפה
2 גזרים בגודל בינוני (כ- 170 גרם) , קלופים
1 כוס פחות כף (130 גרם לאחר סינון)  גרם גרגירי תירס (מקופסת שימורים- לסנן מנוזלים)
1/2 כוס (70 גרם) אפונה קפואה – לחלוט במים רותחים, להניח לדקות אחדות ולסנן מהמים
2-3 בצלים ירוקים (החלק הלבן והירוק) פרוסים דק
1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם) או כוס קמח לבן מנופה+3/4 כפית אבקת אפייה מנופה
1/2 כוס גבינת קשקבל (70 גרם) מגורדת במגרדת גסה או גבינה אחרת לטעם, מגורדת
4 ביצים גדולות
1/2 כוס חלב
1/4 כוס שמן (שמן קנולה או שמן תירס) 
כלים:
מגרדת גסה
תבנית אפיה מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
2 קערות – אחת גדולה והשנייה בגודל בינוני

אופן ההכנה:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
בקערה גדולה לשים את הפסטה המבושלת.
לגרד את הקישואים על מגרדת גסה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לקערה. לגרד את הגזר הקלוף במגרדת גסה, להוסיף לקערה.
להוסיף לקערה את התירס, האפונה והבצל הירוק ולערבב.
להוסיף לקערה את הקמח והגבינה המגורדת, לערבב.
בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, החלב והשמן. לצקת לתוך קערת הפסטה והירקות ולערבב.
לתבל את התערובת בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
להעביר לתבנית המרופדת בנייר אפייה ולשטח.
לאפות בתנור החם (חום בינוני 180 מעלות) 30-40 דקות או עד שהמאפה התייצב והוא זהוב היטב.
להוציא את המאפה מהתנור, להניח לרבע שעה לפני ההגשה.
לחתוך למנות ולהגיש.
המאפה יישמר במקרר 3-4 ימים. לפני ההגשה לחמם בחום בינוני נמוך.
הצעות הגשה:
להגיש חמים או מחומם לצד שמנת חמוצה וסלט חסה/ירקות טריים.


בדקתי והמלצתי
והפעם - סבון כלים אקולוגי: אקובר

ECOVER

צילום יחצ"ן: אור גליקמן

לסבון הכלים האקולוגי מבית אקוגרין (תוצרת בלגיה) ריח נעים של לימון (מכיל תמצית לימון ואלוורה), הנוזל שקוף (מקציף פחות מרגיל וזה טוב) מנקה היטב את הכלים. בדקתי את הנוזל על כיור מלא כלים מארוחת הצהריים המשפחתית, כולל סיר הנירוסטה הגדול בו בושל צלי. נחוצה כמות קטנה של נוזל על הספוגית ושיפשוף קל בלבד והכלים נקיים. סבון הכלים האקולוגי עם 40% יותר חומר פעיל, ידידותי לאדם ולסביבה (ויתאים גם לידיים רגישות). במהלך חודש אפריל המוצר (נמכר במארזי ליטר/750 מ"ל- המארזים עשויים קני סוכר ופלסטיק ממחוזר) ימכר במחיר מבצע של 13.90 לליטר (ו- 10 ש"ח למארז הקטן יותר). להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע וסופרים נבחרים



בקרוב.... מה הכנתי מתפוחי עץ ודבש..הפתעה מתוקה וחדשה 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

11/02/2016

*בית חרושת לשוקולד - Li-lac Chocolates

שוקולד עבודת יד במנהטן

*קציצות צמחוניות בלחמניות - יש לכם ארוחת "המבורגר" צמחונית

קציצות סלק וחומוס בתוך לחמניות מגוונות - ארוחת "המבורגר" צמחונית, מושלמת


מתכון ללחמניות המבורגר מגוונות
מתכון קל הכנה ללחמניות המבורגר רכות ונפלאות. הבצק הבסיסי דורש תפיחה אחת בלבד וזמן האפייה קצר. גיוון הבצק בטעמים שונים יוצר לחמניות צבעוניות ויפות. הטעם יערב גם לילדים (איזה הפתעה כבר יש בתוך הלחמנייה !) שיוכלו בעזרת מבוגר להכין את הלחמניות וגם לצפות אותם בכוחות עצמם. מומלץ להגיש את הלחמניות חמימות או מחוממות.

25/01/2016

**~~~לחמניות בייגלה נוסח אוקראינה~~~


לחמניות בייגלה בנוסח אוקראינה

 שמתם לב וודאי שאני נמצאת.. ב'תקופת הלחמים' שלי. תנור האפייה שלנו עובד ללא הפסקה כמעט מדי יום (הוא מקטר מעט.. וגומיית איטום הדלת נקרעה אתמול), אך ממשיך לאפות לחמים, לחמניות, ובייגלה לתפארה, כך אומרים החבר'ה שלי ומבקשים עוד
את לחמניות הבייגלה הללו, נוסח אוקראינה, למדתי לאחרונה להכין מיוליה. יוליה צ'ילדרס, ילידת אודסה, למדה במהלך השנים בישול בכוחות עצמה. כבר מגיל צעיר נהגה לצפות בבשלנים בזמן עבודתם, לצד העמקת הידע מספרי בישול. היא מעידה על עצמה שיש לה תשוקה עזה לבישול, ללא קיצורי דרך. היא מנהלת בלוג אוכל [קישור] שיתאים גם למאותגרי מטבח בעלי כישורי בישול ואפייה בסיסיים. מרבית המתכונים שיוליה מעלה, מבוססים על זכרונות ילדות, מתכונים משפחתיים, בחלקם מקוריים לגמרי. וכן, היא מתמחה בהכנת לחמים מכל סוג. כיום יוליה חיה וכותבת מאלבמה
יוליה מציינת שבניגוד ללחמניות הבייגלה האמריקאיות, אלו בנוסח אוקראינה, 'רזים' יותר בצורתם, מתקתקים ובעלי מרקם רך כשל פרעצל
לטעמי, לחמניות הבייגלה הללו יפות, טעימות ושונות במשהו בהכנתן מבייגלה שמוכן ללא תוספת סטרטר. הסטרטר= הבצק המקדים תופח קודם בקערה למשך מספר שעות. הוספתו לבצק הסופי מקנה ארומה טובה, יציבות ובצק נוח מאוד לעיצוב (את זה תרגישו תוך כדי עיצוב הבייגלה). הבייגלה הללו מבושלים קודם (30 שניות מכל צד) בסיר גדול עם מי מלח (בריכוז נמוך). הבישול הקצר, לפני האפייה מתפיח אותם מעט והם יפים יותר. פטנט נוסף במתכון מיוחד זה - אין צורך בביצה טרופה ל'הדבקת' השומשום על הלחמניות(או הפרג השלם). לאחר שהוצאתם את הבייגלה מאמבטיית הרותחין בסיר, הניחו אותם על נייר מגבת או ישירות על נייר האפייה בתבנית. בעודם חמים ולחים, פזרו עליהם את השומשום. השומשום ידבק בהם מיד
הפחתתי מכמות הסוכר (שמתי 1/3 כוס בלבד) המצוינת במתכון של יוליה וקיבלתי לחמניות במתיקות מועטה שיתאימו למאכל מלוח או מתוק. כמות הסוכר בבצק היא לשיקולכם. מלבד זאת, המתכון מדוייק על הגרם, המלצה שלי - אל תשנו דבר
.הבייגלה יאפו בשני סבבים בתבנית אפייה גדולה ושטוחה
הלחמניות טעימות כשהן חמות. נותרו לחמניות? אחסנו בשקית הקפאה בפריזר. הפשירו לגמרי או חממו בחום בינוני נמוך לפני האכילה
 
 
בייגלה נוסח אוקראינה
הכמות 15 בייגלה
assets Creative Commons License