לקראת חג הפסח אישרה האקדמיה ללשון העברית את רשימת מונחי היין בשפה העברית
הוועדה למונחי היין פעלה באקדמיה בשנתיים האחרונות וייצרה את המילון המכיל מעל 200 מונחים וכולל מילים חדשות בעברית
באתר האקדמיה PDF = הקובץ הכולל את כל מונחי היין - נמצא כאן
:מדגם מונחי יין
אֶפְטָר – משקה כהיל שנוהגים לשתות אחרי הארוחה; digestif (מצרפתית)
אֶקְדָּם - אַפֵּרִיטִיף; משקה כהיל שנוהגים לשתות כמתאבן לפני סעודה. apéritif
בְּשֹׂמֶת – רכיב ריחו הטבעי של זן הענב ביין
בְּשֹׂמֶת מִשְׁנִית - בּוּקֶה, בשמת המתפתחת ביין בעת התיישנותו
יַיִן דּוֹמֵם – יין ללא בועות ,יינות כאלה הם מרבית היינות בעולם
יַיִן פִּרְחָנִי – יין בעל בשומת של פרחים
יַיִן יָבֵשׁ בֶּן יָבֵשׁ – יין יבש מאוד; בייחוד לתיאור יינות מבעבעים; בלועזית: בְּרוּט
שִׁפְקוּק – החלפת פקק בבקבוק -נסו לחזור על המונח שוב ושוב
הוועדה למונחי היין פעלה באקדמיה בשנתיים האחרונות וייצרה את המילון המכיל מעל 200 מונחים וכולל מילים חדשות בעברית
באתר האקדמיה PDF = הקובץ הכולל את כל מונחי היין - נמצא כאן
:מדגם מונחי יין
אֶפְטָר – משקה כהיל שנוהגים לשתות אחרי הארוחה; digestif (מצרפתית)
אֶקְדָּם - אַפֵּרִיטִיף; משקה כהיל שנוהגים לשתות כמתאבן לפני סעודה. apéritif
בְּשֹׂמֶת – רכיב ריחו הטבעי של זן הענב ביין
בְּשֹׂמֶת מִשְׁנִית - בּוּקֶה, בשמת המתפתחת ביין בעת התיישנותו
יַיִן דּוֹמֵם – יין ללא בועות ,יינות כאלה הם מרבית היינות בעולם
יַיִן פִּרְחָנִי – יין בעל בשומת של פרחים
יַיִן יָבֵשׁ בֶּן יָבֵשׁ – יין יבש מאוד; בייחוד לתיאור יינות מבעבעים; בלועזית: בְּרוּט
שִׁפְקוּק – החלפת פקק בבקבוק -נסו לחזור על המונח שוב ושוב
:< --לחמניות פסח
הלחמניות מחזיקות טריות מעט יותר זמן מלחמניות פסח אחרות של פסח
הכמות:12 לחמניות
.לחמם תנור ל190 מעלות
.בסיר לחמם 2/3 כוס מי ברז +70 גרם חמאה קרה
לבשל על להבה נמוכה, לא להרתיח. כשהחמאה נמסה לבחוש פנימה כוס קמח מצה+ 1/2 כפית מלח+ כף סוכר
לערבב בזריזות עד קבלת כדור בצק וספיגת כל הנוזלים
.להסיר מהאש
להוסיף 3 ביצים מס' 1 . להוסיף את הביצים אחת בכל פעם. לבחוש היטב לאחר הוספת כל ביצה
לקחת כמות של כף עיסה, בידיים רטובות לגלגל לכדור. ליצור חור במרכז וצורה של טבעת. להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה להמשיך כל עם יתר הבצק
.לאפות בתנור החם כ- 40 דקות או עד שמוכן
הכמות:12 לחמניות
.לחמם תנור ל190 מעלות
.בסיר לחמם 2/3 כוס מי ברז +70 גרם חמאה קרה
לבשל על להבה נמוכה, לא להרתיח. כשהחמאה נמסה לבחוש פנימה כוס קמח מצה+ 1/2 כפית מלח+ כף סוכר
לערבב בזריזות עד קבלת כדור בצק וספיגת כל הנוזלים
.להסיר מהאש
להוסיף 3 ביצים מס' 1 . להוסיף את הביצים אחת בכל פעם. לבחוש היטב לאחר הוספת כל ביצה
לקחת כמות של כף עיסה, בידיים רטובות לגלגל לכדור. ליצור חור במרכז וצורה של טבעת. להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה להמשיך כל עם יתר הבצק
.לאפות בתנור החם כ- 40 דקות או עד שמוכן
veggiebelly< --המלצה על בלוג אוכל
מצויין ! זה הציון שנתתי היום לבלוג האוכל הזה.צילומים נהדרים, מתכונים מקוריים ויופי של עבודה
אל תפספסו את בלוג האוכל היפה ביותר שנראה ברשת ממש לאחרונה - הנה הוא
סרטון שמופץ בעולם בשנתיים האחרונות וגם בימים אלו ,מסביר באופן מחוייך את התהליך הממוחשב של הכנת המצה במפעל בבני ברק. גם תהליך הכנת מצה עובר במשפחה זה דורי דורות
לצפייה בסרטון לחצו כאן
כמו המספר הקבוע של גרגירי השומשום על לחמניית ההמבורגר כך גם לכל מצה מספר חורים קבוע :624 ..
להכנת מצות בבית, הציצו נא למתכון המצולם של השף - כאן,להכנת איטריות מרק כשרות לפסח-קראו אצל מימי
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment