Chocolate snowballs recipe עוגיות שוקולד מושלגות~
אל תחפשו יותר שום עוגיית שוקולד אחרות, לא, גם לא עוגיות שוקולד מושלגות, האוצר נמצא !! סוף סוף והוא מוגש לכם כאן ועכשיו
אני טועמת ביס קטנטן
שפני הנסיונות שלי אישרו שזה מצויין, תני לנו עוד, מה.. את מתכוונת להפיץ לעולם את המתוק הזה שלנו? וודאי
אני טועמת ביס קטנטן
שפני הנסיונות שלי אישרו שזה מצויין, תני לנו עוד, מה.. את מתכוונת להפיץ לעולם את המתוק הזה שלנו? וודאי
עוגיות שוקולד מושלגות
המרכיבים
מאתיים (200) גרם שוקולד, שבור לקוביות לפחות 60% מוצקי קקאו
מאה (100) גרם חמאה קרה
מאה וחמישים (150) גרם אבקת סוכר
שלוש ביצים גדולות טרופות מעט
כפית אחת תמצית וניל
מאתיים עשרים וחמש (225) גרם קמח רגיל
שתי כפות מדידה אבקת קקאו
חצי כפית מדידה אבקת אפיה =2 גרם
--
מאה עד 150 גרם אבקת סוכר לגילגול העוגיות
אופן ההכנה
מאה (100) גרם חמאה קרה
מאה וחמישים (150) גרם אבקת סוכר
שלוש ביצים גדולות טרופות מעט
כפית אחת תמצית וניל
מאתיים עשרים וחמש (225) גרם קמח רגיל
שתי כפות מדידה אבקת קקאו
חצי כפית מדידה אבקת אפיה =2 גרם
--
מאה עד 150 גרם אבקת סוכר לגילגול העוגיות
אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות
בסיר קטן (או קלחת קטנה) על להבה נמוכה להמיס שוקולד והחמאה . (אפשר להמיס מעל אדים) לצנן 5 דקות
בסיר קטן (או קלחת קטנה) על להבה נמוכה להמיס שוקולד והחמאה . (אפשר להמיס מעל אדים) לצנן 5 דקות
להעביר את השוקולד- חמאה לקערה בינונית, לבחוש פנימה אבקת סוכר עד שנמסה
.להוסיף ביצים טרופות
להוסיף וניל, קקאו, קמח ואבקת אפיה (אפשר לנפות את הקמח עם אבקת האפיה קודם)
.לצנן את התערובת במקרר לשעה או יותר עד שמתקשה מעט
.ליטול כמות של כ- 2 כפות מדידה מהתערובת עבור כל עוגיה ולגלגל לכדורים
.לגלגל כל כדור מכל צד (זה יהיה דביק מעט) בקערית עם אבקת סוכר
.להניח את העוגיות על נייר אפייה בתבנית, במרחקים
.לאפות את העוגיות 10-12 דקות או מעט פחות עד שהן יציבות למגע
.לצנן על רשת
:הערות
.להוסיף ביצים טרופות
להוסיף וניל, קקאו, קמח ואבקת אפיה (אפשר לנפות את הקמח עם אבקת האפיה קודם)
.לצנן את התערובת במקרר לשעה או יותר עד שמתקשה מעט
.ליטול כמות של כ- 2 כפות מדידה מהתערובת עבור כל עוגיה ולגלגל לכדורים
.לגלגל כל כדור מכל צד (זה יהיה דביק מעט) בקערית עם אבקת סוכר
.להניח את העוגיות על נייר אפייה בתבנית, במרחקים
.לאפות את העוגיות 10-12 דקות או מעט פחות עד שהן יציבות למגע
.לצנן על רשת
:הערות
.את שלבי העירבוב הראשונים מומלץ לבצע עם מטרפה ידנית
.עירוב הקמח+אבקת האפיה יעשה עם כף עץ, אין צורך במיקסר
במידה ולא אופים את כל העוגיות בבת אחת, בתבנית אחת, יש לשמור את יתרת התערובת במקרר
יש להניח את כדורי הבצק על תבנית צוננת (לא מקרור), לצנן את התבנית לטמפרטורת החדר לפני הכנסה לתנור
.העוגיות מאוד שוקולדיות מתוקות, ממש לא דיאט הפעם
.כמות מוערכת :14-25 עוגיות, תלוי בגודלן
קל לטחון את הסוכר לאבקת סוכר במטחנת קפה/מטחנת תבלינים קטנה, אני משתמשת במטחנה תוצרת בראון
במידה והעוגיות מגולגלות ביותר אבקת סוכר, הן תשארנה לבנות יותר, פחות שטחי שוקולד חומים
קיצור מעט של זמן האפיה, בדקה או שתיים , יותיר מעט רטיבות בתוך העוגיה, לפי העדפה אישית
במידה ולא אופים את כל העוגיות בבת אחת, בתבנית אחת, יש לשמור את יתרת התערובת במקרר
יש להניח את כדורי הבצק על תבנית צוננת (לא מקרור), לצנן את התבנית לטמפרטורת החדר לפני הכנסה לתנור
.העוגיות מאוד שוקולדיות מתוקות, ממש לא דיאט הפעם
.כמות מוערכת :14-25 עוגיות, תלוי בגודלן
קל לטחון את הסוכר לאבקת סוכר במטחנת קפה/מטחנת תבלינים קטנה, אני משתמשת במטחנה תוצרת בראון
במידה והעוגיות מגולגלות ביותר אבקת סוכר, הן תשארנה לבנות יותר, פחות שטחי שוקולד חומים
קיצור מעט של זמן האפיה, בדקה או שתיים , יותיר מעט רטיבות בתוך העוגיה, לפי העדפה אישית
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment