12/10/2019

My Home-made Nantes עוגיות נאנט נפלאות

עוגיות נאנט

.העוגיות שאני הכי אוהבת
.עוגיות צרפתיות, חמאתיות ופריכות הנשמרות כך עד שתסיימו לאכול אותן

.הקישוט הדקורטיבי על כל עוגיה נעשה בעזרת מזלג ואופייני לעוגיות הנאנט
.דייקו במדידת הכמויות והשתמשו בחומרי גלם משובחים, כך תקבלו עוגיות נאנט נפלאות


 עוגיות נאנט
: המרכיבים לבצק העוגיות
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה איכותית רכה
מאה עשרים וחמישה גרם אבקת סוכר
חצי כפית מלח דק
ביצה אחת = 50 גרם, טרופה קלות
תוכן של חתיכת מקל וניל או כחצי כפית תמצית וניל משובחת
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית ורבע אבקת אפייה מנופה = 5 גרם

:לציפוי
שתי כפות ביצה טרופה = 30 גרם
-
:ההכנה
.להקרים חמאה וסוכר
.בנפרד לערבב את הביצה והמלח, להוסיף את הוניל
.להוסיף בהדרגה את תערובת הביצה לקערת החמאה והסוכר, לערבב היטב
.להוסיף לקערה בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה. לערבב לבצק אחיד. אני ערבבתי ידנית
.לצנן את הבצק מכוסה כשעה במקרר
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לרדד את הבצק לעובי 4 מ"מ
.לקרוץ עיגולים
.להניח את העוגיות בתבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה
.להבריש את העוגיות בביצה הטרופה
.בעזרת מזלג ליצור על כל עוגייה פסים שתי וערב
.לאפות את העוגיות 12-15 דקות עד שהן זהובות היטב
.לצנן על רשת ולאחסן במיכל אטום
--
:הערות
.אני משתמשת בחמאה מיובאת במתכון זה, למשל חמאה פינית או הולנדית
.את אבקת הסוכר אני טוחנת במטחנת קפה/תבלינים קטנה
.בצרפת מוסיפים לזיגוג מעט תמצית קפה
.בצרפת יוצרים את העוגיות עם חותכן בקוטר 8 ס"מ. אני יצרתי עוגיות קטנות יותר


הנה רעיון הגשה- יוגורט יווני, תותי שדה ופלפל חריף



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

05/10/2019

זה מה שעשיתי בזמן האחרון - חלק 2 - my_crochet

  חלק 2 - Crochet קרושה
ישנן בובות שכל תינוק/ילד/ה היו רוצים לחבוק
ישנם סרוגים שיפה לקשט בהם את הבית
עם אחרים הולכים לקניות, גם לשוק
ישנן בובות ש'כל חדר' חייב על המדף
..ישנם סריגים המזכירים משהו מתוק
...וישנם סרוגים המחייכים אותנו כל הזמן
:אני סורגת את כולם. אתם תחליטו מה שייך למה והנה המדגם
-
בצילום הראשון- נמלה. סרגתי אותה בחוט כותנה דקיק בצבע שוקו שלפני כן לא ידעתי מה להכין ממנו ולמה בכלל הזמנתי אותו
כשסיימתי לסרוג את הנמלה הכנתי לה עלה ואז פרסמתי בקבוצות סריגה בארץ/בעולם. הקטנה נחלה הצלחה, וכן, כמה קטנטונת שהיא, ככה דורשת המון זמן עבודה עדינה
-
הכי כייף לפרום" זו קבוצת סריגה ישראלית מצוינת, זה הקישור לדף הקבוצה בפייסבוק"


:הכירו את סאני, השמש המחבקת. גודלה ככרית רכה וקטנה יחסית אבל החיבוק שלה גדול


..הדבורה הזו גדולה ואפשר גם לתלות אותה. משב רוח קט יסייע לה לעוף למרחקים
חוטים מגוונים נותנים לי רעיונות. קורה שאני רואה חבל בחנות מסויימת ואז משלבת אותו עם חוטים נוספים, למשל בסל הזה שנמסר כשהוא מלא בכל טוב

