15/05/2013

**קיש בצל סגול וגבינה עם תחתית מקמח תירס

קיש בצל סגול וגבינה
הכול החל כשחיפשנו בצלים סגולים, נמצאו בצלים סגולים ענקיים ממש שלא התאימו. כשמצאתי את הקטנים יותר, מלאתי שקית בצלים סגולים, הנה חלק מתכולת השקית - יפים אחד אחד
:בבית קלפנו קילו בצלים. לא, נצפו כאן הפעם דמעות 

את הבצלים הסגולים פורסים דק ומניחים בווק (בווק גדול קל ונוח לבשל אותם) או בסיר גדול יחד עם שמן זית
וכעת מבשלים. בוחשים ומבשלים בווק המכוסה. פרוסות הבצל מתרככות. לקראת סוף הבישול זורים מעט סוכר חום-ריח הקרמול מתפשט לו מחוץ לגבולות המטבח הקטן, זה נהדר ממש
בצילום: מלית הבצל מוכנה
:טיפים
.את בצק הקיש קל ומומלץ להכין במעבד מזון
לנוחיותכם, ניתן להכין את הבצק גם יממה מראש,לשמור בקירור להוציא לריכוך (כשעה או פחות) לפני הרידוד
רכשו בצלים סגולים אחידים בגודלם או בצלים גדולים יותר ואז חיתכו לפני הפריסה
קמח תירס מומלץ לרכוש מיבוא איטלקי. מארז של קילו קמח שימושי למאפים/בישולים נוספים וישמר חודשים במקרר
טימין טרי- קל לגדל עציץ טימין גם ב'גינת' חלון, לגזור ענפים לשטוף במים ולהשתמש
טימין טרי בבצק ובמלית מוסיפים יופי וגם טעם. קל להוריד את העלים הקטנטנים מהענפים הקטנים על ידי החלקת האצבעות על הענף בניגוד (הפוך) לכיוון הצמיחה. זרקו את הגבעולים
.ניתן להחליף את סוג וכמות הגבינה לטעמכם
.הגישו את הקיש חם מאוד או פושר או מחומם
קיש בצל סגול וגבינה
:החומרים לבצק
מאה ועשרים גרם קמח לבן רגיל
שמונים גרם קמח תירס צהוב
חצי כפית מלח דק
פלפל שחור גרוס טרי
כפית סוכר חום כהה
כפית עלי טימין טרי
תשעים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חלמון מביצה גדולה
מעט מים קרים

:החומרים למלית
שלוש כפות שמן זית
קילו בצל סגול, לקלוף ולפרוס דק
שלושה שיני שום (לא קטנות) - לקלוף ולפרוס דק
כפית עלי טימין טרי
כפית וחצי סוכר חום כהה
שתי כפיות מיץ לימון או חומץ (למשל חומץ בן יין) לטעמכם
פלפל שחור גרוס טרי
מעט מלח לטעם
מאה וחמישים עד 200 גרם גבינת קשקבל פרוסה או חתוכה או גבינה אחרת לטעמכם
-
שתי כפות שמן זית לניטוף לפני האפייה
-
תבנית קיש/טארט עגולה בקוטר 26 או 27 ס"מ. לשמן בחמאה תחתית ודפנות .אפיתי בתבנית פיירקס שדרשה זמן אפייה קצת ממושך יותר
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
למיכל מעבד מזון יוצקים את הקמח הרגיל וקמח התירס. מוסיפים את המלח ומערבבים
.מוסיפים פלפל שחור גרוס, עלי טימין וסוכר ובוחשים קצרות
.להוסיף את קוביות החמאה. לערבל קצרות לקבלת תערובת פירורית
בנפרד (בקערית או בספל) לטרוף במזלג את החלמון עם כשתי כפות מים קרים
לצקת את החלמון הטרוף למיכל/לקערה. לעבד לכדור בצק. ניתן להוסיף מעט מים קרים נוספים לפי הצורך
.לעטוף את הבצק ולאחסן במקרר לפחות ל-30 דקות או למשך הלילה
:הכנת המלית
.בווק/מחבת/סיר גדול לחמם את שמן הזית
.להוסיף את פרוסות הבצל הסגול, לערבב
.לכסות ולבשל לריכוך, במשך כ 20-25 דקות. לבחוש מדי פעם
להוסיף את עלי הטימין הטרי והשום, לבחוש ולבשל מספר דקות נוספות
להסיר את המכסה (גם מכסה 'רשת' יתאים)להוסיף את הסוכר והחומץ/מיץ הלימון. לערבב ולבשל כ- 5 דקות נוספות
.לתבל במעט מלח ופלפל שחור. להניח לצינון על השיש

:עיצוב ואפייה
.לחמם את התנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.על משטח מקומח לרדד את הבצק שיתאים לכיסוי תחתית ודפנות התבנית
.להדק את הבצק על תחתית והדפנות. ליצור דפנות דקורטיביים
.לדקור את הבצק במזלג, לאפות להזהבה 12-15 דקות

לצקת ולסדר את מלית הבצל על הקלתית האפויה. לתבל במעט מלח ופלפל שחור לטעם
.לנטף מעט (כשתי כפות) שמן זית  על מלית הבצל
.לסדר את הגבינה מעל הבצל
.אפשר לתבל בפלפל שחור גרוס לטעם
.לאפות כ 20 דקות או עד שמוכן
.לפזר עלי/ענפי טימין טרי נוספים ולהגיש חם, לא לוהט

-לאכול חם
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

2 comments:

גבריאלה said...

וואו זה נראה מעולה. אשתדל מאד לנסות את זה בקרוב. יש לי שאלה. במידה ואפחית את כמות החמאה ל 50 גרם זה יהרוס את הבצק או שעדיין יהיה אפשר להנות ממנו?

Chanita Harel חני הראל said...

אכן, לדעתי, יהרוס את הבצק. הבצק כפי שהוא לא יציב מאוד ,שילוב הקמחים ויתר מרכיבי הבצק והחמאה יוצרים מירקם טוב וטעים. בהצלחה

assets Creative Commons License