עוגיות השוקולד צ'יפס של דיוויד לבוביץ-טעימה מספר קינוחים חדש
[אל תגלו לדיוויד שערכתי שינויים קלים במתכונו כגון: בטעות נשכחו ממני מספר עשרות גרמים של שוקולד, קיצרתי את שהות גלילי הבצק במקרר]
עוגיות שוקולד צ'יפס
:החומרים
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
שמינית כפית מלח דק
מאתיים עשרים גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
כוס סוכר זהוב = 225 גרם
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
כפית תמצית וניל אמיתית
שתי ביצים בטמפרטורת החדר
שתי כוסות תערובת אגוזים לפי בחירה = 225 גרם -אגוזי מלך, פקנים, שקדים קלויים וקצוצים גס עם סכין (אני שמתי מחצית הכמות אגוזי מלך ומחצית הכמות שקדים לא מולבנים - לא קליתי,צירוף מוצלח
ארבע מאות =400 גרם שוקולד מריר קצוץ גס עם סכין או 340 גרם שוקולד צ'יפס (אני שמתי 240 גרם שוקולד 60% קצוץ, אפשר להוסיף עוד לקבלת עוגיה עשירה עוד יותר
:אופן ההכנה
.את הבצק יש להכין יממה לפני. הבצק ניתן לערבוב ידני או במיקסר
.בקערה לערבב: קמח עם סודה לשתייה ומלח
.בקערה נפרדת או קערת המיקסר לטרוף: חמאה עם 2 סוגי סוכר ותמצית וניל
.להוסיף את הביצים אחת בכל פעם ולערבב היטב
.להוסיף את תערובת הקמח ולערבב
.להוסיף את השוקולד והאגוזים, לערבב הכל יחד
.לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים
מכל חלק ליצור גליל באורך 23 ס"מ. לעטוף כל גליל בניילון (עטפתי בנייר סנדוויץ גדול ולבן ושמתי את הגלילים העטופים בשקית ניילוון במקרר
לצנן את גלילי הבצק עד שהם מוצקים למשך מספר שעות, עדיף ליממה .(ניתן לשמור את הבצק מספר ימים במקרר או להקפיאו לשימוש עתידי
:אפייה
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 175 מעלות. להכין תבנית אפייה גדולה של תנור סטנדרטי ולרפדה בנייר אפייה/משטח סיליקון
.(לפרוס את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 2 ס"מ (קיבלתי 12-13 עוגיות מכל גלילי בצק
להניח את העוגיות במרחק של 8 ס"מ אחת מהשנייה (12 עוגיות ייכנסו לתבנית אחת). במידה והשוקולד /אגוזים מציצים החוצה, דחפו אותם בעדינות פנימה
לאפות את העוגיות עד שהן מזהיבות היטב. ההמלצה של דיוויד היא 10 דקות אפייה. אפיתי אותן 12 דקות. .לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
עמיתים ברשת מגדירים את ספר הקינוחים החדש של דיוויד כספר המכיל פוד פורנו. בזכות צילומי המנות והרכבן המעורר תיאבון. החודש יצא לאור ספר אפייה וקינוחים חדש שחובר על ידי דיוויד ליבוביץ
Ready for Dessert: My Best Recipes
דיוויד האמריקאי החי שנים בפריז רוקח מתכונים להצלחה ומרחיב את פעילותו בעיר האורות דיוויד מוכר לישראלים רבים כמחבר ספרי אפייה שבינהם הידועים יותר הם ספר השוקולד וספר הגלידות. הוא מנהל בלוג אוכל בפריז ויודע היטב את העבודה, מקצוען
דיוויד האמריקאי החי שנים בפריז רוקח מתכונים להצלחה ומרחיב את פעילותו בעיר האורות דיוויד מוכר לישראלים רבים כמחבר ספרי אפייה שבינהם הידועים יותר הם ספר השוקולד וספר הגלידות. הוא מנהל בלוג אוכל בפריז ויודע היטב את העבודה, מקצוען
ניחוחות רחובות פריז באביב הזה, ריחות האפייה במטבחו של דיוויד ועד לגרגורי ההנאה שמפיקים העוברים ושבים ברחוב לאחר שטעמו מהעוגיות שלו. דיוויד מסיים את מלאת האפייה ויוצא לחלק לעוברים ושבים את העוגיות. העוגיות המצורפות כאן, עוד דרך למכור ספר
עוגייה זו עשירה המכילה מרכיבים משובחים. דיוויד מספר שללא חמאה אי אפשר..אז אל תנסו להחליף בשומן אחר. יחס המרכיבים בעוגייה הזו שונה: הרבה יותר 'גודיס' מאשר כמות הקמח
את הבצק יש להכין מראש לפחות שעות/לילה או יממה שלמה
.כל עוגיה מקבלת 'יחס אישי' כמו עוגיית גורמה וזה מורגש בטעם
.יש לשמור על העוגיות הנאפות בתנור, כל דקת אפייה קובעת
.ניתן להכין מחצית כמות הבצק
[אל תגלו לדיוויד שערכתי שינויים קלים במתכונו כגון: בטעות נשכחו ממני מספר עשרות גרמים של שוקולד, קיצרתי את שהות גלילי הבצק במקרר]
עוגיות שוקולד צ'יפס
:החומרים
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
שמינית כפית מלח דק
מאתיים עשרים גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
כוס סוכר זהוב = 225 גרם
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
כפית תמצית וניל אמיתית
שתי ביצים בטמפרטורת החדר
שתי כוסות תערובת אגוזים לפי בחירה = 225 גרם -אגוזי מלך, פקנים, שקדים קלויים וקצוצים גס עם סכין (אני שמתי מחצית הכמות אגוזי מלך ומחצית הכמות שקדים לא מולבנים - לא קליתי,צירוף מוצלח
ארבע מאות =400 גרם שוקולד מריר קצוץ גס עם סכין או 340 גרם שוקולד צ'יפס (אני שמתי 240 גרם שוקולד 60% קצוץ, אפשר להוסיף עוד לקבלת עוגיה עשירה עוד יותר
:אופן ההכנה
.את הבצק יש להכין יממה לפני. הבצק ניתן לערבוב ידני או במיקסר
.בקערה לערבב: קמח עם סודה לשתייה ומלח
.בקערה נפרדת או קערת המיקסר לטרוף: חמאה עם 2 סוגי סוכר ותמצית וניל
.להוסיף את הביצים אחת בכל פעם ולערבב היטב
.להוסיף את תערובת הקמח ולערבב
.להוסיף את השוקולד והאגוזים, לערבב הכל יחד
.לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים
מכל חלק ליצור גליל באורך 23 ס"מ. לעטוף כל גליל בניילון (עטפתי בנייר סנדוויץ גדול ולבן ושמתי את הגלילים העטופים בשקית ניילוון במקרר
לצנן את גלילי הבצק עד שהם מוצקים למשך מספר שעות, עדיף ליממה .(ניתן לשמור את הבצק מספר ימים במקרר או להקפיאו לשימוש עתידי
:אפייה
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 175 מעלות. להכין תבנית אפייה גדולה של תנור סטנדרטי ולרפדה בנייר אפייה/משטח סיליקון
.(לפרוס את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 2 ס"מ (קיבלתי 12-13 עוגיות מכל גלילי בצק
להניח את העוגיות במרחק של 8 ס"מ אחת מהשנייה (12 עוגיות ייכנסו לתבנית אחת). במידה והשוקולד /אגוזים מציצים החוצה, דחפו אותם בעדינות פנימה
לאפות את העוגיות עד שהן מזהיבות היטב. ההמלצה של דיוויד היא 10 דקות אפייה. אפיתי אותן 12 דקות. .לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
No comments:
Post a Comment