דלעת.בצל.קלמנטינה.ג'ינג'ר
.מרק דלעת קרמי קל להכנה, מעט מרכיבים, בריא, כתמתם ובעל טעם נפלא
מרק דלעת קרמי
הכמות : 4-6 מנות
:מרכיבים
שלושים גרם חמאה, אני אוהבת להשתמש בחמאה מלוחה
בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
קילו דלעת, לקלוף ולחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
ארבע מאות מ"ל ציר עוף או ציר ירקות או מים
מיץ מקלמנטינה אחת או 1/3 כוס מיץ תפוזים
כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
מלח אטלנטי או מלח דק - חצי כפית או לפי הטעם
חצי כוס (125 מ"ל) שמנת לבישול 10-15%
:לעיטור
שמנת חמוצה- כפית או כף לכל מנה
חופן אגוזי פקאן קלויים קצוצים דק
.להוסיף את הבצל הקצוץ. לבחוש ולבשל 3-4 דקות או עד שהבצל מתרכך
.להוסיף לסיר את קוביות הדלעת, לבחוש ולבשל 2-3 דקות
להוסיף לסיר את ציר העוף או הירקות או המים, מיץ הקלמנטינה (או התפוז), אבקת הג'ינג'ר ומלח. להביא לרתיחה
להנמיך את הלהבה (לבינונית נמוכה) , לכסות את הסיר ולבשל 15-20 דקות או עד שהדלעת מתרככת
.מומלץ לערבב את הדלעת מדי פעם במהלך הבישול
.לצנן את המרק כ- 10 דקות. לטחון בעזרת בלנדר מוט למירקם חלק
להחזיר את המרק לסיר (במידה ולא טחנתם אותו בתוך הסיר- מומלץ !), להוסיף שמנת לבישול ולחמם על להבה נמוכה
:הגשה
.למזוג מרק לקעריות הגשה. לעטר בשמנת חמוצה ומעט אגוזי פקאן קצוצים
.ניתן לבזוק פלפל שחור גרוס טרי
.להוסיף לסיר את קוביות הדלעת, לבחוש ולבשל 2-3 דקות
להוסיף לסיר את ציר העוף או הירקות או המים, מיץ הקלמנטינה (או התפוז), אבקת הג'ינג'ר ומלח. להביא לרתיחה
להנמיך את הלהבה (לבינונית נמוכה) , לכסות את הסיר ולבשל 15-20 דקות או עד שהדלעת מתרככת
.מומלץ לערבב את הדלעת מדי פעם במהלך הבישול
.לצנן את המרק כ- 10 דקות. לטחון בעזרת בלנדר מוט למירקם חלק
להחזיר את המרק לסיר (במידה ולא טחנתם אותו בתוך הסיר- מומלץ !), להוסיף שמנת לבישול ולחמם על להבה נמוכה
:הגשה
.למזוג מרק לקעריות הגשה. לעטר בשמנת חמוצה ומעט אגוזי פקאן קצוצים
.ניתן לבזוק פלפל שחור גרוס טרי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment