?האם גם אתם סקרנים לגבי מתכון סודי
.האם יש דבר כזה 'מתכון סודי'? מעניין
ואיך נדע אם המתכון שהוא 'דומה' ונפוץ ברשת הוא לא זה המקורי?
---
סינבון הינו מותג אמריקאי, רשת מזון מהיר המוכרת בעיקר ולא רק שבלולי בצק, ממולאים קינמון ומצופים ציפוי שמרכיבו העיקרי מלבד הסוכר הוא גבינת שמנת
מי שטעם את השבלול הקינמון המקורי מעיד שזה מעדן, יחד עם הקלוריות שלא מסתתרות שם
.האם נוכל להכין בדיוק בדיוק כזה בבית? אז יצאתי לבדוק
מתברר שכנראה אי אפשר להכין את מה שנמכר בחו"ל
מכיוון שלא ניתן לשחזר מתכון תעשייתי בבית, ובעצם איננו רוצים
תמיד מגלים דברים מעניינים, על דרך חיפוש של משהו אחר לגמרי, זה מה שקרה לי עם המתכון הזה, שהתפרסם ברשת האמריקאית כדבר 'הדומה' למקורי
המתכון קל להכנה גם בפעם הראשונה. מומלץ לקרא את כל ההוראות לפני ההכנה
בפעם השניה מבטיחה לכם שההכנה תהיה זריזה יותר
.הערה: המאפה טעים גם ללא ציפוי
.המאפה ניתן להקפאה בהצלחה למספר שבועות
בטוחה שאתם רצים כעת למטבח :-)
~~~סינבון שבלולי קינמון עם ציפוי גבינת שמנת
חשוב שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר
לבצק
רבע כוס מים
כוס אחת חלב
מאה גרם חמאה רכה =100 גרם
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ארבע כוסות קמח מיוחד ללחם = 560 גרם + שליש כוס קמח נוסף לפי הצורך
שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים = 7 גרם או 21 גרם שמרים טריים =כחצי חבילה שמרית
הכנתי עם שמרים טריים בפעם הראשונה-16 יחידות, בפעם השניה הכנתי את הבצק עם שמרים יבשים -12 יחידות, שדרשו עוד כשבע דקות אפיה ונאפו בתבנית 22 על 33 ס"מ, יצא מעולה
:למריחת הבצק
מאה גרם חמאה רכה
הכנת הבצק
בסיר קטן להמיס 100 גרם חמאה, להוסיף מים וחלב ולחמם מעט, חשוב שלא יהיה חם יותר מ 30 מעלות
להעביר נוזלים שבסיר לקערת המיקסר או קערה רגילה ללישה ידנית, להוסיף יתר מרכיבי הבצק ללוש דקות ספורות עד קבלת בצק אחיד ורך, אין צורך להתפיח את השמרים בנפרד קודם
להתפיח את הבצק שעה או עד שכפול בנפח
לרדד את הבצק למלבן דק בגודל :60 ס"מ על 38 ס"מ או אפילו גדול קצת יותר
.הערה :אני מרדדת על משטחי סיליקון ללא הוספת קמח בזמן הרידוד
למרוח את הבצק ב- 100 גרם חמאה רכה
לפזר על הבצק (מלבד שוליים) מלית סוכר
הכנת מלית הסוכר וקינמון
(לערבב ¾ כוס סוכר חום כהה עם 2-3 כפות קינמון טחון איכותי. (במקור יש שימוש בכוס סוכר חום
לגלגל את הבצק מהצד הארוך, לחתוך ל 12-16 חתיכות. לשים בתבנית במרווחים, להתפיח כשעה
הפעם חתכתי ל-16 חתיכות ואפיתי בתבנית הגדולה של התנור. בפעם הבאה בקרוב מאוד אחתוך פחות חתיכות, אולי 12 ואאפה בתבנית 22 ס"מ על 33 ס"מ לערך
לאפות בחום של 170 מעלות, כ- 25 דקות או עד שזהוב – חום ומוכן
:אם ברצונכם לזגג את השבלולים בזיגוג גבינה-סוכר מתוק, הזיגוג עשוי מערבוב החומרים האלו
מאה ועשרים גרם גבינת שמנת (רק קרים צ'יז אמריקאית ) +100 גרם חמאה + 1 ¾ כוסות אבקת סוכר+כפית תמצית וניל
הערה: אני הכנתי רבע מכמות הציפוי ויצא מצויין
הקצפתי ידנית 30 גרם גבינת שמנת אמריקאית שהוצאה מקרור לפחות חצי שעה טרם ערבובה+ 25 גרם חמאה רכה, הוספתי טיפות תמצית וניל וחצי כוס אבקת סוכר. את הציפוי יש לשמור במקרר, ולמרוח על העוגות החמות
.האם יש דבר כזה 'מתכון סודי'? מעניין
ואיך נדע אם המתכון שהוא 'דומה' ונפוץ ברשת הוא לא זה המקורי?
