19/09/2010

* חדשות אוכל 18.9.2010

היא מצלמת לדונה היי, לספרים, מגזינים ואתרי אוכל אוסטרליים. ונסה לויס צלמת גם של מזון תושבת סידני. צילומי מזון חמים, 'נקיים'. חלקם של הצילומים במראה 'כפרי' מעוררי השראה, מושלמים
 

.[האתר של ונסה :צילומי המזון כאן [מקור הצילום
:פאלטה צבועה כבר ככלי הגשה לביצים קשות



פרטים באתר המכירה : כאן
Let them eat cake
:סדרה חדשה של ציורי עוגות של הצייר
Paul Ferney
:התמונות קטנות , מחירן ממש לא, הנה דוגמא

כל הסדרה : כאן
The Found Recipe Boxבלוג אוכל
מולי מצאה סט של כרטיסיות אוכל ישנות, דבר שהעלה לה רעיון לפתוח בלוג אוכל המבוסס על כרטיסיות אלו. היא מפרסמת בכל פעם כרטיס עם מתכון ואת חלקם הם מנסה במטבחה הפרטי. הבלוג קיים משנת 2009 וכולל קטגוריות של סוגי מתכונים. העיצוב של הבלוג לוקה במראה מיושן, הרעיון חביב


הבלוג של מולי: כאן
וודקה בטעם תאנים. האם זו הוודקה היחידה בעולם בטעם זה? מסקרן היה לטעום אותה ..ראו איזה בקבוק

אתר המוצר : כאן
עיצוב ומיתוג כולל של מארז המוצר המשרד האמריקאי

16/09/2010

* פודפורנו של חציל-יוגורט ורימונים: מתכון להיט של יותם אוטולנגי

"מי יכול לאכול חציל על הבוקר .."
.אני
.בעזרת האצבעות אני מנגבת את שאריות היוגורט מהשפתיים
בפינת הצילום הקטנה בלאגן ! עסיס רימונים, גרעיני רימון, חצילים עם וללא רוטב, שום. כן וריח נהדר לרב. חבל שאי אפשר להעביר ניחוחות טובים כאלו דרך המסך. אבל אתם מאמינים לי, אני בטוחה
.."נראה אותך נושקת לי ככה .."
!מעט מאוחר יותר אכל גם הוא מהחציל הטעים הזה. איזה סיפתח מרענן על הבוקר ..
.ללקק גם ת'אצבעות.." את זה הוא אמר. חתמתי על כל מילה

מאז שראיתי את תמונת החצילים ביוגורט ורימונים של יותם אוטולנגי חיכיתי בסבלנות לעונת הרימונים. פודפורנו שפורסם על כל אורכו של עמוד אמצע שלם... יותם רקח מתכון גאוני העושה שימוש בחומרי גלם פשוטים ואהובים (ועונתיים). כדרכו, עם טוויסט קטן שעושה את הצלחת למעניינת יותר וכן גם יפה. מי לא אוכל עם העיניים ? קחו סיפתח לפתיחת התאבון
 

.זה מתכון שיתאים לארוחה המפסקת/כתוספת לארוחת הצהריים או כארוחת ערב מפנקת במיוחד
החצילים נחצים לאורכם ונאפים בתנור. טרם האפיה הם נחרצים ונמרחים בנדיבות בשמן זית. מעל בשרם יש לפזר בנדיבות מלח גס ושפע פלפל שחור ולתנור. החצילים האפויים לא יזכירו לכם טעמו של חציל רגיל (שלם) אפוי. מה שתקבלו זה חציל שחום מבחוץ כשתוכו רך, רווי שמן ובטעם נפלא. אפשר לאכול אותו ככה (התאפקתי).. אך חכו יש גם רוטב וקישוט
 

חצילים על פי יותם אוטולנגי
ל- 4 מנות
:החומרים
שני חצילים גדולים ומוארכים
שמונים מ"ל שמן זית
כפית וחצי טימין +ענף לקישוט - לא הוספתי כלל
רימון
כפית תבלין זעתר - לא הוספתי
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
:לרוטב
מאה וארבעים מ"ל ריוויון - השתמשתי ביוגורט במקום
מאה גרם יוגורט יווני - שמתי מיכל יוגורט בלקני בסה"כ
כפית וחצי שמן זית - שכחתי להוסיף
שן שום גדולה קצוצה, שימו 2
:ההכנה
.לחמם תנור (או טוסטר אובן במידה ומכינים מחצית הכמות) לחום גבוה - 200 מעלות
.לחצות כל חציל לאורכו. בעזרת סכין חדה לחתוך בבשר החציל (לא עד בסיסו) צורת מעויין
להניח את החצילים כשצידם החתוך כלפי מעלה על תבנית אפייה. (אפשרי לשים נייר אפייה)
להבריש את החצילים בשמן הזית. להמשיך להבריש עד שכל השמן נספגר בחצילים. לפזר מלח גס ופלפל שחור (וטימין במידה ורוצים)
לאפות את החצילים 35-40 דקות או עד שהחציל אפוי היטב, תוכו רך והוא שחום מעט מלמעלה. להוציא מהתנור ולצנן. השף ממליץ לצנן לחלוטין, לנו היה טעים פושר
.לחצות את הרימון ולהוציא את כל גרעיניו
:הכנת הרוטב
לערבב את כל המרכיבים. לשמור בקירור עד ההגשה
:הגשה
לפזר מהרוטב בנדיבות על כל מחצית חציל אפוי. להותיר שוליים רחבים ואת קצה החציל ללא רוטב
.לפזר מעל זעטר והרבה גרעיני רימון
.לקשט בטימין (לימוני) - לא חובה
.לטפטף מעט שמן זית מעל ולהגיש
:הערות
.כדאי לאמץ את שיטת ההכנה של החציל לכל שימוש ובכמויות גדולות
.מומלץ לרוץ ולהכין את המתכון וגם לרוץ ולספר לחבר'ה, שכולללם יהנו
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

12/09/2010

*** הכל בגלל מלפפון אחד,5,4,3,2

טעמם של המלפפונים בסלט של סבתא היה תמיד שונה. בכל קיץ לאורך שנות הילדות הגעתי למושב לבלות שבוע וגם שבועיים מחופשת הקיץ רק אני וסבא וסבתא . הכניסה למושב השוכן בקירבת הוד השרון היתה ארוכה ומפותלת. עם קום המושב בתחילת שנות ה- 50 המתיישבים עשו את דרכם רגלית גם הלוך ושוב ובאותו היום. בדרך המובילה לבתי המושב ובתקופת פריחת שיחי הכותנה, הייתי יושבת באחורי מכונית הסוסיתא הלבנה של אבא מביטה ב'צמר גפן' הלבן והרך הזה.. מבקשת לרגע לגעת
 

במושב הרגשתי בבית. סבא וסבתא היו טרודים בעמל יומם ברפת, עם תרנגולי ההודו, בלול, עם האפרוחים, הביצים למכירה וגם בטיפוח מיני גן -ירק, פרי ופרחים לרב. היין הוכן מהגפן בחצר, ריבת ורדים נהדרת נרקחה מהורדים באדום עז שצמחו בשני טורים בכניסה לבית, ליפתן חבושים מהעץ ליד החלון בסלון וגם ביצים טריות שלא סומנו בכל מיני גדלים כמו היום והיו הכי הכי טעימות
 
סבתא היתה בשלנית ואופה נהדרת. שלוש הארוחות היומיות היו מוגשות בשעות קבועות והרכב קבוע על שולחן הפורמייקה שבמטבח. המטבח המוארך הפונה לצד פרחי הכלניות והסיגליות שבחוץ. סבא, סבתא ואני. על השולחן ארגז לחם גדול עשוי אמייל של פעם, אני שומרת אותו עד היום .. היטב
בארוחת הערב הוגש סלט ירקות 'ישראלי' ורגיל. טעם הסלט היה שונה מטעמו מבית הורי. מהסיבה שסבתא היתה תמיד קולפת את המלפפונים. המלפפונים העירומים היו נחתכים באופן דק ושונה ממה שהכרתי ועורבבו עם עגבניות ובצל. לצד הסלט תמיד הוגשו זיתים ירוקים. הם לא היו 'דפוקים' אבל אני (בתמונה למעלה) תמיד מצאתי בם דפקטים.. .'הכל בסדר.. תאכלי' היתה סבתי משיבה לי
 
לאחרונה כשראיתי צילום של סלט מלפפונים בסגנון אסייתי במגזין בריטי צמחוני נזכרתי .. המלפפונים היו קלופים. לצידם נחו פיסות בצל סגול ופלפל צ'ילי גרוס. הכמויות במתכון היו אנגליות לגמרי וכללו מלפפון אחד ובצל אחד. כידוע אין דינו של מלפפון אנגלי לזה הישראלי... המרתי את הכמויות למלפפונים שלנו ואת הרוטב השארתי כמו שהוא, בערך. התקבל סלט קל הכנה, דיאט ומרענן
 
סלט מלפפונים חמוץ מתוק
:החומרים
חמישה עד 6 מלפפונים, קלופים
כרבע בצל סגול בינוני פרוס לאורכו
ארבע כפות חומץ תפוחים
שתי כפות שמן, במקור שמן לפתית .שמתי שמן קנולה
כף דבש
פלפל צ'ילי גרוס
מלח גס לפי הטעם
:אופן ההכנה
.לחצות את המלפפונים לאורכם. להוציא את הגרעינים ולפרוס לפרוסות
.בקערת הגשה לשים את המלפפונים החתוכים, מעל לפזר את הבצל החתוך
:לצקת מעל
.חומץ,שמן ודבש ולערבב
.לתבל במלח גס לפי הטעם ולהגיש
 
