21/11/2010

* SATOMI SHIRAI :עבודות צילום של הצלמת

SATOMI SHIRAI :עבודות צילום של הצלמת
 

צלמת עטורת פרסים ותערוכות ,ילידת טוקיו החיה ומצלמת בניו יורק משנת 2004.  שני הצילומים המובאים כאן לקוחים מסדרת צילומים הנקראת
New York in my life
בצילומים חלק מהמצולמים הינם 'חסרי פנים' . התמונות 'המספרות סיפור' מלוות גם בהומור והפתעה .לטעמי כל הצילומים טובים מכיון שהם מעוררים עניין יחד עם זה שחלק אינם פשוטים לצפייה
לקריאה נוספת אודות הצלמת [כולל צילומים נוספים] : כאן
מקור הצילומים ונוספים אתר הצלמת : http://www.satomishirai.com/content/index.html

20/11/2010

*סלט סלק,אשכולית אדומה,אבוקדו ונענע

"את בטח מורה.." היא אומרת לי. מתקרבת מקצה החנות אוחזת בקופסאות נעליים לרב "לא, אני ממש לא .." "אני מעריכה מורים.. " היא ממשיכה. "בת כמה אני ?.." שואלת אותי מוכרת הנעליים היחידה בחנות. "קשה לי לומר .." אני מתחמקת. היא השתחררה מהצבא לפני כחודשיים וחושבת ללמוד, ומתלבטת . "מה מעניין אותך
"אני טובה בשיווק.." היא ממשיכה. מחמיאה לי על הנעליים. "וזה גם מתרחב על הרגל.. "
יצאתי מהחנות עם נעלי בובה בצבע אדום (בתמונה) . באמת מותק של מוכרת . הנעליים גם כן

בבית הוכן סלט הכולל שילוב מעניין, בואו ניתן לתמונות לדבר
מרכיבי הסלט, הכמויות לפי רצונכם , זה מה שאני שמתי הפעם
סלק - 6 קטנים
אשכולית אדומה
אבוקדו בשל ומוצק
כחצי צרור עלי נענע, להוריד את העלים מהגבעולים
צרור עלים ירוקים - ניתן רק סוג אחד, למשל רוקט

את הסלק יש לרחוץ (עם סבון כלים). לקטום קצוות . לעטוף כל סלק בנפרד בנייר כסף. לאפות בתנור/טוסטר אובן בחום של 200 מעלות עד שמתרכך, כשעה
להוציא מהתנור. להוציא כל סלק מנייר הכסף ולצנן. לקלוף את הקליפה, זה קל מאוד עם האצבעות

.לחצות את הסלקים או  לחתוך לרבעים ולהניח בקערת הגשה
את האשכולית האדומה לקלוף. לחתוך לפלחים ולקלף כל פלח מהקליפה העדינה. לחתוך בגודל הרצוי ולהניח מעל הסלק
מעל להניח את האבוקדו הקלוף והפרוס דק
מעל עלי נענע ,אפשרי עלים שלמים או לחתוך אותם גס בידיים). לפזר מעל עלים ירוקים
להכין רוטב משמן זית , מעט חומץ לבחירתכם/מיץ לימון או מעט יין רוזה, מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי .לפני ההגשה לצקת את הרוטב מעל הסלט. לערבב קלות ולהגיש. יש לאכול את הסלט טרי ולא מקירור

 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

16/11/2010

*מתכון חדש: מרק דלעת,בטטה ועדשים-מרק היום

בחיי שאין לך ברקסים ! ..." היא אומרת לי כשאנו צועדות יחד ברחוב. שעת בוקר עוד לפני תחילת יום עבודה. הערפל טרם התפוגג ואני לוקחת אותה כמלווה צמודה שלי לסידור הזה שלא נעים לי כלל. "זה עניין של אופי .." אני עונה לה . לחיוב ולשלילה. זו תאוות החיים וזה כנראה לא יעבור .. .בבית ברוגע .. אני מכינה מרק. מרק קרמי ללא שמנת. מרק חורפי חלק ומנחם. מרק שכייף ללגום בכל שעה של היום
מרק המורכב ממרכיבים המצויים בכל בית: בצל, דלעת, בטטה ועדשים. המרק קל וכייפי להכנה


:כל המרכיבים חברו למרק
מרק דלעת בטטה ועדשים
המרכיבים
שתי כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק
חמש מאות גרם דלעת קלופה, נקייה חתוכה לקוביות
חמש מאות גרם בטטה (1 בטטה גדולה כמו זו בתמונה) קלופה וחתוכה לקוביות
 ליטר מים או מרק זך
חצי כוס (125 גרם) עדשים אדומות
אופן ההכנה
לחמם את השמן בסיר בינוני (4 ליטר). להוסיף את הבצל ולטגן עד לריכוך והזהבה, כ-3 דקות
:להנמיך את הלהבה ולהוסיף
.דלעת ובטטה. לבשל בסיר מכוסה, בבחישה מדי פעם במשך כ- 9 דקות
להגביר את הלהבה ולהוסיף נוזלים. להביא לרתיחה. לבשל מכוסה על להבה מתונה במשך כ- 10 דקות
.להוסיף את העדשים, לערבב ולהמשיך לבשל 7-8 דקות מכוסה. או עד ריכוך
.לתבל לפי הטעם, ככפית מלח גס ומעט אבקת צ'ילי
.להעביר את המרק בסבבים לבלנדר ולטחון למרק חלק, זה קורה מהר מאוד
.להחזיר לסיר. להגיש חם /פושר


14/11/2010

!קציצה שכזו והפעם קציצה מחומוס

?קציצה עשויה מחומוס אכלתם כבר
"יש פה ריח טוב של פלאפל.." היא אומרת ומתקרבת למחבת מביטה בקציצות. ".. זה בטח הרבה עבודה .."
בתוך המחבת מטגנות להן 8 קציצות חומוס שמנמנות וריחניות.
?מה הפעם
קציצה עשויה מגרגירי חומוס מבושל ,בצל סגול, שום, כוסברה,גרעיני חמניות(מעט) ביצה וקמח חומוס. הקציצות מטוגנות במעט שמן יחסית ויש גם גירסא לעצלנים שלא השרו חומוס מראש (אני !) . מספר קציצות כאלו וסלט מהוות ארוחת צהריים או ערב קלה
!זה טעים , באחריות
:הערות לפני שמתחילים
.ניתן לעשות שימוש באותה המחבת לאורך כל ההכנה
.מומלץ לאכול חם. הקציצות עדינות ולא מוצקות. נהגו בזהירות שלא יתפרקו
.ניתן להגיש את קציצות החומוס עם גבינה לבנה/יוגורט ובצל סגול מקורמל ,מתכון בהמשך


קציצת חומוס

:החומרים ל- 8 קציצות
מעט שמן זית
חצי בצל אדום בינוני קצוץ דק
שן שום גדולה קצוצה דק
כפית עד כפית וחצי כמון טחון
שלוש מאות ושלושים =330 גרם גרגירי חומוס מבושלים ,אפשרי לסנן קופסא של שימורי חומוס= משקל נטו של קופסת שימורים
שתי= 2 כפות גרעיני חמנייה
חופן גדול של כוסברה טרייה
ביצה גדולה
שליש = 1/3 כוס קמח חומוס ,הכנתי לבד, אפשרי לרכוש מוכן
-
שמן קנולה לטיגון הקציצות
:לבצל המקורמל
עשרים עד 30 גרם חמאה
חצי בצל סגול (או שלם) פרוס דק
כפית עד 3  כפיות סוכר זהוב - דמררה
:אופן הכנת הקציצות
לחמם מעט שמן זית במחבת. להוסיף את הבצל הקצוץ ולבשל בבחישה כ- 3 דקות או עד לריכוך הבצל. להוסיף שום וכמון ולבשל דקה נוספת.לכבות ולצנן מעט
:בבלנדר/מעבד מזון לטחון יחד:
חומוס, גרעיני חמנייה,כוסברה, ביצה ותעורבת הבצל שבמחבת. תתקבל תערובת אחידה וחלקה (ירקרקה
.לערבב פנימה את קמח החומוס . לתבל לפי הטעם מלח ופלפל
לחמם שמן קנולה במחבת (גובה השמן כ- ס"מ אחד) . ליצור קציצות בכמות של כף גדושה . (ניתן ליצור את הקציצות בידיים מקומחות- לא חובה
לשטח מעט כל קציצה ולהניח בשמן החם. לטגן את הקציצות דקות ספורות מכל צד עד שהקציצות מזהיבות היטב
להניח על נייר מגבת לספיגת עודף השמן
.הכנת בצל מקורמל לא חובה
להמיס את החמאה במחבת. להוסיף את הבצל הפרוס ולטגן בבחישה כ- 10 דקות. להוסיף את הסוכר ולבשל עוד כדקה
:הגשה
.להניח בצל מקורמל מעל כל קציצה לקשט ביוגורט ולהגיש

