25/05/2024

לחם תירס אינדיאני שקשה להפסיק לאכול

לחם התירס חם מהתנור.

לחם תירס אינדיאני
מומלץ לאכול את לחם התירס טרי וחם חם או חמים.
שתי קערות, שתי כפות, 5 דקות הכנה (25 דקות אפייה) וטעים מאוד.
אופן ההכנה:
מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
מרפדים תבנית אפייה ריבועית 22 ס"מ בנייר אפיה.
למדוד הכול בכלי מדידה.
בקערה בינונית אחת מערבבים:
1 כוס קמח לבן מנופה
1 כוס קמח תירס (אני משתמשת בקמח תירס "פולנטה" יבוא איטלקי הנמכר בשווקים במארזי ואקום שקופים של קילו, תוצרת מולינו ניקולי)
4 כפיות מדידה אבקת אפייה מנופה
3.5 כפיות מדידה סוכר לבן (אפשר 4 כפיות)
חצי כפית מלח דק
-
בקערה בינונית שנייה מערבבים:
1 כוס חלב
1 ביצה גדולה
1/4 כוס שמן קנולה/תירס
-
לצקת מרכיבים רטובים לתוך קערת מרכיבים יבשים. לערבב קצרות.
להעביר לתבנית האפייה וליישר (התערובת נוזלית).
לאפות כ 25 דקות במרכז התנור (לבדוק עם קיסם).
להשחמה קלה, ניתן להעלות את התבנית לקראת סיום האפייה ל 2-3 דקות בתנור למעלה.
לחתוך לריבועים ולהגיש חם/חמים וזה רך, רך...
טעים עם חמאה טובה (מיובאת) או עם מה שמתחשק.


איך אפשר שלא - ג'יין בורדו:
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2024
מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, קרושה, יוצרת תוכן איכותי ומקורי. אין להעתיק טקסט וחומרים מבלוג זה ולפרסמם באתר אחר וללא רשות כתובה שלנו https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License