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

11/09/2010

*אלן דלורמה - עבודות צילום+-פסטיבל אוכל במילנו

Manufactured Totems
.סדרת צילומים חדשה (2010) של הצלם הצרפתי אלן דלורמה
הצילומים מציגים פורטרטים של עובדים סינים הנודדים עם מטענים גדולים על אופניהם ברחובות שנחאי .הצילומים מלווים בהומור וצבע והם לחלוטין תוצרת סין
גלויות נוף החולפות ברגע אחד . ערמות של זרי פרחים, קרטונים, בקבוקי מים ,כיסאות ,ריהוט ,כריות ועוד
:תמונות נוספות ומקור הצילומים
ניתן לצפות בתמונות בפורמט גדול באתר הצלם : כאן


תמונות נוספות : כאן
פרוייקט נוסף של אלן דלורמה הצלם הצרפתי הצעיר נקרא
LITTLE DOLLS


סדרה של 21 צילומים המציגים ילדות במראה בובתי להפליא כשלפניהן עוגות מושלמות .יד מבוגר נוטלת חלק בכל צילום.והעוגות נותרות שלמות
לצפייה בצילומים נוספים ומקור באתר הצלם ,ללחוץ על החץ הימני בצד התמונה לצפייה
http://www.alaindelorme.com/?p=works&ga=littledolls

אוכל טוב,יין,מיטב השפים ,מסעדות ,אנשים יפים ,מוסיקה טובה והרבה קצב : פסטיבל אוכל במילנו

07/09/2010

*השוק של גארמיש פארטנקירכן

השוק של גארמיש ומעדנית הדילקטסים

שוק מקסים וקטן (קטן מהשוק של מינכן בפוסט הקודם). בשוק נמכרים ירקות, פירות, שפע ירוקים למיני סלטים, גבינות, נקניקים ועוד. קיימים דוכנים לממכר לחם, סלטים ודליקטסים שונים. לאחר סיור בשוק ניתן להרכיב ארוחה ולאכול במקום או לקחת להמשך הדרך
 


:תמונות מהמעדניה
מעדניית הדליקטסים היתה חלק מהשוק בגארמיש. המוכר אדיב במיוחד נתן טעימות ממגוון המטעמים שהמקום מציע
הוא טבל חתיכת לחמנייה והגיש.. המקום מוכר מעדנים לפי משקל ובחירת הלקוח. נדגמו בתאבון רב: גבינות, פירות ים וממרחים שונים (גבינה מעורבת בעגבניות יבשות היתה מעדן מיוחד)



אודות גארמיש בויקיפדיה - כאן
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

06/09/2010

*מינכן - תמונות מהשוק העירוני +מסעדה מומלצת

השוק העירוני של מינכן : Viktualienmarkt - 26.8.2010
השוק העירוני במינכן פתוח מהשעה 8:00 בבוקר ועד 20:00 בערב. כך מדווח יקירי שסייר במקום. הפוסט הזה הוא הראשון מסדרת פוסטים המסקרים טיול למינכן. הפוסטים יתרכזו בעיקר בדוכני מזון, שווקים ומעט מסעדות (אשתדל להביא כצ'ופר בהמשך מופע רחוב מקורי). רשמי האוכל תועדו במצלמה הקטנה ומפיו של יקירי שצילם ואכל ונהנה (ודאג לנו למתנות) השוק נקי ומסודר ומציע מגוון של פירות, ירקות, ביצים, גבינות ויינות. בשוק גם דוכני מזון מהיר. השוק שוקק אנשים ונסגר לעת ערב (בסביבות השעה 19:00 מתחילים להתקפל, שוק צבעוני ושווה ביקור. ניתן לרכוש מזון לפיקניק או להמשך הטיול היומי הרגלי /ממונע. נרכשו בשוק מגוון מיצים טריים העשויים מתערובות פירות וגבינות
אודות השוק בויקיפדיה




בחנתי שוב ומקרוב את תמונת האפפל שטרודל ברוטב הוניל שעל המסך ... "היה טעים.." הוא חזר ואמר לי
"אני רואה.." .התמונה שעשתה לי תשוקה לשטרודל תפוחים כאן ועכשיו. אתם מוזמנים לקחת ביס וירטואלי


המקום : מינכן, מרכז הגנים האנגליים
המסעדה Chinesischen Turm
ארוחה טעימה בתמורה ל 25 יורו לסועד
מה הוא אכל
סלט ירוקים מצויין
שניצל הודו וצ'יפס (שמגיע עם סלט נוסף
שטרודל תפוחים ברוטב וניל המוגש עם פירות יער, פרוסות ענבים ועלי מנטה
אספרסו
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

*The Human Marionette :Salzburg Sep. 2010 מריונטה אנושית

The Human Marionette - Isn't he Cute ?

באמצע רחוב בזלצבורג (בעיר העתיקה) עומד לו איש גבוה ואוחז בחוטי המריונטה
הוא מפעיל את הבובה 'המנגנת' בפסנתר .כמה אנושית יכולה להיות בובה אחת , המסובבת ראשה אחר החתיכות שברחוב, נותנת יד לשלום לעוברים והשבים .. כורעת ברך ובסוף בודקת כמה כסף השארתם לה על נגינתה
בפוסט תמונות של האיש והמריונטה צולם השבוע בזלצבורג, אוסטריה - 1.9.2010





The Human Marionette :Salzburg Sep. 2010- Video by my Ran
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License