13/03/2011

*עוגת השבוע של ג'יימי אוליבר(גם שלי) פרג לימון ושקדים- מומלצת

לקראת סוף השבוע חיכה לי במייל הניוזלטר החדש של ג'יימי אוליבר. למהפכת המזון שלו נוסף בעת האחרונה אתר חדש וגם קומונת מעריצים ברשתות חברתיות, אין ספק שהאיש עושה עבודה טובה. לעיתון המקוון צורף קישור לעוגה חדשה. כך כותב השף אודות העוגה
"A great family treat for Easter weekend!"
צילום של פרוסת עוגה מנומשת עם פרג ומעל תלולית קרם פרש כיכב מעל המתכון. בחינה נוספת של המתכון הריצה אותי למטבח. הרכב העוגה שונה מרגיל. נאלצתי לאלתר מעט מכיון שלא כל המרכיבים נמצאו במזווה שלנו. 20 דקות לאחר שהעוגה נכנסה לתנור הורגש ריח נעים במטבח שנמשך לאורך כל זמן האפיה


:הערות
.העוגה קטנה יחסית ונאפית בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
.העוגה תספיק לפחות ל- 8 מנות גדולות
.העוגה מכילה מיץ וזסטים (או גרידה) משני לימונים, זה מורגש בטעם
.העוגה לחה, רכה וטעימה
.ג'יימי לא ציין את סוג הפרג כך שהנחתי שהוא מתכוון לפרג שלם ולא פרג טחון
פרג שלם בנוסף לפרג טחון מומלץ לרכוש (במשקל) בחנות טבע/תבלינים. לקראת חג הפורים המלאי מתחדש, מומלץ לרכוש כמות גדולה יותר ולאחסן במקפיא. הפרג השלם יעטר גם את חלות השבת או לחמניות הבייגלה וקרקים מגוונים. לא מומלץ לטחון פרג בבית
.העוגה מכילה 4 ביצים מופרדות. את הביצים מומלץ להפריד כשהן קרות ולשמור בטמפרטורת החדר
.העוגה נבחשת בקלות ידנית בקערה אחת מלבד החלבונים שאותם יש להקציף במיקסר
.בצילום תערובת החמאה, סוכר, חלמונים וזסטים של לימון,הצבע צהוב לגמרי


.לא היתה ברשותי כל כמות השקדים, החלפתי מחצית הכמות באגוזי מלך
הן את השקדים המולבנים/אגוזים קל לטחון לאבקה במעבד מזון או לרכוש טחונים מחנות תבלינים/מרכול קרוב
.משך זמן האפייה ישתנה בין כל תנור וסוג התבנית. קצרתי את זמן האפייה ב- 5 דקות, זה לא חובה
.העוגה מתאימה לחג הפורים ולכל ימות השנה

עוגת שקדים עם לימון ופרג
החומרים
מאה עשרים גרם חמאה רכה
מאה עשרים גרם סוכר לבן (שמתי חצי כוס= 100 גרם)  כף סוכר נוספת להקצפת החלבונים
ארבע ביצים גדולות מופרדות
מיץ וגרידה (עדיף זסטים ארוכים של לימון -הטעם דומיננטי יותר) מ- 2 לימונים בגודל בינוני
שישים גרם קמח תופח - שמתי חצי כוס קמח (70 גרם) מנופה עם חצי כפית אבקת אפיה
מאה עשרים גרם שקדים טחונים (שמתי מחצית הכמות אגוזי מלך טחונים)
שתי כפות חלב
שבעים וחמישה גרם פרג שלם = כ 4.5 כפות מדידה פרג
-
אבקת סוכר
קרם פרש/קצפת להגשה - לא חובה
-
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
למרוח את התבנית, תחתית ודפנות במעט חמאה רכה, גם קימחתי מעט על שכבת החמאה
.להקרים יחד את החמאה והסוכר
.להוסיף חלמונים, אחד בכל פעם
.להוסיף לקערה (בהדרגה) את מיץ הלימון וגרידת הלימון
.לערבב פנימה את הקמח ואבקת האפיה, את השקדים ולבסוף את החלב
 חשוב להימנע מערבוב יתר
.להוסיף לקערה את הפרג
בקערת מיקסר לטרוף את החלבונים (בטמפרטורת החדר). כשמתקבל קצף רך להוסיף כף סוכר
.להקציף לקצף נוקשה לא מאוד
.להעביר כמות קטנה של הקצף לתערובת העוגה ולקפל בעדינות
.להוסיף בקיפול עדין את יתר הקצף
.לערבב בתנועות קיפול עד שכל הקצף נבלע
.להעביר את התערובת לתבנית האפייה וליישר
לאפות בתנור החם במשך כ- 45 דקות עד שהעוגה זהובה היטב או עד שקיסם הננעץ בעוגה מתקבל ייבש
.כשהעוגה צוננת ניתן לאבק באבקת סוכר
.ניתן להגיש עם קרם פרש או קצפת
 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* שלומי עזרא - הניצוץ שבעיניים ובתמונות

:שלומי עזרא - הניצוץ שבעיניים ובתמונות
מפגשים מופלאים מזמנת לנו רשת האינטרנט. אנשים טובים ומוכשרים באמצע הדרך. אנשים החיים את חייהם בצניעות, בשקט. לומדים, הולכים לעבודה, פוגשים,מאמינים, חולמים ... אנו לא תמיד יודעים מהם
אנשים שיש בהם איזה ניצוץ מרגש. כשרון המיוחד רק להם. אנשים שהצטיינות היא כחוט הטווה את מארג חייהם. לאחרונה פגשתי איש צעיר כזה. עבודת הצילום שהוא יוצר בשנים האחרונות ושהקסימה אותי כל כך אינה תחביבו היחיד, רב כשרונות הוא
אני שמחה לתת את הבמה לשלומי עזרא
את הניצוץ, החיוך והנעימות שלו לא צריך לחפש - הוא כאן והוא יישאר ולתמיד. קחו לכם כוס משקה, התרווחו לכם ותהנו מראיון מצולם עם שלומי עזרא
שלומי עזרא, גבר צעיר בן 26 ,סרן במילואים, עובד בחברת הייטק ביום, שוקד על לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה בלילות התואר אוטוטו ביד, מאמן כושר, רץ למרחקים, צולל, עוסק במגוון סוגי ספורט וספים וכן, הוא אוהב מאוד לצלם

"עין טובה יש לך.." אני אומרת לשלומי, תוך דפדוף באתר האינטרנט שבנה לעצמו."הצילום הינו תחביב שאני לומד בכוחות עצמי
?אני מבקשת משלומי לספר על תחביב הצילום שלו, מתי הכל החל
ניצוץ קל הופיע עוד בגיל 17, במסע לפולין מהתיכון. המשך הביקור היה בפראג, שם מבין התמונות בלטה באופן משמעותי תמונה קודרת של גשר יפה, אותה צילם במצלמת פילם פשוטה .התמונה המיוחדת שצולמה במצלמת הסטילס הפשוטה שלו לא עברה שום עיבוד

יחד עם זה ששלומי אהב תמיד לצלם הוא לא עסק יותר מדי בתחום. כעשור לאחר צילום התמונה בשחור לבן ולאחר תום שרות צבאי ממושך שארך 5 שנים החליט שלומי לצאת לחופשה . החופשה 'נפלה' בימים שבין הפסיכומטרי לתחילת העבודה הראשונה שלו בחברת ההיטק. הטיסה היתה בגדר הכרח
שלומי טס להודו לתקופה של חודש. בצפון הודו , בעיר שנקראת "לה" על גבול קשמיר, הוא יצא לטיול אופניים קצת שונה, המתחיל מגובה של כ6000 מטר גובה, ומסתיים בגובה העיר שהוא כ 3500 מטר  
לטיול הצטרף אליו זוג נחמד, הבעל – שמו בניה (צילם את תמונתו של שלומי -זו שלמעלה) החזיק 'מצלמה מקצועית', כך קרא שלומי בזמנו למצלמה – כשלא היה לו עדיין מושג מסוג קאנון . במהלך הטיול בניה צילם את החבר'ה מזויות שונות ומקוריות. שלומי מספר שהוא הוקסם ממהירות התגובה, וללא ספק מהתוצאות המרשימות של הצילום
"!בסיום הטיול - כשהגיעו לגובה הקרקע החליט "זהו זה, אני חוזר לארץ ומשיג לי מצלמה מקצועית
עם חזרתו לארץ כשהוא חש שחיידק הצילום דבק בו החל לערוך בירורים והתייעצויות שהובילו אותו לרכישת מצלמה מקצועית
-
במסגרת עבודתו שלומי מגיע ליעדים שונים על פני הגלובוס. הוא משתדל לנצל את השעות הפנויות לטייל בעיר, ולצלם את הנוף, האנשים, ההרגשה. לפני שנים אחדות ולאחר פגישה עסקית עם חברת תקשורת צרפתית צעד שלומי ברחוב אבס
בקרבת מקום לרחוב האמנים, הבחין במסכה המוטבעת על קיר. במרחק סנטימטרים ממנה – כיתוב, עם זוית נכונה קיבל תמונה מעניינת. בהמשך בדרך באותה שדרה, פגש איש חביב שהחזיק בצ'לו שלו

בהמשך הערב ביקר בשער הניצחון, לאחר טיפוס בגרם מדרגות מכובד – הגיע למרפסת שלו , משם ניתן לצפות במגדל האייפל בזוית טובה
:המטרו המפורסם היה עבור שלומי יעד צילום מעניין
ככל שמגביהים ניתן לראות את יופיה של פריז מהגובה, התמונה הבאה שמפארת את דף הבית של האתר של שלומי צולמה ממגדל האייפל, ראו כמה יפה

לפני חודשים ספורים החליט שלומי לבנות לעצמו אתר צילום. אתר אחד שירכז את עבודות הצילום שלו מהארץ ומהעולם האתר המקצועי להפליא שונה מכל אתר צילום אחר. האתר אינו כולל קטגוריות שיגרתיות של - אנשים, סטודיו וכדומה
המטרה היתה והושגה :כל מבקר באתר ירגיש את היעד תוך כדי שיטוט בתמונות. האתר מכיל תמונות מפריז, לונדון, איסטנבול, סרייבו, הודו וכמובן – החשובה ביותר, ישראל . את התמונות מישראל צילם שלומי בעיקר במסגרת שירות המילואים שלו אבל הוא מוסיף להתעדכן בתכני צילום מטיולים אחרים. אתר של 'תמונות בוטיק' לא פחות
-
מעניין לדעת איזו תמונה זכתה למירב התגובות. שלומי מציין שנהדר לצלם מהגבהים ...אבל חשוב לו להיות מחובר למציאות ולקרקע... המציאות הקשה יוצרת לעיתים תמונות נדירות.הנה התמונה שזכתה למירב התגובות עד כה


שלומי לא השתתף במסגרות לימוד צילום כלשהן,הוא לומד לבד ונהנה מהדרך. טכניקת צילום הקרובה לליבו היא
HDR,
שהעקרון המנחה שלה הוא צילום מספר תמונות בחשיפת אור שונה, שילוב שלהם נותן לתמונה עומק ומגוון צבעים רחב ומעניין

הכייף הגדול של שלומי הוא לקחת את המצלמה ולשוטט לו ברחבי עיר זרה, נהנה למצוא זויות שונות לדברים מוכרים
האם יש לעיתים גם תחושת החמצה
שלומי מספר על רגע כזה הזכור לו באופן חזק . זה קרה בטיסה לטורקיה, בעודו מתבונן בעננים מעבר לחלון – הוא הבחין אז במטוס שחלף בכיוון מנוגד אליו (בגובה נמוך יותר) , כמה שרצה שהמצלמה תהיה במצב זמין יותר, כשהבין שזה לא יקרה, פשוט נהנה לחזות במראה הנדיר
:הובי שגורם להתרגשות
בתחום הצילום יש המון ריגוש.שלומי מציין שלאחר סט צילומים יש תמיד את הרצון לראות את התוצר במחשב, או בהדפסה
התמונות של שלומי מספרות סיפור


"God is in the details.."
שלומי עזרא - תמונה, מילה קטנה...כשרון ענק וכן "השמים הם הגבול"עבורו בהחלט
כל הצילומים: שלומי עזרא - כל הזכויות שמורות לו

11/03/2011

אוזני המן הדור הבא: הכי טעימים שיש בטעם תפוז

אוזני המן הדור הבא: לא תמצאו טובים יותר בשום מקום אחר, באחריות
ג'ואן נתן המחברת הידועה של ספרי בישול יהודי/ישראלי (מצויינת)והחבר הטוב שלי מהקפה דה מרקר באו לי היום בזמן. הטראומה מהכנת אוזני המן בלתי מוצלחים חלפה לה היום חיש קל.... שנים ניסיתי להכין אוזני המן טובים, הכי טובים (להיות פרפקציוניסטית גם באפייה זה דפקט בילד אין) ולא.. זה לא היה זה. האוזניים היו קטנות מדי  או שהבצק לא היה משובח, המלית נשפכה
לפני כשלוש שנים ולאחר נסיון של עשרות שנות אפייה (עזבו שאני נראית כמו האחות הגדולה של בכורי הקצין) קיבלתי סוף סוף אוזני המן סבירים במלית שוקולדית

קבלו את המתכון לאוזני המן המוצלחים לטעמנו שיש. זה עיבוד של מתכונה של ג'ואן נתן שקוראת להם :המן טאשן
:הערות לפני שמתחילים לאפות
.הבצק הוא בצק פריך עשיר המצריך הכנה מוקדמת וקרור של שעות ספורות/לילה לפני
.את הבצק ניתן להכין במעבד מזון/במיקסר וכמובן ידנית
.ניתן להכין/למלא במלית אחרת. כמות המלית המצורפת = כ 2 כוסות מלית
המלית עשירה וטעימה במיוחד בטעם אגוזים ותפוזים. הטעם ומראה המלית כשל חרוסת ואפשר לאכול גם ככה .יש עודף של שתי כפות מלית
.אוזני ההמן אינם נפתחים לאחר האפייה. הם תופחים מעט ויספגו בכייף אבקת סוכר מעל בתום האפייה
המתכון עבר הרזייה של כמות הסוכר + שומן .יצויינו הכמויות המקוריות של המרכיבים במידה ותרצו בצק עשיר יותר ומלית סופר מתוקה. לטעמי לא מומלץ לשנות דבר
.כמות אוזני המן כ- 40 אוזני המן
לקבלת אוזני המן בגודל בינוני /גדול יש להשתמש בחותכן עוגיות בקוטר 7-8 ס"מ, שלי היה בקוטר 78 מ"מ
.ו.. התגלה ה'פטנט' לאוזני המן שידבקו יפה ולא יפתחו לכם לאחר האפייה ואף פעם .. בהמשך

אוזני המן
:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם חמאה רכה, במקור 280 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ביצה גדולה
חצי כפית תמצית וניל
כף מיץ תפוזים
כ- 3 כוסות קמח לבן רגיל = 420 גרם
כפית אבקת אפייה = 4 גרם
קורט מלח דק
:החומרים למילוי
כוס אגוזי מלך
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם, במקור 3/4 כוס
חצי לימון בינוני/קטן עם הקליפה, חתוך לרבעים ומגולען
חצי תפוז בינוני עם הקליפה, חתוך לרבעים ומגולען
כף רום אמיתי
שתי תאנים יבשות (לחלוט במים רותחים) ולחתוך גס
חצי כפית קינמון טחון
חצי כוס מרמלדה של תפוזים או משמש
:אופן הכנת הבצק
.בקערת מיקסר(או מעבד מזון/ידנית) להקרים את החמאה והסוכר
.להוסיף ביצה, וניל ומיץ תפוזים. לטרוף עד קבלת תערובת קרמית אחידה
.להוסיף 2.5 כוסות קמח (מנופה ומעורב עם אבקת האפייה) וקורט מלח ולערב לבצק
.להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח לקבלת בצק אחיד ולא דביק
.ליצור מהבצק כדור, לעטוף ולצנן במקרר למשך שעתיים או לכל הלילה
:הכנת המלית
לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולעבד קלות. העיבוד יהיה קל רק עד קבלת מרכיבים קצוצים ולא מחית
.לשמור את המלית בקרור עד לאפייה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- 4 חלקים
לרדד כל חלק בצק דק (6 מ"מ) לא דק מדי על משטח מקומח קלות. לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן/כוס בקוטר 7-8 ס"מ
להניח במרכז כל עיגול כפית מהמלית

.בעזרת האצבע למרוח את שולי העיגול במעט מים
.לסגור לאוזן המן. לא לסגור לגמרי, להותיר פתח קטן למעלה
.להמשיך באותו האופן עם יתר הבצק. את האוזניים להניח בתבנית
.לאפות כ- 15 דקות או עד שאוזני ההמן מזהיבים היטב
.לאבק באבקת סוכר
.לשמור בכלי אטום

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* אוזני המן הדור הבא: הכי טעימים שיש בטעם תפוז

אוזני המן הדור הבא: לא תמצאו טובים יותר בשום מקום אחר, באחריות
ג'ואן נתן המחברת הידועה של ספרי בישול יהודי/ישראלי (מצויינת)והחבר הטוב שלי מהקפה דה מרקר באו לי היום בזמן. הטראומה מהכנת אוזני המן בלתי מוצלחים חלפה לה היום חיש קל.... שנים ניסיתי להכין אוזני המן טובים, הכי טובים (להיות פרפקציוניסטית גם באפייה זה דפקט בילד אין) ולא.. זה לא היה זה. האוזניים היו קטנות מדי  או שהבצק לא היה משובח, המלית נשפכה
לפני כשלוש שנים ולאחר נסיון של עשרות שנות אפייה (עזבו שאני נראית כמו האחות הגדולה של בכורי הקצין) קיבלתי סוף סוף אוזני המן סבירים במלית שוקולדית

קבלו את המתכון לאוזני המן המוצלחים לטעמנו שיש. זה עיבוד של מתכונה של ג'ואן נתן שקוראת להם :המן טאשן
:הערות לפני שמתחילים לאפות
.הבצק הוא בצק פריך עשיר המצריך הכנה מוקדמת וקרור של שעות ספורות/לילה לפני
.את הבצק ניתן להכין במעבד מזון/במיקסר וכמובן ידנית
.ניתן להכין/למלא במלית אחרת. כמות המלית המצורפת = כ 2 כוסות מלית
המלית עשירה וטעימה במיוחד בטעם אגוזים ותפוזים. הטעם ומראה המלית כשל חרוסת ואפשר לאכול גם ככה .יש עודף של שתי כפות מלית
.אוזני ההמן אינם נפתחים לאחר האפייה. הם תופחים מעט ויספגו בכייף אבקת סוכר מעל בתום האפייה
המתכון עבר הרזייה של כמות הסוכר + שומן .יצויינו הכמויות המקוריות של המרכיבים במידה ותרצו בצק עשיר יותר ומלית סופר מתוקה. לטעמי לא מומלץ לשנות דבר
.כמות אוזני המן כ- 40 אוזני המן
לקבלת אוזני המן בגודל בינוני /גדול יש להשתמש בחותכן עוגיות בקוטר 7-8 ס"מ, שלי היה בקוטר 78 מ"מ
.ו.. התגלה ה'פטנט' לאוזני המן שידבקו יפה ולא יפתחו לכם לאחר האפייה ואף פעם .. בהמשך

אוזני המן
:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם חמאה רכה, במקור 280 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ביצה גדולה
חצי כפית תמצית וניל
כף מיץ תפוזים
כ- 3 כוסות קמח לבן רגיל = 420 גרם
כפית אבקת אפייה = 4 גרם
קורט מלח דק
:החומרים למילוי
כוס אגוזי מלך
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם, במקור 3/4 כוס
חצי לימון בינוני/קטן עם הקליפה, חתוך לרבעים ומגולען
חצי תפוז בינוני עם הקליפה, חתוך לרבעים ומגולען
כף רום אמיתי
שתי תאנים יבשות (לחלוט במים רותחים) ולחתוך גס
חצי כפית קינמון טחון
חצי כוס מרמלדה של תפוזים או משמש
:אופן הכנת הבצק
.בקערת מיקסר(או מעבד מזון/ידנית) להקרים את החמאה והסוכר
.להוסיף ביצה, וניל ומיץ תפוזים. לטרוף עד קבלת תערובת קרמית אחידה
.להוסיף 2.5 כוסות קמח (מנופה ומעורב עם אבקת האפייה) וקורט מלח ולערב לבצק
.להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח לקבלת בצק אחיד ולא דביק
.ליצור מהבצק כדור, לעטוף ולצנן במקרר למשך שעתיים או לכל הלילה
:הכנת המלית
לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולעבד קלות. העיבוד יהיה קל רק עד קבלת מרכיבים קצוצים ולא מחית
.לשמור את המלית בקרור עד לאפייה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- 4 חלקים
לרדד כל חלק בצק דק (6 מ"מ) לא דק מדי על משטח מקומח קלות. לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן/כוס בקוטר 7-8 ס"מ
להניח במרכז כל עיגול כפית מהמלית

.בעזרת האצבע למרוח את שולי העיגול במעט מים
.לסגור לאוזן המן. לא לסגור לגמרי, להותיר פתח קטן למעלה
.להמשיך באותו האופן עם יתר הבצק. את האוזניים להניח בתבנית
.לאפות כ- 15 דקות או עד שאוזני ההמן מזהיבים היטב
.לאבק באבקת סוכר
.לשמור בכלי אטום

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

01/03/2011

28/02/2011

~~~מתכון לרוטב מלזי מופלא, פיקנטי, אדום וחריף אש~~~~

!הוא גם מלזי גם פיקנטי ובעיקר אדום וחריף אש
רוטב טעים, חריף,פיקנטי ובעל ריח 'מרענן'. פותח תאבון, מעורר חשקים .. שילוב הטעמים של הג'ינג'ר-שום-צ'ילי מעולה
?מה עושים עם הרוטב
.מתבלים כל מאכל שדורש פיקנטיות, גם סלט/ירק
בצילום למטה: מעט רוטב על גבינה לבנה רכה. בערבוב מתקבל ממרח מצויין
רוטב צ'ילי ג'ינג'ר שום
:במעבד מזון לטחון יחד את כל המרכיבים עד קבלת רוטב אחיד
שישה פלפלי צ'ילי טריים חריפים, לקטום קצוות להשאיר גרעינים, לחתוך כל פלפל לשניים
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי (כ- 3 ס"מ) קלוף חתוך גס
ארבע שיני שום גדולות חצויות
שבעים מ"ל מים
שתי כפיות מלח דק
חמש כפות סוכר לבן
שלוש עד 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
.לשמור את הרוטב בקרור

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

*~~~מתכון לרוטב מלזי מופלא, פיקנטי, אדום וחריף אש~~~~

!הוא גם מלזי גם פיקנטי ובעיקר אדום וחריף אש
רוטב טעים, חריף,פיקנטי ובעל ריח 'מרענן'. פותח תאבון, מעורר חשקים .. שילוב הטעמים של הג'ינג'ר-שום-צ'ילי מעולה
?מה עושים עם הרוטב
.מתבלים כל מאכל שדורש פיקנטיות, גם סלט/ירק
בצילום למטה: מעט רוטב על גבינה לבנה רכה. בערבוב מתקבל ממרח מצויין
רוטב צ'ילי ג'ינג'ר שום
:במעבד מזון לטחון יחד את כל המרכיבים עד קבלת רוטב אחיד
שישה פלפלי צ'ילי טריים חריפים, לקטום קצוות להשאיר גרעינים, לחתוך כל פלפל לשניים
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי (כ- 3 ס"מ) קלוף חתוך גס
ארבע שיני שום גדולות חצויות
שבעים מ"ל מים
שתי כפיות מלח דק
חמש כפות סוכר לבן
שלוש עד 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
.לשמור את הרוטב בקרור

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת

סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת

בואו נתקין לנו היום סלט. סלט שהוא ארוחה עשירה בויטמינים, פריכות, רכות טעם וצבע עז. ואפשר למלא שוב את הקערה ללא נקיפות מצפון. זה גם משביע
:בקערה נאה נסדר בשכבות
(כוס שעועית ירוקה עדינה חתוכה (לבשל את השעועית 3 דקות במים רותחים לסנן, לשטוף במי ברז
.ארבע כוסות כרוב סגול חתוך, זה שווה לכרבע קילו כרוב חתוך
מעל נפזר חצי בצל סגול בינוני קצוץ
מעל נפזר צרור בינוני של פטרוזיליה קצוצה דק ,כמחצית הכוס לערך

:כעת נוסיף לקערה
קופסא של טונה =160 גרם נטו ללא נוזלים/שמן מעוכה קלות במזלג, מומלץ טונה איטלקית
כף עד שתיים צלפים
שתי כפות חומץ יין אדום
שתי כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס לטעם
לבזוק מעט מלח אטלנטי (לא חובה להמליח) לערבב ולהגיש


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת

סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת

בואו נתקין לנו היום סלט. סלט שהוא ארוחה עשירה בויטמינים, פריכות, רכות טעם וצבע עז. ואפשר למלא שוב את הקערה ללא נקיפות מצפון. זה גם משביע
:בקערה נאה נסדר בשכבות
(כוס שעועית ירוקה עדינה חתוכה (לבשל את השעועית 3 דקות במים רותחים לסנן, לשטוף במי ברז
.ארבע כוסות כרוב סגול חתוך, זה שווה לכרבע קילו כרוב חתוך
מעל נפזר חצי בצל סגול בינוני קצוץ
מעל נפזר צרור בינוני של פטרוזיליה קצוצה דק ,כמחצית הכוס לערך

:כעת נוסיף לקערה
קופסא של טונה =160 גרם נטו ללא נוזלים/שמן מעוכה קלות במזלג, מומלץ טונה איטלקית
כף עד שתיים צלפים
שתי כפות חומץ יין אדום
שתי כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס לטעם
לבזוק מעט מלח אטלנטי (לא חובה להמליח) לערבב ולהגיש


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

26/02/2011

~~~מתכון העוף של אמא שלי~~~~

ישבנו לאכול ואמא קרבה לשולחן בידה סיר ריחני במיוחד. "אילתרתי..הכנסתי כל מיני ..". כשאמא אומרת זאת, זה ברור וצפוי שכאן מדובר במעדן. קיבלתי מנה נדיבה מהעוף של אימא וביקשתי תוספת. התבשיל הזה היה כל כך טעים. ללקק את הצלחת !.בואי נשב, ספרי לי הכנת אמרתי לאימא היום. זה מה שיצא מילה במילה
All In One העוף של אימא שלי
אפשרי להכפיל/לשלש כמויות
סיר קטן עם מכסה
:לשתיים עד 4 מנות
.שתי כרעיים נקיים וללא עור
.לתבל את הכרעיים בפלפל שחור, מלח גס וכמון
.לטגן את הכרעיים 2 דקות מכל צד להשחמה, בסיר קטן
:להוסיף לסיר
בצל קצוץ גס
.חצי פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
.לערבב ולהוסיף חצי כוס יין לבן חצי ייבש. במידה ואין יין הוסיפו מים
.לבשל מכוסה על להבה קטנה במשך חצי שעה
.לערבב מדי פעם בכדי שהתבשיל לא יידבק
.להוסיף לסיר פפריקה מתוקה, שתי עגבניות גדולות או 3 בינוניות חתוכות לקוביות גסות
.להוסיף לסיר חציל בינוני נקי בקליפתו חתוך לקוביות גדולות בערך 2 על שלושה ס"מ לערבב הכל
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד מחצית השעה. לבחוש מדי פעם
.לקראת סוף הבישול להוסיף שן שום פרוסה
.להגיש על פסטה או אורז

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License