AddThis Social Bookmark Button חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים
2005-2011

13/11/2010

!קפה לוואצה- לוח לשנת 2011 התאהבתי

לוח לשנת 2011 של קפה לוואצה יצא כבר לאור . נושא הלוח החדש
Falling In Love In Italy
הלוח הרומנטי צולם כולו באיטליה ע"י הצלם מארק סליגר
הלוח האומנותי אינו ניתן לרכישה אך נועד ללקוחות לוואצה ומופץ ב- 16 מדינותהצילומים מתעדים זוגות אמיתיים בחיים לצד השחקנית אוליביה ווילד ובעלה .נופי איטליה ברקע ,קפה משובח ורומנטיקה , מי צריך יותר מזה


...הפתעה אחת מיני רבים : בבית קפה איטלקי טיפוסי 'קופידון' מודרני לוגם מספל אספרסו לוואצה לפני יציאה למסעו

לצפייה באתר לוח השנה - יפיפה : לחצו כאן *
לצפייה באתר הצלם - לחצו כאן *
:דף חודש ספטמבר/ אוקטובר 2011 יפה במיוחד

המרק שה/יביא את החורף .. מרק לעצלנים

בתחילת חודש נובמבר כתבתי על המרק הטעים הזה שיביא את החורף. מאז 'המרק שיביא את החורף' .. הפך להיט לוהט ברשת
:הנה הסיפור המלא
אתמול בערב מצאתי עצמי באחת מרשתות הפארמים עם תאווה גדולה לפרפיום קטן מיוחד ומשובח . החזקתי גזיר קטן ממגזין ופניתי לדיילת הראשונה שעמדה קרוב מבקשת 'בדיוק את זה'. יתר הדיילות לא מצאו בדיוק תעסוקה.. מגוון הבשמים היה מונח לאורך המדפים ואין קונים .ואני , הולכת אחר הדיילת (לא הריח) .ריסוס קטן מהבושם הצהוב .אינני ממתינה ומריחה. "זה לא! " אני מודה לה ופונה ללכת. היא מציעה לי לבחון בשמים אחרים . "זה בדיוק יתאים לך" היא אוחזת בבקבוק שקוף וגדול ."למה בדיוק ?..למה לי " אני מנסה לברר . והיא מתפתלת . "..נו, את נשית כזאת .." . גם הבושם הזה לא היה לטעמי. יצאתי מהפארם כשכל ס"מ כמעט מזרועותי מריח מבושם אחר.. זה נחמד אבל תאמינו לי זה לא מחזיק לאחר מקלחת הגונה ..המלצה שלי -שמן הגוף של ניוטרוג'ינה פורמולת שומשום בתכולה של 250 מ"ל המוסיפה לחות וחושניות לעור =שווה כל שקל והריח
ככה נכנסתי לסופר הקרוב מחפשת בשר . בשר עגל למרק גולש
הבעיה עם ניסוי שכזה בפארם ועם לא מעט בשמים ביום אחד ..זה שאתה מגיע הביתה הריחות 'מתיישבים' ואחד מריח לא רע . אבל מי זוכר איך קוראים לו בכלל
?מה הפעם בסירים
.מרק גולש מאולתר . מרק שהוא ארוחה שמתבשלת כשעה לערך. תנו לי כזה כל יום ואהיה אסירת תודה
המרק שלי כלל : קוביות בשר עגל ,2 בצלים, 2 תפוחי אדמה , חופן שעועית לבנה מבושלת (בנפרד או קפואה), הרבה פפריקה מרוקאית בשמן, רוטב טבסקו,פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס ומים כמובן
המרק נתון לגיוונים לפי המצאי בבית ולטעמכם . ניתן לשמור את המרק במקרר למשך ימים ספורים וגם להקפיא 
מרק גולש
:החומרים
שני בצלים או יותר לפי הטעם קצוצים
שמונה מאות  גרם קוביות בשר עגל [אני אוהבת את המארז הקפוא של טירת צבי=מוצר איכותי) -להפשיר במקרר לילה לפני הבישול או שעות ספורות בלבד. לחתוך כל קוביה לרבעים או בגודל הרצוי
שניים עד 3 תפוחי אדמה או יותר לפי הטעם קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
חופן גדול של שעועית לבנה מבושלת או שעועית צבעונית אחרת (לא חובה -ניתן להשתמש בשעועית קפואה ולחלוט במים
מספר כפיות /לפי הטעם פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן או פפריקה מתוקה רגילה
פפריקה חריפה ו/או רוטב טבסקו
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מים
:אופן ההכנה
בסיר גדול לחמם מעט שמן רגיל (קנולה) . כשהשמן חם להוסיף את הבצל הקצוץ לבשל בבחישה עד שהבצל מתרככך ומזהיב מעט
.להוסיף את קוביות הבשר לערבב על להבה גבוהה עד לאטימת הבשר
.לפזר מעל הבשר ולערבב פנימה את הפפריקה המתוקה . הצבע יפה
.להוסיף מים מהברז או מים חמים לכיסוי הבשר ויותר ולהביא לרתיחה
.לבשל מכוסה על להבה גדולה מתונה כ 3/4 שעה או עד שהבשר רך
.בזמן הבישול לתבל במלח, פלפל שחור, פלפל חריף וטבסקו לפי הטעם
כעת להוסיף את תפוחי האדמה והשעועית . להמשיך לבשל עוד כ- 15 עד 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים
.לתקן תיבול ולהגיש חם
.בזמן בישול הבשר ניתן להוסיף מים (רותחים) לפי מידת סמיכות המרק שתרצו

אוכל טוב = יצירת אומנות :הסיפור מאחורי המסעדה הטובה בעולם ועוד : קראו כאן*
על חולצות טי שירט מעוטרות באיור פרטי מזון ונתונות במארז מיוחד- קראו כאן*
AddThis Social Bookmark Button חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

12/11/2010

*דגלים עשויים פיצה

:ג'ין בלוגרית אוכל בעלת הבלוג
תושבת קמברידג' בהווה החליטה לתעד את מסעותיה בעולם ע"י יצירת דגלי המדינות אותן ביקרה. הדגלים נעשו מבצק פיצה אמיתית ואכילה. בפוסט גדוש הסברים ותמונות היא מסבירה שלב אחר שלב כיצד יצרה את הפיצות הצבעוניות ויש גם מתכון. כל מסע בעולם מתועד למזכרת עם צילום המקום. בנוסף למרכיבי ציפוי פיצה סטנדרטיים היוצרת נתנה דרור לדמיונה. לדוגמא : דגל קנדה קושט בעלה עץ מייפל עשוי נקניק פפרוני. מחית תפודים שנצבעה בכחול שימשה בסיס לדגלי בריטניה, צרפת, ארה"ב וטייוון . פיסת דג טונה (חיה) מעטרת את דגל יפן
למי שמעוניין להכין ריבועי פיצה מגוונים או רגילים מוצע בפוסט גם מתכון והוראות הכנה לבצק
:הרכב בצק הפיצה
שלושת רבעי כוס מים חמימים
כף שמן זית
שתיים ורבע כוסות קמח רגיל
כפית מלח
כפית סוכר
כפית שמרים יבשים


מקור הצילום ,המתכון המלא וצילומים נוספים
http://www.tinyurbankitchen.com/2010/10/pizza-tour-of-my-travels.html

לצפייה בכרזות פרסומת שלא תוכלו עוד לראות,לוגואים חכמים ועוד : לחצו כאן
לצפייה בתכשיטים אוסטרליים בהשראת פרטי מזון : לחצו כאן
 

*סיפור אהבה פשוטה (וטעימה):שורטברד שקדים וקינמון איטלקי

העוגיות עדינות מפנקות וטעימות מאוד. כמו אהבה אמיתית לילד, לאיש אחד. עוגיות שקדים בניחוח קינמון מבית איטלקי טוב
געגועיו של הנחוש והרץ למרחקים ארוכים לאוכל של בית, עגבניות טריות והרבה בשר ('לא עוף צבאי!') וגם משהו מתוק ואיכותי בצד הריצו את אימא שלו (אותי) למטבח. הפעם העוגיות יארזו היטב שלא יחמדו אותן הנמלים השחרחרות כמו בפעם הקודמת
זו עוגיה נפלאה. שורטברד עדין בצבע שזוף, זרוי בשקדים ובריח קינמון. עוגיה מדוייקת, כמו האהבה
המתוק בדיוק כפי שצריך להיות ,עוגיה לא קשה ולא רכה, נמסה בפה ויש בה כל טוב, גם אצלו. פשוט צריך לנגוס


:הערות לפני שמתחילים
.כמות העוגיות המתקבלת היא כ- 40 עוגיות בתלות בגודל החיתוך. אפשר להכפיל כמויות
.העוגיות מכילות סוכר חום כהה, קינמון ומעט שקדים - אל תוותרו על אף מרכיב
.בצק העוגיות רך ומצריך קירור של שעה מראש
.העוגיות נאפות שליש כמות בצק בכל פעם ביחידה אחת
.מרדדים את הבצק משטחים לתוכו שקדים ומניחים את הבצק המרודד על תבנית האפיה שלם ולא חתוך
לאפייה של 20 דקות. מוציאים מהתנור ובעוד הבצק חם ורך, חותכים אותו לריבועים ,4 או 5 ס"מ
מחזירים לאפייה קצרה נוספת. העוגיות עוברות 'אפייה כפולה' קצרה בשונה מעוגיות ביסקוטי
.טעמן ומראן של העוגיות 'מקצועי' לגמרי
. יש לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה
cucina la italiana מתכון מעובד מהמגזין האיטלקי המשובח
שורטברד קינמון -שקדים
:החומרים
כוס ושלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל(= 245 גרם) + 2 כפות
חצי כפית אבקת אפיה = 2 גרם
מאה שמונים גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
ביצה גדולה
 כפית קינמון טחון
רבע עד שליש כוס שקדים מולבנים משובבים קצוצים גס
-
:אופן ההכנה
.לקערה מנפים קמח ואבקת אפייה
.בקערת מיקסר או קערה ידנית נפרדת טורפים
.חמאה, סוכר ומלח. כשהכל מעורב היטב להוסיף ביצה וקינמון
.להוסיף פנימה את תערובת הקמח ב- 3 פעמים
.לאחד את הבצק לכדור (כהה ורך) לעטוף ולאחסן במקרר כשעה
:אפייה
לחמם את תנור האפייה לחום בינוני נמוך= 160 מעלות. לרפד את תבנית האפייה הגדולה בנייר אפייה
.ליטול שליש מהבצק. את יתר הבצק לשמור במקרר
לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של מעט יותר מחצי ס"מ. לזרות מעל שליש מכמות השקדים הקצוצים
להעביר מעל את המערוך ולרדד פנימה את השקדים בעדינות. תתקבל יריעת בצק דקה יותר. לא לרדד ממש דק
.בעדינות להעביר את הבצק על נייר האפייה. במידה והבצק נקרע אפשר להעבירו בשני חלקים
.לאפות את הבצק קרוב ל- 20 דקות
.להוציא מהתנור ובעוד הבצק אפוי וחם לחתוך אותו בתוך התבנית לריבועים בגודל של כ- 4 ס"מ,או 5 ס"מ
.לרווח מעט את העוגיות על נייר האפייה
.להחזיר לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות באותו החום -160 מעלות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט
.חשוב לצנן את התבנית בין כל סבב אפייה
.לשמור את העוגיות בכלי אטום


 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

*סיפור אהבה פשוטה (וטעימה):שורטברד שקדים וקינמון איטלקי

העוגיות עדינות מפנקות וטעימות מאוד. כמו אהבה אמיתית לילד, לאיש אחד. עוגיות שקדים בניחוח קינמון מבית איטלקי טוב
געגועיו של הנחוש והרץ למרחקים ארוכים לאוכל של בית, עגבניות טריות והרבה בשר ('לא עוף צבאי!') וגם משהו מתוק ואיכותי בצד הריצו את אימא שלו (אותי) למטבח. הפעם העוגיות יארזו היטב שלא יחמדו אותן הנמלים השחרחרות כמו בפעם הקודמת
זו עוגיה נפלאה. שורטברד עדין בצבע שזוף, זרוי בשקדים ובריח קינמון. עוגיה מדוייקת, כמו האהבה
המתוק בדיוק כפי שצריך להיות ,עוגיה לא קשה ולא רכה, נמסה בפה ויש בה כל טוב, גם אצלו. פשוט צריך לנגוס


