שוקולד.........שוקולד........שוקולד
.כן, זו עוגת השוקולד הכי טעימה שאכלנו
.כן, זו עוגת השוקולד הכי טעימה שאכלנו
אמא, תעשי לי נייג'לה.. ועל השולחן חיכתה חפיסת שוקולד צ'יפס. הבנתי את הרמז וביום שישי לעת ערב, ניכנסתי למטבח והכנתי את עוגת השוקולד של נייג'לה. אפשרי להכינה במיקסר, אפשר גם ידנית בקערה גדולה, רצוי ממתכת. העוגה מצויינת כמו שעוגת שוקולד צריכה להיות:כהה, לחה, עדינה וגדושה בשוקולד וקקאו. למזל העוגה קלה להכנה עד מאוד. זו אחת מעוגות הבית וימי ההולדת שלנו
~~~עוגת שוקולד~~~
.להדליק תנור לחום של 160 מעלות, להכין תבנית מוארכת קטנה וגבוהה
בקערת המיקסר לערבב: כוס ו-2/3 הכוס קמח רגיל(240 גרם), חצי כפית סודה לשתיה,1/2 כוס אבקת קקאו, כוס ושליש סוכר לבן( 260 גרם), 170 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות, שתי ביצים גדולות, כף תמצית וניל, 1/3 כוס שמנת חמוצה 15% שומן . לערבב הכל היטב לתערובת חלקה ואחידה. מידי פעם לגרד את שולי הקערה
.לאחר קבלת תערובת חלקה יש להוסיף ולהמשיך לערבב 1/2 כוס מים רותחים
.לערבב פנימה כוס שוקולד צ'יפס
לצקת את התערובת לתבנית כיכר קטנה (לא ח"פ) ולאפות 60 דקות, או אפילו 75 דקות, תלוי בגודל התבנית שלכם, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא ייבש
כרבע שעה לפני שהעוגה מוכנה לבשל בקלחת קטנה:1/2 כוס מים+1/2 כוס סוכר לבן +כפית קקאו, להרתיח על להבה נמוכה 5 דקות
לחורר את העוגה המוכנה, בעודה בתבנית עם קיסם עץ דק , לזלף מייד את הזיגוג. לצנן מעט ואז להוציא מהתבנית לצינון מלא
אני אופה עוגה זו בתבנית כיכר בגודל של כ-22 על 11 ס"מ. מומלץ לאפות על נייר אפייה, כך ייקל להוציא את העוגה מהתבנית
חומרים נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים. בהצלחה ובתאבון
חומרים נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים. בהצלחה ובתאבון
3 comments:
נשמע מעולה.
נראה לך שאפשר להכפיל (או לשלש) כמויות שתתאים לתבנית חד"פ גדולה?
תודה
להכפיל לדעתי לא, כי העוגה לא קטנה ועשירה מאוד.אולי כמות של אחד וחצי, ואם זה תבנית לא ארוכה הייתי משאירה את אותן הכמויות.אשמח לקרא איך יצא..:)
היי חנית
יש לי כמה מתכונים של עוגות שוקולד
ואחת מהן אגב היא של האחינית שלך.
שניסיתי גם ובני הבית אימצו.
אנסה גם את זו
כי היא ניראה נימוכה רכה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
תודה חנית
כמו תמיד כייף להיכנס לבלוג שלך
שונט
Post a Comment