---
סינבון הינו מותג אמריקאי, רשת מזון מהיר המוכרת בעיקר ולא רק שבלולי בצק, ממולאים קינמון ומצופים ציפוי שמרכיבו העיקרי מלבד הסוכר הוא גבינת שמנת
מי שטעם את השבלול הקינמון המקורי מעיד שזה מעדן, יחד עם הקלוריות שלא מסתתרות שם
.האם נוכל להכין בדיוק בדיוק כזה בבית? אז יצאתי לבדוק
מתברר שכנראה אי אפשר להכין את מה שנמכר בחו"ל
מכיוון שלא ניתן לשחזר מתכון תעשייתי בבית, ובעצם איננו רוצים
תמיד מגלים דברים מעניינים, על דרך חיפוש של משהו אחר לגמרי, זה מה שקרה לי עם המתכון הזה, שהתפרסם ברשת האמריקאית כדבר 'הדומה' למקורי
המתכון קל להכנה גם בפעם הראשונה. מומלץ לקרא את כל ההוראות לפני ההכנה
בפעם השניה מבטיחה לכם שההכנה תהיה זריזה יותר
.הערה: המאפה טעים גם ללא ציפוי
.המאפה ניתן להקפאה בהצלחה למספר שבועות
בטוחה שאתם רצים כעת למטבח :-)
~~~סינבון שבלולי קינמון עם ציפוי גבינת שמנת
חשוב שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר
לבצק
רבע כוס מים
כוס אחת חלב
מאה גרם חמאה רכה =100 גרם
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ארבע כוסות קמח מיוחד ללחם = 560 גרם + שליש כוס קמח נוסף לפי הצורך
שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים = 7 גרם או 21 גרם שמרים טריים =כחצי חבילה שמרית
הכנתי עם שמרים טריים בפעם הראשונה-16 יחידות, בפעם השניה הכנתי את הבצק עם שמרים יבשים -12 יחידות, שדרשו עוד כשבע דקות אפיה ונאפו בתבנית 22 על 33 ס"מ, יצא מעולה
:למריחת הבצק
מאה גרם חמאה רכה
הכנת הבצק
בסיר קטן להמיס 100 גרם חמאה, להוסיף מים וחלב ולחמם מעט, חשוב שלא יהיה חם יותר מ 30 מעלות
להעביר נוזלים שבסיר לקערת המיקסר או קערה רגילה ללישה ידנית, להוסיף יתר מרכיבי הבצק ללוש דקות ספורות עד קבלת בצק אחיד ורך, אין צורך להתפיח את השמרים בנפרד קודם
להתפיח את הבצק שעה או עד שכפול בנפח
לרדד את הבצק למלבן דק בגודל :60 ס"מ על 38 ס"מ או אפילו גדול קצת יותר
.הערה :אני מרדדת על משטחי סיליקון ללא הוספת קמח בזמן הרידוד
למרוח את הבצק ב- 100 גרם חמאה רכה
לפזר על הבצק (מלבד שוליים) מלית סוכר
הכנת מלית הסוכר וקינמון
(לערבב ¾ כוס סוכר חום כהה עם 2-3 כפות קינמון טחון איכותי. (במקור יש שימוש בכוס סוכר חום
לגלגל את הבצק מהצד הארוך, לחתוך ל 12-16 חתיכות. לשים בתבנית במרווחים, להתפיח כשעה
הפעם חתכתי ל-16 חתיכות ואפיתי בתבנית הגדולה של התנור. בפעם הבאה בקרוב מאוד אחתוך פחות חתיכות, אולי 12 ואאפה בתבנית 22 ס"מ על 33 ס"מ לערך
לאפות בחום של 170 מעלות, כ- 25 דקות או עד שזהוב – חום ומוכן
:אם ברצונכם לזגג את השבלולים בזיגוג גבינה-סוכר מתוק, הזיגוג עשוי מערבוב החומרים האלו
מאה ועשרים גרם גבינת שמנת (רק קרים צ'יז אמריקאית ) +100 גרם חמאה + 1 ¾ כוסות אבקת סוכר+כפית תמצית וניל
הערה: אני הכנתי רבע מכמות הציפוי ויצא מצויין
הקצפתי ידנית 30 גרם גבינת שמנת אמריקאית שהוצאה מקרור לפחות חצי שעה טרם ערבובה+ 25 גרם חמאה רכה, הוספתי טיפות תמצית וניל וחצי כוס אבקת סוכר. את הציפוי יש לשמור במקרר, ולמרוח על העוגות החמות
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
22 comments:
חייתי בארה"ב התגעגעתי לסינבון
והמתכון הזה מעולה ולא יורד מהסינבון האורגינל שווה לנסות ולא להתעצל להשקיע בבצק
חייתי בארה"ב התגעגעתי לסינבון
והמתכון הזה מעולה ולא יורד מהסינבון האורגינל שווה לנסות ולא להתעצל להשקיע בבצק
תודה רבה ,גם אצלנו אוהבים את המתכון הזה
שנה טובה
ניסיתי היום. יצא מעולה, ולהלן כמה אילתורים בשלב המילוי:
את אלה עם הקינמון מרחתי בשקדיה (הטחינה הגולמית של השקדים) במקום חמאה,והוספתי לסוכר והקינמון גם שקדים טחונים.
טעם נוסף,לא מעניין אבל צריך בשביל ילדים, היה לערבב סוכר עם קקאו
והשלישי היה שבבי קרמל עם שבבי קוקוס טחון
נהדרת את ! איזה אילתור טעים ונהדר. מבטיחה לנסות גם . תודה רבה על ההיזון
אהלן, אכן מתכון מצוין, אחרי שכבר עשיתי סינרולס מכל מיני מתכונים, זה אכן מתכון מנצח - תודה! שינוי אחד, במקום חמאה, מרחתי בקרם פטיסייר (וזאת בהשראת ויולה מקפה ויולה) ועל זה את תערובת הסוכר קנמון
כבר מחכה בקוצר רוח שהילדים יחזרו מהגן ויטעמו :-)
הי יקירה
אני שמחה על הדיווח הטעים שלך :) . את מוזמנת לשלוח צילום של הסינבון, מבטיחה להעלות אותו לפוסט עם קרדיט. ספרי מה הילדים אמרו לאחר טעימה, תודה
הילדים נהנו מאד, כמובן, אלו ילדים שאוהבים כל סוג של בצק כמעט...;-)
איך מעלים תמונה? (קודם צריך לצלם כמובן...)
יופי, בשלב זה לא ידוע שניתן להעלות תמונה כתגובה כאן (זה יקרה בהמשך)אבל יש פתרון פשוט אחר:צלמי ושלחי לי צילום שתבחרי בכל פורמט (אני אסתדר איתו)לכתובת המייל שלי. ואוכל להעלות לתוך הפוסט. צייני לי במייל איך/למי לציין את הקרדיט כי זו תוספת חשובה לצד תמונת המאפה שלך
foodporncafe@gmail.com
תודה :)
שלום, איךניתן להקפיא? לפני או אחרי אפייה?
כיצד מומלץ לחמם אם מכינים מראש? בתנור או מיקרו? תודה, נראה נפלא וינוסה בקרוב.
הי מורן, מומלץ להקפיא את העוגות הצוננות לאחר האפייה בשקית הקפאה עם רוכסן או בשקית רגילה ואפילו שקית בתוך שקית. אני מפשירה מחוץ למקפיא מספר שעות ואז מחממת קצת בטוסטר אובן או מכניסה קפוא לטוסטר אובן על חום נמוך לכרבע שעה. תודה שאהבת. ממתינה לקרא חוויות הכנה ואכילה ..
רק שתדעי שזה יצא פשוט מעולה!!!
מתכון ממש טוב. כולם ליקקו את האצבעות.
הנה תמונה של איך שיצא
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1375705_10202217032047838_1863400987_n.jpg
איילה
ראיתי את הצילום שלך, מדהים
תודה,
חני
יצא מדהים, הבצק פלאפי בטירוף. מתכון מטורף!!
תודה רבה שירה, לבריאות!
באיזו מידה הכוס שאת משתמשת במתכון? זה לא מדויק להגיד ״כוס״- האם זאת כוס מדידה אוניברסלית? כמה מ״ל??
האם הכוס שאת משתמשת ת ממכון היא כוס מדידה מקצועית?? זה לא ברור… האם זה אוניברסלי?
היי
אכן כוס מדידה אוניברסלית
כל המתכונים בבלוג שלנו נמדדו בכוסות/כפיות/כלי מדידה אוניברסליים אלא אם צויין אחרת
בתיאבון, חני הראל
האם אפשרי להכין את אותו הבצק עם מילוי שוקולד? ( שמן, קקאו, סוכר…) שיהיה במירקם משחתי אבל לא מאד קרמי?
כן, עשוי להיות מוצלח. מודה שטרם ניסיתי את הרעיון שלך. אשמח לדעת איך יצא :)
האם אפשר להכין מאותו בצק קראנץ רולדאת שוקולד ?
טרם ניסיתי אבל חושבת שיהיה מוצלח
Post a Comment