10/04/2011

* ~~~~~פנקייקים לארוחת הבוקר~~~~~

פנקייק
מתכון קל להכנה, דורש ערבוב קל של המרכיבים היבשים עם ביצים וריוויון ומניב כעשרה פנקייקים שמנמנים וטעימים



פנקייקים לארוחת הבוקר
ל 8-10 פנקייקים
:החומרים
שתי כוסות קמח לבן רגיל= 280 גרם
רבע כפית מלח דק
כף סוכר לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, לנפות עם הקמח
כוס וחצי ריוויון
שתי ביצים גדולות
 
חמאה לטיגון
סוכר, ריבה, סירופ מייפל או כל תוספת אהובה
:אופן ההכנה
:בקערה אחת לערבב
.קמח, מלח, סוכר וסודה לשתיה
:בקערה שנייה לטרוף
.ביצים ומשקה ריוויון
להוסיף את תוכן קערת הנוזלים לקערת הקמח ולטרוף קצרות, להימנע מערבוב יתר
.להניח לתערובת לעמוד על השיש כ- 10 דקות
.במחבת קטנה (20 ס"מ) להמיס מעט חמאה
לצקת רבע כוס (60 מ"ל) מתערובת הפנקייק למרכז המחבת ולנער קלות, ולשטח עם כף
.לטגן על להבה בינונית
.להפוך ולטגן עד שמוכן בצד השני
.להמשיך לטגן את יתר הפנקייקים באותו האופן. ניתן להוסיף מעט חמאה לפי הצורך
.להגיש חם

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

09/04/2011

מתכון לסחוג מאולתר, לאכול עם כפית

סחוג קל הכנה


סחוג
ככה הכנתי
:במעבד מזון טחנתי
חבילה כוסברה (חבילה מהסופר) קצוצה קודם גס מאוד
כמה פלפלים חריפים ירוקים ,כ- 4
פלפל חריף אדום מיובש מעט
ארבע-חמש שיני שום
מיץ מחצי לימון + עוד טיפה
-
:כשהכל היה טחון ערבבתי ידנית והוספתי
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
-
!זה טעים כל כך שאפשר לאכול עם כפית

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* מתכון לסחוג מאולתר, לאכול עם כפית

סחוג קל הכנה



סחוג
ככה הכנתי
:במעבד מזון טחנתי
חבילה כוסברה (חבילה מהסופר) קצוצה קודם גס מאוד
כמה פלפלים חריפים ירוקים ,כ- 4
פלפל חריף אדום מיובש מעט
ארבע-חמש שיני שום
מיץ מחצי לימון + עוד טיפה
-
:כשהכל היה טחון ערבבתי ידנית והוספתי
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
-
!זה טעים כל כך שאפשר לאכול עם כפית

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

03/04/2011

חלב מרוכז ממותק-להכין לבד בבית וזה פשוט

במידה ויכולת היית גם חולבת את הפרה ? ... הוא מרים גבה בעודו יושב ובוחן את החלב המרוכז המתוק והחדש הזה
הבחינה עלתה לי בהרבה כפיות סביב ועוד משהו מתוק. יצירה מכל סוג מיטיבה עם האדם וסביבתו ומספקת לאין שיעור. לדעתי אין כמו ליצור בבית מוצר חדש ומוצלח שיכול לבטל רכישת מוצר תעשייתי המכיל תוספי שימור, טעם, צבע וריח בלתי נחוצים
השבוע עבדתי על מוצר ביתי חדש: חלב מרוכז ממותק [כאן צילום גדול] לשמחתי הקרם עבר בהצלחה את המבחנים
טעם*
מירקם*
צבע*
קלות ההכנה*
החלב המרוכז הממותק הורכב ממרכיבים המצויים בכל בית
חלב*
סוכר*
חמאה*
וניל*

.זמן ההכנה קצר והרוטב/הקרם יישמר במקרר
?למה זה טוב
לשימוש בקינוחים מגוונים-
כרוטב קרמי-


חלב מרוכז ממותק - מתכון
:לסיר קטן (בעל תחתית עבה יחסית) לצקת
כוס וחצי חלב (3% שומן) = 375 מ"ל
לערבב פנימה:חצי כוס סוכר לבן - 100 גרם
.לבשל על להבה הנמוכה ביותר שיש לכם בבחישה עד להמסת הסוכר
.כשהחלב מגיע לנקודת הרתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל
לבחוש מדי פעם עד שכמות החלב מצטמצמת לחצי = 3/4
.זה יערך קרוב ל - 40 דקות לערך
.בזמן הבישול צבע החלב ישתנה והמירקם יהיה מעט קרמי
.רצוי למדוד את כמות החלב שהצטמצם בכוס מדידה עמידה בחום
 ,להסיר מהלהבה ולבחוש לחלב 50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל איכותית
. לערבב עם כף להמסת החמאה
.יתקבל קרם אחיד וחלק
.להעביר לצינצנת ולאחסן במקרר
.החלב המרוכז יסמיך עם הקירור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

*חלב מרוכז ממותק-להכין לבד בבית וזה פשוט

במידה ויכולת היית גם חולבת את הפרה ? ... הוא מרים גבה בעודו יושב ובוחן את החלב המרוכז המתוק והחדש הזה
הבחינה עלתה לי בהרבה כפיות סביב ועוד משהו מתוק. יצירה מכל סוג מיטיבה עם האדם וסביבתו ומספקת לאין שיעור. לדעתי אין כמו ליצור בבית מוצר חדש ומוצלח שיכול לבטל רכישת מוצר תעשייתי המכיל תוספי שימור, טעם, צבע וריח בלתי נחוצים
השבוע עבדתי על מוצר ביתי חדש: חלב מרוכז ממותק [כאן צילום גדול] לשמחתי הקרם עבר בהצלחה את המבחנים
טעם*
מירקם*
צבע*
קלות ההכנה*
החלב המרוכז הממותק הורכב ממרכיבים המצויים בכל בית
חלב*
סוכר*
חמאה*
וניל*

.זמן ההכנה קצר והרוטב/הקרם יישמר במקרר
?למה זה טוב
לשימוש בקינוחים מגוונים-
כרוטב קרמי-


חלב מרוכז ממותק - מתכון
:לסיר קטן (בעל תחתית עבה יחסית) לצקת
כוס וחצי חלב (3% שומן) = 375 מ"ל
לערבב פנימה:חצי כוס סוכר לבן - 100 גרם
.לבשל על להבה הנמוכה ביותר שיש לכם בבחישה עד להמסת הסוכר
.כשהחלב מגיע לנקודת הרתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל
לבחוש מדי פעם עד שכמות החלב מצטמצמת לחצי = 3/4
.זה יערך קרוב ל - 40 דקות לערך
.בזמן הבישול צבע החלב ישתנה והמירקם יהיה מעט קרמי
.רצוי למדוד את כמות החלב שהצטמצם בכוס מדידה עמידה בחום
 ,להסיר מהלהבה ולבחוש לחלב 50 גרם חמאה
כפית תמצית וניל איכותית
. לערבב עם כף להמסת החמאה
.יתקבל קרם אחיד וחלק
.להעביר לצינצנת ולאחסן במקרר
.החלב המרוכז יסמיך עם הקירור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

*ז'אן לוק פוז'ארה - ז'ה טאם :עוגיות תפוז צימוקים ממאפייה צרפתית

אני חושבת שיכולתי להתאהב בו ... אז ואולי גם היום . מראהו של ז'אן לוק פוז'ארה היה תמיד גברי, בעל רעמת שיער כהה וסבוכה, עיניים תכולות וזיפים בני שלושה ימים. הצרפתים אולי מצרים על שחקן קולנוע בעל קריירת משחק לא ממומשת אבל מביני עניין, הגרגרנים הפריזאים הודו לו בכל יום מחדש על מה שהעניק לחיכם הענוג

שמו של האופה ז'אן לוק פוז'ארה עולה תמיד בנשימה אחת עם המאפיות הטובות ביותר שבפריס. ז'אן לוק הוא הראשון שהביא לפריס את הבאגט עשוי מקמח אורגני הטחון באבן ריחיים 
בצילום: ז'אן לוק בצעירותו מתוך הספר "מתכונים מ- 13 מאפיות נבחרות בפריז
 

.כשז'אן לוק נשאל כיצד הופכים לאופה דגול הוא עונה בפשטות שצריך להיות גדול, חזק וטיפש
ז'אן לוק הצרפתי (אבל לא פריזאי במקור) החל לאפות בגיל צעיר לצד אביו האופה הותיק.זה החל בסיוע למאפייה לאחר שעות הלימודים ובסופי שבוע שגרם לו כבר אז להתאהב במקצוע. בגיל 14 נסע לראשונה לפריס והחל לעבוד במאפייה מקומית. בשנת 1977 פתח את המאפייה הראשונה שלו. בגאטים, לחמים צרפתיים קלאסיים לצד לחמים מקמח שיפון וצימוקים, לחם עם קמח תירס, טארט תפוחים ענברי שהכיל תפוחים מוקפצים על קרם שקדים, טרטלטים עם צנוברים ועוגיות תפוז וצימוקים. מתכון למטה ,כולם הפכו ללהיטים אהובים לאורך עשרות שנים
.עוגיות התפוז והצימוקים הותיקות והאהובות הוכנו על פי מתכון שהורש מאביו


עוגיה חמאתית ועדינה, בעלת מתיקות קלה משובצת בצימוקים כהים (כהים בלבד ולא בהירים) וזסטים של תפוז או קליפת תפוז מסוכרת


כל המאפים הן הלחמים והן המאפים המתוקים הוכנו במאפייה מקמח אורגני. המאפיה עבדה סביב השעון במשך 24 שעות ביממה ותופעלה בזמנו על ידי קרוב לעשרים עובדים. ז'אן לוק טוען שהכנת פטיסרי היא הרבה יותר מכימיה בין מרכיבים. זה לקחת נוסחא טובה המכילה מרכיבים קבועים המתערבבים באופן מסויים, מחממים אותם בטמפרטורה מדוייקת ורק אז מתקבלת התוצאה המיוחלת. טעמו של הלחם לעולם לא יהיה זהה בכל יום אפייה בגלל מרכיבים משתנים בכל פעם מחדש- הקמח, טמפרטורת האפייה, הטמפרמנט של האופה באותו היום .. כל אלו ונוספים ייצרו בכל פעם לחם חדש ושונה בטעמו. בדומה ליין וגבינה איכותיים גם ייצור לחם מושפע מגורמים סביבתיים
Sables a L'Orange et Raisins

הן העוגיות של ז'אן לוק פוז'ארה. עוגיות חמאה עשירות המכילות מעט שקדים טחונים, צימוקים כהים וטעם תפוזי מעודן. בצק העוגיות דורש קירור קצר (שעה) הן נמשחות בביצה טרם האפייה והן קלות להכנה
מתקבלות עשרות בודדות של עוגיות חצי פריכות שישמרו בצינצנת אטומה עד שבועיים. שמרתי על צורתן הכפרית וה'גסה' מעט של העוגיות כמו העוגיות של ז'אן לוק

עוגיות תפוז וצימוקים
:החומרים
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
שישים גרם סוכר לבן =שליש כוס מדידה פחות כף
ביצה גדולה ,שמתי אקסטרא לארג'-לא חובה כזו ענקית
חלמון מביצה גדולה
שתי כפות שקדים טחונים ,שמתי שקדים לא מולבנים
מאתיים ושישים גרם קמח לבן רגיל, זה קצת פחות מ- 2 כוסות מדידה
כפית אבקת אפייה
שבעים גרם צימוקים כהים
זסט מתפוז שלם, או 60 גרם ציטרונד קצוץ
:לזיגוג
ביצה טרופה עם כפית מים
:אופן ההכנה
.בקערה גדולה של מיקסר (או ידנית) מקרימים את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת אחידה וקלילה
.להוסיף ביצה, חלמון ושקדים. לערבב אחר הוספת כל מרכיב
בנפרד לערבב את הקמח עם אבקת האפייה. להוסיף לקערת המיקסר ולערבב רק עד שהכל מעורב, להמנע מערבוב יתר
להוסיף לקערה את הצימוקים וקליפת תפוז ולערבב קצרות, להימנע מערבוב יתר
להעביר את הבצק לצינון במקרר למשך שעה. לקראת סיום הקירור יש לחמם את תנור האפייה לחום בינוני - 180 מעלות
הערה שלי לגבי הבצק: הבצק נפרד בקלות מקערת המיקסר בעזרת מרית. הבצק ריחני ונראה כמו גלידה טובה
:רידוד העוגיות ואפייה
.להכין תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה. כל העוגיות יאפו ב 2-3 סבבים
.לרדד חלקים מהבצק (לקחת כשליש בצק בכל פעם) על משטח מקומח קלות
עובי הבצק המרודד לפני חיתוך יהיה שליש ס"מ. לחתוך עוגיות בגודל בינוני בכל צורה רצויה או בעזרת גלגלת/סכין
.להבריש את העוגיות בזיגוג הביצה
לאפות את העוגיות בחום בינוני כ 11-13 דקות. מומלץ 'לשמור' על העוגיות לקראת תום האפייה כי הן נוטות להשחים מהר
.העוגיות ישמרו כשבועיים בכלי אטום
.הכמות: כ- 40 עוגיות
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

כבשתי אותה בסערה: כרובית כבושה בחומץ יין אדום

לפני כשבועיים פורסם בטלגרף הבריטי מאמר מזון אודות כרובית כבושה.ההמלצה היתה להגיש את הכרובית המוכנה בין יום עם סוגי בשרים מעושנים, נקניקים גם סלמי ונקניק טוסקני משובח
finocchionaלמשל
בעל הטור ממליץ להשתמש בחומץ יין משובח שהוא זה שיקבע את איכות המטעם  אתמול , כחלק מהקניות במרכול, נכנסה גם כרובית נאה ובינונית לסל הקניות. יש להשתמש בכרובית קטנה או חלק מכרובית גדולה יותר כשהירק פרוס לפרוסות דקות .הכרובית הכבושה מתקבלת בצבע ורדרד
?איך יודעים מהי כמות הכרובית המתאימה
מוסיפים את פרוסות הכרובית לסיר התחמיץ, כל הפרוסות 'ישחו' בתחמיץ . מתכון זריז, עוד 2 דקות
:התחמיץ עם עלי הדפנה


:הכרובית בצינצנת מיד לאחר הכבישה

כרובית כבושה
:החומרים:
כרובית קטנה או חלק מכרובית גדולה יותר ,שליש עד חצי כרובית,תלוי בגודל
מאתיים = 200 מ"ל חומץ יין
מאתיים = 200 מ"ל מים
מאה = 100 מ"ל יין לבן
מלח לפי הטעם
חופן סוכר
תיבול , אני גיוונתי ההמלצה
כפית זרעוני כוסברה
שלושה עלי דפנה
שני ענפי רוזמרין
פלפל צ'ילי יבש ,נשכח, לצערי
:אופן ההכנה:
:בסיר בינוני לחמם
.חומץ,מים ויין
.לתבל היטב במלח ולהוסיף סוכר
הערה: חשוב לטעום את התחמיץ שבסיר בכדי לאזן את טעם המלח והסוכר.האיזון העדין חשוב ויבוצע בהתאם לרמת החמיצות של החומץ שבידכם. כל חומץ ידרוש כמות סוכר שונה (שמתי מלח אטלנטי, ותיקנתי שוב את כמות הסוכר).כמות הסוכר הסופית תמדד בכפיות בודדות לערך או לפי הטעם
.לערבב את התחמיץ להמסת הסוכר והמלח
כעת להוסיף לסיר את התבלינים ולהרתיח דקות ספורות. כמה זמן? עד שמורגש במטבח ריח מתובל ונעים
.להוסיף את פרוסות הכרובית ולכבות את הלהבה
.לצנן את הכרובית בתחמיץ
.להעביר לצינצנת ולאחסן במקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים 2005-2011

31/03/2011

מתכון לסלט שומר גזר ופלפל, כבוש קל

~~~סלט שומר, גזר ופלפל חריף~~~

חמושה בשמלה ארוכה ודקה באפור-שחור, שרוולון שחור כי קריר, שפתון אדום חדש (יפני מס. 514 מושלם!) אני רצה ..לקניות. הרשימה ארוכה, תכף סוגרים
דקה לפני שנעלו את שערי המרכול, יצאתי משם עמוסה (מאוד) בשקיות מלאות כל טוב. רגע לפני כשאני עוד עומדת בקופה של סבטלנה מצלצל הנייד שלי ..איפה את?.. מחכה לך
הוא סוחב את כל הקניות (ש'תגעת, רצית לסחוב 20 קילו לבדך?...) . 5 דקות אחרי בבית מסדרת בזריזות את כל הקניות.. מכניסה למקרר את צינצנת החומוס שהכין והביא. שולפת גזר אחד, שומר, ולימון יפה. תכף יהיה פה סלט טרי וקצת שונה
את הסלט הזה גיליתי השבוע בבלוג הישראלי (באנגלית) הקפה של ליז. בלוג אוכל טעים של תל אביבית המכינה אוכל צמחוני וכשר. סלט מרענן, קצת חריף, חמצמץ, פריך, מדוייק המוכן בין רגע. מומלץ לרוץ ולהכין ולהכפיל כמויות
הסלט חייב לעמוד לפחות מחצית השעה לפני האכילה ויוכל לעמוד במקרר גם כן
:הסלט הטרי לאחר החיתוך

ואחרי מחצית השעה

סלט שומר, גזר ופלפל חריף
:לקערה בינונית חותכים
שומר בינוני ונקי
.גזר גדול פרוס בעובי שתרצו ,לא דק,לא עבה
.פלפל חריף אדום פרוס
:מוסיפים
כפית מלח (אני מאוהבת במלח האטלנטי האפור), הרגישו חופשי לתבל במלח לבחירתכם
מיץ מלימון שלם
.להניח לסלט לעמוד בחוץ למשך 30 דקות. לערבב מידי פעם
.לאכול טרי/מהמקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* מתכון לסלט שומר גזר ופלפל, כבוש קל

סלט שומר, גזר ופלפל חריף

חמושה בשמלה ארוכה ודקה באפור-שחור, שרוולון שחור כי קריר, שפתון אדום חדש (יפני מס. 514 מושלם!) אני רצה ..לקניות. הרשימה ארוכה, תכף סוגרים
דקה לפני שנעלו את שערי המרכול, יצאתי משם עמוסה (מאוד) בשקיות מלאות כל טוב. רגע לפני כשאני עוד עומדת בקופה של סבטלנה מצלצל הנייד שלי ..איפה את?.. מחכה לך
הוא סוחב את כל הקניות (ש'תגעת, רצית לסחוב 20 קילו לבדך?...) . 5 דקות אחרי בבית מסדרת בזריזות את כל הקניות.. מכניסה למקרר את צינצנת החומוס שהכין והביא. שולפת גזר אחד, שומר, ולימון יפה. תכף יהיה פה סלט טרי וקצת שונה
את הסלט הזה גיליתי השבוע בבלוג הישראלי (באנגלית) הקפה של ליז. בלוג אוכל טעים של תל אביבית המכינה אוכל צמחוני וכשר. סלט מרענן, קצת חריף, חמצמץ, פריך, מדוייק המוכן בין רגע. מומלץ לרוץ ולהכין ולהכפיל כמויות
הסלט חייב לעמוד לפחות מחצית השעה לפני האכילה ויוכל לעמוד במקרר גם כן
:הסלט הטרי לאחר החיתוך

ואחרי מחצית השעה

סלט שומר, גזר ופלפל חריף
:לקערה בינונית חותכים
שומר בינוני ונקי
.גזר גדול פרוס בעובי שתרצו ,לא דק,לא עבה
.פלפל חריף אדום פרוס
:מוסיפים
כפית מלח (אני מאוהבת במלח האטלנטי האפור), הרגישו חופשי לתבל במלח לבחירתכם
מיץ מלימון שלם
.להניח לסלט לעמוד בחוץ למשך 30 דקות. לערבב מידי פעם
.לאכול טרי/מהמקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

מתכון ללחמניות מיוחדות

לחמניות
 התכוננו ליום לימודים ארוך במטבח יחד עם קמח, מים,שמרים .. היום (או בעצם מחר) יהיו כאן לחמניות. הלחמניות הללו מכילות כמות קטנה מאוד של שמרים ועוברות הרבה מאוד שעות של התפחה. התפיחות הרבות תורמות ללחמניות לארומה מיוחדת המתפתחת הודות לתהליך התפיחה האיטי. הריח של הלחמניות מצויין, גם הטעם, המראה נאה והקרום מתפצפץ. הלחמניות קטנטנות ושוות. להוציא מהתנור לחתוך מעט ..ולשים הרבה חמאה .. וריבה
.התחילו את ההכנה יום לפני או מוקדם בבוקר, רק לעת לילה יהיו הלחמניות מוכנות

לחמניות אירופאיות
הכמות: 12 לחמניות קטנות
 להכין לילה לפני:סטרטר
חצי כוס מי ברז קרים
כוס אחת קמח לבן רגיל = 140 גרם
שמינית כפית שמרים יבשים= כחצי גרם
:לבצק
כל כמות הסטרטר הרשומה למעלה
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם
כוס מים פושרים
כפית וחצי כפיות מלח דק
רבע כפית שמרים יבשים =0.8 גרם
:ציפוי
חלבון מביצה גדולה טרוף ומעורב עם חצי כוס מים
:אופן ההכנה
:הכנת הסטרטר
.לערבב את כל מרכיבי הסטרטר עד קבלת תערובת חלקה
.לכסות ולהניח בחוץ לכל הלילה
כמות התערובת ההתחלתית של הסטרטר = כוס מדידה. לאחר מספר שעות (יחד עם כמות השמרים הקטנה) התערובת תתפח לשתי כוסות לפחות. חשוב לדאוג לכלי קיבול גדול (גבוהה מספיק) עד לסיום התפיחה

:הכנת הבצק
.לערבב את כל מרכיבי הבצק, כולל הסטרטר לבצק אחיד וגמיש
.להמשיך ללוש את הבצק עוד דקות אחדות ידנית או במיקסר
.לכסות ולהתפיח את הבצק למשך 3 שעות. (כמות השמרים מועטה והבצק יתפח לאט)
ללוש את הבצק פעם אחת לאחר שעה של התפחה (מתוך 3 השעות) ואחר כך שוב לאחר השעתיים האחרונות
:עיצוב הלחמניות
להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות ולחלקו ל- 12 חלקים שווים. (הבצק נעים במיוחד לעיבוד)
כל חלק בצק לגלגל לכדור מהודק ויפה
:תפיחת הלחמניות
.להניח את כל הלחמניות במרחקים על תבנית אפיה, לכסות קלות
.להניח להתפחה במשך 1-2 שעות
הלחמניות לא אמורות להכפיל את נפחן והן יהפכו מעט לשטוחות, זה בסדר, בזמן האפייה הן ישובו לעלות שוב
כעת להכניס את התבנית עם הלחמניות (עם כיסוי- שקית ניילון) למקרר ולהתפיח במקרר במשך 2-3 שעות
.גם בקירור הלחמניות יתפחו ויתעגלו
.לקראת סיום זמן התפיחה במקרר לחמם את תנור האפייה לחום גבוה של 220 מעלות
:אפייה
בקערית לטרוף ידנית את החלבון, להוסיף את המים . (לא יעשה שימוש בכל כמות הזיגוז אבל כמות המים תתן לו את הדילול המתאים להברשת הלחמניות)
.להוציא את התבנית עם הלחמניות מהמקרר ולהבריש כל לחמניה בזיגוג חלבון-מים
.לחרוץ כל לחמניה במרכז בחתך בינוני בעומק של כ- 6 מ"מ
.לאפות את הלחמניות בתנור החם כ- 25 דקות (או מעט פחות) עד שהן זהובות היטב
:ניתן להוציא את הלחמניות מיד בתום האפייה. אפשרי
.לכבות את התנור, לפתוח מעט את הדלת ולהשאיר את הלחמניות עוד דקות אחדות בפנים
.את הלחמניות הנותרות יש לשמור בהקפאה
מתכון על פי קינג ארתור פלאוור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License