סירופ (תרכיז) לימון
בילדות, אמא נהגה להכין לנו סירופ לימון. אני זוכרת שהתרכיז היה תמיד על דלת המקרר (לצד הלבן הביתי, הגבינות והדליקטסים שאמא הכינה ועדיין מכינה לכולנו). חיכינו לשתות את הלימונדה הטרייה שהוכנה מהסירופ הצהוב, מיד בחזרתנו מבית הספר שבשנים הראשונות היה כמה מטרים מהבית אבל לאחר מכן, קצת יותר רחוק. התרכיז טעים, מרוכז וארומטי. יש למזוג ממנו לכוס, להוסיף מים קרים או מי סודה קרה ויש משקה קר, מרענן ו 100% טבעי
.קחו מתכון, ומסרו אותו בבקבוק נאה גם כמתנה מהמטבח. הסירופ יישמר במקרר כחודש ימים
סירופ לימון
הכמות: כחצי ליטר סירופ
:מרכיבים
שתי כוסות סוכר לבן = 400 גרם
מיץ מ 5-6 לימונים בינוניים = 250 מ"ל מיץ בסה"כ- לפני סחיטת המיץ, יש לגרד זסטים (גרידה) ממחצית הלימונים או יותר לפי הטעם, לשמור את הגרידה בצד
מאה (100) מ"ל מים
שתי כוסות סוכר לבן = 400 גרם
מיץ מ 5-6 לימונים בינוניים = 250 מ"ל מיץ בסה"כ- לפני סחיטת המיץ, יש לגרד זסטים (גרידה) ממחצית הלימונים או יותר לפי הטעם, לשמור את הגרידה בצד
מאה (100) מ"ל מים
.בסיר בינוני לשים את הסוכר ומעל את הזסטים(גרידה) מהלימונים. להוסיף את מיץ הלימונים והמים
.לערבב הכל פעם אחת. להביא לרתיחה על להבה בינונית. הסוכר יימס לגמרי
.לכבות את הלהבה. להניח לסירופ לעמוד למשך הלילה או לפחות למשך 6 שעות
.למחרת, לסנן את המיץ דרך מסננת דקה לתוך סיר. להביא לרתיחה ולבשל 3 דקות
.להסיר מהלהבה ולהניח למספר דקות
.לערבב הכל פעם אחת. להביא לרתיחה על להבה בינונית. הסוכר יימס לגמרי
.לכבות את הלהבה. להניח לסירופ לעמוד למשך הלילה או לפחות למשך 6 שעות
.למחרת, לסנן את המיץ דרך מסננת דקה לתוך סיר. להביא לרתיחה ולבשל 3 דקות
.להסיר מהלהבה ולהניח למספר דקות
.להעביר את הסירופ לבקבוק זכוכית. לצנן מעט ולאחסן במקרר
:איך וכמה זמן לשמור
.הסירופ יישמר בבקבוקי זכוכית במקרר, כחודש מיום הכנתו
בסרטון- הכנת קוביות קרח משובצות פירות או עשבי תיבול/פרחים אכילים.הסירופ יישמר בבקבוקי זכוכית במקרר, כחודש מיום הכנתו
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment