עוגת אפרסמון
:בחנות הירקות קרץ לי אפרסמון ענק אז מבלי להסס קניתי אותו והבאתי הביתה
האפרסמון היה רך ובשל. חציתי לשניים ובעזרת כף הוצאתי את תוכנו לקערית, עירבבתי מעט עם הכף
ידעתי שאני רוצה להוסיף את האפרסמון לעוגה בחושה, צבעו משגע. הנה מחית האפרסמון, יחד עם ביצים טרופות וסוכר
עוגת אפרסמון
העוגה קלה להכנה. מערבבים בקערה אחת מרכיבים יבשים, בקערה נוספת טורפים מרכיבים רטובים כולל מחית האפרסמון, מאחדים תערובות (אין צורך במיקסר) בוחשים מעט ומעבירים לתבנית כיכר קטנה
בפעם הבאה שאכין אחזק את התיבול עם אגוז מוסקט וציפורן טחונים. העוגה רכה, כהה, נפרסת קל וניתן להקפיאה בפרוסות למשך מספר שבועות. כל המרכיבים נמדדו בכלי מדידה
:מרכיבים
כוס ורבע קמח לבן מנופה = 175 גרם
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית קינמון טחון
רבע כפית מוסקט טחון
שמינית/רבע כפית ציפורן טחונה
-
שני שליש כוס סוכר לבן פחות כף
שתי ביצים גדולות לא קרות
כפית תמצית וניל טובה
מאה גרם חמאה מומסת, פושרת
תוך של אפרסמון גדול במשקל 240 גרם, לערבב מעט בעזרת כף/מזלג
-
תבנית כיכר קטנה במידות 22.5 ס"מ על 12.5 ס"מ לערך מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה לערבב את הקמח המנופה, חומרי ההתפחה המנופים, מלח והתבלינים
.בקערה בינונית להקציף היטב את הביצים עם הסוכר והוניל
.לזלף לקערה את החמאה המומסת ולהקציף
.לקפל פנימה את מחית האפרסמון
.לבחוש פנימה בבת אחת את כל תערובת המרכיבים היבשים, לערבב קצרות לתערובת אחידה
.לצקת את התערובת לתבנית האפייה, ליישר
.לאפות את העוגה 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.להוציא מהתנור ולצנן על רשת
:סרטון קנדי, יפיפה
Freaks of Nurture, Alexandra Lemay, provided by the National Film Board of Canada
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2022
מטעמים הום-מייד ,מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה וכתיבת תוכן איכותי
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment