
06/09/2010
* ~~~פיצה להמונים~~~~ It's Pizza Time

22/08/2010
*מעבדת בישול מודרני" - ספר הגסטרונומיה המודרנית"
מעבדת הבישול המודרנית החדשה כרוכה כולה בהוצאה מהודרת וכוללת לא פחות מ 2,400 דפים. התענוג הזה יעלה למי שירצה לרכוש אותו 421.87 דולר בסדרה צבעונית ומיוחדת. לא, אי אפשר עדיין לקנות מהמדף להזמין זה אפשרי
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking

הסופרלטיבים ממשיכים לזרום ממיטב השפים בעלי וסוקרי המסעדות על התגלית החדשה שנמצאת בספרים
הסטון בלומנטל :" A fascinating overview of the techniques of modern gastronomy"



טעמים חדשים נולדים לצד טקסטורות חדשות שנוצרו בעזרת אמבטיות מים גם צנטריפוגות לצד אינזימים ואמולסיות כולם מהמעבדה
הספר נותן בחינה מעמיקה ומדוייקת לסוגיות שכל בשלן נתקל בהן ביום יום -לדוגמא
?כיצד ליצור אומלט מושלם
?כיצד יוצרים טוגנים הכי טובים
- איך ניתן ליצור קרם פיסטוקים המכיל פיסטוקים בלבד
הספר כולל איורי שלב-אחר-שלב לצד הסברים מאירי עיניים להבהרת טכניקות במטבח. שפע צילומים ותרשימים לצד צילומים העושים שימוש בטכניקות צילום חדישות המתעדות את המזון בשלבי הכנתו כתחת עין המיקרוסקופ. בישול ואוכל מוארים מזוית חדישה
הספר נוגע בתהלכי בישול כגון: חליטה, הרתחה, בישול על אדים, טיגון, צלייה, עישון מזון לצד אפייה ושימוש בכלי בישול מגוונים. כיצד הבישול המודרני יכול לתת לנו תוצאות מושלמות עם תיזמון נכון וגם קצת מזל בהכנת אוכל מסורתי
הספר מייחד פרקים מורחבים לבשר, פירות ים, ירקות, פירות ודגנים. מתכונים ורעיונות של שפים מהמסעדות המפורסמות בעולם לשם השגת תוצאות=מנות מושלמות הנעזרות בטכניקות חדישות של עיבוי, ג'לי, אמולסיות, קצף. לצד המתכונים ישנן גם נוסחאות

20/08/2010
*תמונה אחת שווה אלף מילים: לחמניות עם חמאה

.מומלץ לשמור את הקמחים בקיץ בקרור, להוציא מהמקרר זמן קצר לפני השימוש
.ניתן ללוש את הבצק ידנית או במיקסר
.לא לוותר על תוספת הסולת שבתוך הבצק. הסולת תורמת למירקם 'מלא' יותר
.אין התססה מוקדמת של השמרים
.יש להשתמש בקמח מיוחד ללחם בלבד
.בצק הלחמניות מכיל חמאה בכמות קטנה יחסית וזה טעים יותר
.הלחמניות יהיו מוכנות תוך פחות משעתיים כולל זמן האפייה

==
.בצק הלחמניות הוא חלק ונעים לעיבוד, דורש התפחה אחת בלבד של הלחמניות המעוצבות

זמן תפיחת הלחמניות בתבנית ישתנה בהתאם לעונות השנה. זמן ממוצע הוא שעה. מכיון שהלחמניות ממשיכות לתפוח עם הכנסתן לתנור ניתן להתפיחן 75-80% מגודלן המקורי
ז'אן כריסטוף נובליס יוצר המתכון מוסיף לבצק 10 גרם פישתן טחון . לדבריו זה לא הכרחי, הוא גם מוסיף ממרח חמאתי ולא חמאה כפי שאני הוספתי כחלק מקמפיין פרסומי למוצר החמאה
זמן האפייה ישתנה בהתאם לתנור שברשותכם. זמן ממוצע לאפיית לחמניות הוא 15-20 דקות בתנור חם
.לאחר צינון ניתן להקפיא את הלחמניות

==
חמש מאות גרם קמח מיוחד ללחם
שלוש כפות סולת =30 גרם
שבעה גרם שמרים יבשים =2.5 כפיות מדידה
שבעה גרם מלח שולחני דק = 1.25 כפיות
חמישים גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
שלוש מאות מ"ל מים חמימים +50 מ"ל מים לפי הצורך
:אופן ההכנה
:בקערת מיקסר או קערה גדולה לערבב
.קמח (תיבול) וסולת. לערבב פנימה את השמרים היבשים
.להוסיף את המלח והחמאה חתוכה קטן, לערבב הכל יחד
.להוסיף בהדרגה את מרבית כמות המים ולהתחיל ללוש את הבצק
.ללוש את הבצק במשך כ- 5 דקות במיקסר או ידנית
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות. לחלק ל- 12 יחידות (לחצות את הבצק שוב ושוב עד קבלת חלקים שווים בגודלם), ניתן גם לשקול
.לכדרר כל חלק בצק לכדור חלק ולהניח במרחקים בתבנית הגדולה של התנור
.לכסות קלות את הלחמניות, להתפיח עד שכמעט מכפילות את נפחן כ- 50 דקות
בזמן שהלחמניות תופחות יש לחמם את התנור לחום של 220 מעלות. ניתן כעת לאבק את הלחמניות במעט קמח
.לאפות את הלחמניות כ 16-17 דקות או עד שהן שחומות ומוכנות
חניתה©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
*פודפורנו במגזין אוכל איטלקי - קיץ 2010
אפשרי לפתוח עם תמונה ,לא כן ?- מה אתם רואים כאן ?... לחצו על תמונת הכדורים בכתום לשם הגדלתה .התקרבו והביטו שוב , רמז: זה לא סורבה
בתמונה המצורפת :הצעת הגשה לקנטלופ (מלון כתום) המוגש ברוטב פטל שחור ופיסטוקים.[כאן המתכון המלא]. כדורי מלון עגלגלים וקרים ברוטב בשילוב צבעים וטעמים . המתכון הזה [רבע כוס פיסטוקים קלויים,כוס פטל שחור מעוך בחלקו ,3 כפות סוכר,מעט מיץ ליים ומלון כתום במשקל של כקילו וחצי) הוא דוגמא לאחת מהמנות המפתיעות המצורפות לגליון הקיץ הזה -יולי -אוגוסט של המגזין .גליון הסתיו כבר יצא לאור
החוברת כוללת מגוון מנות מצולמות נפלא על צלחות בהירות פרוסות על עמודי צבע שלמים. זה כמו לאכול ולא מהמסך. הגיליון גדוש בכל טוב של הקיץ הזה ברובו גם אצלנו ומובא בטוב טעם מהמטבח האיטלקי . רכשתי את המגזין אתמול באחת מחנויות רשת ספרים.פרטים במייל
: קחו הצצה לתוך גליון הקיץ
.סקירה של כלי מטבח, אוכל, ספרים,עיצוב
.סקירה על כרם איטלקי : "the diva grape" + סקירת יינות
.[הצעה למשקה קייצי: [מקור+ מתכון

======
======
===============
=========
=========
=========
=========
======
=======
.פסטה ממולאת מוגשת ברוטב אדמדם
.סלטי קיץ בצירופים מנצחים . לדוגמא : סלט עוף בלימון, פלפלים צהובים ומיורן
.כתבת אמצע הכוללת מתכוני קנטלופ , גם קרפצ'יו (!) של מלון- כאן בקישור מתכוני קנטלופ מפתיעים
:כתבת צבע גדולה על מאסטר נקניקים



18/08/2010
* רוטב מרימונים וחומץ בלסמי וקוקטייל בירה מתובל
?איך מכינים
לבשל עד צימצום כ- 20 דקות
חצי כוס מיץ רימונים
רבע כוס חומץ בלסמי
כפית דבש
שמינית כפית מלח
שניים עד שלושה = 2-3 מקלות קינמון
לצקת את הרוטב החם על מנות פתיחה מבושלות ולהגיש
:כך נראה הרוטב של אלקסה
:המתכון מכיל
אונקייה בורבון
קוביה סוכר חום
קליפת תפוז
מעט אנגוסטורה* dashes angostura bitters
שתיים עד 3 אונקיות בירה = Hottenroth, of any other berliner weisse or wheat beer
(המתכון המלא : כאן (טרם ניסיתי
אודות אנגוסטורה ביטרס בויקיפדיה - כאן
09/08/2010
*~~~קיש כרישה צרפתי~~~
אני חוזרת ואומרת ל*שמעון שהתענוג הגדול שלי מהמחסור (הזמני) במים חמים בבית (הדוד מקולקל) זה הידיים שלו והחלוק רחצה שהוא מביא לי אחרי. הוא מצידו מתווכח איתי שזה לא זה. ובכלל ללא הקשר אינני מבינה איך דוודים עובדים ולמה אי אפשר לרוקן את הדוד ממים לתוך האמבטיה לפני התיקון.. חישובים של כמה ליטרים יש לרוקן בשביל להחליף גוף חימום.. ולמה לא צריך בעל מקצוע הפעם..ועוד כהנה שלא בדיוק מעניינים אותי
להרטב במים הקרירים הללו, מילא, אבל שצריך להגיע לאחורי הגוף זה קר הרבה יותר. כאן שמעון נקרא לעזרה. שובב האיש... הוא גם דואג להביא את החלוק הרך ...החלק הטוב הנוסף שאני מקבלת אחרי מיקלחת קרה שכזאת
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל

31/07/2010
מתכון לפלפלים כבושים
פתחתי את הבוקר עם קייט בוש."רגעים של הנאה" היא עשתה לי כפי שאני אוהבת .בזמן שהיא שרה בקול שטפתי את הפלפלים שבכיור.שפע של פלפלים אדומים וצהובים שנרכשו אך אתמול
מרתיחים את נוזלי הכבישה המורכבים גם מיין לבן ,חומץ יין לבן,מלח וסוכר. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומבשלים דקות ספורות הכל יחד עד שהפלפלים חצי רכים רק 'אל דנטה'. את הפלפלים שמים בצינצנות ומעל שופכים את התחמיץ החם
כפית גרגירי פלפל שחור חריף שלם
חצי כוס סוכר לבן=100 גרם
:אופן ההכנה
** סלט זוקיני ושעועית לבנה-ארוחת קיץ Zucchine, Limone e Fagioli
היא מחזיקה בידה ערימה גבוהה של כובעים צבעוניים. לפניה צועדת נערה קצת מלאה כבת 16 לבושה בסרבל קצר והדוק בכחול ולשפתיה שפתון ורוד פוקסיה המסתיר את רעננות נעוריה
מומלץ להשתמש בקישואי זוקיני בעלי קליפה בצבע ירוק כהה . חשוב שהקישואים יהיו טריים. קישואים 'זקנים' יניבו טעם מריר ותוכן חלול
17/07/2010
**~~~~העוגה של אמא שלי~~~
13/07/2010
July 12 נורמה ג'ין, ביסטרו בר-ככה התאהבתי בבלגי שלי
השעה דקה לשבע בערב. אני יוצאת מהמקלחת .בעודי מטפטפת מים לכל עבר אני אוחזת בשפופרת הטלפון ומחייגת
"לאן היום..? "הוא שואל . "..מתי את יוצאת ?."
