ריבת גזר פרסית
.אני מודה, לקח לי זמן להתאהב בריבה הזו
לפני כשבוע ישבתי מול ערימת מתכונים ענקית, חלקם גזרי מגזין/עיתון ישן או מודפסים, למיין האצתי בעצמי, יש ניירת רבה
..ואז, כשראיתי את תמונת ריבת הגזר הפרסית הזו, קמתי וקוששתי גזר מהיכן שרק יכולתי
רמז: זה לא היה מהגינה :)
ואז החלה העבודה הקשה. לאחר קילוף הגזר גרדתי אותו במגרדת דקה. לא, לא היה רשום האם לגרד דק או גס.. גירוד הגזרים היה מאמץ ידני אך הר הגזר שהונח בקערה מולי, היה שווה הכול
עדכנתי במעט את המתכון המקורי, הפחתתי מעט סוכר, ויתרתי על ההל ובישלתי זמן רב יותר עד שקבלתי ריבת גזר במרקם מושלם. אגב, לקראת סיום הבישול מוסיפים מיץ לימון, המיץ משנה מיד את צבע הריבה, מבהיר אותה והיא הופכת לכתומה יפה כל כך
.אני שומרת את צינצנות הריבה במקרר
ריבת גזר
:מרכיבים
מאתיים וחמישים מ"ל מים
ארבע מאות ושמונים גרם סוכר לבן
שש מאות גרם גזר מגורד, לשקול את הגזר לאחר קילוף
גרידה ומיץ מלימון וחצי בגודל בינוני, היו לי לימונים מהעץ
כף מי ורדים באיכות טובה, יבוא אירופאי, בלגי למשל
:אופן ההכנה
.בסיר להביא לרתיחה את המים והסוכר, לבחוש להמסת הסוכר
להוסיף לסיר את הגזר המגורד וגרידת הלימון. להביא לרתיחה על להבה בינונית. להמשיך לבשל 30-45 דקות, בבחישה לא מתמדת עד שהריבה מתעבה ודביקה
.להוסיף לסיר את מי הורדים ומיץ הלימון ולבשל כ 5 דקות נוספות
.לצקת לצנצנות
Pardiz: A Persian Food Journey – by Manuela Darling-Gansser
No comments:
Post a Comment