ריבת אגסים - המתכון
אני מגישה כפיות ריבת אגסים לטועמים שלי ומקבלת מגוון ניחושים: האם זו ריבת פפאיה?.. אולי חבושים.. אכן, מעט קשה לנחש, לריבת האגסים החדשה שלנו טעם נפלא, שונה ומיוחד
.הריבה דורשת מעט הכנה מוקדמת והיא מיוחדת, במתיקות רבה וצבע אדמדם
בביקורי האחרון בחנות הירקות השכונתית קניתי קילו וחצי אגסי ענק ירוקים צהבהבים עם לחיים אדומות בחלקן. אני באופן אישי אוהבת מאוד לאכול רק אגסים מזן זה. אגסים להכנת ריבה חשוב שיהיו מוצקים וקשים - תכולת הפקטין תהיה גבוהה יותר מפרי בשיא בשלותו, דבר הנכון לפירות נוספים. יחד עם זאת שנחזק את הריבה בפקטין שנכין מהגרעינים והקליפות, הנה האגסים שלי
את האגסים נקלוף, את הקליפות נשמור ונשים בסיר. נחצה את האגסים, בעזרת תפוחן נוציא את החרצנים והליבה, גם אותם נשים בסיר
כך נראה הסיר שלנו עם הקליפות והגרעינים. נבשל הכול יחד דקות אחדות, נסנן ואת הנוזל ונשמור אותו לבישול הריבה
:ולאחר הבישול
נבשל בסיר את נוזלי הבישול עם האגסים הקצוצים ומיץ הלימון עד לריכוך הפרי, נוסיף את הסוכר ונערבב. הנה בתחילת הבישול
ריבת אגסים - המתכון
הכמות: כקילו ורבע ריבה
:חומרים
קילו וחצי אגסים
קליפה מלימון אחד
שתי כוסות מדידה מים
שלוש כפות מדידה מיץ לימון סחוט טרי
שש מאות גרם סוכר לבן
-
סיר בתכולת כ 4 ליטר בעל תחתית עבה
:אופן ההכנה
.קולפים את האגסים ומוציאים את הליבה, שמים בסיר את הקליפות וליבות הפרי
.מוסיפים לסיר 2 כוסות מים ואת קליפת הלימון, מביאים לרתיחה
.מבשלים על להבה מתונה 10-12 דקות
.בינתיים חותכים את האגסים לחתיכות קטנות, לא קטנות מידיי
מסננים את תכולת הסיר, את נוזלי הבישול מחזירים לסיר (את הקליפות וליבות הפרי זורקים) , מוסיפים לסיר את האגסים ומיץ הלימון. מבשלים על להבה בינונית עד שהפרי מתרכך
.מוסיפים לסיר את הסוכר ובוחשים על להבה קטנה עד שיימס
.מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה בינונית עד שהריבה מאדימה ומוכנה לפי מבחן הצלחת
The Birth of Espresso
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2022
מטעמים הום-מייד ,מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה וכתיבת תוכן איכותי
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment