09/03/2021

לחמניות בבקה שוקולד טחינה

הבו לי בבקשה בבקה...שוקולד וטחינה !

אד קימבר הוא אופה וכתב אוכל מלונדון. אד הוציא לאור עד כה כבר 4 ספרי אפייה, מתכון לחמניות הבבקה שוקולד טחינה פורסם בספרו שיצא לאור בשנת 2020. באתר השפים הבריטי הוא מספר על חיבתו לטחינה ואיך נולד המתכון
אני שיניתי מעט מאוד את המתכון של אד והנה התוצאה שלי לפניכם.
מדובר בשניים עשר לחמניות בבקה גדולות במלית שוקולד (שוקולד מריר) וטחינה גולמית. הלחמניות האפויות נמשחות בסירופ וניל חם ומעוטרות במעט שומשום. בצק הלחמניות קר, כלומר לאחר הכנתו הוא חייב לשהות בקרור ארוך יותר מרגיל, ללילה או יממה שלמה. הלחמניות בעלות מתיקות עדינה ונאכלות כשהן עדיין חמימות.


לחמניות בבקה - המתכון
ל- 12 יחידות
לבצק שמרים:
500 גרם קמח לבן
כף סוכר לבן
1 כפית מלח דק
2 כפיות שמרים יבשים = 7 גרם
250 מ"ל חלב חמים
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה

למלית:
100 גרם שוקולד מריר 70%
100 גרם חמאה
רבע כוס סוכר זהוב = 50 גרם
100 גרם טחינה גולמית
אופציונלי - מעט מלח לזרייה

לסירופ:
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
רבע כוס מים
כפית תמצית וניל
-
2 כפיות שומשום

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, הסוכר, מלח ושמרים.
להוסיף את החלב והביצים. ללוש במהירות בינונית 8-10 דקות לקבלת בצק חלק, גמיש הנפרד מדפנות הקערה.
בזמן שהמיקסר עובד, להוסיף בהדרגה את החמאה בחתיכות קטנות. כשכל החמאה נבלעת בבצק להמשיך ללוש 8-10 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
להניח את הבצק בקערה בינונית משומנת מעט. לכסות בניילון ולאחסן במקרר ללילה או ליממה שלמה.

לפני האפייה:
להכין תבנית אפייה (אד לא ציין את גודל התבנית, אפיתי בתבנית 33 ס"מ על 30 ס"מ - לדעתי רצוי תבנית גדולה יותר), לשמן תחתית או דפנות או לרפד בנייר אפייה.
הכנת המלית:
לשים את השוקולד והחמאה בקלחת על להבה קטנה ונמוכה או על סיר עם מים רותחים. לערבב להמסה.
להסיר מהחום ולערבב פנימה סוכר זהוב וטחינה. להניח בצד לכ- 10 דקות.
עיצוב ואפייה:
להוציא את הבצק מהמקרר, לרדד על משטח מקומח קלות לריבוע בגודל 50 על 50 ס"מ.
למרוח את פני הבצק במלית השוקולד טחינה. במידה והמלית נוזלית מידיי, ניתן להניח את הבצק המרוח מספר דקות עד שהמלית מסמיכה ומאבדת את הברק.
בשלב זה ניתן לבזוק מעט מלח ים על המלית- לא חובה.
לגלגל את הבצק לגלילה מהודקת. לפרוס ל- 12 חלקים שווים בגודלם, להניחם עם הצד החתוך כלפי מטה בתבנית האפייה.
לכסות את התבנית ולהניח לתפוח כשעה או עד שהבצק תפח היטב.
לקראת סוף התפיחה לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות.
לאפות את הלחמניות הבבקה 30-35 דקות או עד שהן מזהיבות היטב.
לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ: לבשל לרתיחה על להבה נמוכה את המים והסוכר. להסיר מהאש ולהוסיף את הוניל.
להוציא את הלחמניות מהתנור ולהבריש מיד בסירופ. לפזר מעל שומשום.

מקור המתכון - 2020 One Tin Bakes by Edd Kimber 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2021 מטעמים הום-מייד: ריבות, רטבים, ממרחים, כבושים ,מתנות מהמטבח, קרושה וכתיבת תוכן איכותי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License