מעכשיו אמרו: סילבאב
מנת קינוח אנגלית מסורתית. תחקור מגלה שהקינוח הזה מקורו במאה ה- 16 או מאוחר יותר במאה ה- 18. הסילבאב הוגש כבר אז כמנת משקה או קינוח קייצי וצונן במיוחד. המנה מורכבת ממיעוט מרכיבים שחוברים יחד למשהו חדש צחור ומרענן
?אז מה יש לנו פה
.שמנת מתוקה, יין לבן, סוכר במידה, מיץ לימון ומעט גרידת לימון
המתכונים השונים לקינוח הזה כוללים רמות הקצפה מגוונות, יחס חומרים לא אחיד ומתיקות משתנה. ערכתי כעת גירסא קלה ופחות ממותקת מהרגיל, כך שחובבי המתוק יכולים להוסיף רבע כוס סוכר נוסף ללא היסוס. הקינוח ניתן להגשה בסגנון טרייפל כשיוצרים שכבות של קרם לבן, עוגיות שלמות או מפוררות ופירות. יפה להגיש את הקינוח בכוסות שקופות בכל גודל רצוי
החומרים מוקצפים יחדיו ידנית או במיקסר ויוצרים קציפה קלה. אפשרי לאכול מייד או לצנן במקרר למשך 12 שעות לפחות. בהמשך תתכן הפרדה של הקצפת מהיין אבל למי אכפת..עירבוב אחד, כפית נוספת והקינוח המענג היה כלא היה
?אז מה יש לנו פה
.שמנת מתוקה, יין לבן, סוכר במידה, מיץ לימון ומעט גרידת לימון
המתכונים השונים לקינוח הזה כוללים רמות הקצפה מגוונות, יחס חומרים לא אחיד ומתיקות משתנה. ערכתי כעת גירסא קלה ופחות ממותקת מהרגיל, כך שחובבי המתוק יכולים להוסיף רבע כוס סוכר נוסף ללא היסוס. הקינוח ניתן להגשה בסגנון טרייפל כשיוצרים שכבות של קרם לבן, עוגיות שלמות או מפוררות ופירות. יפה להגיש את הקינוח בכוסות שקופות בכל גודל רצוי
החומרים מוקצפים יחדיו ידנית או במיקסר ויוצרים קציפה קלה. אפשרי לאכול מייד או לצנן במקרר למשך 12 שעות לפחות. בהמשך תתכן הפרדה של הקצפת מהיין אבל למי אכפת..עירבוב אחד, כפית נוספת והקינוח המענג היה כלא היה
סילבאב
:המרכיביםכוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% =1 שמנת מתוקה
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם, או רבע כוס נוספת
רבע כוס יין לבן= 60 מ"ל, השתמשתי ביין מוסקט צונן
שמינית הכוס מיץ לימון = 30 מ"ל
כפית גרידת לימון
לקישוט: פירות יער/פירות העונה/ עוגיות/בישקוטים
:אופן ההכנה
.להקציף את השמנת המתוקה והסוכר עד שהקצפת מתעבה
בהדרגה לזלף פנימה (בזמן שהמיקסר עובד) את היין הלבן, מיץ לימון וגרידת לימון. להמשיך ולהקציף עד קבלת קצפת סמיכה וקלילה
.להעביר לכלי הגשה כמו שזה או בשכבות עם פירות יער/פירות העונה
.לצנן היטב לפני ההגשה. לשמור בקירור מכוסה
.ניתן להגשה עם עלי נענע ופלח לימון
:קישורים
סילבאב - כיצד מבטאים את זה - כאן
השיר שליווה את הכנת הקינוח : Sia Breathe Me
Colonial Dessert- כתבה של ה- npr על הקינוח ההיסטורי כולל סירטון הדגמה
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
5 comments:
מזכיר את הטרייפל, אם כי בטרייפל אני משתמשת בקרם קסטרד או בקרם פטיסייר מעורב בקצפת.
מסוג הקינוחים המסוכנים לי, תודה :-)
בדיוק עכשיו לקחתי לי חצי מהכוס הזאת.מסוכן..לגמור את כולה לבד..
תודה על הרעיון של ערבוב קרם פטיסייר עם קצפת מזמן לא הכנתי.תודה מאיה :)
מתכון פשוט אבל מרשים ביותר!
תודה, היה טעים. עכשיו מדגדג לי להכין את זה עם ליקר בהיר אולי גם רום. נראה מתי..
מירי, עדיין אין אפשרות להשאיר אצלך תגובה בבלוג.אני מנסה עם הזהות שלי הרגילה בבלוגר.לא ניסיתי כאנונימית
Post a Comment