07/01/2023

גלידת תות שדה ושמנת הכי טעימה

גלידת תות שדה ושמנת
זוכרים את מעדן הילדות 'תותים בשמנת'?... אז זהו, פוצחה הנוסחה לגלידה בטעם והריח הזה. והריח, או הריח, מוטב להסניף מקרוב קרוב את הגלידה הקלילה הזו בעלת הצבע הורוד המשגע
הגלידה הזו במתיקות עדינה ואפשר לאכול אותה לאחר דקות אחדות מהוצאתה מהפריזר
.מתכון מדוייק וקל הכנה עד מאוד


גלידת תות שדה ושמנת
:מרכיבים
סלסלה אחת תות שדה יפים במיוחד במשקל של כחצי קילו, הסלסלה שלי שקלה 470 גרם
כוס מדידה סוכר לבן פחות 2 כפות = 170 גרם
שתי כפות מדידה מיץ לימון סחוט טרי וקר
 שלושת רבעי כוס חלב קר = 150 מ"ל
חצי כוס שמנת מתוקה קרה 38%= 100 מ"ל
[אל תשתמשו בשמנת מתוקה ממותקת ולא בשמנת מתוקה עמידה]
:אופן ההכנה
.קוטמים את קצוות התותים, שוטפים היטב במים ומסננים
חותכים את התותים גס, יוצקים עליהם את הסוכר, מערבבים ומניחים מעט. במידה ואתם ממהרים וותרו על שלב הנחת התותים והסוכר לזמן מה והעבירו ישר למעבד המזון
:מעבירים את התותים והסוכר למעבד מזון, מוסיפים את מיץ הלימון וטוחנים לתערובת חלקה


:בזמן שמעבד המזון עובד, יוצקים פנימה את החלב ומערבלים קצרות, התערובת תהפוך לורודה

14/12/2022

סורבה תות שדה, מתכון קל ומושלם

סורבה תות שדה
סיפרתי לכם כבר על התחביב החדש שלי, נכון?. מאז ששבתי משוויץ בספטמבר, התחלתי בלימוד הכנת גלידות, סורבה וג'לטו. לימוד עצמי בסיוע ספרות מקצועית. עדיין בתחילת הדרך אך מכאן השמיים הם הגבול


אני אוהבת להתנסות בחומרי גלם שונים, כולם טבעיים, טריים ומובחרים - פירות עונתיים, מוצרי חלב ושמנת, תוספות שונות כגון מיני אגוזים, שוקולדים, עוגיות ועוד. כמה גדולים הם הסיפוק, הכייף שבהכנה והטעם הנפלא. מפעם לפעם אני למדה טריקים וגם מתמקצעת. הקסם מתרחש בכל פעם מחדש, מכניסים תערובת נוזלית למכונה ובתום ההכנה, יש סורבה או ג'לטו במרקם נהדר. זה תהליך של כ - 25 דקות בממוצע.  ולשאלתכם.. כמובן שאיני שומרת את כל המעדנים הללו לעצמי, מברכת את קהל הטועמים שלי ההולך וגדל. בימים עמוסים יותר נמנעת מלהיכנס למטבח ולהכין סורבה או ג'לטו חדשים ואז.. ממש מדגדג לי בידיים (אמיתי) וכבר מתכננת את הדבר הבא


עבדתי בהנאה וסקרנות על מתכון הסורבה הזה, ניסיתי שוב ושוב עד שקיבלתי סורבה מושלם. ובכלל, היתה ציפייה לצאת התותים לשווקים, במחיר סביר. הסורה תותים שלנו לדעת הטועמים כולם, הוא מושלם. טעים  מאוד, צבע אדמדם מיוחד, מירקם טוב וחלק, זמני ההקפאה/הפשרה טובים וכן, אפשר לגלגל סקופים יפים עם כף גלידה טובה
:בסורבה שלנו יש מעט מאוד מרכיבים
תותים - בחרו תותים אדומים, מוצקים ומתוקים כמה שניתן, אין חשיבות לגודל התותים אבל חיוני שיהיו עם כמה שפחות ריסוס עליהם
.סוכר - רמת המתיקות של הסורבה שלנו מתונה בהחלט, אין אפשרות להפחית סוכר
.מים - מי ברז לבישול סירופ הסוכר. רצוי להכין את הסירופ מראש
.טיפונת מיץ לימון חובה, מעט וניל - לא חובה

:את הסורבה שלנו קל מאוד להכין
.מבשלים בקלחת סירופ סוכר, מצננים ושומרים במקרר
.בוחרים תותים יפים ומוצקים, שוטפים, מסננים וקוטמים קצוות
.את התותים חותכים לרבעים/קטצצים גס וטוחנים במעבד מזון יחד עם סירופ הסוכר ומיץ הלימון
מומלץ להעביר את התערובת הטחונה דרך מסננת משי לקבלת סורבה חלק לגמרי, זה לא חובה אבל כך אני אוהבת את זה. כמובן שניסיתי עם וללא סינון
מוסיפים (לא חובה) מעט וניל. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות יצרן עד שהסורבה מוכן
!!כמה קל ופשוט
.נקבל סורבה בצבע, מירקם וטעם מושלם

סורבה תות שדה - המתכון
לסירופ הסוכר: משקל הסירופ לאחר הבישול 300 מ"ל
כוס מדידה מים
שלושת רבעי כוס מדידה סוכר לבן
-
כ 700 גרם תותים (משקל ברוטו) קרים מהמקרר
שתי כפיות מדידה מיץ לימון סחוט טרי
רבע כפית מדידה תמצית וניל

:אופן ההכנה
סירופ הסוכר: בקלחת מערבבים להמסה את המים והסוכר, מבשלים ללא מכסה על להבה בינונית עד לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית נמוכה 4 דקות, הסירופ יבעבע קלות
מקררים את הסירופ על השיש לפושר. מעבירים לצינצנת ושומרים במקרר למשך שעות ספורות או ללילה. אפשר להכין את הסירופ ימים אחדים קודם ולשמור במקרר
כותמים את ראשי התותים, שוטפים היטב במים ומסננים. חותכים את התותים לרבעים/לחתיכות גסות. שמים את התותים עם סירופ הסוכר הקר (מהמקרר) ומיץ הלימון במעבד מזון


31/10/2022

ריבת אגסים

ריבת אגסים - המתכון
אני מגישה כפיות ריבת אגסים לטועמים שלי ומקבלת מגוון ניחושים: האם זו ריבת פפאיה?.. אולי חבושים.. אכן, מעט קשה לנחש, לריבת האגסים החדשה שלנו טעם נפלא, שונה ומיוחד
.הריבה דורשת מעט הכנה מוקדמת והיא מיוחדת, במתיקות רבה וצבע אדמדם


בביקורי האחרון בחנות הירקות השכונתית קניתי קילו וחצי אגסי ענק ירוקים צהבהבים עם לחיים אדומות בחלקן. אני באופן אישי אוהבת מאוד לאכול רק אגסים מזן זה. אגסים להכנת ריבה חשוב שיהיו מוצקים וקשים - תכולת הפקטין תהיה גבוהה יותר מפרי בשיא בשלותו, דבר הנכון לפירות נוספים. יחד עם זאת שנחזק את הריבה בפקטין שנכין מהגרעינים והקליפות, הנה האגסים שלי


את האגסים נקלוף, את הקליפות נשמור ונשים בסיר. נחצה את האגסים, בעזרת תפוחן נוציא את החרצנים והליבה, גם אותם נשים בסיר

כך נראה הסיר שלנו עם הקליפות והגרעינים. נבשל הכול יחד דקות אחדות, נסנן ואת הנוזל ונשמור אותו לבישול הריבה



28/10/2022

עוגת אפרסמון, המתכון

עוגת אפרסמון
:בחנות הירקות קרץ לי אפרסמון ענק אז מבלי להסס קניתי אותו והבאתי הביתה


האפרסמון היה רך ובשל. חציתי לשניים ובעזרת כף הוצאתי את תוכנו לקערית, עירבבתי מעט עם הכף



ידעתי שאני רוצה להוסיף את האפרסמון לעוגה בחושה, צבעו משגע. הנה מחית האפרסמון, יחד עם ביצים טרופות וסוכר

26/10/2022

סורבה קיווי

סורבה קיווי נפלא וקל הכנה
חיכיתי לקיווי שיבשילו ולהם.. היה את הזמן שלהם. בכל יום ניגשתי ומיששתי, את הרך והבשל הכנסתי למקרר
כל שרצית זה להכין סורבה קיווי. הצבעים הירוקים חביבים עלי, גם השילוב של החמצמץ מתוק, שכאן בסורבה מודגש וטעים מאוד. סורבה קיווי זה דבר נפלא



סורבה קיווי- המתכון
. עלות הסורבה כוללת את מחיר הפרי + 200 גרם סוכר
:יממה לפני הכנת הסורבה או מספר שעות לפני ההכנה נכין סירופ סוכר
בקלחת מבשלים 1 כוס מדידה סוכר לבן (200גרם) עם 1 כוס מדידה מים. מערבבים להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות ברתיחה מתונה. מסירים מהלהבה, מצננים על השיש ולאחר מכן במקרר עד שהסירופ קר מאוד
.בוחרים כ 600/650 גרם קיווי בשל (בערך 8 יחידות) ושומרים במקרר עד ההכנה
.שוטפים, מנגבים וקולפים את הפרי
חותכים גס את הקיווי לתוך מיכל מעבד מזון, מוסיפים את סירופ הסוכר הקר (300 מ"ל) וכף מדידה מיץ לימון סחוט טרי
.טוחנים הכל יחד קצרות
.מעבירים את התערובת למכונת סורבה/גלידה. מפעילים לפי הוראות היצרן עד לקבלת סורבה
.מעבירים את הסורבה למיכל הקפאה ומקפיאים למשך שעתיים או למשך כל הלילה
.מוציאים מהפריזר דקות ספורות לפני ההגשה, בעזרת כף גלידה מוציאים כדורי סורבה

23/10/2022

סורבה קנטלופ המתכון

!למי קראת סורבה? הכנתי סורבה קנטלופ, טעים
קפצתי עם אימי לחנות הירקות הסמוכה. בזמן שהיא בחרה פלפלים ירוקים בהירים יפים כל כך, אני בחרתי מלון קנטלופ גדול, בשל(מעט רך) ויפה. על דעת המומחים אצלנו במשפחה.. לבחירת מלון מוצלח יש 2 פרמטרים עיקריים - הריח הנעים, אז הסניפו מעט את המלון, במיוחד בראשו :-) וגם, קליפתו תהיה מסורגת ויפה. בבית התברר שבחירת המלון היתה ממש מוצלחת
!אז יש עם מה לעבוד
בקרוב, סורבה קיווי, נפלא


 .המלון התגלה כבשל מאוד ותוכו בצבע כתום, המתיקות בשיאה, חייבים להכין ממנו משהו ועכשיו
.בשבועות האחרונים אני לומדת תחום חדש ומרתק, הכנת סורבה פרי ובהמשך גם הכנת מיני גלידות
אני מחייכת כעת, חושבת לעצמי שעוד אלמד לגלגל כדורי סורבה מושלמים ממש... וגם אלמד להכין מיני סורבה וג'לטו מגוון, אני בתחילת הלימודים (העצמיים) וזה מרתק. להכנת סורבה/גלידה בבית יש מספר יתרונות
.מרכיבים טבעיים בלבד
.מרכיבי איכות
.מגוון גדול של טעמים, תוספים ויופי של גוונים/צבעים
.קלות ההכנה, יחד עם זה שחלק מסוגי הסורבה/גלידות מצריכים הכנה מוקדמת
סירופ סוכר שהינו הבסיס לחלק גדול מהסורבה ניתן להכין בכמות גדולה שתספיק למספר סורבה. יש לשמור את הסירופ במקרר בצינצנת, יישמר גם מספר חודשים
.סיפוק גדול מתהליך הכנת הסורבה/גלידה
.כייף להגיש קינוח צונן ומוצלח מעשה ידיך
.בקיץ, מנת סורבה במהלך היום טעימה ומרעננת
.וכן, זה טעים מאוד, יותר ממה שנראה בצילומים
-------------------

15/10/2022

סורבה נקטרינה

סורבה נקטרינות- המתכון
עוד רגע נעלמות לנו הנקטרינות מהשווקים, במידה ואתם מוצאים בשלות, יפות וארומטיות, הכינו מהם קינוח מרענן ומקורי: סורבה נקטרינות. בחרו נקטרינות בשלות צהובות אדמדמות. טעם הסורבה עדין, המתיקות מתונה, זה מרענן, מעולה ממש


את הנקטרינות יש לרחוץ, לחרוץ בתחתית כל אחת איקס בעזרת סכין חדה. כעת נשים את כולן יחדיו או בשני סבבים בסיר רחב (למשל סיר 4 ליטר) עם מים רותחים לדקה או שתיים. נוציא בזהירות מהמים החמים ונניח לדקה/שתיים בקערה עם מי קרח או מים קרים. תהליך זה יעזור לנו לקלוף את הפרי מקליפתו העדינה. פרי בשל יתקלף ביתר קלות

24/09/2022

עוגת פרג, מתכון נפלא וקל הכנה

עוגת הפרג
באותו הערב הם עבדו בחנות בשש ידיים במקביל, אחד מהם שקל שקדים, השנייה אורזת חמוציות, והאיש החדש, ממלא את מדפי הקיטניות בכל טוב
ואז הגעתי אני לחנות הותיקה, עומדת יפה.. בתור ומבקשת 400 גרם פרג טחון. ומיכאל אומר בחוסר נחת, שמהבוקר המכונה שוב לא זזה, לא טוחנת שום דבר. אישתו, בפאה אופנתית מוסיפה שככה זה, סמוך לכל חג המכונה מחליטה לשבות. אבל, יהיה בסדר!. "תתקשרי מחר בשעה 12, נגיד לך מה קורה". למחרת אני קופצת לחנות להשלים קניות. מיכאל אומר שהצליח לטחון את הפרג שלי רק פעם אחת. "נסה פעם נוספת", אני מבקשת. אני צריכה את זה לעוגה טחון היטב. "המכונה לא עובדת", הוא אומר, אולי מחר
.!ברגע אחד, הוא מנסה להפעיל במיוחד בשבילי וזה עובד, יש פרג טרי וטחון דק
קחי, הוא מוסר לי את שקית הפרג, גדושה בפרג שחור טחון דק דק. "אני מקווה... שהעוגה תצליח לי"... אני מוסיפה בחצי חיוך
האמיני שהיא תצליח והיא תצליח לך!, אומר הוא בפסקנות. מסביר את הידוע לי, כח האמונה במילים החיוביות. והעוגה אכן הצליחה ומאוד. הנה רצתי לשתף אותכם. אגב, המתכון מומלץ למכורי פרג, כבדים כקלים. שנה טובה ומבורכת
עוגת הפרג
בצק:
3.5 כוסות מדידה קמח לבן רגיל
חצי כפית מדידה אבקת אפייה
3 כפות מדידה סוכר לבן
2 חלמונים - לשמור בצד חלבון אחד בקערית קטנטנה
200 גרם חמאה
כפות אחדות מיץ תפוזים סחוט טרי או מים
למלית הפרג:
1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
4 כפות מדידה דבש
חצי כוס מדידה חלב
3 כוסות פרג טחון טרי ודק = 350 גרם
מיץ וגרידה מלימון בינוני/קטן
גרידה מחצי תפוז יפה - לא חובה
חופן צימוקים חלוטים (אני אוהבת כהים), יבשים וקצוצים
2 כפות ברנדי או רום איכותי למשל רום אמברה (לא התמצית)
2 כפות שמנת חמוצה
30 גרם חמאה
1 ביצה

להברשה: מעט חלבון טרוף עם מזלג
-
תבנית מלבנית 22.5 ס"ע על 32.5 ס"מ
:אופן ההכנה
.במעבד מזון או במיקסר (או ידנית) לערבב את כל מרכיבי הבצק ליצירת בצק אחיד
.לעטוף את הבצק בניילון, לאחסן במקרר לשעתיים או בפריזר לחצי שעה

09/08/2022

ריבת שזיפים צהובים- מתכון לריבה קלת הכנה ונהדרת

.סיעור מוחות על ספל קפה ובייגלה עם שומשום על הכנת ריבת שזיפים צהובים
ק"קליפת השזיפים הצהובים דקה מאלו האדומים", אומרת לי אימי ומוסיפה "לכן, זמן בישול השזיפים במים, יהיה קצר והקליפה לא תורגש בריבה". ומתברר שאמא צודקת, כמו בפעמים רבות אחרות


שבוע שעבר קפצתי לירקן השכונתי (הוא חדש בשכונה). שמעו, זה נהדר, רשת לממכר פירות וירקות פותחות לך סניף גדול כמעט מתחת לבית ועוד שמה לכל השכונה פלייר עם מבצעי השבוע. השזיפים הצהובים, חלקם אדומי לחיים ומנומשים משכו את עיניי (ובכלל, למדתי שפירות נוספים כמו אפרסקים ונקטרינות שיש להם כמו נמשים קטנים, הם מתוקים וטעימים יותר) . 7.90 לקילו סה"כ לשזיפים הצהובים אז קניתי לנו הביתה אחדים, ואז התברר שטעמם פשוט נפלא. אני חייבת חייבת לשמר את טעמם הנפלא, חשבתי לעצמי

15/07/2022

סיפורי סריגה : פריטי הקרושה החדשים שלי

זו התגובה הראשונה שאני שומעת ממי שרואה/מחזיק את היצירות הסרוגות שלי :"אני רוצה גם כזה, כמה שזה יפה (וגם: זה למכירה??) !". התגובות הללו משמחות אותי. מלאכת הקרושה קלה ללימוד, מספקת ומהנה לעשייה. הטרנד הזה הותיק ששוטף שוב את העולם בהמוני סורגים, קהילות, קבוצות סריגה, פריטי קרושה לקישוט הסביבה, מתנות והמון פריטים שימושיים גם לבית, מהווה מרפא ומרגוע לנפש מאין כמותה. מניסיון אישי שלי
הנה מספר פריטים שסרגתי לאחרונה, בקרוב אפרסם כאן פריטים מיוחדים למכירה, רק אומרת שהם
ONE OF A KIND
.במידה ואתם רוצים מהפריטים שכאן ברשומה, מהמוכן או ללמוד לסרוג כתבו לי
השמיכה הזו מיוחדת, מכסה היטב מיטת יחיד ויועדה להיות שמיכת טלויזיה. יצירת השמיכה החלה משק צמר שקיבלתי, חלקו הגדול צמר מגולגל מפעם. החוטים הרבים עברו מיון, ובמלאכת מחשבת התאמת צבעים עם מוטיב מרכזי ברור. ככה, יום אחד, כשהמוזה נחתה (אני רצינית) התחלתי לסרוג ריבועי ענק
!מתי הפסקתי לסרוג את הריבועים לשמיכה הזו? כשנגמר הצמר הכחול
-חלק מריבועי השמיכה לפני שחיברתי אותם אחד לשני

assets Creative Commons License