29/03/2020

דברים טובים - 29.3.2020


דברים טובים ליום ראשון -  29.3.2020

אתר הפיצה הטוב בעולם
.אתר פיצה_מייקינג כולל מתכוני פיצה [קישור] פורום לשאלות [קישור] בכל הנוגע לפיצה, מידע חיוני ועוד
.להשתתפות פעילה בפורום יש לבצע הרשמה מוקדמת. מומלץ

מידע על אחסון ואיכות סוגי ירק, פרי ופרחים- אוניברסיטת קליפורניה
יש ללחוץ על איור הירק או הפרי - כאן
.המידע ניתן ב- 4 שפות


 עוגיות מעולות עם שוקולד


המתכון:
ל- 16 עוגיות

מרכיבים:
100 גרם חמאה קרה קצוצה
70 גרם סוכר חום
70 גרם סוכר לבן

כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה קטנה
150 גרם קמח לבן
1/8 כפית אבקת אפיה
1/8 כפית אבקת סודה לשתיה
1/8 כפית מלח דק
100 גרם שוקולד איכותי (70%) קצוץ בסכין - הפעם שמתי לינדט 70% mild
-
ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
בקערה (ידנית, אין צורך במיקסר אבל אפשרי) להקרים היטב חמאה ו- 2 סוגי סוכר.
להוסיף את הווניל והביצה ולערבב היטב.
בנפרד לנפות את הקמח עם 2 חומרי ההתפחה. להוסיף לקערה יחד עם המלח.
להוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב.
בעזרת כף גדושה ליטול כמות ולגלגל כדורים אחידים. סה"כ 16 עוגיות.
להניח במרחקים גדולים בתבנית האפייה.
לאפות את העוגיות 12-14 דקות עד ששולי העוגיה מזהיבים היטב.
להוציא מהתנור, להשאיר בתבנית דקות ספורות.
להעביר לרשת לצינון מלא. לאחסן בכלי אטום.
.מתכון ע"פ דונה היי עם מספר שינויים והפחתות סוכר ושוקולד
ציור
Marcello Barenghi 
.אמן איטלקי, מאייר ויוטיובר. את הדג שבסרטון הוא צייר ב- 3 שעות וחמישים דקות

  

COMIC COLLECTIONS

קומיקס
קומיקס של ג'ארי לרסון המתעדכן מידי שבוע - הנה כאן
הקומיקס היומי, נהדר ! - כאן
מקור
תחליף חלב
.רעיון להכנת 'קרם' שיבולת שועל כתחליף חלב של השף תום האנט. פורסם לראשונה בינואר בגרדיאן
.אפשר להוסיף את הקרם לספל קפה או תה וגם על קינוחים
:להכנת 350 מ"ל קרם
.לשים 50 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט) בקערה חסינת חום
.לצקת מעל 300 מ"ל מים רותחים. להניח לחצי שעה
.להעביר לבלנדר, להוסיף 2 כפיות שמן זית  וקורט מלח. לערבל עד מרקם חלק
.לאחסן במיכל סגור במקרר עד שבוע ימים. לנער היטב לפני השימוש
מקור המתכון ורעיונות נוספים
:שיעור מקרמה 

No comments:

assets Creative Commons License