31/05/2012

** לשחק עם בננה ושוקולד

?  בננה מצופה בשוקולד אכלתם כבר
הרעיון הותיק הזה של בננה מצופה בשוקולד (נשמר במקפיא) התגלה כקל הכנה וטעים ביותר ואיננו דורש שום מיומנות. בננות יש לכם? שוקולד טעים יש בבית ..?  אפשר להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד מריר או שוקולד בטעמים אהובים. נחוצים גם - קיסמי שיניים, מגש פלסטיק או קלקר או מגש מחומר אחר שיתאים להקפאה וכלי להמסת השוקולד. זמן ההקפאה קצר ויש לכם בננות בשוקולד ! -וכמה שהשילוב הזה טעים
והשוס- טעים לאכול את הבננות לאחר זמן הקפאה קצר אבל גם לאחר שעות הקפאה רבות. פשוט לנגוס בעדינות
אתמול ניגשתי לשחק עם שתי הבננות האחרונות שנותרו בבית. הבננות היו בשלות (לא מדי) מוצקות וטעימות גם לאכילה כפי שהן. הנה שתי הבננות


.הבננות קולפו, כל בננה גדולה נפרסה ל- 6 חתיכות
:קיסם שיניים ננעץ במרכז כל 'פרוסת' בננה
 

את חתיכות הבננה יש להניח על מגש קלקר/פלסטיק הניתן להקפאה ולהקפיא למשך כשעתיים, אין צורך לכסות
 

לאחר שחתיכות הבננה קפואות (לא הקפאה עמוקה) יש להמיס כ- 100 גרם שוקולד שבור לקוביות על סיר כפול או בתוך קערית על מים חמים מאוד. כמות השוקולד (100 גרם) תספיק לכ- 2 בננות בגודל בינוני
כעת חשוב שתעבדו בזריזות: אחזו בקיסם שבחתיכת הבננה הראשונה, טבלו בקערית השוקולד המומס ועשו סיבוב של הבננה עמוק בשוקולד, הוציאו מיד. (חשוב שציפוי הבננה בשוקולד יהיה דק לכן אל תשקיעו את הבננה בתוך השוקולד....) אפשרי לטבול את הבננה המצופה גם במעט קוקוס או אגוזים קצוצים. הניחו את חתיכת הבננה על מגש הפלסטיק. טבלו בזריזות את כל יתר הבננות בשוקולד (וגם בקוקוס,לא חובה) והניחו על המגש. מומלץ שקערית השוקולד תהיה בתוך המים החמים עד לסיום הטבילה

.הקפיאו את מגש הבננות בשוקולד למשך כ- 30 דקות או עד שציפוי השוקולד מתקשה
! אכלו בהנאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

30/05/2012

להכין (שוב) ממרח חומוס בבית

.אתמול הכנתי ממרח חומוס טרי וטעים. "שהחומוס יהיה קצת גרגירי.." ביקש ממני הפיינשמקר שאוהב לנגב חומוס בבית 
אז לילה לפני השרתי 3 כוסות חומוס יבש (אני אוהבת את החומוס של סוגת) בקערה גדולה עם הרבה מי ברז וללא שום תוספת. כמובן שחשוב לברור את החומוס היטב לפני ההשרייה וגם לשטוף אותו מספר פעמים לקבלת מי השרייה נקיים
:כאן בצילום - החומוס לאחר הבישול, ממש נמס בתוך ידי

למחרת , בושל החומוס מכוסה בהרבה מי ברז בסיר רגיל וגדול (8 ליטר) כחמישים דקות לאחר תחילת הרתיחה. לקראת סוף הבישול הוספתי מעט מלח שולחני 
.הנחתי לגרגירי החומוס לעמוד מעט (כמחצית השעה) מכוסים במי הבישול, בסיר
מבעוד מועד הכנתי לימון גדול, שיני שום גדולות וקלופות, ביצים קשות חמות, טחינה גולמית משני סוגים, פטרוזיליה קצוצה,מלח אטלנטי,פפריקה ופלפל שחור גרוס טרי
טחנתי את החומוס עם מי הבישול בסבבים. לקראת סוף הטחינה הוספתי בהדרגה טחינה גולמית, מיץ לימון ושיני השום הפרוסות
העברתי את ממרח החומוס לקערה (זו היפה שבתמונה) ועירבבתי הכול. כל שנותר לאכול חומוס טרי וחמים או - להעביר  לקופסאות. כל קופסא עוטרה בגרגירי חומוס מבושלים שלמים שנותרו בסיר, פלפל שחור, פפריקה, מלח אטלנטי, פטרוזיליה קצוצה ולא מעט.. שמן זית
 !מעדן

 ..לאכול טרי
:) הגדילו התמונות , אל נא התעצלו 

.הכנתם גם כן חומוס בבית ? שתפו אותי ושלחו לי תמונות של מנת החומוס שלכם
.תמונות 'טעימות' יפורסו כאן בפוסט עם ציון שם השולח/ת

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012 

29/05/2012

*מטבל גרעיני דלעת - Sikil Pak

על המטבל המיוחד הזה למדתי מהשף האמריקאי מייק איזבלה. השף בעל מסעדת באנדולרו בוושינגטון [כאן תמונות מהמסעדה] משדך למטבל המוגש במסעדה חטיפי צ'יפס ומשקה מרגריטה מעושנת. המטבל עבר במטבחנו מקצה של שינויים אך הרעיון והמרכיב המרכזי: גרעיני דלעת נותר בעינו. המטבל מוכן תוך דקות ספורות , הוא ירקרק, עשיר, נתון לגיוונים וכייף לטבול בו משולשי פיתה קריספיים או כל שתרצו וגם לאכול עם כפית. אפשרי לחזק תיבול על ידי תוספת של מיץ לימון ושום וגם לטחון יחד פלפל אחד חריף קצוץ גס
:שמו המקורי של המטבל
Sikil pak
מוצאו של המטבל במקסיקו והוא ידוע בגירסאותיו השונות ובאופן טחינתו: יש המוסיפים למטבל עגבניות, פלפל חריף, יותר מסוג אחד של גרעיני דלעת וללא תוספת עלי הפטרוזיליה

24/05/2012

*ידיעה: מכונת אספרסו המדפיסה הודעת טקסט בספל הקפה

  את מכונת האספרסו הזאת, טקסטפרסו אין אפשרות לרכוש. המכונה הייחודית הנמצאת במשרדי חברת זיפוויפ בוושינגטון יודעת להדפיס הודעת טקסט על גבי הקצף שבכוס הקפה. המכונה יודעת לקרא את ההודעה הנשלחת לה מסמארטפון עם אנדרואיד

!ואל דאגה - ה'דיו' שבתוך ספל הקפה אכיל לגמרי
מכונת הטקסטפרסו בעלת יכולת לשלוח ולקבל הועות טקסט.במכונת הקפה מדגם ג'ורה 90 הותקנה אפליקציית אנדרואיד, מנועי סרבו מיקרו-קונטרולר ומדפסת זעירה
.השירות במכונה יוצר ספל אספרסו אישית על ידי הדפסת ספרות מתוך מספר הסמארטפון של המזמין
למעשה חברת זיפוויפ יצרה את מכונת הטקסטפרסו על מנת להציג את שירותיה החדשניים. כל החפץ יכול להשתמש בקוד הפתוח בעצמו ולהרכיב לעצמו מכונה אישית
זיפוויפ - בלוג החברה
דף הפייסבוק של החברה
Zipwhip Powers World's First Text-Enabled Espresso Machine ככה זה עובד


23/05/2012

*בצל כבוש וחדשות אוכל 24.05.2012

חדשות אוכל טריות
sunset
20 delicious ways with strawberries


.עשרים מתכונים עם תות שדה [קישור לכתבה] - עוגות, ארטיקים, סלטים וקינוחים

22/05/2012

*חדשות אוכל 23.05.2012


Sotheby's Announce In-House Champagne
למעלה:בקבוקי השמפנייה,הפרייבט-לייבל החדש של סוטביס'
הכתבה

*רוטב פלפלי צ'ילי סיני

פלפל חריף
.כל המכיר אותי יודע על חולשתי הזו ... לרטבים חריפים (מאוד) ולהכנתם. השנייה היא לצבע אדום
מטבח הניסויים הקט שלנו עובר לא מעט ניסויי רטבים חריפים. רוב הרטבים מבוססים על פלפל הצ'ילי, עם תוספות של מיני תיבול טרי או מיובש, מיני חומץ, רטבים בסמיכות משתנה. בחלקם פלפל הצ'ילי טרי חי נשכני ובועט.. באחרים הפלפל יהיה מיובש. כייף לצלם פלפלים. וצבע אדום ? יפה כל כך לטעמי במכנס המונח, סריג או חולצה או נעל וגם תיק..(וכמובן שמלה אדומה 'קטנה') יחד עם שפתון אדום לוהט ...לפעמים, לא צריך יותר מזה
והיום, רוטב צ'ילי חדש בסגנון סיני. הרוטב סמיך במידה ומכיל מעט מרכיבים: פלפלי צ'ילי טריים, מים, מעט חומץ, מלח וסוכר


זמן הכנת הרוטב קצר יחסית, הפלפלים המבושלים נטחנים היטב והרוטב מוכן כבר לאכילה או להגשה כמתנה מהמטבח. הנה נבחרת הפלפלים, יפים אחד אחד

21/05/2012

*חצילים בפרמזן של מרתה וחדשות אוכל 22.5.2012

!חדשות אוכל טריות
dash recipes
המתכון הקל-הכנה של מרתה סטיוארט לחצילים בפרמזן
!מתאים גם לחג השבועות
Lighter Eggplant Parmesan

living at home
[מתכונים שיתאימו לזוג - תמונות ומתכונים בגרמנית [קישור







Paper Magazine
Culinary Cool Kids הכתבה
saveur
.ארוחת ערב בקורסיקה  - מגוון מתכונים [הכתבה המלאה והמצולמת] יש גם הצעה ליינות תואמים
An Evening in Corsica

stltoday
.[ג'ינג'ר הולך יופי עם סלמון [הכתבה והמתכון
Enjoy pungent fresh ginger in salmon, slaw
.ורשימת חומרים ארוכה וטעימה
The New York Times
.פסטיבלי אוכל מציגים כשרונות מוזיקלים חדשים ותמיד לצד מנות מזון חדשות
Pork Belly, Lobster and, Yes, Music

oregon live
Keep the comfort, but cut the fat with meat-stretching strategies
Leo Gong
rmgt magazine
.לא תמצאו עוד סלסילת לחם על שולחן המסעדה ? - כאן ההסבר לתופעה
Breaking Bread (Traditions)
cooking light
.מזונות עתירי אנרגיה שמומלץ לאכול בקביעות כל יום
The Best Foods For All-Day Energy
 
The New York Times
.על שני השפים - [הכתבה] תומאס קלר ואנדוני לואיס
For Them, a Great Meal Tops Good Intentions
chicago tribune
The flavors and ingredients of Portugal lend their accent around the globe
.השפעת טעמים ומרכיבים מפורטוגל סביב הגלובס , הכתבה כאן
forward
.מעורר תיאבון :כבושים מכל מיני סוגים [הכתבה] כאן

Pickled to Perfection-Briny and Cured Treats From Around the Globe

By Leah Koenig
Cucumber Pickels

ידיעה
:סקר חדש בחן האם קוראים יעדיפו ספרי בישול מסורתיים או ספרים בגירסא של אי-בוק
שבעים וארבעה אחוזים העדיפו את ספר הבישול הישן והטוב. שמונה עשר אחוזים בחרו בשתי הגירסאות ורק 7 אחוזים מהקוראים העדיפו לקרא את המתכונים בגירסא מקוונת בלבד
I finally figured out the only reason to be alive is to enjoy it."
--Rita Mae Brown

*חדשות אוכל 21.5.2012

Reader's Digest Magazine 
[אבחן בעצמך - איזה טיפוס קאפקייק אתה [הכל כאן






 

20/05/2012

*חדשות אוכל 20.5.2012

 !חדשות אוכל טריות
:וזו רשימת הממתקים להיום
jewish world review
מעיין הנעורים נמצא בברוקולי. לכתבה

15/05/2012

*דפים מחוברת מתכוני חלב, שנות ה 50 : נוסטלגיה

! דפים מחוברת מתכוני חלב - מיוחד לחג השבועות
בילדותי קיבלתי מאימא את החוברות הללו. כבר אז היו הן מצהיבות, דקות, מודפסות על נייר עיתון פשוט
 תמיד אהבתי לעיין בהן
החוברות צורפו למגזין 'לאישה' אי אז בשנות החמישים של המאה הקודמת, שנים לפני הולדתי. חוברות 'נושא' לחגים גדושות מתכונים של פעם, שעשועים, עצות ופרסומות של מוצרים שהיו כאן פעם ורובם כבר אינם
לקראת חג השבועות החלטתי לסרוק עבורכם דפים אחדים מחוברת מתכוני החלב. חלקם של המתכונים (אלו שמסומנים בעפרון) הוכנו בביתנו בילדות הרחוקה. כולי תקוה שתהנו מ'המציאה'. נוסטלגיה שכזו
[לחצו על כל תמונה לשם הגדלתה וקריאה נוחה]
:הנה הכריכה

*פודינג שוקולד ומקפא דובדבנים

לקראת חג השבועות רקחתי עבורכם שני מתכונים מתוקים וקלים להכנה: פודינג שוקולד ומקפא יוגורט ודובדבנים. שתי מנות הקינוח הן בעלות מתיקות מתונה ומדודות קלוריות (זה גם מצויין) כך שהפינוק שלכם, במידה ותכינו את הקינוחים כבר היום.. יכול להיות מידי ומושלם וללא נקיפות מצפון... בואו נתחיל עם פודינג השוקולד
טעם הפודינג הזה יזכיר לרבים מכם את פודינג שאכלנו בילדות ... רפרפת פשוטה עשויה מרכיבים זמינים בכל בית וכל ילד יוכל להכינה גם כן. הרגישו חופשי להכפיל כמויות או לעטר את הפודינג הקר בקצפת או ממגוון פירות העונה. מתכוננים לחג השבועות ? אל תוותרו על עוגת המלאי המופלאה של אמא שלי

04/05/2012

דברים יפים - רשומה אביבית ושמחה 4.5.2012

מוזאיקה של עץ עשויה 10,000 קאפקייקס


הפרוייקט [כאן צילום מתהליך העבודה] הוכן על ידי מאפייה לונדונית המתמחה בייצור קאפקייקס בשיתוף תוכנית טלויזיה יפנית 
בתאריך 19 לאפריל 2012 מדווחת המאפייה בדף הפייסבוק שלה על סיום אפיית עשרת אלפי הקאפקייקס לפרוייקט המיוחד. המאפים מוכנים אך יש לסדר אותם ל'תמונה' אחת מושלמת
.הפרוייקט הוצג בעיר האנגלית לסטר למשך יממה אחת
:קאפקייקס בתקריב

מקור הצילומים : דף הפייסבוק של המאפייה

assets Creative Commons License