03/04/2011

כבשתי אותה בסערה: כרובית כבושה בחומץ יין אדום

לפני כשבועיים פורסם בטלגרף הבריטי מאמר מזון אודות כרובית כבושה.ההמלצה היתה להגיש את הכרובית המוכנה בין יום עם סוגי בשרים מעושנים, נקניקים גם סלמי ונקניק טוסקני משובח
finocchionaלמשל
בעל הטור ממליץ להשתמש בחומץ יין משובח שהוא זה שיקבע את איכות המטעם  אתמול , כחלק מהקניות במרכול, נכנסה גם כרובית נאה ובינונית לסל הקניות. יש להשתמש בכרובית קטנה או חלק מכרובית גדולה יותר כשהירק פרוס לפרוסות דקות .הכרובית הכבושה מתקבלת בצבע ורדרד
?איך יודעים מהי כמות הכרובית המתאימה
מוסיפים את פרוסות הכרובית לסיר התחמיץ, כל הפרוסות 'ישחו' בתחמיץ . מתכון זריז, עוד 2 דקות
:התחמיץ עם עלי הדפנה


:הכרובית בצינצנת מיד לאחר הכבישה

כרובית כבושה
:החומרים:
כרובית קטנה או חלק מכרובית גדולה יותר ,שליש עד חצי כרובית,תלוי בגודל
מאתיים = 200 מ"ל חומץ יין
מאתיים = 200 מ"ל מים
מאה = 100 מ"ל יין לבן
מלח לפי הטעם
חופן סוכר
תיבול , אני גיוונתי ההמלצה
כפית זרעוני כוסברה
שלושה עלי דפנה
שני ענפי רוזמרין
פלפל צ'ילי יבש ,נשכח, לצערי
:אופן ההכנה:
:בסיר בינוני לחמם
.חומץ,מים ויין
.לתבל היטב במלח ולהוסיף סוכר
הערה: חשוב לטעום את התחמיץ שבסיר בכדי לאזן את טעם המלח והסוכר.האיזון העדין חשוב ויבוצע בהתאם לרמת החמיצות של החומץ שבידכם. כל חומץ ידרוש כמות סוכר שונה (שמתי מלח אטלנטי, ותיקנתי שוב את כמות הסוכר).כמות הסוכר הסופית תמדד בכפיות בודדות לערך או לפי הטעם
.לערבב את התחמיץ להמסת הסוכר והמלח
כעת להוסיף לסיר את התבלינים ולהרתיח דקות ספורות. כמה זמן? עד שמורגש במטבח ריח מתובל ונעים
.להוסיף את פרוסות הכרובית ולכבות את הלהבה
.לצנן את הכרובית בתחמיץ
.להעביר לצינצנת ולאחסן במקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים 2005-2011

31/03/2011

מתכון לסלט שומר גזר ופלפל, כבוש קל

~~~סלט שומר, גזר ופלפל חריף~~~

חמושה בשמלה ארוכה ודקה באפור-שחור, שרוולון שחור כי קריר, שפתון אדום חדש (יפני מס. 514 מושלם!) אני רצה ..לקניות. הרשימה ארוכה, תכף סוגרים
דקה לפני שנעלו את שערי המרכול, יצאתי משם עמוסה (מאוד) בשקיות מלאות כל טוב. רגע לפני כשאני עוד עומדת בקופה של סבטלנה מצלצל הנייד שלי ..איפה את?.. מחכה לך
הוא סוחב את כל הקניות (ש'תגעת, רצית לסחוב 20 קילו לבדך?...) . 5 דקות אחרי בבית מסדרת בזריזות את כל הקניות.. מכניסה למקרר את צינצנת החומוס שהכין והביא. שולפת גזר אחד, שומר, ולימון יפה. תכף יהיה פה סלט טרי וקצת שונה
את הסלט הזה גיליתי השבוע בבלוג הישראלי (באנגלית) הקפה של ליז. בלוג אוכל טעים של תל אביבית המכינה אוכל צמחוני וכשר. סלט מרענן, קצת חריף, חמצמץ, פריך, מדוייק המוכן בין רגע. מומלץ לרוץ ולהכין ולהכפיל כמויות
הסלט חייב לעמוד לפחות מחצית השעה לפני האכילה ויוכל לעמוד במקרר גם כן
:הסלט הטרי לאחר החיתוך

ואחרי מחצית השעה

סלט שומר, גזר ופלפל חריף
:לקערה בינונית חותכים
שומר בינוני ונקי
.גזר גדול פרוס בעובי שתרצו ,לא דק,לא עבה
.פלפל חריף אדום פרוס
:מוסיפים
כפית מלח (אני מאוהבת במלח האטלנטי האפור), הרגישו חופשי לתבל במלח לבחירתכם
מיץ מלימון שלם
.להניח לסלט לעמוד בחוץ למשך 30 דקות. לערבב מידי פעם
.לאכול טרי/מהמקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* מתכון לסלט שומר גזר ופלפל, כבוש קל

סלט שומר, גזר ופלפל חריף

חמושה בשמלה ארוכה ודקה באפור-שחור, שרוולון שחור כי קריר, שפתון אדום חדש (יפני מס. 514 מושלם!) אני רצה ..לקניות. הרשימה ארוכה, תכף סוגרים
דקה לפני שנעלו את שערי המרכול, יצאתי משם עמוסה (מאוד) בשקיות מלאות כל טוב. רגע לפני כשאני עוד עומדת בקופה של סבטלנה מצלצל הנייד שלי ..איפה את?.. מחכה לך
הוא סוחב את כל הקניות (ש'תגעת, רצית לסחוב 20 קילו לבדך?...) . 5 דקות אחרי בבית מסדרת בזריזות את כל הקניות.. מכניסה למקרר את צינצנת החומוס שהכין והביא. שולפת גזר אחד, שומר, ולימון יפה. תכף יהיה פה סלט טרי וקצת שונה
את הסלט הזה גיליתי השבוע בבלוג הישראלי (באנגלית) הקפה של ליז. בלוג אוכל טעים של תל אביבית המכינה אוכל צמחוני וכשר. סלט מרענן, קצת חריף, חמצמץ, פריך, מדוייק המוכן בין רגע. מומלץ לרוץ ולהכין ולהכפיל כמויות
הסלט חייב לעמוד לפחות מחצית השעה לפני האכילה ויוכל לעמוד במקרר גם כן
:הסלט הטרי לאחר החיתוך

ואחרי מחצית השעה

סלט שומר, גזר ופלפל חריף
:לקערה בינונית חותכים
שומר בינוני ונקי
.גזר גדול פרוס בעובי שתרצו ,לא דק,לא עבה
.פלפל חריף אדום פרוס
:מוסיפים
כפית מלח (אני מאוהבת במלח האטלנטי האפור), הרגישו חופשי לתבל במלח לבחירתכם
מיץ מלימון שלם
.להניח לסלט לעמוד בחוץ למשך 30 דקות. לערבב מידי פעם
.לאכול טרי/מהמקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

מתכון ללחמניות מיוחדות

לחמניות
 התכוננו ליום לימודים ארוך במטבח יחד עם קמח, מים,שמרים .. היום (או בעצם מחר) יהיו כאן לחמניות. הלחמניות הללו מכילות כמות קטנה מאוד של שמרים ועוברות הרבה מאוד שעות של התפחה. התפיחות הרבות תורמות ללחמניות לארומה מיוחדת המתפתחת הודות לתהליך התפיחה האיטי. הריח של הלחמניות מצויין, גם הטעם, המראה נאה והקרום מתפצפץ. הלחמניות קטנטנות ושוות. להוציא מהתנור לחתוך מעט ..ולשים הרבה חמאה .. וריבה
.התחילו את ההכנה יום לפני או מוקדם בבוקר, רק לעת לילה יהיו הלחמניות מוכנות

לחמניות אירופאיות
הכמות: 12 לחמניות קטנות
 להכין לילה לפני:סטרטר
חצי כוס מי ברז קרים
כוס אחת קמח לבן רגיל = 140 גרם
שמינית כפית שמרים יבשים= כחצי גרם
:לבצק
כל כמות הסטרטר הרשומה למעלה
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם
כוס מים פושרים
כפית וחצי כפיות מלח דק
רבע כפית שמרים יבשים =0.8 גרם
:ציפוי
חלבון מביצה גדולה טרוף ומעורב עם חצי כוס מים
:אופן ההכנה
:הכנת הסטרטר
.לערבב את כל מרכיבי הסטרטר עד קבלת תערובת חלקה
.לכסות ולהניח בחוץ לכל הלילה
כמות התערובת ההתחלתית של הסטרטר = כוס מדידה. לאחר מספר שעות (יחד עם כמות השמרים הקטנה) התערובת תתפח לשתי כוסות לפחות. חשוב לדאוג לכלי קיבול גדול (גבוהה מספיק) עד לסיום התפיחה

:הכנת הבצק
.לערבב את כל מרכיבי הבצק, כולל הסטרטר לבצק אחיד וגמיש
.להמשיך ללוש את הבצק עוד דקות אחדות ידנית או במיקסר
.לכסות ולהתפיח את הבצק למשך 3 שעות. (כמות השמרים מועטה והבצק יתפח לאט)
ללוש את הבצק פעם אחת לאחר שעה של התפחה (מתוך 3 השעות) ואחר כך שוב לאחר השעתיים האחרונות
:עיצוב הלחמניות
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות ולחלקו ל- 12 חלקים שווים. (הבצק נעים במיוחד לעיבוד)
כל חלק בצק לגלגל לכדור מהודק ויפה
:תפיחת הלחמניות
.להניח את כל הלחמניות במרחקים על תבנית אפיה, לכסות קלות
.להניח להתפחה במשך 1-2 שעות
הלחמניות לא אמורות להכפיל את נפחן והן יהפכו מעט לשטוחות, זה בסדר, בזמן האפייה הן ישובו לעלות שוב
כעת להכניס את התבנית עם הלחמניות (עם כיסוי- שקית ניילון) למקרר ולהתפיח במקרר במשך 2-3 שעות
.גם בקירור הלחמניות יתפחו ויתעגלו
.לקראת סיום זמן התפיחה במקרר לחמם את תנור האפייה לחום גבוה של 220 מעלות
:אפייה
בקערית לטרוף ידנית את החלבון, להוסיף את המים . (לא יעשה שימוש בכל כמות הזיגוז אבל כמות המים תתן לו את הדילול המתאים להברשת הלחמניות)
.להוציא את התבנית עם הלחמניות מהמקרר ולהבריש כל לחמניה בזיגוג חלבון-מים
.לחרוץ כל לחמניה במרכז בחתך בינוני בעומק של כ- 6 מ"מ
.לאפות את הלחמניות בתנור החם כ- 25 דקות (או מעט פחות) עד שהן זהובות היטב
:ניתן להוציא את הלחמניות מיד בתום האפייה. אפשרי
.לכבות את התנור, לפתוח מעט את הדלת ולהשאיר את הלחמניות עוד דקות אחדות בפנים
.את הלחמניות הנותרות יש לשמור בהקפאה
מתכון על פי קינג ארתור פלאוור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* מתכון ללחמניות מיוחדות

לחמניות
 התכוננו ליום לימודים ארוך במטבח יחד עם קמח, מים,שמרים .. היום (או בעצם מחר) יהיו כאן לחמניות. הלחמניות הללו מכילות כמות קטנה מאוד של שמרים ועוברות הרבה מאוד שעות של התפחה. התפיחות הרבות תורמות ללחמניות לארומה מיוחדת המתפתחת הודות לתהליך התפיחה האיטי. הריח של הלחמניות מצויין, גם הטעם, המראה נאה והקרום מתפצפץ. הלחמניות קטנטנות ושוות. להוציא מהתנור לחתוך מעט ..ולשים הרבה חמאה .. וריבה
.התחילו את ההכנה יום לפני או מוקדם בבוקר, רק לעת לילה יהיו הלחמניות מוכנות
 

לחמניות אירופאיות
הכמות: 12 לחמניות קטנות
 להכין לילה לפני:סטרטר
חצי כוס מי ברז קרים
כוס אחת קמח לבן רגיל = 140 גרם
שמינית כפית שמרים יבשים= כחצי גרם
:לבצק
כל כמות הסטרטר הרשומה למעלה
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם
כוס מים פושרים
כפית וחצי כפיות מלח דק
רבע כפית שמרים יבשים =0.8 גרם
:ציפוי
חלבון מביצה גדולה טרוף ומעורב עם חצי כוס מים
:אופן ההכנה
:הכנת הסטרטר
.לערבב את כל מרכיבי הסטרטר עד קבלת תערובת חלקה
.לכסות ולהניח בחוץ לכל הלילה
כמות התערובת ההתחלתית של הסטרטר = כוס מדידה. לאחר מספר שעות (יחד עם כמות השמרים הקטנה) התערובת תתפח לשתי כוסות לפחות. חשוב לדאוג לכלי קיבול גדול (גבוהה מספיק) עד לסיום התפיחה

:הכנת הבצק
.לערבב את כל מרכיבי הבצק, כולל הסטרטר לבצק אחיד וגמיש
.להמשיך ללוש את הבצק עוד דקות אחדות ידנית או במיקסר
.לכסות ולהתפיח את הבצק למשך 3 שעות. (כמות השמרים מועטה והבצק יתפח לאט)
ללוש את הבצק פעם אחת לאחר שעה של התפחה (מתוך 3 השעות) ואחר כך שוב לאחר השעתיים האחרונות
:עיצוב הלחמניות
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות ולחלקו ל- 12 חלקים שווים. (הבצק נעים במיוחד לעיבוד)
כל חלק בצק לגלגל לכדור מהודק ויפה
:תפיחת הלחמניות
.להניח את כל הלחמניות במרחקים על תבנית אפיה, לכסות קלות
.להניח להתפחה במשך 1-2 שעות
הלחמניות לא אמורות להכפיל את נפחן והן יהפכו מעט לשטוחות, זה בסדר, בזמן האפייה הן ישובו לעלות שוב
כעת להכניס את התבנית עם הלחמניות (עם כיסוי- שקית ניילון) למקרר ולהתפיח במקרר במשך 2-3 שעות
.גם בקירור הלחמניות יתפחו ויתעגלו
.לקראת סיום זמן התפיחה במקרר לחמם את תנור האפייה לחום גבוה של 220 מעלות
:אפייה
בקערית לטרוף ידנית את החלבון, להוסיף את המים . (לא יעשה שימוש בכל כמות הזיגוז אבל כמות המים תתן לו את הדילול המתאים להברשת הלחמניות)
.להוציא את התבנית עם הלחמניות מהמקרר ולהבריש כל לחמניה בזיגוג חלבון-מים
.לחרוץ כל לחמניה במרכז בחתך בינוני בעומק של כ- 6 מ"מ
.לאפות את הלחמניות בתנור החם כ- 25 דקות (או מעט פחות) עד שהן זהובות היטב
:ניתן להוציא את הלחמניות מיד בתום האפייה. אפשרי
.לכבות את התנור, לפתוח מעט את הדלת ולהשאיר את הלחמניות עוד דקות אחדות בפנים
.את הלחמניות הנותרות יש לשמור בהקפאה
מתכון על פי קינג ארתור פלאוור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

30/03/2011

* תעשה לי ג'וליאן - קולפן ג'וליאן - פטנט מוצלח

חיתוך ירקות לג'וליאנים
יש המשתמשים במנדולינה או סכין חדה בשביל ליצור פסי ירק ארוכים ודקיקים. החיתוך דורש מיומנות מסויימת ומידת זהירות בזמן החיתוך. השבוע רכשתי קולפן ג'וליאן (25 ש"ח- לא פרסומת) שהכין לי ג'וליאנים של גזר בשניות ממש. כל שיש לעשות זה לנקות/לקלוף את הירק ולהשתמש בקולפן כמו בכל קולפן אחר. רצוי לבצע את פעולת 'הקילוף' מעל קערה רחבה
?מה חדש במוצר
הקולפן נאה לשימוש, צבעוני ומצוייד בלהב חד ומשונן (ולא להב חלק כמו בקולפנים רגילים). אוחזים בידית האחיזה ומעבירים את הקולפן על הירק מלמעלה למטה. בצילומים הבאים ניתן לראות את התוצאה
:מה לעשות עם הג'וליאנים, של גזר למשל
.טריים - כתוספת לכל סלט/מנה או לקישוט
.להוספה לתבשיל 'מוקפץ'
.כתוספת צבע וטעם למנה בזמן/אחרי הבישול
.לנישנוש
.להקפצה בבוק
.לחמם מעט שמן זית, להוסיף את הג'וליאנים של הגזר ולבחוש במשך דקה


:בצילום בצד ימין הגזר לפני ההקפצה , משמאל לאחר דקה אחת של הקפצה בווק בשמן זית


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

19/03/2011

*הקלמנטינה שלי, דוגמנית לרגע

!קבלו את הקלמנטינה: הדוגמנית המתפשטת 
:כך זה התחיל

...הקלמנטינה היתה טעימה
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

17/03/2011

**בעבע בתמר: עוגיות עיראקיות גם לחג הפורים

חם, חם מהתנור ..עוגיות בעבע בתמר. פעם ראשונה שלי, הצליח לי
!הלהיט הבא שלכם במטבח - וזה בטוח
בעבע הוא קורא להן. כך סיפר לי יקירי על החבר מהצבא. באותו היום ממש קיבל החבר חבילה נוספת מהבית מלאה בעוגיות התמרים הללו
מתברר שהחברה בבה"ד חטפו ממנו את העוגיות. שמעתי כמה טעימות הן ולא דומות לשום דבר אחר טעים שאכל, ביקשתי מתכון. עבר זמן, השרות שמה כמעט תם, אז ביקשתי שוב
בערב לא חגיגי במיוחד הוא שלף אותו מהקידבג הגדול... כתוב בכתב יד של אימא של ... היום ניגשתי להכין
 

המתכון כלל רשימת מרכיבים מדוייקת להפליא, הוראות הכנה היו בסיסיות בלבד. המרתי (נעשה שימוש בשמרים טריים, מרגרינה וכד') חילקתי, מדדתי זמן .. הבצק הוכן במיקסר והיה נהדר. התמסר לידי, רך ולא דביק ונעים כל כך. התפחתי את הבצק פעם אחת למרות שלא צויין במתכון. לאחר מכן קרעתי מהבצק חתיכות, שטחתי ומלאתי במלית תמרים
.ההרגשה הנפלאה שנסיון ראשון מתקבל באופן מוצלח כל כך


סגרתי לכדור. שיטחתי ושמתי בתבנית. כל בעבע נמרחה בביצה טרופה, נדקרה כולה במזלג ונזרתה בשומשום. את התבנית הראשונה הכנסתי לתנור והשומשום נשכח על השיש. פתחתי בחטף את התנור, וזריתי בשומשום את הבעבעות שהיו קרובות לדלת, סגרתי מיד שלא יברח לו החום
.התבנית נכנסה לתנור והוצאה בדיוק 15 דקות לאחר מכן, הריח קרא לי למטבח
 

הכנתי מחצית הכמות מהמצויין במתכון (במתכון המקורי נעשה שימוש בקילו קמח, כל המרכיבים חולקו לחצי), התקבלו כ- 12 בעבעות גדולות יחסית
.אימצתי בחום את המתכון ותכף יכתב בגירסא מהירה שתצליח לכל אחד בבית גם


בעבע תמרים - עוגיות תמרים עיראקיות
החומרים
חצי קילו קמח לבן רגיל
חמישים גרם חמאה רכה, במקור מרגרינה
רבע כוס שמן (60 מ"ל)
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
שתי כפיות שמרים יבשים = 7 גרם או רבע חבילה שמרית=שמרים טריים בגרגירים
קורט מלח
כוס מים חמימים, פחות כ- 20 מ"ל
מלית
תמרים או ממרח תמרים, לכמות בצק זו יספיק חצי מיכל כ - 220 גרם של ממרח תמרים
למריחה
ביצה טרופה עם מעט מאוד מים, לא נשתמש בכל הביצה
לזרייה
מעט שומשטם
אופן ההכנה
.להכניס לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק מלבד המים ולערבב
.לצקת את המים בהדרגה וללוש דקות אחדות לבצק חלק ואחיד
.הבצק נהדר וישאיר את קערת המיקסר והמלוש נקיים לגמרי
להתפיח את הבצק, אפשר בקערת המיקסר במשך כשעה. אל תצפו לתפיחה גדולה מאוד, אלא מתונה
יצירת הבעבע
אין צורך ללוש את הבצק התפוח, רק להוציא מהקערה למשטח עבודה ולשטח מעט עם כף היד
ליטול מהבצק חתיכות, לשטח, לשים במרכז כפית מלאה ממרח תמרים (או תמרים קצוצים), לסגור לכדור (להדק קצוות שהמלית לא תברח)
.לשטח כל בעבע (אפשרי עם מערוך קטן) ולהניח בתבנית גדולה
.להמשיך באופן זה עם כל הבצק. הכמות תספיק ל - 2 תבניות אפייה
.להבריש כל בעבע בביצה הטרופה
לחורר במזלג ולפזר שומשום(או קודם לפזר שומשום ואח"כ לחורר במזלג)
.אין צורך להתפיח
.להכניס לתנור חם שחומם מראש בחום 200 מעלות
.לאפות כ- 15 דקות . המאפה המוכן יהיה זהוב היטב


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

14/03/2011

פרג, פרג תרדוף : שלוש חלות עם פרג

פרג, פרג תרדוף.. שלוש חלות עם פרג - גם לפורים
בעודי אורזת את החלה הפרוסה לשקיות הקפאה שמתי לב שכל ה'שפיצים' של כל שלושת החלות נעלמו
.הוא טען להגנתו שלפני שהוא מקבל חלה 'הביתה' הוא חייב לטעום
סברתי שהחלה טובה אך בהחלט סטנדרטית אבל החבר'ה כאן הכריעו שכדאי לפרסם את המתכון כי החלה הזו טעימה להם יותר מהקודמות. לא התווכחתי


מתכון ל- 3 חלות לא גדולות במיוחד, שחומות, ריחניות וזרויות פרג. אפשר לזרות הרבה יותר פרג ממה שאני שמתי
החלה עוברת מצויין הקפאה. מומלץ להפשיר בטמפרטורת החדר (גם בחורף ההפשרה מהירה)


חלה עם פרג
ל- 3 חלות בגודל בינוני
החומרים
שש כפות שמן רגיל (קנולה), לא שמן זית
כוס וחצי מים חמימים
שתי כפיות סוכר לבן
שתי כפיות מלח דק
ארבע עשר גרם שמרים יבשים = 4.5 כפיות מדידה
חצי כוס מים חמימים, נוספת
שלוש ביצים -חלמון אחד לשמור לציפוי
כקילו קמח = 7-7.5 כוסות קמח רגיל -980-1050 גרם
ההכנה
בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידני) לערבב שמן + כוס וחצי מים
להוסיף לקערה סוכר ומלח ולערבב
בקערית נפרדת להמיס את השמרים בחצי כוס המים החמימים. להניח לתסוס במשך - 5 דקות
לקערת המיקסר להוסיף: 2 מהביצים וחלבון. (את החלמון הנותר לשמור בקערית בצד להברשת החלות)
להוסיף לקערה את תערובת השמרים. לערבב הכל
להוסיף 4 כוסות קמח ולערבב. להוסיף בהדרגה את יתרת כמות הקמח
ללוש במשך דקות אחדות לבצק אחיד
להניח את הבצק בקערה גדולה משומנת מעט ולהתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו- במשך כשעה
:עיצוב החלות
ללוש מעט ביד את הבצק התפוח ולחלקו ל- 3 חלקים שווים. כל חלק לחלק ל- 3
לגלגל כל חלק לגליל לא ארוך (בערך 22-25 ס"מ). לקלוע כל 3 גלילים לצמה
לקלוע את כל החלות. להניח את כולן על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור
לערבב את החלמון הנותר עם כף מים, להבריש כעת את כל החלות בחלמון מכל צד (זה יספיק לכל החלות)
לזרות פרג שלם על כל חלה, להניח להתפחה עד שמכפיל את הנפח במשך כשעה
לאפות בתנור חם - 200 מעלות במשך 45-50 דקות
החלות המוכנות יהיו אפויות היטב ובצבע זהוב חום


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* פרג, פרג תרדוף.. שלוש חלות עם פרג

פרג, פרג תרדוף.. שלוש חלות עם פרג - גם לפורים
בעודי אורזת את החלה הפרוסה לשקיות הקפאה שמתי לב שכל ה'שפיצים' של כל שלושת החלות נעלמו
.הוא טען להגנתו שלפני שהוא מקבל חלה 'הביתה' הוא חייב לטעום
סברתי שהחלה טובה אך בהחלט סטנדרטית אבל החבר'ה כאן הכריעו שכדאי לפרסם את המתכון כי החלה הזו טעימה להם יותר מהקודמות. לא התווכחתי


מתכון ל- 3 חלות לא גדולות במיוחד, שחומות, ריחניות וזרויות פרג. אפשר לזרות הרבה יותר פרג ממה שאני שמתי
החלה עוברת מצויין הקפאה. מומלץ להפשיר בטמפרטורת החדר (גם בחורף ההפשרה מהירה)


חלה עם פרג
ל- 3 חלות בגודל בינוני
החומרים
שש כפות שמן רגיל (קנולה), לא שמן זית
כוס וחצי מים חמימים
שתי כפיות סוכר לבן
שתי כפיות מלח דק
ארבע עשר גרם שמרים יבשים = 4.5 כפיות מדידה
חצי כוס מים חמימים, נוספת
שלוש ביצים -חלמון אחד לשמור לציפוי
כקילו קמח = 7-7.5 כוסות קמח רגיל -980-1050 גרם
ההכנה
בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידני) לערבב שמן + כוס וחצי מים
להוסיף לקערה סוכר ומלח ולערבב
בקערית נפרדת להמיס את השמרים בחצי כוס המים החמימים. להניח לתסוס במשך - 5 דקות
לקערת המיקסר להוסיף: 2 מהביצים וחלבון. (את החלמון הנותר לשמור בקערית בצד להברשת החלות)
להוסיף לקערה את תערובת השמרים. לערבב הכל
להוסיף 4 כוסות קמח ולערבב. להוסיף בהדרגה את יתרת כמות הקמח
ללוש במשך דקות אחדות לבצק אחיד
להניח את הבצק בקערה גדולה משומנת מעט ולהתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו- במשך כשעה
:עיצוב החלות
ללוש מעט ביד את הבצק התפוח ולחלקו ל- 3 חלקים שווים. כל חלק לחלק ל- 3
לגלגל כל חלק לגליל לא ארוך (בערך 22-25 ס"מ). לקלוע כל 3 גלילים לצמה
לקלוע את כל החלות. להניח את כולן על נייר אפייה בתבנית הגדולה של התנור
לערבב את החלמון הנותר עם כף מים, להבריש כעת את כל החלות בחלמון מכל צד (זה יספיק לכל החלות)
לזרות פרג שלם על כל חלה, להניח להתפחה עד שמכפיל את הנפח במשך כשעה
לאפות בתנור חם - 200 מעלות במשך 45-50 דקות
החלות המוכנות יהיו אפויות היטב ובצבע זהוב חום


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License