סורבה קיווי נפלא וקל הכנה
חיכיתי לקיווי שיבשילו ולהם.. היה את הזמן שלהם. בכל יום ניגשתי ומיששתי, את הרך והבשל הכנסתי למקרר
כל שרצית זה להכין סורבה קיווי. הצבעים הירוקים חביבים עלי, גם השילוב של החמצמץ מתוק, שכאן בסורבה מודגש וטעים מאוד. סורבה קיווי זה דבר נפלא
סורבה קיווי- המתכון
. עלות הסורבה כוללת את מחיר הפרי + 200 גרם סוכר
:יממה לפני הכנת הסורבה או מספר שעות לפני ההכנה נכין סירופ סוכר
בקלחת מבשלים 1 כוס מדידה סוכר לבן (200גרם) עם 1 כוס מדידה מים. מערבבים להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה. מבשלים 4 דקות ברתיחה מתונה. מסירים מהלהבה, מצננים על השיש ולאחר מכן במקרר עד שהסירופ קר מאוד
.בוחרים כ 600/650 גרם קיווי בשל (בערך 8 יחידות) ושומרים במקרר עד ההכנה
.שוטפים, מנגבים וקולפים את הפרי
חותכים גס את הקיווי לתוך מיכל מעבד מזון, מוסיפים את סירופ הסוכר הקר (300 מ"ל) וכף מדידה מיץ לימון סחוט טרי
.טוחנים הכל יחד קצרות
.מעבירים את התערובת למכונת סורבה/גלידה. מפעילים לפי הוראות היצרן עד לקבלת סורבה
.מעבירים את הסורבה למיכל הקפאה ומקפיאים למשך שעתיים או למשך כל הלילה
.מוציאים מהפריזר דקות ספורות לפני ההגשה, בעזרת כף גלידה מוציאים כדורי סורבה
Connie Francis : Where The Boys Are
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2022
מטעמים הום-מייד ,מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה וכתיבת תוכן איכותי
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment