11/10/2014

המלצה: סלט קולורובי ושקדים ע"פ מסעדת קפה איטליה

הפיינשמקר יקירי מספר לי על סלט הקולורבי הזה כבר זמן רב. הוא מזמין אותו במסעדת 'קפה איטליה'. עבורי, זו חוויה נעימה ומיוחדת לסעוד איתו שם במסעדה. :-). (אל תוותרו על מנת הטירמיסו...) את הסלט הזה לא אכלתי במסעדה והחלטתי לנסות ולשחזר בבית. ובכלל, כבר שבועות שאני מאוהבת בירק הבריא הזה - קולורבי
.הקולורבי [קישור לויקיפדיה] ירק בריא, עשיר בויטמינים, דל קלוריות ובעל סגולות טובות נוספות
ביום יום, אני נוהגת לגרד קולורבי קלוף במגרדת גסה. מפזרת עליו מעט מלח אטלנטי ושפריץ מיץ לימון, עירוב קל וזה מוכן. כמה פשוט, ככה טעים ומשביע לשעות אחדות
.הסלט של 'קפה איטליה' מגוון, פשוט, וקל להכנה וטעמו נהדר. רוצו להכין
הצילומים שכאן פחות ממחישים את יחס הכמויות שבמתכון, אלא יותר את חומרי הגלם המרכיבים את המנה 
מתכון הסלט יחד עם מתכוני המסעדה הנוספים פורסמו בשנת 2011 במדור האוכל של ווינט. לידוע לי, הסלט ממשיך להיות מוגש גם בימים אלו במסעדה
סלט קולורבי ושקדים
ע"פ כתבה [מקור] מאת ארי ירזין.פורסם ב 18.10.2011
מרכיבים : ל- 4 מנות
 שלושה קולורבי בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
מאה גרם גבינת פטה מפוררת
קופסא עלי אורוגולה, שטופה
חמישים גרם שקדים, מולבנים פרוסים
מספר כפות שמן זית
ארבע כפות מיץ לימון מלימון טרי
מלח דק שולחני
פלפל שחור גרוס טרי

*הסובה מאסטר הגדול בעולם בפעולה

השף מנהל במשותף עם מידורי אשתו, מסעדת 12 מושבים הנחשבת לבית (איטריות) הסובה הטוב בעולם. הוא לש, חותך ומכין הכול טרי, בעבודת יד ולפי הזמנה
בסימפוזיון 'מאד פיד' ביקרו המונים באוהל בו רחשו סירים, הונחו שולחנות וקערות בקדמת הבמה. האורות עומעמו, שקט מוחלט: השף מלווה באשתו מציגים במקצועיות רבה: הכנת איטריות סובה עבודת יד
עשרים וחמש דקות של רידוד, חיתוך ובישול, מידורי, אשתו ויד ימינו של המאסטר משקיפה מהצד ותומכת. כשהוא מסיים את מלאכתו, היא משלימה את הבישול והגשת הקערות לקהל


 
Tatsuru Rai :  chef and owner of Hokkaido’s Rakuichi Soba

28/09/2014

*עיצוב חדש ויפה - 28.9.2014

:דלעות עבודת יד עשויות קטיפה

פרטים (ועבודות נוספות) + מקור הצילום : כאן
:כוסות קרמיקה
פרטים ומקור הצילום: כאן

:עבודות קרושה

פרטים ומקור הצילום: כאן

:סט שחמט מקורי

תמונות נוספות ופרטים: כאן

:עוגת ינשוף צעד אחר צעד
 
!שבוע טוב

27/09/2014

*ממרח קייל ואבוקדו + מתכון לשמונה לחמי נאן : אהבה מטעימה ראשונה


...זהירות ! היום יש לנו פוסט ירוק במיוחד
בקיר הרחב, מול הכניסה הרחבה לחנות הירקות השכונתית, נפתחה לה במפתיע דלת. מדוייק יותר מסוע עם איש גדול ירד מלמעלה למטה, כשהוא אוחז שק ענק מלא בגזר. הגזר הטרי סודר במקומו בעת שניגשתי למדפי הקירור שבחנות
.פיטריות בסלסלות, תרד בשקיות, שקיות של ירוקים טריים וגם עלים 'שטופים' לסלט, חתיכות דלעת ארוזות וגם (יש!) מארזי קייל
.מדבקה לבנה ברוחב 7 ס"מ עליה הודפס : ~ק י י ל כרוב-על ~. לקחתי לידי את מגש הקייל הירקרק 
!והנה, אני כבר בקופת החנות
.עלי הקייל היו כהים ויפים ממש. ערימת עלים (רבים) הסתתרה תחת ניילון המארז. כ- 300 גרם במחיר 14.90 ש"ח
על פי כתב העת ה- א.א.פ.ס ג'ורנל (מינואר 2014) חומר הנקרא סולפורפן (גוגל) והמצוי בעיקר בקייל, ברוקולי, כרוב ונבטים, עשוי להגן על הגוף מפני סוגי סרטן כגון-המעי הגס,חלחולת ,שד והערמונית. בקייל- החומר מצוי ברובו בעלי הקייל הקצוצים או הכתושים. בישול מפחית משהו את רמת הסולפורפן, אך רמתם נשמרת היטב באידוי או כשהירק מוקפץ

קייל, כרוב הפרא הזה, משמש כתוספת לסלטים חיים, ומשתדך היטב עם מיץ לימון וסוגי אגוזים. עלי הקייל עשירים בבטא קרוטן, ויטמין קיי, ויטמין סי וגם סידן
עזבו לרגע בריאות, כרוב העל הזה הוא טרנד חם זה זמן בעולם, ונאכל גם בארץ- מאז עשה עלייה, בזכות טעמו ומגוון אפשרויות השימוש בו. הן ובעיקר כירק טרי וחי בסלטים למשל,וגם כצ'יפס אפוי בתנור - חום 150 מעלות, פרוס על נייר אפייה ומתובל, לאפות עד שפריך


.הקייל טעים לנו, טרי וחי כפי שהוא. לאחרונה, החלטתי לשלב אותו עם אבוקדו ותבלינים טריים לקבלת ממרח ירוק ורענן
.את עלי הקייל רחצתי בקערת מים גדולה ומעט נוזל כלים. שטפתי במי ברז וסיננתי היטב
:את החלק הזה, מומלץ להסיר ממרכז העלים


~~: כך מכינים ממרח קייל ואבוקדו ~~

26/09/2014

*קמפיין (צרפתי) לעידוד צריכת ירקות ופירות (לא ממש) מכוערים

בצרפת, רשת סופרמרקטים משתמשת בפירות וירקות שאינם מושלמים, כפי שהם וגם לקו מכירה של מרקים ומיצים
.הפירות ה'לא סטנדרטיים' שלעיתים ולא בצדק נחשבים למכוערים, אינם מושמדים
 
מקור
הקמפיין תומך במגמה נגד ביזבוז והשמדת מזון. הירק והפרי הלא מושלם, נמכר כפי שהוא במחלקה ייעודית במחיר מוזל של כ 30%
כמו כן, נמכרים מוצרים מוכנים שהוכנו מאותם פירות וירקות: מרק גזר, מיץ תפוזים, מחית תפודים, פירה חציל
.הקמפיין שם דגש שגם תוצרת 'מכוערת' טובה בהחלט למאכל
.כאמצעי קידום מכירות, חולקו ללקוחות דגימות חינם
?ואני שואלת- מתי אצלנו במרכולים
!אני רוצה מחלקה כזו של ירקות ופירות במרכולים הקרובים לנו ובכל ישראל
 
מקור
ע"פ דיווח, כבר ביומיים הראשונים, נמכרו מוצרים מעובדים בממוצע של 1.2 טון


 


**~~~ כיסנים אפויים במלית תפוחי אדמה ובצל~~~~

.מאפים אישיים, נהדרים, טעימים להפליא שקל וכייף (מאוד) להכין
.בצק פריך, דקיק ומתפצפץ בפה ממולא במלית רכה וטעימה ממחית תפודים עם הרבה בצל זהוב
:הערות
.את הבצק קל ומהיר להכין במעבד מזון
.מומלץ להכפיל או לשלש את כמויות הבצק והמלית
ניתן להקפיא את המאפים לפני האפייה. להוציא מהפריזר הישר לתנור האפייה + להאריך את זמן האפייה ב 5-10 דקות
.יש להניח למאפים המוכנים דקות ספורות (5-7 דקות) לפני ההגשה
.הגישו את המאפים כתוספת או כארוחה קלה כשהם חמים/פושרים או מחוממים
-המתכון מבוסס (בעיבוד קל) על זה שהתפרסם בספר הבישול (הוצאה לאור- מאי 2014)
:The Beekman 1802 Heirloom Vegetable Cookbook
מקור צילום כריכת הספר
מאפים אישיים במלית תפוחי אדמה ובצל
כמות: 8 יחידות
:מרכיבים לבצק
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
שתי כפיות סוכר לבן
רבע כפית מלח דק
מאה גרם (100) חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס (120מ"ל) יוגורט- מומלץ יוגורט יווני/בלקני
:מרכיבים למלית
כף שמן זית
חמישה עשר גרם (כף) חמאה
שני בצלים גדולים קלופים וקצוצים דק = 2 כוסות מדידה בצל קצוץ
תפוח אדמה גדול = 280 גרם לפני קילוף, לקלוף ולפרוס דק- לא דק מדי
שתי כפות יוגורט לבן- יוגורט יווני/בלקני
שלושת רבעי כפית מלח אטלנטי או מלח דק לטעם
:למריחה
ביצה גדולה טרופה במזלג עם כף מי ברז

לקישוט- לא חובה: מעט פרג שלם או שומשום
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה

22/09/2014

*צ'אטני מנגו

מרענן, טעים, חמוץ- מתוק- טיפה חריף. פותח תיאבון וקל הכנה. הכינו כשעתיים לפני האוכל: צ'אטני מנגו טרי


צ'אטני מנגו טרי
הכמות:3-4 מנות
:מרכיבים
שני מנגו בשלים, לא רכים מדי- משקל המנגו כולל קליפה = 1 קילו
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ ליים סחוט טרי או מיץ לימון
שתי כפות כוסברה קצוצה דק או יותר לטעם
שתי כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
כפית פלפל צ'ילי אדום פרוס דק- לא חובה
מלח אטלנטי לטעם
פלפל שחור גרוס טרי- לא חובה

:ההכנה
.לקלוף את המנגו ולחתוך לקוביות קטנות. לשים בכלי הגשה
.להוסיף לקערה את כל יתר המרכיבים ולערבב קלות
.לאחסן במקרר למשך כשעתיים לספיגת טעמים


---.את ריבת החלב הזו בישלתי קרוב ל- 4 שעות. לחובבי חלב עיזים, ריבה זו עזת טעם במיוחד
.מליטר חלב עיזים קיבלתי כחצי כוס (120 מ"ל) ריבה
?איך מכינים ריבת חלב עיזים
.מערבבים בסיר בינוני (סיר 2 ליטר)1 ליטר חלב עיזים ורבע כוס (50 גרם) סוכר דמררה
.מבשלים לרתיחה על להבה בינונית - גבוהה, מערבבים להמסת הסוכר
מעבירים ללהבה הקטנה ביותר. מבשלים על להבה הנמוכה ביותר, בבחישה מדי פעם עד שהחלב מסמיך, צבעו הופך להיות חום בהיר והכמות שווה לכחצי כוס לערך
.כשהריבה מוכנה יש להעביר אותה דרך מסננת לצינצנת
:הנה צילומים של ריבת חלב העיזים לפני ואחרי




A Shift With Shiho Yoshikawa, Ice Cream Aficionado at Sweet Rose Creamery



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014 
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
assets Creative Commons License