.עוגות שוקולד פאדג' צרפתיות כה מוצלחות, מתברר שלעיתים לא צריך לעבוד קשה בשביל ללקק את האצבעות...זמן קצר לאחר מכן. קערה אחת, קלחת אחת, חומרים זמינים ויש עוגות קטנות, כמו קאפקייקס, אפויות במידה, רכות עם תוך קצת נוזלי -זה מעדן
01/01/2012
** מיני עוגות שוקולד פאדג' צרפתיות
29/12/2011
חמדתי לצנון - 2 סלטים מצנון ובצל בתחמיץ
צנון אחד גדול מאוד (במשקל של כמעט 600 גרם) שכב אצלנו במטבח כבר יומיים. אנו מאוד אוהבים צנון וצנוניות. נזכרתי בשני סלטים ותיקים של אמא. סלט הצנון-ביצה ובצל היה סלט קבוע בילדותנו, הסלט היפני מככב אצלנו לערך כעשור. בשיחת הטלפון אמי הנחתה אותי כיצד מכינים את הסלטים, פחות כמויות על הגרם (כפי שאני אוהבת..) אבל יותר טיפים שווים -בהמשך הפוסט
:מהצנון הכנתי
סלט צנון, בצל וביצה קשה *
סלט צנון וג'ינג'ר*
.את שני הסלטים מומלץ להכין ולאכול טריים
.קבלו מתכון נוסף: בצל סגול בתחמיץ
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
בצילום: למעלה בצל סגול מוחמץ, מימין: סלט הצנון והג'ינג'ר. משמאל: סלט הצנון, הביצה והבצל
*חמדתי לצנון - 2 סלטים מצנון ובצל בתחמיץ
צנון אחד גדול מאוד (במשקל של כמעט 600 גרם) שכב אצלנו במטבח כבר יומיים. אנו מאוד אוהבים צנון וצנוניות. נזכרתי בשני סלטים ותיקים של אמא. סלט הצנון-ביצה ובצל היה סלט קבוע בילדותנו, הסלט היפני מככב אצלנו לערך כעשור. בשיחת הטלפון אמי הנחתה אותי כיצד מכינים את הסלטים, פחות כמויות על הגרם (כפי שאני אוהבת..) אבל יותר טיפים שווים -בהמשך הפוסט
:מהצנון הכנתי
סלט צנון, בצל וביצה קשה *
סלט צנון וג'ינג'ר*
.את שני הסלטים מומלץ להכין ולאכול טריים
.קבלו מתכון נוסף: בצל סגול בתחמיץ
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
בצילום: למעלה בצל סגול מוחמץ, מימין: סלט הצנון והג'ינג'ר. משמאל: סלט הצנון, הביצה והבצל
דברים יפים
אתר משקאות
.liqurious אל תשתכרו מהמבחר
.האתר מבית נוטקוט מאפשר לכל קורא להעלות צילומים של משקאות או קוקטיילים
?..הציעו צילום מקורי שהכנתם , אולי חצי עולם יראה לכם. אז מהי התשוקה שלכם היום
תות
?.. התות הזה צולם אתמול במטבחנו רגע לפני שנאכל, מי מתלונן פה
?.. התות הזה צולם אתמול במטבחנו רגע לפני שנאכל, מי מתלונן פה
28/12/2011
**~~~~משקאות יוגורט ופרי - להכין בבית~~~~~
משקאות יוגורט ופרי
תיבת עץ נאה למראה בגודל בינוני קרצה לי אתמול בחנות כלי בית מקומית. לצידה היתה מונחת תיבה קטנה מלאה כפות עץ גדולות. הרמתי את התיבה הגדולה, בחנתי, בדמיוני ראיתי מה הייתי מכניסה לתוכה. בתום הקניות בחנות, ביקשתי וקיבלתי מהמוכרת את הגדולה ואצתי לסופר הקרוב. רשימת הקניות היתה ארוכה אך קוצר הזמן וכיבוי האורות החלקי (עמדו לסגור..) הריצו אותי לקחת רק מה שדחוף
נכנסו לעגלתי גם מיכל יוגורט גדול עד מאוד, סלסלה של תותים, אפרסמונים, קיווי, אגסים חומי קליפה ועוד דבר או שניים
תיבת עץ נאה למראה בגודל בינוני קרצה לי אתמול בחנות כלי בית מקומית. לצידה היתה מונחת תיבה קטנה מלאה כפות עץ גדולות. הרמתי את התיבה הגדולה, בחנתי, בדמיוני ראיתי מה הייתי מכניסה לתוכה. בתום הקניות בחנות, ביקשתי וקיבלתי מהמוכרת את הגדולה ואצתי לסופר הקרוב. רשימת הקניות היתה ארוכה אך קוצר הזמן וכיבוי האורות החלקי (עמדו לסגור..) הריצו אותי לקחת רק מה שדחוף
נכנסו לעגלתי גם מיכל יוגורט גדול עד מאוד, סלסלה של תותים, אפרסמונים, קיווי, אגסים חומי קליפה ועוד דבר או שניים
26/12/2011
**נגיסוני תפוחי אדמה וגבינת פרמזן אפויים בתנור
קטנים רכים וממכרים-נגיסונים
הפעם מפינת המתכון המהיר הפתעה טעימה במיוחד: נגיסוני תפוחי אדמה וגבינת פרמזן. הנגיסונים טבולים בביצה ופרורי פאנקו ואפויים בתנור/בטוסטר אובן. מתכון קל וכייפי להכנה, רך ומפנק. לכל נגיסון קרום חיצוני דק ופריך ותוך רך. הקטנים הללו מתייצבים עם הקרור, ניתן לאכול חם חם וגם פושר. הרכב של פירה מצ'ופר ועשיר בחמאה, חלב וגבינה מגוררת שאפשר לאכול ככה.. ישר מהסיר. התאפקתי
הפעם מפינת המתכון המהיר הפתעה טעימה במיוחד: נגיסוני תפוחי אדמה וגבינת פרמזן. הנגיסונים טבולים בביצה ופרורי פאנקו ואפויים בתנור/בטוסטר אובן. מתכון קל וכייפי להכנה, רך ומפנק. לכל נגיסון קרום חיצוני דק ופריך ותוך רך. הקטנים הללו מתייצבים עם הקרור, ניתן לאכול חם חם וגם פושר. הרכב של פירה מצ'ופר ועשיר בחמאה, חלב וגבינה מגוררת שאפשר לאכול ככה.. ישר מהסיר. התאפקתי
?מה צריך
.תפוחי אדמה, תבלינים, מעט חמאה, גבינת פרמזן, ביצה ופירורי פאנקו
.הנגיסונים בצילום נאפו בטוסטר אובן
:טיפים
.מומלץ להכפיל כמויות
.במידה ואתם אופים את הנגיסונים בתנור ולא בטוסטר אובן הפחיתו את זמן האפייה בהתאם
נשארו נגיסונים ? שמרו אותם בקופסא במקרר. למחרת חממו אותם כעשר דקות בחום של 150 מעלות. מעולה
:טיפים
.מומלץ להכפיל כמויות
.במידה ואתם אופים את הנגיסונים בתנור ולא בטוסטר אובן הפחיתו את זמן האפייה בהתאם
נשארו נגיסונים ? שמרו אותם בקופסא במקרר. למחרת חממו אותם כעשר דקות בחום של 150 מעלות. מעולה
נגיסוני תפוחי אדמה ופרמזן
הכמות : 27-30 יחידות קטנות
:החומרים
ארבע מאות וחמישים עד 470 גרם תפוחי אדמה, לקלוף ולחתוך לקוביות
כף חלב
שלושים גרם חמאה
קורט מלח דק= כ 1/8 כפית
קורט פלפל שחור גרוס טרי
שליש כוס גבינת פרמזן מגוררת = 40 גרם
:לציפוי
:לציפוי
.ביצה גדולה טרופה עם 1-2 כפיות מים- לשים בקערה בינונית
.כוס פירורי פאנקו, לתבל במלח ופלפל- לשים בקערה בינונית
:אופן ההכנה
בקלחת לבשל את קוביות תפוחי האדמה במים- להביא לרתיחה ולבשל מכוסה עד לריכוך, משך כ 10 דקות
.לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולהחזיר ללהבה לייבוש מהיר
:למעוך את התפודים (בתוך הקלחת) בעזרת מזלג. להוסיף ולערבב פנימה
.מלח, פלפל שחור, וחמאה
.כעת להוסיף :חלב וגבינת הפרמזן. לערבב למחית חלקה ולצנן על השיש
:אפייה
.לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה 190-200 מעלות
.בעזרת כפית ליטול ממחית התפודים - כמות של כפית (15 גרם מחית) לגלגל לכדור
.להמשיך לגלגל את כל המחית לכדורים ולהניחם על צלחת
.לטבול בסבבים את הכדורים בקערה עם הביצה הטרופה. לגלגל את הכדורים בפרורי הפאנקו
לסדר את הכדורים בשורות בתבנית האפייה, לרפד קודם את התבנית בנייר אפייה ולהבריש את כולה בשמן זית
.לאפות בתנור החם 10-13 דקות
להוציא ובזהירות להפוך את כל הכדורים (אחד אחד עם כף) להמשיך לאפות עוד 10-13 דקות עד שהנגיסונים
זהובים היטב ופריכים
.רצוי להגיש חם, אפשרי גם פושר
:אופן ההכנה
בקלחת לבשל את קוביות תפוחי האדמה במים- להביא לרתיחה ולבשל מכוסה עד לריכוך, משך כ 10 דקות
.לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולהחזיר ללהבה לייבוש מהיר
:למעוך את התפודים (בתוך הקלחת) בעזרת מזלג. להוסיף ולערבב פנימה
.מלח, פלפל שחור, וחמאה
.כעת להוסיף :חלב וגבינת הפרמזן. לערבב למחית חלקה ולצנן על השיש
:אפייה
.לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה 190-200 מעלות
.בעזרת כפית ליטול ממחית התפודים - כמות של כפית (15 גרם מחית) לגלגל לכדור
.להמשיך לגלגל את כל המחית לכדורים ולהניחם על צלחת
.לטבול בסבבים את הכדורים בקערה עם הביצה הטרופה. לגלגל את הכדורים בפרורי הפאנקו
לסדר את הכדורים בשורות בתבנית האפייה, לרפד קודם את התבנית בנייר אפייה ולהבריש את כולה בשמן זית
.לאפות בתנור החם 10-13 דקות
להוציא ובזהירות להפוך את כל הכדורים (אחד אחד עם כף) להמשיך לאפות עוד 10-13 דקות עד שהנגיסונים
זהובים היטב ופריכים
.רצוי להגיש חם, אפשרי גם פושר
* מתכון למקלוני לחם עם אגוזים ומרווה
פשטות קונה אותי.. מהרהרת לעצמי בעודי נוגסת מקלון לחם ארוך משובץ באגוזים טחונים ומרווה. כמה שזה טעים !. והיא, שקיבלה ליום הולדתה האחרון שתי אדניות מלאות צמחי תבלין עונתיים (איזו מתנה מקסימה!) מציעה לי לבא לקטוף אצלה מרווה טרייה. "תודה, אך המקלונים כבר מוכנים.." אני אומרת. מעבירה את הצנצנת הגדושה בין כולם ושואלת (כרגיל) נו... איך ?.. טעים לכם ?.." ככה. לפעמים גם בשביל מטעמים פשוטים צריך את "הכינותי מראש" (הסבר למטה)
.מקלוני לחם עבים מבצק שמרים המכילים גם אגוזים טחונים ומרווה
Keep it simple
המתכון שונה על ידי במעט, בעיקר בהחלפת אגוזי הלוז בהם נעשה שימוש במקור, הפחתת כמות המרווה ושינוי זמני האפייה
:הערות וטיפים לפני שנגשים לעבודה
יש להכין בצק מקדים לילה או שעות אחדות לפני. במידה והכנתם את הבצק המקדים בשעות הבוקר, אחר הצהריים של אותו יום הכינו את הבצק ואפו אותו. את הבצק המקדים -המחמצת העשויה קמח, מים ושמרים מוסיפים לאחר מכן לבצק יחד עם יתר החומרים
בצילום: המחמצת לקראת סוף תסיסתה
בצילום: המחמצת לקראת סוף תסיסתה
הבצק המתקבל וניתן לערבוב ולישה במיקסר או ידנית מצויין, אחיד, רך ונעים למגע ומותיר את קערת המיקסר נקיה לגמרי. אפשר להתפיח את כדור הבצק (שאיננו גדול במיוחד) בתוך קערת המיקסר וללא צורך לשמן את הקערה בשמן זית נוסף כך חסכתם קערה
:הבצק התפוח - לאחר 2 התפחות - אחת ארוכה, השניה קצרה נוח ומתמסר
בצילום : הבצק במהלך התפיחה הראשונה
מחלקים את הבצק לעשרים ואחת חלקים שווים וכל אחד יש לרדד לגליל ארוך ודק
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4QMooendKCr0PkohWXGm1yXMooJA6Xg8R6Fmic2men2htlUwdrfrX2sjcNX7DxS0Wclml9Qxwj3Fe12Q8HRA0IlAfP9p4BRg7tqIWy3sIzlZpAntxyEKTVlFepHCwZAUqtv-b/s200/DSC_2018.JPG)
בצילום : הבצק במהלך התפיחה הראשונה
מחלקים את הבצק לעשרים ואחת חלקים שווים וכל אחד יש לרדד לגליל ארוך ודק
ניתן להותיר את המקלונים לפני האפייה כפי שהם אבל יפה להקנות להם צורה מיוחדת על ידי סלסול הקצה
במידה ומבצעים בבצק 'קשר' לפני האפיה מומלץ שהקשר יהיה דק אחרת תוכו לאחר האפייה יהיה פחות פריך
המקלונים תופחים במהלך האפייה הקצרה, מומלץ לרווח אותם ולאפות בשני סבבים - בשתי תבניות נפרדות
.התיבול מדוייק, אין צורך למרוח את המקלונים בציפוי נוסף
החלפת סוג האגוזים נעשתה ממספר סיבות - זמינות האגוזים (תמיד יש בפריזר בבית מלאי של אגוזי מלך) וקלות הטיפול בהם- הסרת הקליפה. בנוסף, ערכם התזונתי של אגוזי המלך רב ומומלץ לשימוש בתזונה היומית
במידה ואגוזי המלך שלכם אוחסנו בפריזר למשך תקופה של שבועות/חודשים אחדים, מומלץ לרענן אותם טרם השימוש- שטפו במי ברז וסננו היטב. הניחו במחבת יבשה (ללא שמן) וקלו קצרות - דקות ספורות בבחישה, כך קבלנו קבלתם אגוזים טעימים יותר
.המתכון מניב 21 מקלוני לחם ארוכים מאוד. שברו אותם על מנת לאחסנם בצינצנת
.המקלונים ישמרו ימים אחדים בלבד בחוץ וניתנים להקפאה לשבועיים ימים לערך
מרווה - במקור הומלץ להשתמש ברבע כוס עלי מרווה. מצאתי שהכמות רבה מדי ועשויה להיות דומיננטית מדי ולכן עשיתי שימוש רק בחופן עלים טריים. יש לטגן את העלים במחבת קטנה על להבה נמוכה עד שהם פריכים. להפרידם משמן הזית בו טוגנו לשמור את השמן לשימוש בבצק ולאחר צינון לקצוץ גס את העלים. העלים פריכים וטעימים. הארומה טובה
אפשר לגשת לעבודה
מקלוני לחם עם אגוזים ומרווה
הכמות: 21 מקלונים ארוכים
:החומרים
חצי כוס+כף מים חמימים
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם
כפית וחצי שמרים יבשים כ 5.5 גרם
רבע כוס שמן זית
חופן עלי מרווה טריים
חצי כוס אגוזי מלך טחונים =כ 50 גרם
רבע כוס חלב חמים
כפית מלח דק
שתי תבניות אפיה גדולות מרופדות בנייר אפייה
שתי תבניות אפיה גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:לבצק המקדים - לערבב בקערה
.חצי כוס מהמים החמים, חצי כוס קמח (מהכמות הכוללת) וכפית שמרים יבשים, מהכמות הכוללת גם כן
.לכסות את הקערה ולהניח בטמפרטורת החדר ללילה או למספר שעות (6-7 שעות לערך) במשך היום
:למרווה
.על להבה בינונית ובמחבת קטנה לחמם את שמן הזית
.להוסיף את עלי המרווה ולטגנם בבחישה עד לקבלת עלים פריכים, במשך כ 7 דקות, לצנן
.מומלץ להפריד את העלים מהשמן. את השמן לשמור (להוספתו לבצק) ואת העלים לקצוץ
:לבצק המקדים - לערבב בקערה
.חצי כוס מהמים החמים, חצי כוס קמח (מהכמות הכוללת) וכפית שמרים יבשים, מהכמות הכוללת גם כן
.לכסות את הקערה ולהניח בטמפרטורת החדר ללילה או למספר שעות (6-7 שעות לערך) במשך היום
:למרווה
.על להבה בינונית ובמחבת קטנה לחמם את שמן הזית
.להוסיף את עלי המרווה ולטגנם בבחישה עד לקבלת עלים פריכים, במשך כ 7 דקות, לצנן
.מומלץ להפריד את העלים מהשמן. את השמן לשמור (להוספתו לבצק) ואת העלים לקצוץ
25/12/2011
*בלוגי אוכל שכדאי להכיר - חלק א
.נבחרת הבלוגים המומלצים היום כוללת חמישה - מעוררי השראה ותאבון. לכניסה לבלוגים לחצו על שם הבלוג באדום
The Vegan Stoner
The Vegan Stoner
.בלוג אוכל טבעוני
?מי
.המעצבים שרה וגראהם עיצבו בלוג מיוחד במינו. הצמד המוכשר אחראי למתכונים המאויירים שבבלוג
.המתכונים כוללים שלבי הכנה מועטים ,רשימת החומרים אינה בלתי נפרדת
.למה ? כי בלחיצת עכבר תגלו שאוכל טבעוני כלל איננו משעמם
.בלוג בישול ואפיה
האופה מסאן פרנציסקו ג'ולי מארי קריג מתעדת במצלמתה ארוחות ביתיות, ביקורים בחוות ושווקי מזון מלבבים
.אומנית הסטילס מביאה את המתכונים הכתובים כדף יפיפה מספר בישול
.בלוג צילום אוכל ואווירה
קוקו היא מעצבת גרפית וסטייליסטית המתעדת בבלוג המצולם שלה (הצילומים מוצגים בפורמט גדול במיוחד) את דרך תזונתה
.גלוטן, סוכרים, אוכל חלבי - יומן אוכל מתועד להפליא
.אוכל, חברים, חגיגה
.בלוג אוכל אוסטרלי יציר כפם של סמואל שלי וקתרין מילר
.הזוג מתעד את סעודותיו בבית ובמסעות שמעבר לים. לאכול מהמסך
.בלוג סלטים
.סלטים שהם ארוחה. סלטים טריים, מבושלים, צבעוניים- עשויים מבשר,פסטה,אורז, קוסקוס
.ניתן לבחור מנה לפי רכיב מזון יחודי או סוג הסלט
!הבלוג מבטיח לתעד בפשטות סלט חדש בכל יום במשך שנה תמימה. למה ? כי סלט זה פשוט וסקסי
!השף יונתן רושפלד אומר בכתבה החדשה שלו "... בעיני מי שאוהב את החיים - אוהב גם סלק..." , כמה נכון -
מארק ביטמן מפרסם בניו יורק טיימס את 'מפיק הצירופים' שלו למנות פינגר פוד: הצילום, עמוד 504 מספרו -
'Food Matters
.מקור ופרטים בניו יורק טיים
מארק ביטמן מפרסם בניו יורק טיימס את 'מפיק הצירופים' שלו למנות פינגר פוד: הצילום, עמוד 504 מספרו -
'Food Matters
.מקור ופרטים בניו יורק טיים
23/12/2011
*אסופת לביבות לחג החנוכה
לבקשתכם, מצ"ב אסופת 8 מתכוני לביבות וקציצות. לחצו על שם המתכון לקבלת המתכון המפורט
!חג שמח
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
*קציצות בטטה אפויות -כמו פלאפל ,שלב אחר שלב-
קציצות בטטה
מחצית השעה אחרי הבטטות רכות
מחצית השעה אחרי הבטטות רכות
:בואו נפשיטן מקליפתן ,זה חם, המתיקות נוטפת מהן
:להמשיך לקלף , לגמרי
..כעת יש לערבב את מחית הבטטה עם חומרי טעם נוספים. במידה ותהיתם : הירוק הקצוץ זה כוסברה
התערובת מוכנה : 650 גרם בטטה (לאפות ב 200 מעלות, אפשרי בטוסטר אובן עד לריכוך כשלושים דקות ) כפית כמון טחון,חופן כוסברה , מיץ מחצי לימון, מלח, פלפל שחור גרוס, 120 גרם קמח רגיל, כף שמן זית . למרוח את הכדורים בשמן זית . לאפות חום של מאתיים מעלות על תבנית משומנת במשך 10-15 דקות . להוציא מהתנור. להפוך את הכדורים ,להמשיך לאפות עשר עד 15 דקות נוספת
:כעת נגלגל את התערובת לכדורים יפים
.הכדורים שלנו אפויים ומוגשים עם רוטב טחינה ויוגורט ו.. כוסברה
.הרוטב: לערבב כף טחינה גולמית + 4 כפות יוגורט. לתבל במלח ופלפל שחור לטעם
אפשר כבר לטעום