פרוסות פלפל ירוק כבוש, התבלין הסודי שלנו

פרוסות פלפל ירוק חריף כבושות
אמא מעדכנת שהוסיפה את פרוסות הפלפלים הכבושים למוקפץ שהכינה אתמול בווק. "את תאכלי מזה מחר", ובכלל היא  מוסיפה וה ❤ שלי שומע מתרונן 
"זה ממש תבלין"
באותן השעות הסתובבתי עם כפות ידיים שורפות, בייחוד יש שמאל. ניסיתי כל מיני פטנטנים שיפיגו את הרגשת השריפה שחווה.. מי שפרס וערבב בידיים הרבה פלפלים חריפים (והפעם היו חריפים במיוחד) בידיים גלויות וללא כפפות
הרי אנו שוכחים מפעם לפעם.. כל הפטנטים לא ממש עזרו (גם לא היוגורט שמרחתי) אז חבקתי קרחונים מהפריזר. כן, למחרת הכול עבר
אני מוסיפה פרוסות פלפלים לסלטי ירקות, ירקות מבושלים וכבר צריך להכין מחדש


ככה תכינו-
פורסים דק 200 גרם פלפלים ירוקים נקיים ו- 3 שיני שום גדולות. 
אין צורך להרחיק גלעינים
מכניסים הכול לצנצנת 700 מ"ל מעוקרת או 2 צנצנות קטנות יותר.
בקלחת מבשלים לרתיחה איטית :-250 מ"ל חומץ תפוחים
250 מ"ל מים
2 כפות מדידה סוכר זהוב
2 כפות מדידה מלח (דק)
1 כפית מדידה אורגנו יבש
-
לצקת נוזלים רותחים על הפלפלים והשום שבצנצנת.
להניח את הצנצנת לצינון על השיש.
הפלפלים ישנו צבעם
להכניס למקרר.
טעים יותר למחרת.
-
המלצה חשובה: לפרוס את הפלפלים עם כפפות על הידיים. 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2019 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

04/10/2019

זה מה שעשיתי בזמן האחרון - חלק 1 - my_crochet

  חלק 1 - Crochet קרושה
אנשים טובים שואלים אותי היכן אני ומה אני עושה כל הימים (במקום גם.. להכין ולכתוב על אוכל טוב כמו שפעם וכמו ב - 15 השנים האחרונות). אני חסרה לכם אתם כותבים לי, האוכל שלי, המתכונים התמיד מוצלחים, צילומי האוכל (פוד_פורנו) ומתי, נו מתי אני כבר חוזרת
-
אז כן, הייתי עסוקה בכל מיני דברים ופחות עיצבתי/צילמתי אוכל. אבל היי, ראו מה כן הכנתי לאחרונה: מאז הפוסט האחרון מסתבר שסרגתי ממש הרבה. סרגתי אוכל, סרגתי צעצועים, סרגתי בובות, סרגתי ארנקים, סלים, סרגתי קקטוסים, פריטי נוי, סרגתי מתנות ועוד מגוון מקורי וגדול
.  זו מתנה גדולה היכולת הזו ליצור במו ידייך וראשך היצירתי מתנות מקוריות
.  כעת אנסה לשלב גם וגם..אוכל, סריגה, משפחה, עבודה אך לא בהכרח בסדר הזה
 קרושה= סריגה במסרגה אחת זה כייף, ריכוז וסבלנות, ספירת עיניים, יצירתיות, פתרון בעיות שצצו ברגע.. הקפדה על פרטים וכייף, את זה כבר כתבתי
הכירו את קופי הקוף החמוד. בובת הקוף גדולה ומורכבת ויכולה גם לחבק ולשבת עצמאית בכל מקום שתשיבו אותו
❤! אז כאן הוא על הכורסה של אמא


כשעבודת סריגת הקוף היתה קרובה לסיום, קפצתי לחנות בגדי תינוקות בכוונה לחפש כובע מצחייה קטן. המוכרת ניסתה מעט לעזור וטענה שרכים נולדים לא חובשים כובעי מצחייה (היא צודקת..) , כשלא נמצא משהו מתאים בקשתי לראות מה יש בארגז ההוא שבפינה... והנה כובעון כותנה ירוק הציץ משם. 10 שקלים מחירו. אז קניתי שניים שיהיה גם לקוף הבא
--
.אני סורגת גם לתינוקות. מדויק יותר, לאמהות שלהן
:אני מקפידה על כמה וכמה דברים בסריגת פריטי תינוקות
חומרי הגלם טבעיים, לא שעירים, נעימים למגע ורצוי כותנה 100%
שלא יהיו על הבובה תוספות בולטות, מודבקות/תפורות גם לא כפתורים, עיניים ועוד אביזרים
הגימור חייב להיות מושלם
הבובה עוברת כביסה ידנית (ומתייבשת יומיים... על החבל שבמרפסת) עם אבקת כביסה לתינוקות
:הנה כמה פריטים המתאימים לתינוקות קטנטנים


בזמן הכנת הבוב(ה) החדש(ה) זו משמאל, נזכרתי בטומי
טומי היה בובת בן מפלסטיק, בעלת פה פתוח שמשום מה כילדה התעקשתי להאכילו בחתיכות פרי קטנות. וכאן.. ניסיונות חדשים בהכנת צעצועי תינוקות
מאוד אוהבת קטנטנים

:וכן, אני סורגת גם אוכל, ומתוקים, ועוגות. הנה מדגם

03/10/2019

עוגיות שוקולד סדוקות - The Best


עוגיות שוקולד סדוקות

אלו עוגיות המתנה שלי, בכל הזדמנות שאני רוצה לפנק, אני מכינה (הכנה זריזה) לפחות תבנית מהעוגיות ומוסרת אותן ארוזות יפה יפה. החבר'ה מתמוגגים. ממש



עוגיות שוקולד סדוקות

ל- 30 עוגיות

מאה גרם שוקולד 70%
מאה גרם חמאה רכה חתוכה גס
 מאה ושלושים גרם סוכר לבן
 ביצה גדולה בטמפ' החדר, טרופה קלות
מעט תמצית ווניל
מאה ושמונים גרם קמח לבן מנופה מעורב בכפית אחת אבקת אפייה מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
--
כ- 2 כפות אבקת סוכר לגלגול העוגיות, אני טוחנת סוכר במטחנת תבלינים/קפה
-
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
.לרפד תבנית אפייה גדולה ושטוחה בנייר אפייה
.להמס בעדינות את השוקולד. להוסיף לקלחת את החמאה, לערבב יחד עד שהכול נמס
.להעביר תערובת השוקולד לקערה בינונית ולערבב פנימה את הסוכר. להניח מעט זמן עד שפושר
.להוסיף לקערה את הביצה והווניל
.להוסיף את הקמח המעורב באבקת האפייה ואת הסודה לשתייה
.לערבב הכול ידנית

צנוניות כבושות, מעדן מיוחד

צנוניות כבושות

מהסדרה 'כבשתי בסערה' יש לנו היום פרוסות צנוניות כבושות, הטעם והריח מזכירים משהו כרוב כבוש ביתי.
המראה מזכיר משהו ג'ינג'ר כבוש ובדקנו, זה טעים עם כל דבר
[הכמות קטנה יחסית לכן מומלץ להכפיל כמויות].
הכינו - 
300 גרם צנוניות נקיות, פרוסות דק (אפשר לפרוס אותן במנדולינה, אני פרסתי בסכין)
חצי פלפל חריף ירוק או אדום פרוס דק (או שלם)
2 כפיות מלח דק
1/2 כפית סוכר זהוב
1 שן שום גדולה כתושה (או יותר)
-

לעקר צנצנת כבישה. להכין פיסת 'בד' מוסלין (גזה) וגומייה.
-
בקערה לערבב בידיים את פרוסות הצנוניות, פרוסות הפלפל, מלח וסוכר.
להמשך לערבב ולסחוט את הכול יחד עד להגרת נוזלים.
לכסות את הקערה ולהניח לשעה.
לסחוט ולערבב שוב מספר דקות. כעת להוסיף את השום ולערבב.
לדחוס את הכול לתוך הצנצנת. לדאוג שהנוזלים יכסו את הירק (זה חיוני להצלחת הכבישה). במידה וחסרים נוזלים להוסיף מעט מים מינרלים (מעט- אני לא הוספתי).