:הערות לפני שמתחילים
.כמות העוגיות המתקבלת היא כ- 40 עוגיות בתלות בגודל החיתוך. אפשר להכפיל כמויות
.העוגיות מכילות סוכר חום כהה, קינמון ומעט שקדים - אל תוותרו על אף מרכיב
.בצק העוגיות רך ומצריך קירור של שעה מראש
.העוגיות נאפות שליש כמות בצק בכל פעם ביחידה אחת
.מרדדים את הבצק משטחים לתוכו שקדים ומניחים את הבצק המרודד על תבנית האפיה שלם ולא חתוך
לאפייה של 20 דקות. מוציאים מהתנור ובעוד הבצק חם ורך, חותכים אותו לריבועים ,4 או 5 ס"מ
מחזירים לאפייה קצרה נוספת. העוגיות עוברות 'אפייה כפולה' קצרה בשונה מעוגיות ביסקוטי
.טעמן ומראן של העוגיות 'מקצועי' לגמרי
. יש לאחסן את העוגיות בצינצנת אטומה
cucina la italiana מתכון מעובד מהמגזין האיטלקי המשובח
שורטברד קינמון -שקדים
:החומרים
כוס ושלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל(= 245 גרם) + 2 כפות
חצי כפית אבקת אפיה = 2 גרם
מאה שמונים גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
ביצה גדולה
 כפית קינמון טחון
רבע עד שליש כוס שקדים מולבנים משובבים קצוצים גס
-
:אופן ההכנה
.לקערה מנפים קמח ואבקת אפייה
.בקערת מיקסר או קערה ידנית נפרדת טורפים
.חמאה, סוכר ומלח. כשהכל מעורב היטב להוסיף ביצה וקינמון
.להוסיף פנימה את תערובת הקמח ב- 3 פעמים
.לאחד את הבצק לכדור (כהה ורך) לעטוף ולאחסן במקרר כשעה
:אפייה
לחמם את תנור האפייה לחום בינוני נמוך= 160 מעלות. לרפד את תבנית האפייה הגדולה בנייר אפייה
.ליטול שליש מהבצק. את יתר הבצק לשמור במקרר
לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של מעט יותר מחצי ס"מ. לזרות מעל שליש מכמות השקדים הקצוצים
להעביר מעל את המערוך ולרדד פנימה את השקדים בעדינות. תתקבל יריעת בצק דקה יותר. לא לרדד ממש דק
.בעדינות להעביר את הבצק על נייר האפייה. במידה והבצק נקרע אפשר להעבירו בשני חלקים
.לאפות את הבצק קרוב ל- 20 דקות
.להוציא מהתנור ובעוד הבצק אפוי וחם לחתוך אותו בתוך התבנית לריבועים בגודל של כ- 4 ס"מ,או 5 ס"מ
.לרווח מעט את העוגיות על נייר האפייה
.להחזיר לתנור לאפייה נוספת של 5 דקות באותו החום -160 מעלות
.להעביר לרשת לצינון מוחלט
.חשוב לצנן את התבנית בין כל סבב אפייה
.לשמור את העוגיות בכלי אטום


 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

08/11/2010

כמה רך (הוא הלילה) גם הבראוניז

טוני באנט שר לו ברקע ואני במטבח מכינה בראוניז . כל רגע הוא מגיע ואני 'חייבת לו' משהו מתוק . החלטתי לגוון את מתכון הבראוניז הקבועים . הפחתתי מעט מכמות הסוכר והשתמשתי בשוקולד שוויצרי 50% מוצקי קקאו בטעם תפוז ובתוספת שבבי שקדים . תרגישו חופשי לגוון את המתכון גם אתם. אפשרי להוסיף תמצית וניל , להשתמש בשוקולד מריר או בכל טעם אהוב
!מתכון קל ומהיר = 5 דקות הכנה .פינוק קטן המכיל כל טוב

בראוניז
:החומרים
מאה = 100 גרם שוקולד מריר 50-60% מוצקי קקאו ,או שוקולד בכל טעם מועדף, שבור לקוביות
מאה ועשרים = 120 גרם חמאה קרה
כוס סוכר (אפשר להפחית ולשים 175 גרם ולא 200 גרם
חצי 1/2= כפית אבקת אפיה = 2 גרם , לא לוותר
רבע =1/4 כפית מלח שולחני דק
שתי = 2 ביצים
שני שליש = 2/3 כוס קמח רגיל = 93 גרם
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמיס את השוקולד והחמאה בקלחת קטנה על להבה נמוכה, לערבב מעט עד שנמס. לצנן קלות
בקערה בינונית לערבב יחד: סוכר, אבקת אפייה,מלח וביצים. (את החומרים יש להוסיף בהדרגה ולבחוש לאחר כל הוספה
.לטרוף לקערה את תערובת השוקולד
.לערבב פנימה קלות את הקמח ,רק עד שנבלע
לצקת את העיסה לתבנית האפייה. לרפד בנייר אפייה אבל אפשרי רק לשמן
לאפות את הבראוניז כ- 25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש . להימנע מאפיית יתר
לצנן על רשת

assets Creative Commons License