~~ממרח אגוזים ושוקולד - כמו ממרח נוטלה ביתי ~~מתברפשר להכין
בחודש שעבר פרסם הלוס אנג'לס טיימס כתבה מעניינת בשם
Recipe: Hazelnut-chocolate spread (homemade Nutella)
מדור האוכל של הלוס אנג'לס טיימס מעניין, מפתיע ומחדש תמיד. מתברר שהפעם אפילו יותר
ניתן להכין ממרח אגוזים שוקולדי ממש כמו ממרח נוטלה בבית. הממרח יכיל מרכיבים בריאים וטבעיים וללא כל תוספים. נסיון קטן הלילה בהכנת הממרח (הכנתי מחצית הכמות מהמתכון המקורי) הביאה אותי למסקנה שזה גם קל מאוד להכנה, ממש כייף. מרחתי את הממרח הטרי על לחם שוקולד של לחם ארז. צירוף נפלא
ראו כמה זה פשוט להכין בבית ממרח אגוזים ושוקולד
קולים אגוזי לוז, קולפים אותם, טוחנים למשחה. מוסיפים קקאו, אבקת סוכר, וניל, קורט מלח וטיפה שמן וזהו- יש לנו ממרח
הכנתי מחצית הכמות מהמתכון המקורי וקיבלתי כשלושת רבעי הכוס ממרח כהה ומבריק. הממרח אמור להתקשות עם הקרור במקרר ולהתרככך שוב עם הוצאתו לטמפרטורת החדר. קליתי את אגוזי הלוז בטוסטר אובן כ-10 דקות בחום של 200 מעלות. שפשפתי אותם במגבת קטנה על מנת להוריד את קליפתם הדקיקה, זוהי פעולה קלה וזריזה יותר משניתן לחשוב. לאחר צינון קצר הכנסתי את האגוזים בשלוש פעמים, כלומר כשליש כמות בכל פעם למעבד מזון וטחנתי לאבקה. העברתי לקערית כל פעם את הכמות הטחונה של האגוזים. לאחר מכן החזרתי את האגוזים הטחונים למעבד המזון וטחנתי הכל יחד עד לקבלת ממרח. יש לגרד את דפנות הכלי מידי פעם, על מנת שהטחינה תתקבל אחידה, מכיון שאין בשלב זה שום תוספת נוזלית. עם התקדמות הטחינה תקבלו ממרח רטוב וקרמי. כעת יש להוסיף אבקת קקאו ואבקת סוכר, תמצית וניל, קורט מלח ומעט שמן. במתכון המקורי יש שימוש בשמן אגוזים, אני שמתי הפעם שמן קנולה ולהבא אולי ארכוש ואוסיף שמן אגוזים.יש להמשיך לטחון. זהו, יש ממרח חלק, מבריק כהה ושוקולדי וטעים
הכמות המתקבלת:שלושת רבעי הכוס. לאחסן בקרור
Recipe: Hazelnut-chocolate spread (homemade Nutella)
מדור האוכל של הלוס אנג'לס טיימס מעניין, מפתיע ומחדש תמיד. מתברר שהפעם אפילו יותר
ניתן להכין ממרח אגוזים שוקולדי ממש כמו ממרח נוטלה בבית. הממרח יכיל מרכיבים בריאים וטבעיים וללא כל תוספים. נסיון קטן הלילה בהכנת הממרח (הכנתי מחצית הכמות מהמתכון המקורי) הביאה אותי למסקנה שזה גם קל מאוד להכנה, ממש כייף. מרחתי את הממרח הטרי על לחם שוקולד של לחם ארז. צירוף נפלא
ראו כמה זה פשוט להכין בבית ממרח אגוזים ושוקולד
קולים אגוזי לוז, קולפים אותם, טוחנים למשחה. מוסיפים קקאו, אבקת סוכר, וניל, קורט מלח וטיפה שמן וזהו- יש לנו ממרח
הכנתי מחצית הכמות מהמתכון המקורי וקיבלתי כשלושת רבעי הכוס ממרח כהה ומבריק. הממרח אמור להתקשות עם הקרור במקרר ולהתרככך שוב עם הוצאתו לטמפרטורת החדר. קליתי את אגוזי הלוז בטוסטר אובן כ-10 דקות בחום של 200 מעלות. שפשפתי אותם במגבת קטנה על מנת להוריד את קליפתם הדקיקה, זוהי פעולה קלה וזריזה יותר משניתן לחשוב. לאחר צינון קצר הכנסתי את האגוזים בשלוש פעמים, כלומר כשליש כמות בכל פעם למעבד מזון וטחנתי לאבקה. העברתי לקערית כל פעם את הכמות הטחונה של האגוזים. לאחר מכן החזרתי את האגוזים הטחונים למעבד המזון וטחנתי הכל יחד עד לקבלת ממרח. יש לגרד את דפנות הכלי מידי פעם, על מנת שהטחינה תתקבל אחידה, מכיון שאין בשלב זה שום תוספת נוזלית. עם התקדמות הטחינה תקבלו ממרח רטוב וקרמי. כעת יש להוסיף אבקת קקאו ואבקת סוכר, תמצית וניל, קורט מלח ומעט שמן. במתכון המקורי יש שימוש בשמן אגוזים, אני שמתי הפעם שמן קנולה ולהבא אולי ארכוש ואוסיף שמן אגוזים.יש להמשיך לטחון. זהו, יש ממרח חלק, מבריק כהה ושוקולדי וטעים
הכמות המתקבלת:שלושת רבעי הכוס. לאחסן בקרור
:החומרים
כוס אגוזי לוז
רבע כוס אבקת קקאו איכותית
חצי כוס אבקת סוכר
רבע כפית וניל
קורט מלח
כף וחצי שמן אגוזי לוז או טיפה יותר- אני שמתי שמן קנולה בכמות זו
אופן ההכנה
לחמם תנור/טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
לפזר את האגוזים על תבנית אפייה, לאפות קרוב ל- 10 דקות. במהלך האפיה תרגישו בריח קליה נעים. חשוב להקפיד לא להשחים את האגוזים יתר על המידה
להעביר את האגוזים למגבת, לשפשף ולהרחיק מהם את הקליפה
במעבד מזון לטחון את האגוזים לממרח רך. לגרד את שולי הקערה מדי פעם. לטחון את האגוזים דקות ספורות עד קבלת ממרח
להוסיף לקערה - קקאו, סוכר, וניל, מלח ושמן ולהמשיך לטחון. הממרח המוגמר יהיה סמיך כמו חמאת בוטנים. במידה והממרח סמיך מידי יש להוסיף טיפות אחדות נוספות של שמן
להעביר את הממרח לצנצנת ולאחסן בקרור
למריחה יש להוציא את הממרח ולהביאו לטמפרטורת החדר.
הממרח יישמר בקרור כשבוע ימים
כוס אגוזי לוז
רבע כוס אבקת קקאו איכותית
חצי כוס אבקת סוכר
רבע כפית וניל
קורט מלח
כף וחצי שמן אגוזי לוז או טיפה יותר- אני שמתי שמן קנולה בכמות זו
אופן ההכנה
לחמם תנור/טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
לפזר את האגוזים על תבנית אפייה, לאפות קרוב ל- 10 דקות. במהלך האפיה תרגישו בריח קליה נעים. חשוב להקפיד לא להשחים את האגוזים יתר על המידה
להעביר את האגוזים למגבת, לשפשף ולהרחיק מהם את הקליפה
במעבד מזון לטחון את האגוזים לממרח רך. לגרד את שולי הקערה מדי פעם. לטחון את האגוזים דקות ספורות עד קבלת ממרח
להוסיף לקערה - קקאו, סוכר, וניל, מלח ושמן ולהמשיך לטחון. הממרח המוגמר יהיה סמיך כמו חמאת בוטנים. במידה והממרח סמיך מידי יש להוסיף טיפות אחדות נוספות של שמן
להעביר את הממרח לצנצנת ולאחסן בקרור
למריחה יש להוציא את הממרח ולהביאו לטמפרטורת החדר.
הממרח יישמר בקרור כשבוע ימים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
No comments:
Post a Comment