29/06/2020

דברים יפים ליום שלישי 30.6.2020 - לחם לימפה, עוגת תפוחים נהדת ועוד

פודפורנו אחד ביום-מנת 'שווארמה' פטריות-מסעדת "שוק", וושינגטון
 מסעדת שוק - האינסטגרם שלהם
מנה המוגשת בקערה במסעדת שוק הצמחונית, המגישה מנות בהשראה ישראלית. דניס פרידמן מציין כי המנה נותנת חווית 'שווארמה' אולטימטיבית ומכילה סוגי פטריות שונות בעלות טעם, טקסטורה ורמת לחות שונה. למנה מוסיפים שמן זית ותבלין שווארמה והיא מוגשת על מצע אורז ועדשים. 'טופינג' נוספים למנה מכילים ארגולה, טחינה, כרוב כבוש ועוד וזה נראה טעים
[ע"פ פלוור אנד דה מניו]
---------------


לחם לימפה משוודיה
קוראים לו לימפה והוא שוודי. לחם שיפון מסורתי משוודיה- 2 כיכרות ארוכות, רכות מבפנים ומבחוץ שיקבלו בברכה כל ממרח. מתכוני לימפה אחדים דורשים תוספת גלוטן בגלל אחוז הגלוטן הנמוך בקמח השיפון, אך לא כאן. הבצק תופח יפה ומצריך 2 תפיחות: ראשונה למשך שעה וחצי והשנייה לעוד כשעה ורבע. טעם הלחם מפתיע, נסו עוד היום


לחם לימפה
הכמות- 2 כיכרות גדולות
:מרכיבים
שליש כוס פחות כף סוכר דמררה זהוב
רבע כוס מולסה כהה או דבש- אפשר להפחית מעט
חמישים גרם חמאה רכה
כף מלח דק
כוס מים רותחים
כוס מים קרים
חמש כפיות מדידה שמרים יבשים +1/2 כוס מים חמימים להמסתם
חמש כוסות קמח לבן רגיל, מנופה
ארבע כוסות קמח שיפון, מנופה
אופציונלי- כפית זירעוני קימל או אניס וכף גרידת תפוז
-
מעט קמח תירס
כף (15 גרם)חמאה מומסת - אופציונלי
--
תבנית גדולה ושטוחה של התנור מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה

28/06/2020

דברים טובים ליום שני 29.6.2020 -סירופ בצל, לחם לכריכים ועוד

סירופ בצל: מעשה ב- 10 בצלים ושלוש וחצי שעות בישול


סירופ הבצל מוכן
את הסירופ המרוכז והמתקתק (מתוק טבעי וללא תוספות סוכר) הזה למדתי להכין מהשף ג'ון קוקס
קחו בחשבון שלוקח מספר שעות להכין את הסירופ. לא נדרשת כאן עבודה מלבד לקלוף ולחתוך את הבצלים דק דק. חייבת להודות שעשרה בצלים גרמו לי להזיל דמעות ובשפע
:כך מכינים סירופ בצל
פורסים דק 10 בצלים (לא גדולים). שמים אותם בסיר גדול (בישלתי בסיר 8 ליטר) ומכסים בליטר מים. מביאים לרתיחה ומאדים על להבה בינונית נמוכה כשעתיים (אפשר בסיר מכוסה). מסננים את הנוזלים (את הבצל הרך שמרו לתבשיל אחר). מבשלים את הנוזלים (אפשר בסיר קטן יותר, בישלתי בסיר 2 ליטר) לצמצום וקבלת רוטב כהה וסמיך כדבש. בישלתי את הנוזלים כשעה וחצי ללא מכסה. חשוב ל'שמור' על הסיר כשהנוזל מתחיל להתכהות. כל מספר דקות ניערתי את הנוזלים בסיר מצד לצד (לא חובה). יש להעביר את הסירופ לצנצנת ולשמור במקרר. (קבלתי כשליש כוס סירופ). הבצלים שלי היו גדולים יחסית, במידה ותשתמשו בבצלים בגודל בינוני סביר יותר שתקבלו כמות קצת יותר גדולה של סירופ
.השף מציין שהסירופ יתאים למריחה על טוסט, כרוטב לסלט, לזילוף על גבינה/ירקות
.הסירופ מסמיך מעט במקרר ולאחר יממה
האינסטגרם של השף



 

 

Moonrose Farm - אינסטגרם

מקור הצילום- וכניסה לאינסטגרם: כאן
אתר החווה

לחם לכריכים
לפני שנים שבנו מעיר האורות עם רכישה שווה במיוחד: ספר הלחמים של דן ליפרד. אני אוהבת את הלחמים שלו, הם טעימים, מעניינים ותמיד מצליחים. הייחוד שלהם גם בדרך הלישה. בזמנו כשלדן היה פורום אפייה פעיל התכתבנו מעט ודן הזכיר את הלחמים הישראלים שהוא אוהב להכין/לאכול
.דן קורא ללחם הזה מפורסם כאן ב 2004 כיכר חלב פשוטה, למעשה זה לחם לבן גבוה המתאים מאוד לכריכים
.הלחם מצטיין בניחוח טוב במיוחד

26/06/2020

זו העוגה שכבשה את החך של כולם: עוגת ה 170 The 170Cake

עוגת ה- 170
שעת בוקר כבר לא מוקדמת. אני חותכת את העוגה שלי ל- 16 ריבועים שווים בגודלם, מסדרת אותם יפה בצלחת הגשה, ניילון מבריק מעל, סרט ורוד נקשר והנה, העוגה כבר מוכנה למסירה. לצד העוגה הנחתי 3 מארזי מתנה נוספים: חמאת אנשובי (מארז אנשובי 30 גרם נטו +100 גרם חמאה רכה וטובה), ממרח השוקולד הסודי של אמא שלי וצנצנת כרוב כבוש
:כשהיא מקבלת את החבילה היא מיד שולחת הודעה, בעצם מספר הודעות
"העוגה מעולה תודה רבה"
"תודה רבה על כל הפינוקים"
"אלופה"
:אז ביקשתי שתצלם את העוגה ותשלח לי תמונה.. אז השיבה
 "בקושי נשאר"
.וכייף לי, כייף לי עם המחמאות האוהבות, מחחמות הלב
: אז הפעם נסתפק בצילום שלי מהלילה שלפני


.העוגה הזו מזכירה מעט בלונדיס עם הפתעות ויש לה טעם ומרקם מיוחדים
.העוגה הזו הוכנה אצלנו לאחרונה 3 פעמים במטבח הניסויים על מנת לאזן את רמת המתיקות והשומן
עוגת ה- 170
:מרכיבים
מאה שבעים גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
מאה שבעים גרם חמאה טובה חתוכה לקוביות גדולות
מאה חמישים גרם קמח לבן מנופה
רבע כפית אבקת אפייה, מנופה
מאה שבעים גרם סוכר לבן
ארבע ביצים גדולות
כפית תמצית וניל איכותית
מאה שבעים גרם דובדבנים מגולענים או כמות זהה של פירות יער מגולענים- אפשרי גם מהקפאה
-
תבנית ריבועית 22 ס"מ. לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה, לשמן את הדפנות
-
מעט אבקת סוכר
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקלחת על להבה נמוכה לערבב רק להמסה את החמאה והשוקולד. להניח בצד לדקות ספורות
.בקערה בינונית  נשים את הקמח, אבקת האפייה, סוכר, וניל  והביצים
.נוסיף לקערה את תערובת השוקולד חמאה המומסת. לערבב הכול (קצרות) לתערובת חלקה
.לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה, ליישר
.לסדר מעל העוגה את הפרי
:אפייה
.לאפות את העוגה כ- 55 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש והעוגה זהובה היטב
.להוציא את העוגה מהתנור ולאחר דקות ספורות לבזוק אבקת סוכר מנופה
.לצנן את העוגה ולחתוך ל 16 ריבועים
:איחסון
העוגה תישמר בחוץ כיומיים או יותר במקרר (במקרר מומלץ פחות). העוגה ניתנת להקפאה חתוכה לריבועיים. לאחר הפשרה (בחוץ וללא חימום) העוגה תהיה כטרייה
העוגה לפני האפייה - הוכנה הפעם מפירות יער קפואים 
:והנה פריט שסרגתי לאחרונה, שוטי, שוטי סירתי


19/06/2020

מגזין דברים טובים 19.6.20- תבשיל חומוס, עוגת מוס שוקולד, קרושה ועוד

 Cedric Grolet האינסטגרם של השף פטיסרי 

מקור
nohut ככה אני מבשלת נהוט
מאכל חומוס מתקתק
נהוט זה חומוס גם בשפה הטורקית וגם מאכל רומני מחומוס שלם מבושל העובר בישול נוסף עם אורז, מעט סוכר, מלח, שמן ומים. אבא שלי אהב מאוד תבשיל זה
על מנת להגיע קרוב ככל הניתן לטעם שאני זוכרת מהבית, ערכתי מספר ניסיונות במטבח ונעזרתי גם בידע הרב ובהנחיות מאמא . במידה ואינכם מכירים את טעם התבשיל , מומלץ להתחיל בכמויות קטנות
.שוטפים היטב כוס (כוס מדידה) גרגירי חומוס יבש ומשרים למשך 12 או 24 שעות
.בסיר בינוני (4 ליטר למשל) מבשלים את החומוס מכוסה בהרבה מים עד לריכוך מלא
.לא לסנן את החומוס המבושל, אלא באותו הסיר להמשיך לבשל את הנהוט
.על כל כוס חומוס מבושל יש להוסיף חצי כוס אורז שטוף
.במידה ולא נותרו מספיק מים בסיר בכדי לכסות היטב את החומוס והאורז, יש להוסיף מים רותחים
להוסיף סוכר לטעם, 2-3 כפות בערך, ישנם גם המוסיפים מעט דבש
.להוסיף מעט מלח, כחצי כפית ומעט שמן קנולה
.לכסות את הסיר. לבשל 20-30 דקות עד שמוכן
.להכנה זריזה ניתן להשתמש בחומוס מבושל/קפוא
.נהוט טעים חם וגם קר מהמקרר. משביע כתוספת או כמנה אחרונה


נהוט מתבשל
עוגת מוס שוקולד נ-ה-ד-ר-ת
לשכבת הבסיס
  שתי כפות אגוזים קלויים
 שלוש כפות סוכר
  חצי כוס קמח לבן רגיל = 70 גרם
חמישים גרם חמאה רכה
  שתי כפות אבקת קקאו איכותי
שמינית כפית מלח
לשכבת מוס השוקולד
כפית אבקת ג'לטין ללא טעם - שימו כפית מדידה גדושה מהאבקה
  שלוש כפות מים קרים
 חצי כוס מדידה ממרח נוטלה = 140 גרם ממרח
חצי כוס גבינת מסקרפונה = 120 גרם. הפעם שמתי גבינת נפוליאון בטעם טבעי
כוס וחצי שמנת מתוקה - רכשו 2 מיכלי שמנת מתוקה בשביל הגנאש
 שתי כפות אבקת קקאו איכותי, רצוי בלגי/הולנדי
  שלוש כפות סוכר
לשכבת הגנאש- לא חובה אבל מייפה את העוגה -העוגה טעימה גם ללא ציפוי
רבע כוס+כף (מדידה) שמנת מתוקה
מאה גרם שוקולד מריר קצוץ, מומלץ שוקולד 70% מוצקי קקאו
--
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ קפיצית או רגילה

:אופן ההכנה
הכנת שכבת הבסיס
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד את התבנית בנייר אפייה
לקצוץ את האגוזים ידנית או עם הסוכר במעבד מזון. קצצתח ידנית והוספתי את כמות הסוכר של שכבת הבסיס. להוסיף קמח, חמאה, קקאו ומלח. לערבב לבצק. הערה:כמות הבצק קטנה, אפשר לערבב ידנית
להדק את הבצק באצבעות לתחתית התבנית, לדקור במזלג. לאפות בתנור החם עד שהבצק אפוי 18-20 דקות. להוציא מהתנור. להעביר לרשת לצנון כמחצית השעה, לצינון מוחלט יש להוציא בזהירות מהתבנית ולהעביר לרשת כשצונן
:בזמן ששכבת התחתית מתקררת נכין את מלית מוס השוקולד
.לפזר אבקת ג'לטין לתוך המים בתוך סיר קטן, להניח ל- 5 דקות
לחמם את תערובת הג'לטין והמים, על הלהבה הנמוכה ביותר בבחישה מתמדת כ- 2 דקות. לטרוף פנימה ממרח נוטלה, לערבב היטב. להסיר מהלהבה
בקערה גדולה לטרוף את הגבינה עם תערובת הנוטלה. במיקסר להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הקקאו והסוכר. להתחיל את ההקצפה במהירות נמוכה ולסיים במהירות גבוהה יותר, עד קבלת קצפת נוקשה. פעולה זו תמנע קבלת גושי קקאו בלתי רצויים
לקפל שליש מהתערובת המוקצפת לתוך תערובת הגבינה והשוקולד. כעת הוסיפו בתנועות קיפול עדינות את יתר הקצפת שוקולד לתערובת הגבינה. לערבב רק עד קבלת תערובת קצפית ואחידה
לצקת את המלית על תחתית השוקולד האפויה והצוננת לגמרי, להחליק. לכסות בניילון נצמד/נייר כסף. לאחסן את העוגה במקרר ל- 3 שעות לפחות
:הכנת שכבת הגנאש לציפוי
.לצקת את השמנת המתוקה לסיר קטן, להביא לרתיחה ולהסיר מהאש
להוסיף שוקולד ולהניח לדקה. לערבב בעדינות עד שהשוקולד יימס לחלוטין והתערובת חלקה. להעביר את הגנאש לכלי ולצנן 20 דקות. להוציא ולבחוש מדי פעם, בזמן זה הגנאש יתעבה
להעביר סכין חמימה ודקה סביב שולי העוגה המצוננת. במידה ואפיתם בתבנית קפיצית, ניתן כעת להסיר את הדפנות ולהעביר בעדינות לצלחת הגשה
לצקת מעל המלית את הגנאש. לתת לגנאש לזול גם על דפנות העוגה..לצנן את העוגה במקרר עד להגשה


 Epicurious מבוסס על מתכון מאתר
פריטים שסרגתי לאחרונה
סל הקניות השימושי הזה סרוג מכותנה ופשתן. הצבעים שבחרתי מזכירים לי חוף ים, אבנים וכחול נעים לעיניים. נכנסות לסל קניות וגם קל מאוד לסרוג אותו

אלו הם כיסויים לכיסאות, חלק מהם סרגתי משאריות חוטים. קשרתי חוטים בקצוות על מנת לקשור למושב הכיסא. מוסיפים צבע וחן, גם נעים לשבת עליהם. רובם עשויים כותנה ואפשר להתאים את הגודל לכיסא ואפילו לסרוג באותה הדרך שמיכה בכל גודל רצוי
?רוצה לסרוג גם כן


סלסלה לאחסון צמרים ובכלל כל מיני דברים, לצידה דבורים, במנוחה

!קרושה, כל אחד יכול

18/06/2020

דברים טובים 18.6.20 - לחם נפלא, פולנטה, קינוח טבעוני ועוד

 לחם שלא תמצאו כנראה בשום מאפיה
.חוויה מענגת היא להכין את הלחם הזה, גם אי אפשר להפסיק לאכול אותו
.קרום הלחם פריך, התוך הרך (אינו מתוק), זרוע חמוציות אדמדמות וגרעיני דלעת ירקרקים
הכנת הלחם פשוטה אך מצריכה שעות או אפילו יממה של הכנה מראש, רק ללוש ולתת לבצק לנוח, כלום עבודה
את הלחם נכין עם עיסה מקדימה- כמות השמרים בלחם מעטה יחסית ולכן כוללת התפחות איטיות וארוכות יותר. העיסה המקדימה מקנה ללחם את הטעם העשיר וגם מרקם אוורירי
.ממתכון זה נקבל שתי כיכרות בגודל בינוני שנאפה בתבנית אחת- השטוחה והגדולה של תנור האפייה
:את הלחם אפשר לגוון עם תוספות אחרות
במקום גרעיני דלעת לשים 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים או
אגוזים וגרידת לימון
עגבניות מיובשות
רוזמרין וגבינת פטה
.את תוספות הטעם ללחם מוסיפים תמיד בסוף ולאחר שנוצר כבר בצק אחיד



לחם חמוציות וגרעיני דלעת
הכמות: שתי ככרות לחם
:הכנת ביגה - הבצק המקדים
.מומלץ להכין מוקדם בבוקר או יום לפני
: מרכיבים לביגה
שלוש מאות וחמישה עשר (315) גרם קמח לבן מיוחד לאפיית לחם
רבע כפית שמרים יבשים
מאתים עשרים וחמישה (225) גרם/מ"ל מי ברז או מים פושרים
:הכנת הביגה
.בקערה בינונית מערבבים את הקמח והשמרים
.להוסיף בהדרגה את המים. ללוש לבצק כ 6 דקות. במידה והבצק דביק מעט הוסיפו טיפונת קמח
לכסות את הקערה. להתפיח בחוץ על השיש לפחות שעתיים ולא יותר מ- 4 שעות
.לאחר התפיחה (של 2-4 שעות) יש להכניס את הקערה למקרר. כסו את הקערה בשקית גדולה
.שש שעות במקרר תספקנה
-
:מרכיבים ללחם
כל תערובת הביגה = העיסה המקדימה לאחר שהיא מוכנה= לאחר קירור במקרר
שלוש מאות וחמישה עשר (315) גרם קמח לבן מיוחד לאפיית לחם
כפית (אפשר 1.5 כפיות) מלח דק
כף סוכר לבן
כפית שמרים יבשים
כפית מולאה או דבש
כף שמן זית או שמן אחר
מאתים עשרים וחמישה (225) גרם/מ"ל מים פושרים
חמוציות יבשות באיכות טובה- 80-100 גרם
גרעיני חמנייה קלופים באיכות טובה - 60 גרם

:אופן ההכנה
-בקערת מיקסר או קערה גדולה נלוש את כל מרכיבי הבצק באופן זה
שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ואת המים בהדרגה. את תוספות הבצק חמוציות וזרעונים או לבחירתכן, הוסיפו רק לאחר שנוצר כבר בצק
.לושו את הבצק מספר דקות לקבלת בצק בהיר ורך מאוד
.התפיחו את הבצק מכוסה כ 90 דקות
:עיצוב ואפייה
.ללוש את הבצק על משטח מקומח. ליצור 2 כיכרות עגולות וגבוהות
.להניח את הכיכרות על נייר אפייה בתבנית הגדולה . להתפיח שעה או עד שכפול בגודל
.לאפות את הלחמים בתנור חם 200 מעלות משך כ- 40 דקות או עד שמוכן

פולנטה

ל 3-4 מנות:
3 כוסות מים
1 כוס קמח תירס
- אני משתמשת בקמח תירס איטלקי הנמכר במארז וקום של 1 ק"ג. תוצרת איטליה - מולינו ניקולי.
1 כוס מים (נוספת)
1/2 כפית מלח
*

ההכנה- * בסיר על להבה בינונית מביאים לרתיחה 3 כוסות מים.
* בקערה בינונית בוחשים את קמח התירס עם כוס המים והמלח.
* לצקת לאט ובבחישה תערובת התירס לתוך המים הרותחים.
* לבשל בבחישה עד לרתיחה.
* להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל בבחישה מתמדת כ- 10 דקות (אפשר לבשל פחות זמן) או עד שהתערובת סמיכה.
* לאכול את הפולנטה חמה עם תוספות שאתם אוהבים.

קינוח טבעוני- אופן ההכנה בסרטון
:מרכיבים
שלוש מאות ושמונים (380) מ"ל חלב קוקוס
 רבע כוס קורנפלור
שתי כפות סוכר לבן
כוס ורבע מים
מעט דבש או סילאן
פסיפלורה
שבבי קוקוס לקישוט



פריטים שסרגתי לאחרונה
איש שלג עם כובע צעיף וכפפות, פרויקט אהוב במיוחד. החוט הלבן הוא חוט אקרילי שחברת ויטלגו מייבאת מרומניה. חבילות של 100 גרם המספיקות למספר פרויקטים קטנים במחיר מעולה. החוט נסרג ונפרם לפרויקט אחר והספיק בדיוק לאיש השלג. את הכובע עם מחממי האוזניים.. סורגים בנפרד. סרגתי עם חוט צמרי מחליף צבעים בשילוב תכלת. האף גזר נסרג משארית חוט כתום וכן, יש לו חצי חיוך וזה :) במכוון

איש שלג של אמא

13/06/2020

מרק עדשים נפלא, פטה פטריות, חתלתולה חמודה ועוד

מרק עדשים, גזר ותרד
נכון, הקיץ כבר כאן אך חלקנו אוהבים לאכול מרק במשך כל ימות השנה (אני, אני !)  והאמת, זה ממש בלתי אפשרי לוותר על המרק הטעים הזה: מרק עדשים קרמי, מזין, משביע (גם בעל צבע יפיפה), שכייף להכין ולאכול חם או חמים. רשמו מתכון ורוצו להכין. השבוע הכנתי את המרק כבר פעמיים !. עדשים כתומות שלמות נמכרות בתפזורת בחנויות תבלינים או בשוק. יש לשטוף את העדשים מספר פעמים במי ברז ולהרחיק פסולת
בישלתי את המרק בשתי גרסאות. הגרסה השנייה לבקשת אמי (שאוהבת מאוד את המרק) ולטעמה ללא הפלפל האדום ובפחות ג'ינג'ר. שתי הגרסאות טעימות מאוד לכולנו
.במידה ואין לכם עלי תרד עבה, שימו במקום עלה גדול של מנגולד, החלק הירוק בלבד



:מרכיבים לכ- 4 מנות. מומלץ להכפיל כמויות
שתי כפות שמן קנולה
בצל קטן קצוץ
שתי שיני שום קצוצות
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
כף תרכיז עגבניות 28% או אחר
שלושת רבעי כפית מלח דק או לטעם
כוס (מדידה) עדשים כתומות, רצוי עדשים שלמות- אפשר גם חצויות
חמש ושליש כוסות מים או ציר ירקות
שני גזרים בגודל בינוני, קלופים ומגורדים גס
עוד גזר בינוני קלוף ומגורד גס
פלפל אדום נקי מגרעינים חתוך לקוביות
חופן גדול עלי תרד (מהסוג העבה לא זה לסלט) שטופים ופרוסים או מעט מנגולד-החלק הירוק בלבד פרוס
:אופן ההכנה

08/06/2020

מתכון לעוגה רכה עם ריקוטה, תפוז וקמח תירס

....עוגה, עוגה, עוגה
ראו את התות השדה שצמח לתפארת בעציץ החדש. זהו התות שדה..השני שמאדים מנשיקות שמש כמעט ישירה בגינת החלון. והיום יש לנו עוגה חדשה וטעימה, טעימה מאוד: עוגה עשירה עם מעט קמח תירס ויותר קמח רגיל, גבינת ריקוטה ועוד מרכיבים טובים. קל מאוד להכין את העוגה החדשה, נחוצים רק שתי קערות, מרכיבים טובים ודקות ספורות של בחישה והעוגה כבר בתנור. העוגה שלי זהובה, מתובלת בגרידת תפוז, רכה וטעימה מאוד גם ובעיקר כשהיא חמימה מהתנור
!רוצו להכין

מתכון לעוגה
.מדדו את המרכיבים עם כלי מדידה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או- מרפדים את תחתית התבנית בלבד בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות
:בקערה קטנה מערבבים
כוס קמח לבן מנופה
חצי כוס קמח תירס צהוב- הקמח הגס (תוצרת איטליה) לא זה מהיר ההכנה
חצי כפית מלח דק
כפית אחת+ שלושת רבעי הכפית ( 1.75 כפיות) אבקת אפייה מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
-
.בקערה שנייה מקרימים היטב:  120 גרם חמאה רכה +  2/3 כוס סוכר לבן + וגרידה/זסטים מחצי תפוז כתום
.מוסיפים 2 ביצים גדולות אחת אחרי השנייה, טורפים היטב לאחר הוספת כל ביצה
.מוסיפים כפית וחצי תמצית וניל טובה ו- 3 כפות שמן קנולה, מערבבים
.מוסיפים 1/3 כוס גבינת ריקוטה (5%) וגם  3/4 כוס יוגורט
.מערבבים פנימה (בבחישה קצרה) תערובת הקמחים וחומרי ההתפחה
.לצקת את התערובת לתבנית המוכנה, ליישר
.לאפות את העוגה 37-40 דקות בתנור החם או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
.לצנן מעט על רשת, לפרוס ולהגיש לצד קצפת או/ו פרי עונתי פרוס מעל או ליד
---
העוגה תישמר בחוץ יום/יומיים בתלות במזג האוויר. נשארה לכם העוגה? פרסו לפרוסות ושימו במקפיא בשקית הקפאה עבה

04/06/2020

ריבת משמשים נהדרת Apricot Jam

~~~ריבת משמשים נהדרת~~~
עשרים ושישה משמשים השתתפו בחגיגה, בריבה הנפלאה הזו. ספרתי אותם, אחד אחד. מעניין האם מישהו אוסף עדיין גוגואים
זה נחמד לגוון ולערוך שינויים: שנים שאני מכינה ריבת משמשים באופן זהה והיום, עם אותם המרכיבים (כמעט) ושינוי מסוים באופן ההכנה, התקבלה ריבה טובה אפילו יותר. הריבה אוצרת טעם משמשי מרוכז, תענוג
בצילום: הריבה עדיין חמה
השבוע בזמן הקניות בסופר (שלא להזכיר את הצפיפות בקופות והיעדר המסכות..) נמצאו שפע משמשים טריים במחיר 18 ש"ח הקילו, היה קודם יקר הרבה יותר, אז מלאתי שקית גדולה. חלקם של המשמשים היו אדומי לחיים, מעטים היו זקוקים לעוד מעט שמש להבשלה, יפים היו כולם, אחד אחד. בכדי לקבל קילו משמש נקי נחוצים כקילו משמש ועוד 60 גרם

.לריבה הזו נשתמש בסיר בינוני כבד בתכולה של 4 ליטר, סיר בעל תחתית עבה

.הריבה מוכנה בזריזות מפרי, מים, מיץ לימון וסוכר
.הכינו צנצנות שעברו חיטוי במים רותחים
.רצוי למזוג ריבה חמה לתוך צנצנות חמות. הניחו לריבה המוכנה לעמוד כ- 10 דקות ורק אז מיזגו לצנצנות
.מומלץ לקרר את צנצנות הריבה המלאות על השיש ורק כשהן פושרות, לסגור עם המכסים ולאחסן במקרר
.צנצנות הריבה תשמרנה במקרר מספר חודשים


ריבת משמשים
:מרכיבים
קילו משמשים - המשקל לאחר גלעון
חצי כוס מים = 120 מ"ל
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי = 60 מ"ל
שמונה מאות וחמישים גרם  (850) סוכר לבן

01/06/2020

ארוחת הבוקר שלי Overnight Oats

ארוחת הבוקר המוכנה (מעצמה) בלילה- ~שיבולת שועל בין לילה 
הביטו בקערה הזו, נראה טעים, נכון ?. זו הייתה ארוחת הבוקר שלי הבוקר והאמת שאין כאן כלל מתכון. הרעיון  מסתובב ברשת העולמית כבר שנים: מערבבים 3 מרכיבים בקערה ומאחסנים ללילה במקרר, בבוקר ארוחת הבוקר ממתינה לנו מוכנה 
פשוט מאוד, בלילה נערבב שיבולת שועל עבה, חלב ויוגורט ביחס כמויות שווה. נכסה את הקערה או נסגור את הצנצנת ונשים במקרר. בבוקר נוציא מהמקרר, נוסיף פרוסות פרי חתוך לפי החשק והמצאי בבית (רצוי פרי העונה), נמתיק לטעמנו ונאכל וזה גם משביע וטעים מאוד. כמובן שאפשר לקחת איתכם לעבודה


בצילום, ארוחת הבוקר שלי הבוקר (1.6.2020) עם פרוסות בננה, חצי משמש בשל מאוד, מלון כתום וגם ריבת גזר ולימון חדשה (רוצים מתכון לריבה?). המתקתי במעט דבש
שלושת המרכיבים ביחס 1:1:1
שיבולת שועל עבה/שלמה הנמכרת רק בשקיות. אל תשתמשו הפעם בשיבולת שועל דקה/מהירת הכנה/בישול ונמכרת בקופסאות מתכת אבל גם בשקיות, אחרת תקבלו דייסה מושית
.חלב רגיל בכל אחוז שומן בו אתם משתמשים ביום יום
.יוגורט לבן ללא תוספות - השתמשתי הפעם ביוגורט יווני, המרקם שלו מושלם והוא גם טעים מאוד
-
קחו כוס מדידה או כל כוס אחרת. במנה שלי השתמשתי בספל מדידה בתכולה של 1/3 כוס. בדקתי גם את הדייסה (באנגליה נקראת פורידג' קר)עם חצי כוס מדידה מכל המרכיבים והמנה גדולה ממש
למנה אחת: בשעות הערב/לילה עם או בלי פיג'ימה מזגו לקערה שליש (או חצי) כוס שיבולת שועל, שליש (או חצי) כוס חלב, שליש (או חצי) כוס יוגורט
.לערבב בכף, לכסות ולהניח ללילה במקרר
בלילה במקרר, שיבולת השועל תופחת וממצקת את התערובת, המירקם אצלי היה מושלם. לא היתה שום תחושה של לאכול שיבולת שועל יבשה/שאינה מבושלת
!זלפו דבש או סירופ מייפל או כל ממתיק אחר, חתכו מעל פרי טעים ובתיאבון
:גיוונים

17/05/2020

עוגת בבקה שוקולד: המתכון

**עוגת בבקה שוקולד
הביטו בעוגת הבבקה שוקולד: יפה, עשויה בצק שמרים משובח ומלית שוקולדית עשירה (ונדיבה) ממש כפי שהכינו הסבתות שלנו
.עוגת בבקה טעימה ביותר ביום הכנתה, זמן קצר לאחר שהיא יוצאת מהתנור ואפשר כבר לפרוס, פרוסות עבות
מומלץ להשתמש במרכיבים איכותיים - השוקולד (אצלי שוקולד שוויצרי), החמאה (אצלי פינית), הקקאו והווניל. הוציאו את המרכיבים מראש מהמקרר על מנת שיהיו בטמפרטורת החדר
.הבצק רך ממש לכן חובה לאחסן אותו במקרר למשך הלילה או למספר שעות
הבבקה אכן עוגה המצריכה השקעת זמן וסבלנות, אך מובטח לכם שהטעם המשובח , מראה העוגה היפה, וכמובן המחמאות.. מפצים על כל אלו. אז בואו ! וניגש לעבודה

עוגת בבקה
הכמות - כיכר אחת גדולה
תבנית: תבנית כיכר מוארכת באורך 26 ס"מ  ו - 11 ס"מ רוחב לערך או בגודל דומה (מדידת אורך/רוחב התבנית נעשתה בדפנות החיצוניים). (התבנית צריכה להיות בתכולת קילו). יש לשמן מעט ולקמח את התבנית או מומלץ יותר רק להדק לתוכה נייר אפייה
:לבצק
רבע כוס חלב חמים = 60 מ"ל
כפית מדידה אחת שמרים יבשים

assets Creative Commons License