13/12/2011

*מה להחזיק במזווה-

סודות מהמזווה
? מה חובה להחזיק במזווה? ממה תרכיבו ארוחה זריזה למשפחה לחברים או לחגיגה זוגית
קבלו טיפים למספר קיצורי דרך טעימים מהטופ שפים שמגלים כיצד ניתן להפתיע עם מרכיבים כגון - שמן זית, פחית עגבניות וצינצנת אנשובי קטנטנה אך איכותית
מארק ביטמן
.קופסת שימורים: עגבניות ,לשימוש במגוון מנות פסטה
.קרטון: ביצים, להכנת מגוון מנות פריטטה (ארוחה במחבת) -לאכול חם וטרי או גם מאוחר יותר
.בקבוק: שמן זית, חומץ שרי ורוטב סויה. אלו מרכיבי בסיס להכנת מגוון מנות אוכל טעימות
.צינצנת: אנשובי -שילוב של אנשובי ופלפלי פיקולו תקבלו מנות פתיח מעוררות תאבון
.טיפ: אוכל מתוצרת ביתית משמח אנשים

מייקל פסילקיס

שף ובעלים של המסעדה הניו יורקית
Anthos 
קופסת שימורים: גרגירי חומוס, להכין ממרח חומוס. מייקל מציע לרוקן תכולת קופסת חומוס לתוך מעבד מזון, להוסיף מעט שום בתוספת מה שיש בבית כגון -עגבניות מיובשות/תבלינים טריים/תיבול יבש. לסיים בתיבול מלח ופלפל והופ ! יש לכם חומוס
.קרטון:ביצים, להכנת אומלט גדול המוגש לצד צ'יפס ועגבניות. מנה המזכירה לשף את בית אימו היווניה
.בקבוק: שמפניה, כי כולם אוהבים שמפניה
.צינצנת: פלפלים בתחמיץ, ארטישוקים ופטריות. השף מייעץ להחזיק מוצרי איכות שיענגו את הסועדים
.טיפ:היו פחות רשמיים, תנו לאורחים הרגשה נינוחה

11/12/2011

* מרק דלורית וגזר קרמי וגם בצלצלי שאלוט מקורמלים-

.והפעם מפינת המתכון המהיר: מרק דלורית וגזר. כמה פשוט ככה טעים. מרק בעל צבע צהוב עמוק, נסו אותו בבית. המרק מורכב בעיקר מדלורית בתוספת גזרים וכרישה אחת. התיבול: טימין , עלה דפנה, פלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי
בצילום: הירק - דלורית במשקל של כ 750 גרם (כולל הקליפה) גזרים (עוד כחצי קילו) וכרישה בסופרים החלו למכור כרישות חתוכות שורש ועלים ירוקים.. מעניין למה
במידה והדלורית שלכם גדולה יותר מזו שלי, הפחיתו מכמות הגזר - סה"כ הירק הכתום = 1.200 ק"ג. אפשרי להשתמש רק בדלורית
:את הדלורית והגזר הקלופים וחתוכים גס יש לצלות בתנור/בטוסטר אובן לריכוך


כעת ניתן לגשת להכין את המרק
מרק דלורית
:החומרים
כ- 700 גרם דלורית (=1 דלורית ) נקייה וקלופה, לחצות לאורך, לנקות מגרעינים ולחתוך לנתחים גדולים יחסית
חצי קילו גזר, קלוף וחתוך לחתיכות גדולות
שלושים גרם חמאה
כרישה בגודל בינוני, נקייה, פרוסה לפרוסות דקות
מלח אטלנטי או רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
חמש כוסות ציר ירקות או מים (במידה והמרק סמיך מדי להוסיף עוד כחצי כוס נוזלים לאחר טחינתו ואז לחמם על הלהבה
שלושה ענפי טימין טרי
שני עלי דפנה

:אופן ההכנה
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה 200 מעלות
.משמנים תבנית במעט שמן (רגיל). מניחים בתבנית את חתיכות הדלורית והגזר
.מזלפים למעלה מעט שמן זית
.אופים בתנור החם כמחצית השעה. הירק צריך להתרכך אך לא יותר מדי
.בסיר גדול ממיסים את החמאה
.מוסיפים לסיר: דלורית, גזר ,כרישה וכפית מלח (אטלנטי) . מבשלים בבחישה כ - 10 דקות
.להוסיף לסיר 2 כוסות נוזלים ולבחוש
.להוסיף עוד 3 כוסות נוזלים, את הטימין, עלה דפנה ופלפל שחור גרוס
.להגביר את הלהבה ולהביא את המרק לרתיחה
.לבשל את המרק מכוסה במשך 7-8 דקות ,עד שכל הירקות רכים
.להסיר את עלה הדפנה והטימין (מה שנותר ממנו..) לטחון את המרק בבלנד סטיק (בתוך הסיר) או בבלנדר. להגיש חם



:הצעה לחיתוך הדלורית


הצלחת האחרונה עם שמן זית ,פלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי.מצריך שידור חוזר


..הזלתי דמעות,קרמלתי בצלצלים וליקקתי את הצלחת ! וזה קרה אתמול
 :-) ?..רוצים גם

09/12/2011

* היפה באדום - (פרוסות) צנונית כבושה בג'ינג'ר וצ'ילי

והפעם בפינת המתכון המהיר: פרוסות צנונית כבושה בג'ינג'ר ופלפל צ'ילי. יש לי חולשה לכבושים כאלו ובכלל כבושים חמצמצים. זו מנת תוספת קטנה ומעוררת תאבון. את הצנוניות יש להכין לילה/יממה לפני האוכל. הכמות קטנה ותתאים לצינצנת אחת קטנה. המתכון (הרעיון ממגזין דלישס הבריטי, שם ממליצים לאכול את הצנוניות עם סביצ'ה, לצד פירות ים) המנה נינתנת לגיוון על ידי החלפת סוג החומץ. [הכנתי הפעם עם חומץ יין לבן]. מומלץ לנער מעט את הצינצנת שבמקרר (בערב ההכנה) ובעזרת מזלג ל'דחוף' מעט את פרוסות הצנונית לתחמיץ. הן יתרככו וישקעו כולן בתחמיץ. הצנונית תשמר במקרר ימים ספורים בלבד

צנונית כבושה בג'ינג'ר וצ'ילי
לשים לתוך לקערה חסינת חום 180 גרם צנוניות (לרחוץ, לנקות- להסיר את הקצוות) פרוסות דק. זה לערך 8-10 צנוניות
במידה והצנוניות מאורכות יש לפרוס אותן לאורכן. להוסיף לקערה חתיכת ג'ינג'ר קטנה (2-4 ס"מ) פרוסה /קצוצה דק
לחמם מחבת קטנה. לקלות דקה או שתיים: כוכב אניס וחצי כפית זרעוני כוסברה לא חובה כוסברה
.להוסיף למחבת פלפל צ'ילי אחד אדום (לחצות, להסיר את הגרעינים) פרוס דק
להוסיף למחבת 2 כפיות סוכר לבן, 4 כפות חומץ יין לבן (או חומץ יין אדום או חומץ תפוחים) וחצי כפית מלח גס -אטלנטי או מלח רגיל
.להביא לרתיחה ולבשל קצרות
-
.לצקת את התחמיץ על פרוסות הצנונית והג'ינג'ר שבקערה. לערבב ולהעביר לצינצנת קטנה
.לאחסן במקרר ללילה לפחות לפני האכילה

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

עוגיות יווניות

''

07/12/2011

*עוגת תפוזים הפוכה אפויה במחבת ועוד-

!פרוסות תפוזים דקיקות טבולות בסירופ סוכר מבושם בוניל, לאכול אותן ככה
עוגה קטנה בגודלה הנאפת בתוך מחבת בקוטר תחתי 20 ס"מ, קוטר עליון קרוב ל 28 ס"מ
?איך מכינים
במחבת עמוקה מבשלים סירופ סוכר ומקל וניל כשבתוכו פרוסות תפוזים. כשהתפוזים רכים וספוגים היטב בסירופ שהצטמצם בינתיים, מותירים אותם במחבת ויוצקים מעל בלילת עוגה, דומה לעוגת טורט הכוללת שקדים טחונים
אופים כשלושת רבעי השעה. בתום האפייה הופכים את העוגה על נייר אפייה, העוגה מחליקה בקלות, זה מה שמתקבל

.ניתן לאכול את העוגה חמה/פושרת או קרה

עוגת תפוזים ווניל
:חומרים לסירופ
כוס סוכר לבן =200 גרם
חצי כוס מים =125 מ"ל
חצי מקל וניל חצוי לאורכו
שני תפוזים יפים וכתומי קליפה (סה"כ 400 גרם) פרוסים דק מאוד
 
:החומרים לעוגה
ארבע ביצים גדולות
כוס סוכר לבן =200 גרם
כפית תמצית וניל =5 מ"ל
מאה וחמישים גרם = כוס ועוד כף קמח תופח
מאה וחמישים גרם חמאה מומסת ופושרת
כוס שקדים מולבנים טחונים =100 גרם
-
מחבת העמידה גם לאפייה בתנור- מידות מצויינות מעלה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
-
:הכנת סירופ
.לצקת למחבת את המים, הסוכר ומקל הוניל. לבשל בבחישה על להבה בינונית להמסת הסוכר
.להוסיף את פרוסות התפוזים ולבשל קרוב לרבע שעה או פחות עד שפרוסות התפוז רכות
.להסיר מהלהבה
-
:הכנת בלילת העוגה
לקערת מיקסר לצקת את הביצים, סוכר והוניל. לערבל כ- 10 דקות או עד שהתערובת תפוחה ובהירה
.להוסיף את הקמח ולערבב קלות
לקפל פנימה את החמאה והשקדים הטחונים
.לצקת את הבלילה על התפוזים, להשאיר את מקל הוניל
.לאפות את העוגה כ- 45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן דקות ספורות
.להפוך את העוגה על משטח ,לפרוס ולהגיש
-

כרזות נוספות כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

06/12/2011

מגזין אוכל חדש- הפקת בלוגרי אוכל בחו"ל-

. יצאה לאור מהדורה און ליין ראשונה של מגזין אוכל חדש
.מאה שלושים ושניים עמודי צבע של לייף סטייל, מתכונים בטוב טעם
מה חדש ? פרוייקט בהפקה של בלוגרי אוכל בלבד. המגזין ניתן לדפדוף והדפסה, הדפסת דפים לנרשמים בלבד, ניתן לבצע פרינט סקרין לדף מסויים, לשמור בעזרת הצייר כקובץ תמונה ולשלוח להדפסה
מעיון בחוברת ובשפע המתכונים בולטים ביחודם לטעמי- מתכוני הסלסות, מתכונים תוצרת מקסיקו, סיידר תפוחים , מטבל בצל מקורמל המוגש עם צ'יפס בטטה ועוד
דוגמא למתכון מהמגזין :- רוטב קארי ויוגורט
:לערבב יחד
חצי כוס יוגורט יווני , לבן ופשוט
כף צ'טני מנגו
חצי כפית מיץ ליים
רבע כוס מיונית
שתי כפיות אבקת קארי

לכניסה ודפדוף במגזין - לחצו כאן  לדפדוף בחוברת יש ללחוץ על החיצים


05/12/2011

**ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי, מתנה מעודנת מהמטבח

ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי
הרעיון מהמגזין הבריטי המציע שפע 'מתכוני חג' בכללם מתנות מהמטבח המתאימות לכל טעם ובשלן. ערכתי מחדש את המתכון והתאמתי אותו למצאי החומרים שהיו בבית ולטעמנו האישי
קל מאוד להכין את הריבה, אין הכנות מראש והמרכיבים אינם דורשים טיפול מיוחד, כבר לאחר מספר דקות הריבה מתבשלת לה כבר בסיר
.זמן הבישול יארך כשעה ובדיקת מוכנות הריבה - כמו כל ריבה אחרת. הריבה מסמיכה עם הקירור
.ריח הריבה משכר והטעם עוד יותר. הריבה איננה חריפה ממש אלא בעלת חריפות עוקצנית מועטה



:הערות
יש להשתמש בקילו עגבניות בשלות. השתמשתי בעגבניות תמר, זה לא חובה להשתמש דווקא בעגבניות מסוג זה אך בחרו עגבניות בעלות טעם ולא עגבניות תפלות
השתמשו בפלפלי צ'ילי אדומים בשרניים וטריים. הפלפלים נמכרים במרכולים באריזות פלסטיק קשיחות ושקופות מומלץ להציץ לתוך המארז... המארזים (מאות גרמים = מארז) נשמרים היטב סגורים במקרר במשך כמה שבועות. ויתרתי על השימוש במעט למון גראס, אתם יכולים להוסיף
.המתכון המקורי עושה שימוש בחומץ יין אדום. השתמשתי בחומץ יין לבן
.יש להשתמש בסוכר דמררה זהוב ולא סוכר לבן
.ויתרתי על השימוש בכוכבי אניס, ניתן להוסיף 6 מהם לריבה, הוראות בהמשך

ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי
הכמות: כליטר ריבה . יתאים ל- 4 צינצנות קטנות
:החומרים
קילו עגבניות בשלות, רחוצות
שמונה פלפלי צ'ילי אדומים טריים, לבחור ארוכים- 4 להותיר שלמים, ל- 4 נותרים לחצות ולהוציא את הגרעינים לזרוק גלעינים
שש שיני שום, קלופות
מעט למון גראס- לא חובה
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, וקלוף
מאתיים מ"ל חומץ יין אדום
שש מאות גרם סוכר זהוב
שישה כוכבי אניס - לא חובה

:אופן ההכנה
.לקצוץ גס מחצית מכמות העגבניות ולשים לתוך מיכל מעבד מזון או בלנדר
:על קרש חיתוך לחתוך בחיתוך גס
.פלפלי צ'ילי, שום, (למון גראס) וג'ינג'ר. להוסיף הכל לבלנדר
.לצקת לבלנדר 60 מ"ל מכמות החומץ. להפעיל את הבלנדר עד שהכול טחון
.לצקת את התערובת לתוך סיר - סיר 4 ליטר בעל תחתית עבה יתאים
.להוסיף לסיר את יתרת החומץ, הסוכר וכוכבי האניס  במידה ומשתמשים באניס
.לבשל על להבה בינונית, לבחוש להמסת הסוכר
.להגביר את הלהבה ולהביא את הריבה לרתיחה
את יתר העגבניות לקצוץ בסכין ולהוסיפן לסיר, הפקטין שבזרעוני העגבניה יסייע להתמצקות הריבה
.להנמיך את הלהבה (על הלהבה הקטנה ביותר) ולבשל את הריבה כשעה או עד שהיא מוכנה
.הריבה המוכנה תתעבה ותסמיך
.לצנן מעט ולהעביר לצנצנות
.הריבה תשמר במקרר כ- 6 חודשים לאחר הפתיחה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי, מתנה מעודנת מהמטבח-

ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי
הרעיון מהמגזין הבריטי המציע שפע 'מתכוני חג' בכללם מתנות מהמטבח המתאימות לכל טעם ובשלן. ערכתי מחדש את המתכון והתאמתי אותו למצאי החומרים שהיו בבית ולטעמנו האישי
קל מאוד להכין את הריבה, אין הכנות מראש והמרכיבים אינם דורשים טיפול מיוחד, כבר לאחר מספר דקות הריבה מתבשלת לה כבר בסיר
.זמן הבישול יארך כשעה ובדיקת מוכנות הריבה - כמו כל ריבה אחרת. הריבה מסמיכה עם הקירור
.ריח הריבה משכר והטעם עוד יותר. הריבה איננה חריפה ממש אלא בעלת חריפות עוקצנית מועטה



:הערות
יש להשתמש בקילו עגבניות בשלות. השתמשתי בעגבניות תמר, זה לא חובה להשתמש דווקא בעגבניות מסוג זה אך בחרו עגבניות בעלות טעם ולא עגבניות תפלות
השתמשו בפלפלי צ'ילי אדומים בשרניים וטריים. הפלפלים נמכרים במרכולים באריזות פלסטיק קשיחות ושקופות מומלץ להציץ לתוך המארז... המארזים (מאות גרמים = מארז) נשמרים היטב סגורים במקרר במשך כמה שבועות. ויתרתי על השימוש במעט למון גראס, אתם יכולים להוסיף
.המתכון המקורי עושה שימוש בחומץ יין אדום. השתמשתי בחומץ יין לבן
.יש להשתמש בסוכר דמררה זהוב ולא סוכר לבן
.ויתרתי על השימוש בכוכבי אניס, ניתן להוסיף 6 מהם לריבה, הוראות בהמשך

ריבת עגבניות ופלפל צ'ילי
הכמות: כליטר ריבה . יתאים ל- 4 צינצנות קטנות
:החומרים
קילו עגבניות בשלות, רחוצות
שמונה פלפלי צ'ילי אדומים טריים, לבחור ארוכים- 4 להותיר שלמים, ל- 4 נותרים לחצות ולהוציא את הגרעינים לזרוק גלעינים
שש שיני שום, קלופות
מעט למון גראס- לא חובה
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, וקלוף
מאתיים מ"ל חומץ יין אדום
שש מאות גרם סוכר זהוב
שישה כוכבי אניס - לא חובה

:אופן ההכנה
.לקצוץ גס מחצית מכמות העגבניות ולשים לתוך מיכל מעבד מזון או בלנדר
:על קרש חיתוך לחתוך בחיתוך גס
.פלפלי צ'ילי, שום, (למון גראס) וג'ינג'ר. להוסיף הכל לבלנדר
.לצקת לבלנדר 60 מ"ל מכמות החומץ. להפעיל את הבלנדר עד שהכול טחון
.לצקת את התערובת לתוך סיר - סיר 4 ליטר בעל תחתית עבה יתאים
.להוסיף לסיר את יתרת החומץ, הסוכר וכוכבי האניס  במידה ומשתמשים באניס
.לבשל על להבה בינונית, לבחוש להמסת הסוכר
.להגביר את הלהבה ולהביא את הריבה לרתיחה
את יתר העגבניות לקצוץ בסכין ולהוסיפן לסיר, הפקטין שבזרעוני העגבניה יסייע להתמצקות הריבה
.להנמיך את הלהבה (על הלהבה הקטנה ביותר) ולבשל את הריבה כשעה או עד שהיא מוכנה
.הריבה המוכנה תתעבה ותסמיך
.לצנן מעט ולהעביר לצנצנות
.הריבה תשמר במקרר כ- 6 חודשים לאחר הפתיחה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

04/12/2011

** מתכון האורז הצבעוני של אמא שלי

אמא זה כל כך טעים ! אפשר עוד ?.. "את יכולה לגמור את כל מה שבסיר.." אומרת לי אמא. זה קרה אתמול. נטלתי מנה נוספת ועוד אחת מהאורז הצבעוני של אמא'שלי. מנה מנחמת לגמרי, בואי נרשום מתכון. היכן העט ?.. על פתק קטן נרשם שנדע להכין גם
אורז צבעוני של אמא שלי
להשרות במים במשך כמחצית השעה עד שעה בתוך מסננת (או בקערה קטנה ואח"כ לסנן) כוס אורז צבעוני. האורז נמכר גם במארזי קילו, כגון מיקס צבעוני
.בשמן קנולה לטגן בצל בינוני קצוץ יחד עם גזר אחד מגורד דק להזהבה
אמא אומרת שתוספת הבצל והגזר אופציונלית ואיננה חובה, לטעמי היא מעשירה את האורז, המלצתי-אל תוותרו
.להוסיף לסיר מעט כורכום טחון, פלפל שחור גרוס ומעט מלח, לבחוש
.להוסיף את האורז ולערבב
לאחר דקות ספורות להוסיף מים רותחים. כמות המים המוערכת היא 3- 4 כוסות. המים צריכים לכסות בהרבה את האורז, לערבב
.לבשל את האורז במשך 45 דקות עד שעה בסיר מכוסה עד שמוכן. אין צורך לערבב בזמן הבישול
.במידה והמים התאדו במהלך הבישול טרם התרככך האורז להוסיף מים נוספים
.לאכול חם

למעלה: קטע מציור חדש של אמא

10menus 
.הוא מיזם אמריקאי חדש - נובמבר 2011
האתר (נטול פרסומות המצטיין בעיצוב פשוט ונקי) מציע קישורים לתפריטי מסעדות גורמה נבחרות מרחבי העולם
כל זאת במטרה לתת השראה לעוסקים בתחום המסעדנות והן לבשלנים ביתיים


:דף הבית של האתר מחולק לשמונה קטגוריות המסווגות את אופי המסעדה כגון

מסעדות המגישות אוכל בסגנון צרפתי, איטלקי, סיני, אסייתי, צמחוני ועוד. בכל קטגוריה רשימת מסעדות מוצעת מרחבי הגלובס
.כל שורה תכלול את שם המסעדה, מיקומה, שם השף וקישור לתפריט המקום
התפריטים מועלים בחלקם כקבצי פד"ף סגורים בעלי עמוד או שניים, חלקם מוצעים בדפי הבית של המסעדה
פחות צילומים, יותר טקסט
? מה הבידול של האתר הזה
להבדיל מאתרי מתכונים ובלוגי אוכל הקיימים ברשת בכמות גדולה ,המציעים מתכונים וצילומי מזון ,האתר הזה איננו בא לספק מתכונים אלא השראה
.רעיונות חדשים היכולים להיות מיושמים במטבח מוסדי או ביתי , צירוף מרכיבים וגם אופן הגשה מעניין
בכוונת האתר להוות כמו תחנת- וואן סטופ המרכז מידע לתפריטים מקצועיים, רעיונות אותנטיים ואקזוטיים
.אין האתר מדרג /מסקר או מציע מקומות הסעדה
:כדברי מקימי המקום (ניתן להציע להם מקומות נוספים) ציטוט
this is simply a gallery of menus from well-regarded restaurants from all over the world that we think are particularly interesting to read

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי

מתכון האורז הצבעוני של אמא שלי

אמא זה כל כך טעים ! אפשר עוד ?.. "את יכולה לגמור את כל מה שבסיר.." אומרת לי אמא. זה קרה אתמול. נטלתי מנה נוספת ועוד אחת מהאורז הצבעוני של אמא'שלי. מנה מנחמת לגמרי, בואי נרשום מתכון. היכן העט ?.. על פתק קטן נרשם שנדע להכין גם
אורז צבעוני של אמא שלי
להשרות במים במשך כמחצית השעה עד שעה בתוך מסננת (או בקערה קטנה ואח"כ לסנן) כוס אורז צבעוני. האורז נמכר גם במארזי קילו, כגון מיקס צבעוני
.בשמן קנולה לטגן בצל בינוני קצוץ יחד עם גזר אחד מגורד דק להזהבה
אמא אומרת שתוספת הבצל והגזר אופציונלית ואיננה חובה, לטעמי היא מעשירה את האורז, המלצתי-אל תוותרו
.להוסיף לסיר מעט כורכום טחון, פלפל שחור גרוס ומעט מלח, לבחוש
.להוסיף את האורז ולערבב
לאחר דקות ספורות להוסיף מים רותחים. כמות המים המוערכת היא 3- 4 כוסות. המים צריכים לכסות בהרבה את האורז, לערבב
.לבשל את האורז במשך 45 דקות עד שעה בסיר מכוסה עד שמוכן. אין צורך לערבב בזמן הבישול
.במידה והמים התאדו במהלך הבישול טרם התרככך האורז להוסיף מים נוספים
.לאכול חם

למעלה: קטע מציור חדש של אמא

10menus 
.הוא מיזם אמריקאי חדש - נובמבר 2011
האתר (נטול פרסומות המצטיין בעיצוב פשוט ונקי) מציע קישורים לתפריטי מסעדות גורמה נבחרות מרחבי העולם
כל זאת במטרה לתת השראה לעוסקים בתחום המסעדנות והן לבשלנים ביתיים


:דף הבית של האתר מחולק לשמונה קטגוריות המסווגות את אופי המסעדה כגון

מסעדות המגישות אוכל בסגנון צרפתי, איטלקי, סיני, אסייתי, צמחוני ועוד. בכל קטגוריה רשימת מסעדות מוצעת מרחבי הגלובס
.כל שורה תכלול את שם המסעדה, מיקומה, שם השף וקישור לתפריט המקום
התפריטים מועלים בחלקם כקבצי פד"ף סגורים בעלי עמוד או שניים, חלקם מוצעים בדפי הבית של המסעדה
פחות צילומים, יותר טקסט
? מה הבידול של האתר הזה
להבדיל מאתרי מתכונים ובלוגי אוכל הקיימים ברשת בכמות גדולה ,המציעים מתכונים וצילומי מזון ,האתר הזה איננו בא לספק מתכונים אלא השראה
.רעיונות חדשים היכולים להיות מיושמים במטבח מוסדי או ביתי , צירוף מרכיבים וגם אופן הגשה מעניין
בכוונת האתר להוות כמו תחנת- וואן סטופ המרכז מידע לתפריטים מקצועיים, רעיונות אותנטיים ואקזוטיים
.אין האתר מדרג /מסקר או מציע מקומות הסעדה
:כדברי מקימי המקום (ניתן להציע להם מקומות נוספים) ציטוט
this is simply a gallery of menus from well-regarded restaurants from all over the world that we think are particularly interesting to read

1חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי
assets Creative Commons License