ישנם דברים שאני זריזה בהם, מאוד. להרכיב את העדשות המגע (דור-חדש מסיליקון) בעיניים וללבוש עלי משהו שחור לוקח לי בדיוק דקות ספורות כולל האדום הזה על השפתיים .אני מרגישה משהו שונה באוויר ,במראה שלי .אני לא יודעת אם בגלל ההרגשה או השחור סביב. מכשפת את הסביבה. ככה,באמת בלי כוונה
.אני כבר יוצאת לדרך
בצומת הרחובות לוינסקי ושדרות הר ציון אני צופה במקבץ הנדבות .אני מביטה בו מרחוק מהופנטת. האיש עומד סמוך לשולי הכביש כפוך מבלי לנוע. (היי איש הכל בסדר איתך..?). דקות קצרות עוברות והוא קרב למכונית שבצומת ומושיט את ידו. הטקס הזה חוזר על עצמו שוב ושוב. האיש עם המקל . בפינת הרחובות לוינסקי ושד' הר ציון ריח של עץ וצבע של פלסטיק גם אדום .חנות הרהיטים מקפלת את כל הסחורה פנימה. זה לוקח זמן.העובדים נוטלים יחד מיטות וחצי וכיסאות בר באדום ולבן וגוררים גם את השידות פנימה .המיטה כמו כיסא נוח של פעם המצופה באדום עז וזו לצידה עם ה'יהלומים' עדיין ממתינות לתורן . סוגרים להיום והולכים הביתה. אנשים חולפים על פני, אני בוחנת אותם ,אני צמאה ובטני רעבה
לפתע הוא מגיח מאי שם לאחר יום ארוך מאוד במשרד (כולל ארוחת ערב..). כל כך לח כאן בחוץ. "את נראת טוב.." הוא חוזר ואומר לי .אני מרגישה ככה בדיוק .הוא יודע את הדרך לנורמה ג'ין . היה כאן פעם אחת לפני מספר חודשים עם כל החבר'ה. מתברר שיש איזה פיינשמקר בחבורה שממליץ על המקומות הטובים יותר בתל אביב .אז פתחו להם שולחן ארוך עם מבחר בירות
הגענו. השעה לערך 9:00 בערב. שורה של זוגות ואנשים צעירים יושבת מחוייכת על הבר.שולחן אחד כבר במרחב המסעדה תפוס. 'בחרו היכן לשבת..' אומר לנו המארח. אנו מתיישבים בשולחן זוגי מרכזי מתחת לפנס שעל הקיר.. חשוך כאן

מייד מגיעים התפריטים . "יש מבחר גדול וטעים.." אומר לי זה שכבר היה כאן קודם . אני לא מספיקה לבחון את כל התפריט אתם תסלחו לי הפעם, כן ? ,קחו בינתיים הצצה
הוא אינו רעב .יישתה רק בירה. אני מייד מזמינה .מעכשיו הדלת הפונה לרחוב נפתחת ללא הרף. הם נכנסים פנימה .מבטם אומר שהיו כאן קודם, שהם חוזרים שוב. אולי זה הפאב השכונתי שלהם אולי נסעו כברת דרך מהצפון ,כמוני. חבר'ה צעירים יותר או פחות ממלאים את המקום כולו
אני שמה את האצבע על התפריט במקום בו נמצאת מנת הנקניקיות האיריות ועל הבירה קריק , זו המכילה דובדבנים . בחרתי הפעם בזריזות .דקות ספורות עוברות והאוכל מגיע , גם הבירות שלו ושלי
סמוך לחלון השקוף ומעט קרוב לשפת הרחוב יושב לו זוג . רגע לפני שהיא מתיישבת היא חופנת את ראשו בחזה בלהט כבוש. נושקת לו בריפרוף ויושבת צמוד
בינות לאפלולית שכאן אני רואה את הבירה האדמדמה שלי .שפת הכוס היפה עבה ,מלאה בקצף ורדרד
האוכל כבר כאן גם הבירות . אני מריחה קודם את הבירה שלי .ניחוח דובדבנים כהים מעורב בבירה טובה ממלא אותי .טועמת לאט ומתענגת. זה כל כך טעים ! .אינני יכולה לעזוב את כוס המשקה העמוקה
מחבת רוחשת מלאה בתבשיל של כרוב כבוש ונקניקיות כהות מונח כעת קרוב על השולחן. "זה חם.." אומר המלצר. "זה חם.." חוזר הוא ואומר לי בעודו מקרב לי את המחבת .המחבת מלאה בתבשיל כרוב כהה המבושל בבירה. שתי נקניקיות (מבית היוצר של אלן טלמור) שוכבות להן בתוך המחבת . זה חם וזה טוב. בצד על תחתית העץ מונחת פינכה קטנה מלאה במיונית וחרדל גרגירי ,טעים
