03/02/2012

** גלויות מהשוק 3.2.2012

שוק של תותים היה היום.
.הרוכלים עמלו על סידור התותים באופן יצירתי במיוחד. שדות של תותים הציצו מכל עבר
:הצלחתי לתפוס כמה תמונות טובות , גם פרחים

02/02/2012

עוגת מלאי- עוגת קמח תירס רומנית של אמא שלי

~~~~מלאי- עוגת קמח תירס רומנית של אמא שלי~~~
כבר לפני שנים רבות אמא רקחה לנו את הנוסחה המושלמת לעוגת המלאי


 המאפה על בסיס קמח תירס (פעם היה יבוא של קמח מרומניה) היה בסיס ל'ארוחות חלביות' או כעוגה הנלווית לכוס הקפה של אחר הצהריים. אמא ממשיכה לפנק אותנו עם עוגת המלאי שלה לעיתים מזומנות. אתמול בלילה הכנתי את המאפה בעצמי לפי המתכון של אמא שלי


Malai -מלאי רומני של אמא שלי
ניתן להכין מחצית הכמות בתבנית קטנה יותר. אפשר גם לאפות בטוסטר אובן
:המרכיבים
שתי כוסות קמח תירס צהוב = 300 גרם, מומלץ להשתמש בקמח תירס יבוא איטלקי
שתי כוסות קמח לבן רגיל = 280 גרם
ליטר חלב
מאה וחמישים גרם חמאה
מיכל שמנת חמוצה 15% = 200 מ"ל =206 גרם
ארבע ביצים גדולות
גביע גבינה לבנה 5-9% אחוז שומן (250 גרם)+ גבינה נוספת לציפוי למעלה. שמתי קצת שמנת חמוצה למעלה לצד הגבינה
חצי כפית מלח דק
כוס וחצי סוכר לבן =300 גרם
שקיק 1 אבקת אפייה
כפית אחת תמצית וניל איכותית
.תבנית אפיה מלבנית גדולה, גודל כ 22 ס"מ על 33 ס"מ
.אפשר רק לשמן היטב את התבנית ולא לרפד בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 170 מעלות
.בקערה גדולה חסינת חום לערבב: קמח תירס וקמח רגיל
.להרתיח את החלב. להסיר מהאש להוסיף חמאה, לערבב עד שתמס
לצקת באטיות ובבחישה את תערובת החלב חמאה החמה לקערת הקמחים ולערבב
להוסיף לקערה: שמנת חמוצה, לערבב. להוסיף ביצים (ביצה אחר ביצה) גבינה, סוכר, מלח ואבקת אפיה
.לצקת את התערובת לתבנית המוכנה
.לנטף למעלה כפיות גבינה לבנה נוספת במרחקים
.התערובת תהיה נוזלית לגמרי ותתייצב עם האפייה
לאפות את המלאי בתנור החם כשעה עד 70 דקות או עד שהמלאי מוכן וצבעו זהוב עמוק
:טיפים
ניתן להגיש את עוגת המלאי חמה עם או ללא שמנת חמוצה- אין צורך להמתיק את השמנת
העוגה טעימה גם פושרת או קרה מהמקרר, במקרר היא תתייצב עוד יותר
עוגת המלאי משביעה מאוד. אני מעדיפה לאכול אותה טרייה וחמה. בחורף ניתן לשמור שעות בחוץ גם ללא קירור
.המאפה מהווה ארוחה (חלבית) קלה בתוספת סלט
.המלאי יישמר במקרר כשבוע ימים


:וכאן עדיין בתנור - 10 דקות לפני תום האפייה


:גזור ושמור: טבלת המרת נוזלים מכוסות/אונקיות למ"ל
Erik Spiekermann  יוצר טבלת ההמרות    


 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

01/02/2012

אחד ביום 1.2.2012

מדור חדש נולד ברגע זה ושמו בישראל - אחד ביום . המלצה יומית על סרטון אחד קסום, אתר אחד מעולה, בלוג אחד משובח, צילום משגע ,מנה מנצחת, שף גאון והפתעות נוספות
באיזה תדירות יופיע המדור ? בכל עת שתנוח המוזה (הטובה) על בעלת בלוג זה , במקרה אני. כשלא יופיע המדור יהיו כאן בישולים טעימים במיוחד. עשרות מתכונים חדשים ממתינים (בסבלנות) לצאת לאור לעולם
!היכונו - מתחילים
אתר (לא רק) לילדים
:שם האתר
The Kid Should See This
[קישור]

 

Rion Nakaya בעלת האתר

:וזה מה שכותבת בעלת האתר בפתיח
There's just so much science, nature, music, arts, technology, storytelling and assorted good stuff out there that my kids (and maybe your kids) haven't seen. It's most likely not stuff that was made for them...

But we don't underestimate kids around here.
.למה האתר טוב כל כך ? כי בכולנו מסתתר ילד אחד קטן


בלוגר אוכל
:שם הבלוג
A Tuscan foodie in America

:וזה מה שהוא כותב בפתיח
You always hear about American people going to Tuscany and falling in love with Tuscan food, right? Well I am the "other" guy: I am the Tuscan guy who came to the US and fell in love with American food.

אתמול צפיתי בהנאה בפרוסת לחם ורדרדה בפייסבוק. הלחם (הטוסקני) עם היין סיקרן אותי והלכתי לחקור אודותיו קצת ברשת. בדף התוצאות הראשון בגוגל הגעתי לבלוגר החביב הזה. נפלתי ברשתו, התחברתי לדף הפייסבוק שלו והלכתי לקרא מה הוא עושה. האובססיה שלו (כך הוא מכנה את זה) להגיע לתוצאה מאוד מסויימת בפוקאצ'ה (שמבוססת גם במשהו על הלחם ללא לישה של ג'ים לאשי ובעלת תוצאה סופית מחוררת ויפה שהניבה עשרות נסיונות קודמים , ובכלל ה'לא לישה' מוזכר בהסיטוריה של הקולינריה הרומית עוד טרם הגילוי האמריקאי) הביאו למסקנה מהירה שיש כאן עסק עם איש רציני ,פרפקציוניסט וזה לטעמי ובמיוחד שהוא עושה את זה בטוב טעם. בלוג אוכל מהטובים

31/01/2012

*קובץ 11 עוגיות אהובות- חלק 2

זוהי רשומת המשך לקובץ 12 מתכונים העוגיות הראשון. הרשומה הזו כוללת כעת 11 ואולי עוד תתעדכן. מתכוני עוגיות שהוכנו במטבחנו לפני שנים ולא פורסמו כאן.[הצילומים גם הם מפעם]. זה טעים
עוגיות החמאה הללו הוכנו במטבחנו אין ספור פעמים. בכל פעם נחתכו במגוון צורות אחרות עם כל חותכן שיש. לפני שנים מצאתי קופסא של עוגיות ועליה מדבקה עם הצילום שלנו שהוכנה ונמסרה לילדי גן אחד בחדרה. העוגיות אכן משחק ילדים, טעימות
 


עוגיות חמאה
:החומרים
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה רכה
כוס סוכר
ביצה גדולה
כפית אבקת אפיה
כוס ושלושת רבעי קמח רגיל=250 גרם 
כף חלב
חצי כפית תמצית וניל
:ההכנה
.לערבב חמאה וסוכר.לטרוף פנימה ביצה
.להוסיף יתר החומרים וללוש לבצק חלק
.אפשר להכין את הבצק במיקסר
.לצנן את הבצק במקרר שעתיים לפחות
.לרדד את הבצק (לא דק מאוד).לחתוך לכל צורה רצויה בעזרת חותכני עוגיות או כוס
.לאפות את העוגיות משך כ 10 דקות בחום בינוני 180
.לשמור בכלי אטום

לעוגיות הללו אנו קוראים "העוגיות של אבא". אבא נהג להכין אותן בכל עת שהתחשק לו לנשנש משהו טעים. הוא נהג לגלגל את העוגיות לכדורים ולהניחן בתבנית. אימא היתה אחראית על קליית השומשום.. והאפייה. העוגיות ישמרו גם מספר שבועות בצינצנת נאה. המתכון מומלץ

30/01/2012

*פנק אותה עם פנקוטה ברוטב תפוזים

להתפנק עם פנקוטה ברוטב תפוזים

קינוח לבן עם וניל אמיתי, קרמי, מפנק


היום ילדים.. נאכל (לצהריים) : פנקוטה
עם רוטב וקליפות תפוזים

29/01/2012

כרזות פרסומת מצטיינות - ינואר 2012

כרזות פרסומת מצטיינות - ינואר 2012
:שנת 2012 החלה בסימן יצירתיות בתחום הפרסום. שפע כרזות מעוררות השראה, עניין והומור. קבלו מדגם
.לצפייה נוחה ניתן ללחוץ על התמונות להגדלתן

28/01/2012

* ~~~~ עוגיות בשלושה שלבים: מערבבים, מגלגלים ואופים~~~~~~~

.השמש באה והולכת ... " אני אומרת לו כשהוא מתעורר"
"? האם זו התחלה של שיר "
..את יודעת.. זה כמו בסרטים המצויירים כשרואים איך הריח זורם באויר"
"..ואז.. אתה קם, עדיין סהרורי והולך .. נמשך אחר הריח
? כבר שעתיים יש ריח של עוגיות בבית ! .. מה הכנת הפעם

עוגיות בשלושה שלבים: מערבבים, מגלגלים ואופים
:לערבב
:לגלגל

לאפות : 12דקות


עוגיות
הכמות : 22 עוגיות גדולות
 אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות. להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
בקערה אחת לערבב בעזרת מטרף ידני: שליש כוס סוכר לבן+ שליש כוס סוכר חום כהה+ 2 ביצים גדולות+ 1/2 כוס שמן (קנולה)+כפית תמצית וניל
בקערה שניה לערבב: כוס קמח רגיל מנופה +כוס קמח מלא+שלושת רבעי כפית סודה לשתיה +חצי כפית מלח דק
.להוסיף תערובת הקמחים לתערובת השמן-סוכר-ביצים, לבחוש
להוסיף 100-120 גרם שוקולד מריר קצוץ עם סכין (60% מוצקי קקאו או אחר) + 100 גרם חמוציות יבשות-המיובאות טובות
.לערבב הכל בעזרת כף. התערובת תהיה סמיכה
עם כף ליטול כמות של כף בינונית תערובת. לגלגל לכדור (עם יד רטובה מעט) להניח על נייר האפייה במרחקים, שישה עשר עוגיות בתבנית גדולה
.לאפות את העוגיות 12-14 דקות בתנור החם. לצנן על רשת ולאחסן בקופסא אטומה
.לגוון : להמיר חלק מהשוקולד בשוקולד לבן או לשים רק שוקולד צ'יפס או חלק שוקולד צ'יפס לבן
.טיפ: לקבלת עוגיות מוצקות עוד יותר אפו אותן 14 דקות
 

27/01/2012

*גאדג'טים חדשים למטבח 27.1.2012

גאדג'טים חדשים למטבח
קיט להכנת עוגיות מקרונס
.הערכה כוללת משטח סיליקון (לאפייה עד טמפרטורה של 220 מעלות) ומזלף גדול להכנת העוגיות

26/01/2012

*קובץ 11 עוגיות אהובות

הרשומה הזו גדושה בעוגיות טעימות (11 מתכונים) .מתכונים ותיקים הנאפים במשפחתנו זה שנים. כל המתכונים מוצלחים ,כייפים ומהירי הכנה (מלבד חיתוכיות הלינצר והביסקוטי). לחלק מהמתכונים צורפו אותם הצילומים מפעם. אתם מוזמנים למלא צינצנות בעוגיות וגם לתת מתנה.זה הולך להיות טעים
במידה ואתם חובבי אפיה/מתוקים בדקו את הרשומה מאוחר יותר מכיון שהיא תתעדכן עם מתכוני עוגיות נוספותעודכן
.ובינתיים .. רוצו להכין .. חומרי גלם טובים וגם הרבה מרץ, סגרירי וקר שם בחוץ
חיתוכיות לינצר

.זוהי אחת מהגירסאות הקלאסיות של עוגת הלינצר המפורסמת, הנקראת ע"ש העיר לינץ באוסטריה
חלק מהגירסאות טוענות לעוגת לינצר טורט - שם העוגה עגולה וממולאת בשכבת ריבה עבה וכמובן פסי הבצק (דקיקים)מעל
גירסה זו היא של עוגת לינצר בתבנית מלבנית גדולה שנחתכת לריבועים או מלבנים בגודל הרצוי
.ניתן להכין (מתכון שונה) עוגיות לינצר אישיות במגוון צורות: לבבות או עיגולים
.המשותף לכולם עוגות הלינצר: בצק פריך עשיר ונימוך הכולל אגוזים/שקדים טחונים, חלמונים וחמאה כמובן
.המלית תהיה כמעט תמיד ריבת פירות יער אדומים, לעיתים משמש
.ומעל תמיד אותם הפסי בצק, מונחים שתי וערב
.בעוגות לינצר המקוריות אין תוספות שוקולדיות למינהן
אני מביאה פה, תרגום שלי של גירסת חיתוכיות לינצר, הלקוחה מחוברת התפירה הותיקה בורדה 
אימי נהגה להכין את העוגה הזו הרבה בילדותנו והיום נהנת לקבל מאתנו משלוח עוגות לינצר על מגש או בקופסא
.הערה: הייתי חייבת לעדכן את המתכון הישן לימנו
. הבצק הוכן במיקסר, מידות התבנית אולתרו (לא צויינו במקור), והעוגה יצא מצויינת
קל יותר להכין את העוגה בימי החורף או ימים קרירים (או עם מיזוג במטבח..) פסי הבצק יחתכו יפה ודק ולא ימסו לכם בידיים

*לשחק עם אוכל:לב(בות) שאפשר לאכול, וזה גם בריא

מספר רעיונות לסוגי מזון בצורת לבבות אכילים וגם יפים
! מותר לשחק עם אוכל ושיהיה לבריאות ובתאבון
כריך לבבות תות שדה

I am baker הבלוג
Valentines Dessert for Kids הפוסט
איך: יש ברשומה הוראות שלב אחר שלב מצולמות. הבסיס -בראוניז שנאפים שטוחים. התותים חתוכים ומסודרים כלבבות
.טיפ: המון תותים ואהבה בסוג של כריך. קצת משחק ,אבל הילדים ישמחו גם לעזור
לבבות פירות על שיפוד
assets Creative Commons License