19/11/2014

*הכנת לחם בקשמיר


 
הכתבה המפורטת : כאן

18/11/2014

שידוך שכזה - מאפה פרחי ברוקולי וכרובית בציפוי פירורים פריך

.שידוך שכזה: מאפה ברוקולי וכרובית. מומלץ לאכול חם מהתנור כשגבינת הפרמזן נמסה וציפוי הפירורים שחום ופריך
.מאפה ירק וגבינה היכול להתאים כמנת תוספת או לארוחת הערב. לאכול חם, מיד בתום האפייה
:הערות לפני שמתחילים

17/11/2014

טרנד חם בעולם שהגיע לכאן ! - תפוחי אדמה קטנים מעוכים אפויים

: הרעיון הזה סובב עולם לאחרונה, כעת הגיע גם לכאן
תפוחי אדמה קטנים מבושלים, מעוכים ואפויים. נכון, השם (המעוך) לא משהו, התוצאה שווה ביותר. מבשלים קצרות תפוחי אדמה במי מלח ומעט חומץ. מועכים ואופים משני הצדדים בתנור או בטוסטר אובן בחום גבוה
 
 
!כמובן שבחגיגה משתתפים גם קצת חמאה ושמן זית. ללא זה, לא נקבל מעדן נחטף שכזה
? האם מישהו מתלונן , כאן

15/11/2014

*~~~עוגיות שוקולד גדולות גם לטבעונים~~~

עוגיות שוקולד עם מלח לא רק/גם לטבעונים
.עוגיות שוקולד חצי קשות המוכנות חיש קל . את בצק העוגיות (הנראה כגלידה טובה) חובה לשמור בקירור 12-24 שעות לפני האפייה
 

עוגיות שוקולד טבעוניות עם מלח
הכמות: 18-19 עוגיות גדולות
:מרכיבים
שתי כוסות קמח רגיל מנופה= 280 גרם
כפית אבקת אפייה, מנופה
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
מאה (100) עד 150 גרם שוקולד צ'יפס או (מומלץ!) שוקולד מריר איכותי קצוץ- אני הוספתי שוקולד בלגי קצוץ
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר זהוב
חצי כוס + כף אחת שמן קנולה
רבע כוס + כף אחת מי ברז
--
מעט מלח אטלנטי/גס לזרייה על העוגיות לפני האפייה- לא חובה
 
:אופן ההכנה
בקערה גדולה לערבב: קמח, אבקות התפחה ומלח. להוסיף לקערה ולערבב את השוקולד צ'יפס או השוקולד הקצוץ
בקערה גדולה נפרדת לטרוף את שני סוגי הסוכר, השמן והמים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, במשך 2 דקות. מדדו זמן, וטרפו לא פחות משתי דקות
להוסיף את תערובת הקמח לקערה עם תערובת השמן. לערבב בכף רק עד שמאוחד לגמרי. להימנע מערבוב יתר
.להעביר לקערית, לכסות בניילון ולשמור במקרר 12-24 שעות
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה
להוציא את בצק העוגיות מהמקרר. בעזרת כף גלידה ליצור 18-19 עוגיות. להניח אותן במרחקים על נייר האפייה בתבנית
.לזרות על כל עוגיה (זה לא חובה) במעט מלח גס/אטלנטי
לאפות את העוגיות 12-14 דקות בתנור החם. להוציא את העוגיות מהתנור כשהן עדיין מעט רכות אך שוליהם זהובים. להימנע מאפיית יתר
.להעביר לרשת לצינון
.לאחסן בכלי אטום ונאה
 
.ותודה למאפיית 'אובנלי' הניו היורקית על הרעיון למתכון הטעים
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

13/11/2014

*לחם תפוחים מתובל, כמו במאפייה הניו יורקית

לחם התפוחים הזה עשיר במרכיבים טעימים , קל הכנה וטעים במיוחד כשהוא חמים, ממש בתום האפייה. אפשר לאכול את הלחם כפי שהוא או למרוח פרוסה בחמאה או מרמלדה טובה


הלחם מוכן בקלות על ידי שימוש בשתי קערות בלבד - אחת למרכיבים היבשים והשניה למרכיבים הרטובים. על ידי ערבוב ידני ואיחוד שתי התערובות, מתקבלת תערובת העוגה. הלחם נאפה כשעה בתנור, הוא גבוה, ריחני ומרשים
?מה יש בלחם התפוחים שלנו
קמח מלא, קמח לבן רגיל, שיבולת שועל (שלמה- לא זו מהירת הכנה), סירופ מייפל אמיתי, קינמון, ציפורן, חלב.. וכמובן- שני תפוחי עץ. בצילומים שלי, אתם רואים תפוחים מכל מיני סוגים, למתכון לחם התפוחים הזה, השתמשתי בשני תפוחי גרני סמיט ירוקים, פריכים וטעימים. התפוחים קולפו, נחצו ונחתכו לקוביות קטנות


לחם תפוחים
המתכון מעובד מהספר "אובנלי" (כשם המאפייה הניו יורקית) ויצא לאור השנה. המתכון פורסם ברשת גם באתר פוד רפבליק ונוספים.  במקור, יש לזרות על הלחם לפני האפייה, ציפוי מלוח. הרכב הציפוי: 15 גרם חמאה, חצי כוס פירורי לחם יבשים וחצי כפית מלח
הכמות: כיכר אחת
:מרכיבים

11/11/2014

*סלט כתום שמח -אפרסמון.ליים.רימון.צנוברים ועוד דברים טובים

זה היום הכתום השלישי השבוע. אתמול היה לנו מרק גזר, שלשום, מרק דלעת, והיום סלט אפרסמונים כתום ושמח כל כך. אומרים שכתום זה צבע מזל, אז לכבוד יום השלישי הזה , אני מבקשת דאבל. למה דאבל? כי זו אני ובדר"כ אני לא מבקשת
הימים עמוסים כאן, ממש ללא רגע דל. [ואני לא פולניה !! :)] ובעצם, אולי זה טוב, אני מוצאת עצמי מספיקה אפילו ..הרבה יותר
 
 
ובכלל, תחזוקה של בלוג אוכל פופולרי, בו אתה מדווח, מצלם, מעצב, מכין, כותב, עורך- טקסט (ועושה הגהה, ועושה הגהה..) ועורך תמונות ומנהל הכול ב-10 אצבעותיך ומוחך הקודח, כרוכה בחדווה, רצון טוב, וכן, איך לא.. בהשקעת זמן. מאוד שמחה להיות גם אמא, אישה, ואישה עובדת בתחום אחר... לגמרי

10/11/2014

*~~~מרק גזר, טעים וקל הכנה~~~

גזר. גזר
מגוינת' (פאלטרו) למדתי להכין את מרק הגזר החדש הזה. המתכון נשלח לכל המנויים על הניוזלטר שלה יחד עם צילומי בגדים סתויים ומנות אוכל בריאות נוספות
 
 
הגברת קראה למרק הזה, מרק גזר צלוי ולי קרץ הצבע הכתום הנקי והיפה הזה ולא התאפקתי זמן רב, כהרגלי. קפצתי לקניות, ביום הפחות מתאים בשבוע לרכישת ירקות, העיקר, שבתי גם עם מארז גזר כוסברה לצערי (ראו מתכון גאוני בהמשך השבוע) לא היתה בנמצא
המרק מורכב בעיקר מגזר ושלושה מרכיבים נוספים (מים או ציר עוף לא נחשבים, נכון?). המעניין במרק הדל קלוריות הזה, שהוא מורכב מגזר בשני אופני הכנה- מחצית נצלת בתנור, המחצית השנייה מבושלת לדקות ספורות בסיר עם נוזלים, ג'ינג'ר, בצל ושום. אין צורך בטיגון, המרק נטחן עם הגזר האפוי והמבושל. זמן ההכנה קצר והריח טרי וטוב. על הצבע כבר דיברתי

09/11/2014

*מרק דלעת קרמי ב- 15 דקות הכנה

דלעת.בצל.קלמנטינה.ג'ינג'ר
 
.מרק דלעת קרמי קל להכנה, מעט מרכיבים, בריא, כתמתם ובעל טעם נפלא
 
 
 
מרק דלעת קרמי
הכמות : 4-6 מנות
:מרכיבים
שלושים גרם חמאה, אני אוהבת להשתמש בחמאה מלוחה
בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
קילו דלעת, לקלוף ולחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
ארבע מאות מ"ל ציר עוף או ציר ירקות או מים
מיץ מקלמנטינה אחת או 1/3 כוס מיץ תפוזים
כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
מלח אטלנטי או מלח דק - חצי כפית או לפי הטעם
חצי כוס (125 מ"ל) שמנת לבישול 10-15%
 
:לעיטור
שמנת חמוצה- כפית או כף לכל מנה
חופן אגוזי פקאן קלויים קצוצים דק
 
:אופן ההכנה

08/11/2014

סלט כבוש מהיר ממלפפונים,שומר ובצל סגול

סלט מלפפונים,שומר, בצל סגול וליים כבוש מהיר
הכמות: 2 מנות
.בקערה קטנה מערבבים זסט/גרידה מליים אחד, מיץ סחוט טרי משני ליים, 1 כף סוכר זהוב וחצי כפית מלח אטלנטי
מוסיפים לקערה 2 מלפפונים בגודל בינוני פרוסים דק (סה"כ משקל =200 גרם), חצי שומר בינוני (100 גרם) פרוס דק ורבע בצל סגול (80 גרם) פרוס דק. את הבצל הסגול אפשר להחליף בבצל לבן
מערבבים קלות. מכסים את הקערה ומניחים על השיש לפחות למשך 30 דקות. בזמן זה הירקות נכבשים ומתרככים מעט. מומלץ להניח לקערה על השיש לפחות למשך שעה
.סלט שנותר יישמר במקרר מכוסה עד 3 ימים. טעים לאכול קר או בטמפרטורת החדר
.בצילומים הסלט הטרי, למטה: הסלט לאחר 30 דקות

27/10/2014

ריבת בטטה וג'ינג'ר - מעדן

.הבייבי בטטות שלי הביטו בי בכל רגע שנכנסתי למטבח, הבטתי בחזרה ועדיין לא ידעתי מה אעשה בהן
ימים עברו, הבטטות הקטנות והיפות (בטטת תמיד יפות הן) המשיכו לפאר בשקט את שולחן האוכל. אתמול זה קרה, שתי בטטות שימשו אותי להכנת ריבה. כעת, ממתינות להן עוד 12 בייבי בטטות
 
 
הכנת ריבת הבטטות ובישולה קצרים יחסית ואף קצרים מזמן בישול ריבה אחרת. התוצאה מדוייקת ונהדרת. מתקבלת ריבה חלקה בצבע כתמתם. למרוח על לחם ? בשביל מה יש כפיות בבית
?איך מכינים ריבת בטטות
.קולפים בטטות ומבשלים אותן שלמות במים רותחים לריכוך. במידה והבטטות קטנות, זמן הבישול יארך דקות ספורות
!מסננים מהמים, מועכים למחית חלקה. מוסיפים סוכר ומבשלים לאט. מוסיפים מעט ג'ינג'ר ומבשלים 6-10 דקות נוספות. זהו, יש ריבה
 
 
.מומלץ להכפיל כמויות. לצקת את הריבה לצינצנות יפות ולהגישן כמתנה מהמטבח ..ממש מושלם גם לימות הסתיו
!וכן, הג'ינג'ר מורגש.. והו, כמה שזה טוב
 
 
ריבת בטטה וג'ינג'ר
הכמות: 300 גרם ריבה
:מרכיבים
מאתיים ושמונים (280) גרם בטטה עם הקליפה, לערך 2 בטטות קטנות
מאתיים וחמישים (250) גרם סוכר לבן= כוס ורבע
חתיכת ג'ינג'ר טרי, באורך 2 ס"מ או כפית- לגרד דק
 
:אופן ההכנה
assets Creative Commons License