עגבניות ממולאות אורז בנוסח איטלקי
עגבניות ממולאות באורזהחומרים
שמונה עד 9 עגבניות מוצקות, בשלות בגודל בינוני
חצי כוס אורז -פרסי או אורז לריזוטו
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק
שתי כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
שתי שיני שום קצוצות
עשר 10 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוסhttp://www.saveur.com/article/Recipes/Tomatoes-Stuffed-with-Rice מבוסס על מתכון ממגזין סוואר הכתוב ,גם בקישור עם התאמה לטעם המשפחה
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 200 מעלות. להכין תבנית ריבועית בגודל 22 או 23 ס"מ משומנת מעט.
לחתוך לכל עגבנייה את חלקה העליון 'המכסה' של העגבנייה ולהניחם בצד. בעזרת כף גלידה או כפית עם שוליים חדים (לריקון תפוחים) להוציא את חלקה הפנימי של כל עגבנייה, מבלי לפגוע בדופן העגבנייה. לצקת את תוכן העגבנייה לקערה. את העגבניות המרוקנות לסדר בתבנית.
לטחון את תוכן כל העגבניות קלות במעבד מזון ולהחזיר לקערה.
לקערת העגבניות להוסיף: אורז, פטרוזיליה, בזיליקום, שום ומחצית כמות השמן זית. לתבל במלח ופלפל ולערבב היטב
בעזרת מצקת למלא כל עגבנייה במלית (מצקת אחת גדולה לערך לכל עגבנייה) . לסדר מעל כל עגבנייה את המכסה שלה. לנטף מלמעלה את יתרת שמן הזית
לאפות את העגבניות כ- 50 דקות או עד שהאורז התרכך והעגבניות רכות ושחומות
לצנן מעט ולהגיש
שמונה עד 9 עגבניות מוצקות, בשלות בגודל בינוני
חצי כוס אורז -פרסי או אורז לריזוטו
שתי כפות פטרוזיליה קצוצה דק
שתי כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
שתי שיני שום קצוצות
עשר 10 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוסhttp://www.saveur.com/article/Recipes/Tomatoes-Stuffed-with-Rice מבוסס על מתכון ממגזין סוואר הכתוב ,גם בקישור עם התאמה לטעם המשפחה
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 200 מעלות. להכין תבנית ריבועית בגודל 22 או 23 ס"מ משומנת מעט.
לחתוך לכל עגבנייה את חלקה העליון 'המכסה' של העגבנייה ולהניחם בצד. בעזרת כף גלידה או כפית עם שוליים חדים (לריקון תפוחים) להוציא את חלקה הפנימי של כל עגבנייה, מבלי לפגוע בדופן העגבנייה. לצקת את תוכן העגבנייה לקערה. את העגבניות המרוקנות לסדר בתבנית.
לטחון את תוכן כל העגבניות קלות במעבד מזון ולהחזיר לקערה.
לקערת העגבניות להוסיף: אורז, פטרוזיליה, בזיליקום, שום ומחצית כמות השמן זית. לתבל במלח ופלפל ולערבב היטב
בעזרת מצקת למלא כל עגבנייה במלית (מצקת אחת גדולה לערך לכל עגבנייה) . לסדר מעל כל עגבנייה את המכסה שלה. לנטף מלמעלה את יתרת שמן הזית
לאפות את העגבניות כ- 50 דקות או עד שהאורז התרכך והעגבניות רכות ושחומות
לצנן מעט ולהגיש
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שליעולם קולינרי עשיר וטעים
2 comments:
נפלא ביותר, אוהבת עגבניות ממולאות.
התמונות משגעות.
חנהל'ה
תודה רבה חנה'לה ! כמה כייף לי שבקרת ואהבת .מועדים לשמחה :-)
Post a Comment