19/03/2019

דברים טובים 19.3.2019

יש שוקולד וטחינה בעוגייה שלי!
ג'וליה מוסקין (NYT) מספרת על עוגיות השוקולד צ'יפס של השפית דניאל אורון שגדלה אומנם בניו ג'רסי אך יש לה משפחה ושורשים בישראל. העוגיות היא כותבת, עשירות, מתוקות ובעלות טעם מודגש של חלבה.
אחד המגיבים לכתבה שלה ציין שאלו העוגיות הטובות ביותר... אז הייתי חייבת להיכנס למטבח הפרטי ולהכין. רקחתי מעט שינויים במתכון והנה בצילום למטה התוצאה.
הכנתי 18 עוגיות ענק (קוטר כ 8 ס"מ), לדעתי כדאי להכין 19 או 20 עוגיות. במקור הומלץ להכין 12-18 עוגיות.
יש לאחסן את הבצק במקרר כחצי יממה. קיצרתי זמנים ע"י הקפאת הבצק לכחצי שעה ועוד זמן אחסון קצר במקרר עד שהתנור התחמם.
הוצאתי את המרכיבים מהמקרר למשך מספר שעות (חמאה, ביצים, טחינה). ערבבתי הכול ידנית עם מזלג וכף ללא שימוש במיקסר.
הפחתתי מכמות החמאה, הסוכר והשוקולד וטעים ככה. קצצתי שוקולד 78% כי אני לא משתמשת בשוקולד צ'יפס.
העוגיות נמסות בפה ואינן דיאט.. ! .
עוגיות טחינה ושוקולד (צ'יפס)
מרכיבים:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס טחינה גולמית (120 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (200 גרם) - הפחתתי כ 1.5 כפות
1 ביצה גדולה
1 חלמון (מביצה גדולה)
כפית תמצית וניל
1 כוס קמח לבן + 2 כפות (150 גרם) מנופה
1/2 כפית סודה לשתייה, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה, מנופה
1/2 כפית מלח דק (במקור כפית)
170 גרם שוקולד לפחות 70% מוצקי קקאו קצוץ גס או שוקולד צ'יפס (במקור 230 גרם = 1.75 כוסות מדידה)
מעט מלח לזרייה על העוגיות (מלח מסוג fleur de sel) - ויתרתי
אופן ההכנה:
במיקסר או ידנית טורפים היטב חמאה, טחינה וסוכר.
מוסיפים לקערה ביצה, חלמון ווניל ושוב טורפים היטב.
בכלי נפרד מערבבים: קמח, אבקות התפחה ומלח. להוסיף לקערה ולערבב מעט.
לקפל פנימה את השוקולד. יתקבל בצק רך.
לאחסן במקרר כ 12 שעות או בפריזר זמן קצר כמוני (לקבלת עוגיות רכות).
אפייה:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.
לרפד תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה.
ליצור מהבצק 18 או 19 כדורים. להניח במרחקים גדולים (ממש גדולים) אחד מהשני.
לאפות 15 או 16 דקות (ההמלצה במקור 13-16 דקות). העוגיות האפויות תהיינה עדיין רכות בתום האפייה. (למי שאוהב מליחות נוספת, יש לזרות מעט מלח על העוגיות החמות והרכות).
להוציא מהתנור ולהשאיר את העוגיות בתבנית 15-20 דקות.
להעביר לרשת לצינון מלא.
לאחסן בקופסה אטומה.



:הנה מה חדש אצלי בתחום הסריגה
מגוון עבודות שהכנתי בזמן האחרון. רוצים גם כאלו או דומים להם? מתחשק לכם ללמוד לסרוג? כתבו לי. אני מיומנת, מקצוענית וגם יש לי שפע סבלנות
נתחיל בכבשה הנקראת "המההממת", כי אומרים שהיא כזו ולא נמצא לה שם אחר. היא מתאימה לכל חדר ילדים מעוצב וגם לא, אגב, גם גדולים יקבלו אותה באהבה, האמינו לי, בדקתי
עוגיפלצת קטנטן. סרגתי לו גם עוגייה זעירה
דומה לפו הדב? זו גירסה קטנטנה
למעלה- צפרדע נסיך או ההיפך, היה נחמד לסרוג לו כתר על הראש. למטה: מגוון חתולים קטנים וגם קקטוסים
 ❤סיגלית לאמא
קקטוסים ארוזים למתנות

assets Creative Commons License