אני אוכלת את הנקניקיות הטעימות (שהיו נתונות על שיפוד דק) בינהם הכרוב הכהה עם טעם חדש וטעים לי (בגלל בישול הכרוב בבירה). התבשיל חם, המיזוג עובד בדיוק כפי שצריך ואני נזכרת בעונג הזה המקביל של לישון בחדר ממוזג מכורבלת עם מישהו /משהו חמים לצידי
כוס הבירה האדמדמה המענגת שלי הולכת ומתרוקנת .בכל משפט נוסף אני צוחקת מולו בקול הוא אומר לי שזה בגלל הבירה.. . בבדיחה פרטית בהחלט הוא מעיר שהוא 'יחזיר אותי' שיכורה או 'מסובבת' לאבא . זו שבשולחן הקרוב לחלון נושקת לגבר הממושקף שלידה. אני צופה לחלון ורואה, לא רואה דבר
המנה כמעט תמה ,אני מאיצה בו לטעום.הוא 'שאינו רעב' הלילה מסיים את הביסים האחרונים של הנקניקייה והמחבת נקי כעת לגמרי
"היה נפלא.." אני אומרת לו ואני חייבת עכשיו מנת קינוח . המלצרית שלנו קרבה ובהעדר התפריטים על שולחננו אני מבקשת פירוט על המנות האחרונות
יש לנו עוגת גבינה עם פירורים, מוס שוקולד עם תחתית בראוניז, פאי תפוחים ,עוד פינוק שוקולדי .. .אני מתמקדת במוס השוקולד ושואלת על המנה, מה היא מכילה ומה גודלה. המלצרית משיבה שהמנה 'סבבה כזה' ואני מזמינה. מלצרים ממלאים שולחנות סמוכים באוכל . המקום מלא .אנשים נוספים מגיעים וממתינים. אני גם ממתינה למוס השוקולדי שלי. דקות אחרי המלצרית (מותר לך לחייך מעט) מודיעה שמנת הקינוח תצא בדקות הקרובות
אני מביטה בנורמה ג'ין שנמצאת כאן בכל עבר. שער ראשה שחור דווקא וכפפות כהות עוטות את ידיה
הנה זה מגיע : בצלחת גדולה .על מצע של קקאו ואגוזי מלך קלויים מעט מונח מוס שוקולד . המוס העבה יושב על תחתית בררוניז רכה ודקה יחסית. מעל המוס שכבה של קקאו כהה. אני טועמת את המוס הזה ומתענגת על כל ביס . "..תעזור לי, תטעם" אני אומרת לו מנימוס ..כשאני חסה על הקלוריות הטעימות הנוספות היורדות לתוכי הלילה. הוא לוקח את הביס האחרון של אחרי ההפתעה השוקולדית הבהירה שבפנים ."טעים המוס שלך.." .אכן מנת קינוח שוקולדית מדוייקת ונפלאה
חשבון בבקשה :שמות המנות כפי שמופיעים בחשבון
הבירה שלו : טריפל חצי ליטר = 34 ש"ח
הבירה שלי (מהחבית) : קריק שליש ליטר = 29 ש"ח
מנת נקניקיות איריות = 49 ש"ח
מוס קקאו = 30 ש"ח
-
הטיפ שולם בנפרד
:לסיכום
לא בחנתי את כל המנות והמגוון הגדול של הבירות שהמקום מציע. קראתי בעבר הקרוב ביקורות (גם של רותם מכאן) המשבחות את המקום והגעתי הלילה עם פתיחות לדגום ,לנסות ולטעום את הלא מוכר לי .(הלילה והתאורה שבמקום לא היטיבו עם המצלמה הקטנה והישנה שלי
היה לי נעים, טעים מאוד ואני רוצה שוב ועוד הפעם.. ובדיוק כזה וככה
הוא מצידו חייך ואמר שלא היה מתנגד לבר כזה ממש מתחת לבית
?ואני
התאהבתי לחלוטין ב'בלגי שלי' -בירה קריק לינדמנס דובדבן ( Lindemans Kriek) !. . אל תאמרו שלא סיפרתי לכם
אפשר לקרא את הפוס-ביקורת : גם כאן
_____________
נורמה ג'ין
אליפלט 23, תל אביב
_____________
מקור צילום התפריט - http://www.2eat.co.il/norma/about_gal.aspx?pid=658
נורמה ג'ין בעכבר העיר חניתה©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית