עוגת שטולן נוסח דרזדן
עוגת שטולן
:לפירות
כוס מישמש יבש קצוץ דק
חצי כוס דובדבים יבשים קצוצים דק או חמוציות
חצי כוס תאנים יבשות קצוצות דק
חצי כוס צימוקים זהובים
שלושת רבעי הכוס רום כהה או קוניאק
:לעיסה מקדימה של בצק השמרים
חצי כוס חלב בטמפרטורת החדר
כף וכפית שמרים יבשים=14 גרם שמרים יבשים או 45 גרם שמרים טריים
רבע כוס סוכר לבן
חצי כוס קמח מיוחד ללחם או קמח רגיל
:לבצק
שלוש כוסות קמח מיוחד ללחם או קמח לבן רגיל=420 גרם קמח
שתי כפות מרציפן- לא חובה
שתי כפיות קליפת לימון מגוררת או זסט מלימון
שתי כפיות קליפת תפוז מגוררת או זסט מתפוז
כפית מלח דק
חצי כפית הל טחון
חצי כפית מוסקט טחון טרי
שני חלמונים בטמפ' החדר, טרופים קל
שתי כפות קוניאק או תמצית וניל אמיתית
מאתיים וארבעים חמאה רכה
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
:לזיגוג
ביצה
:לציפוי
אבקת סוכר או ציפוי עשוי מכוס סוכר, חצי כוס אבקת סוכר, מאה גרם חמאה, כף תמצית וניל
:לאיבוק המאפה
רבע כוס אבקת סוכר
:הכנת הפרי
:בסיר /קלחת לשים
.מישמש, דובדבנים, תאנים, צימוקים ורום. להביא לרתיחה על להבה נמוכה. לבשל שתי דקות
.להסיר מהלהבה ולהניח לצינון במשך שעה. הרום ייספג כולו בפירות
:הכנת העיסה המקדימה
לערבב חלב ושמרים בקערה או ישירות בקערת המיקסר. להניח ל- 5 דקות
להוסיף את הסוכר והקמח. לערבב לעיסה סמיכה, לכסות ולהתפיח במשך חצי שעה או עד שמבעבע
:הכנת הבצק
לקערת המיקסר או הקערה הידנית בה יש את תערובת השמרים התוססים יש להוסיף קמח, מרציפן קצוץ-לא חובה, זסטים של לימון ותפוז, מלח, הל, מוסקט, חלמונים וקוניאק או וניל. לערבב במהירות נמוכה במשך 2 דקות או עד לספיגת החלמונים בבצק
במהירות נמוכה להוסיף את החמאה בהדרגה, 30 גרם בכל פעם (שתי כפות), בזמן שהמיקסר עובד
להגביר את מהירות המיקסר למהירות בינונית וללוש חמש דקות או עד קבלת בצק אחיד וחלק. לכסות את הבצק ולהניחו לעשר דקות
כעת, להמשיך ללוש את הבצק במיקסר או ידנית ולהוסיף את הפירות היבשים המושרים והשקדים. ללוש עד שהבצק אחיד וכל הפירות מוטמעים בתוכו
במידה והבצק מעט דביק ניתן להוסיף בהדרגה עוד רבע כוס קמח
ליצור מהבצק כדור גדול ולהניח בקערה משומנת קלות. להפוך פעם אחת, לכסות ולהתפיח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו
ללוש מעט את הבצק התפוח ולהתפיח שוב הפעם למשך מחצית השעה או עד שמכפיל שוב את נפחו
לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה
לשטח את הבצק על משטח מקומח קלות. ליצור מהבצק מלבן בגודל עשרים על עשר ס"מ
.לקמח את הבצק במעט קמח ולגלגל לגלילה עבה כבתמונה למטה
.להניח על נייר האפייה בתבנית לכסות קלות ולהתפיח במשך כשעה
.לחמם את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות
.למרוח את הכיכר בביצה טרופה מכל הצדדים
.לאפות את הכיכר במרכז התנור החם במשך קרוב לשעה או עד שהכיכר בצבע חום והיא מוכנה
.לצנן את הכיכר על רשת
.ניתן לאבק באבקת סוכר או להכין את הציפוי
.את הציפוי יש למרוח על הכיכר החמה
לערבב שני סוגי סוכר, חמאה מומסת ווניל בקערה קטנה עד קבלת תערובת חלקה. למרוח את הכיכר החמה מיד בתערובת זו
כשהציפוי על הכיכר מתקשה יש למרוח שכבת ציפוי נוספת ולחזור על הפעולה- וויתרתי על שלב זה
.לאבק באבקת סוכר את כל פני הכיכר
:לפירות
כוס מישמש יבש קצוץ דק
חצי כוס דובדבים יבשים קצוצים דק או חמוציות
חצי כוס תאנים יבשות קצוצות דק
חצי כוס צימוקים זהובים
שלושת רבעי הכוס רום כהה או קוניאק
:לעיסה מקדימה של בצק השמרים
חצי כוס חלב בטמפרטורת החדר
כף וכפית שמרים יבשים=14 גרם שמרים יבשים או 45 גרם שמרים טריים
רבע כוס סוכר לבן
חצי כוס קמח מיוחד ללחם או קמח רגיל
:לבצק
שלוש כוסות קמח מיוחד ללחם או קמח לבן רגיל=420 גרם קמח
שתי כפות מרציפן- לא חובה
שתי כפיות קליפת לימון מגוררת או זסט מלימון
שתי כפיות קליפת תפוז מגוררת או זסט מתפוז
כפית מלח דק
חצי כפית הל טחון
חצי כפית מוסקט טחון טרי
שני חלמונים בטמפ' החדר, טרופים קל
שתי כפות קוניאק או תמצית וניל אמיתית
מאתיים וארבעים חמאה רכה
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
:לזיגוג
ביצה
:לציפוי
אבקת סוכר או ציפוי עשוי מכוס סוכר, חצי כוס אבקת סוכר, מאה גרם חמאה, כף תמצית וניל
:לאיבוק המאפה
רבע כוס אבקת סוכר
:הכנת הפרי
:בסיר /קלחת לשים
.מישמש, דובדבנים, תאנים, צימוקים ורום. להביא לרתיחה על להבה נמוכה. לבשל שתי דקות
.להסיר מהלהבה ולהניח לצינון במשך שעה. הרום ייספג כולו בפירות
:הכנת העיסה המקדימה
לערבב חלב ושמרים בקערה או ישירות בקערת המיקסר. להניח ל- 5 דקות
להוסיף את הסוכר והקמח. לערבב לעיסה סמיכה, לכסות ולהתפיח במשך חצי שעה או עד שמבעבע
:הכנת הבצק
לקערת המיקסר או הקערה הידנית בה יש את תערובת השמרים התוססים יש להוסיף קמח, מרציפן קצוץ-לא חובה, זסטים של לימון ותפוז, מלח, הל, מוסקט, חלמונים וקוניאק או וניל. לערבב במהירות נמוכה במשך 2 דקות או עד לספיגת החלמונים בבצק
במהירות נמוכה להוסיף את החמאה בהדרגה, 30 גרם בכל פעם (שתי כפות), בזמן שהמיקסר עובד
להגביר את מהירות המיקסר למהירות בינונית וללוש חמש דקות או עד קבלת בצק אחיד וחלק. לכסות את הבצק ולהניחו לעשר דקות
כעת, להמשיך ללוש את הבצק במיקסר או ידנית ולהוסיף את הפירות היבשים המושרים והשקדים. ללוש עד שהבצק אחיד וכל הפירות מוטמעים בתוכו
במידה והבצק מעט דביק ניתן להוסיף בהדרגה עוד רבע כוס קמח
ליצור מהבצק כדור גדול ולהניח בקערה משומנת קלות. להפוך פעם אחת, לכסות ולהתפיח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו
ללוש מעט את הבצק התפוח ולהתפיח שוב הפעם למשך מחצית השעה או עד שמכפיל שוב את נפחו
לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה
לשטח את הבצק על משטח מקומח קלות. ליצור מהבצק מלבן בגודל עשרים על עשר ס"מ
.לקמח את הבצק במעט קמח ולגלגל לגלילה עבה כבתמונה למטה
.להניח על נייר האפייה בתבנית לכסות קלות ולהתפיח במשך כשעה
.לחמם את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות
.למרוח את הכיכר בביצה טרופה מכל הצדדים
.לאפות את הכיכר במרכז התנור החם במשך קרוב לשעה או עד שהכיכר בצבע חום והיא מוכנה
.לצנן את הכיכר על רשת
.ניתן לאבק באבקת סוכר או להכין את הציפוי
.את הציפוי יש למרוח על הכיכר החמה
לערבב שני סוגי סוכר, חמאה מומסת ווניל בקערה קטנה עד קבלת תערובת חלקה. למרוח את הכיכר החמה מיד בתערובת זו
כשהציפוי על הכיכר מתקשה יש למרוח שכבת ציפוי נוספת ולחזור על הפעולה- וויתרתי על שלב זה
.לאבק באבקת סוכר את כל פני הכיכר
.ניתן להגיש מיד את הכיכר הצוננת או לעטוף ולאחסן גם שבוע-שבועיים
.ניתן להקפיא בפרוסות עד חודשיים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שליעולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment