~~~~בבקה - עוגת שמרים במלית שוקולד ואגוזים~~~~
בצק בריוש משובח ממולא בשוקולד ובאגוזים, מעל הבצק נבזק סוכר זהוב שלאחר האפייה מזכיר שטרויזל. עוגת שמרים נוסטלגית (כמו של סבתא) רכה ומפנקת
בבקה שוקולד ואגוזים
:החומרים
מאה ושמונים מ"ל חלב חמים
ארבעה עשר גרם שמרים יבשים = 4 כפיות מדידה או פי 3 הכמות שמרים טריים
חצי כוס סוכר לבן =100 גרם
ארבע מאות שמונים גרם קמח לבן רגיל = כ 3.5 כוסות מדידה
שתי ביצים גדולות
חלמון מביצה, לשמור את החלבון לציפוי
מאתיים גרם חמאה רכה, מחולקת ל- 150+50 גרם
מאה גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
מאה גרם שוקולד מריר -לפחות 56% מוצקי קקאו קצוץ דק
-
שתי תבניות מוארכות קטנות בגודל 10 על עשרים ס"מ לערך
-
:אופן ההכנה
:הכנת בצק השמרים
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את החלב עם השמרים וכף סוכר. לכסות ולהתסיס כ-7 דקות
.להוסיף ולערבב פנימה 75 גרם קמח (כמחצית הכוס) מכמות הקמח הכללית
.להוסיף ביצים, חלמון, סוכר וקורט מלח (1/4 כפית). לערבב היטב
.להוסיף את יתר כמות הקמח וללוש מעט
להוסיף 150 גרם חמאה - חתיכות קטנות בכל פעם (להוסיף חתיכת חמאה וללוש את הבצק עד שהיא נבלעת וכך הלאה). ללוש את הבצק 5-7 דקות עד שהוא רך, חלק ומבריק
להניח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו, משך שעה עד שעה וחצי
:הכנת מלית האגוזים
.בקערית לערבב את יתרת כמות החמאה = 50 גרם עם האגוזים הקצוצים דק
:עיצוב הבבקה
.ללוש מעט את הבצק התפוח ולחלקו ל- 2 חלקים שווים
.לרדד כל חלק של בצק למלבן בגודל 20 על 32 ס"מ
למרוח על הבצק מחצית מכמות מלית האגוזים (להשאיר שוליים לא מרוחים במלית). לפזר מעל מחצית מכמות השוקולד הקצוץ. לגלגל את הבצק מהצד הארוך לגלילה. לסגור את הקצוות ולהדק לכל האורך. לשים בתוך התבנית (מומלץ לשמן מעט ולקמח את התבנית כך הבבקה תחליק בקלות לאחר האפייה/לשים נייר אפייה). לחזור על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק
להניח את העוגות לתפיחה מכוסות קלות עד שהן מכפילות את נפחן וממלאות כמעט את כל גובה התבנית במשך כשעה
.לחמם תנור לחום של 190 מעלות
להבריש את פני הבבקות במעט חלבון (להקציף חלק מהחלבון קלות עם מזלג)
.לפזר מעל סוכר דמררה
:אפייה
.(לאפות 35-40 דקות או עד שהעוגות בצבע זהוב חום. (ניתן לכסות בנייר כסף לקראת סוף האפייה
.העוגה נשמרת היטב בהקפאה- פרוסה. בין הפרוסות לשים חתיכות נייר סנדוויץ
בבקה שוקולד ואגוזים
:החומרים
מאה ושמונים מ"ל חלב חמים
ארבעה עשר גרם שמרים יבשים = 4 כפיות מדידה או פי 3 הכמות שמרים טריים
חצי כוס סוכר לבן =100 גרם
ארבע מאות שמונים גרם קמח לבן רגיל = כ 3.5 כוסות מדידה
שתי ביצים גדולות
חלמון מביצה, לשמור את החלבון לציפוי
מאתיים גרם חמאה רכה, מחולקת ל- 150+50 גרם
מאה גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
מאה גרם שוקולד מריר -לפחות 56% מוצקי קקאו קצוץ דק
-
שתי תבניות מוארכות קטנות בגודל 10 על עשרים ס"מ לערך
-
:אופן ההכנה
:הכנת בצק השמרים
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את החלב עם השמרים וכף סוכר. לכסות ולהתסיס כ-7 דקות
.להוסיף ולערבב פנימה 75 גרם קמח (כמחצית הכוס) מכמות הקמח הכללית
.להוסיף ביצים, חלמון, סוכר וקורט מלח (1/4 כפית). לערבב היטב
.להוסיף את יתר כמות הקמח וללוש מעט
להוסיף 150 גרם חמאה - חתיכות קטנות בכל פעם (להוסיף חתיכת חמאה וללוש את הבצק עד שהיא נבלעת וכך הלאה). ללוש את הבצק 5-7 דקות עד שהוא רך, חלק ומבריק
להניח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו, משך שעה עד שעה וחצי
:הכנת מלית האגוזים
.בקערית לערבב את יתרת כמות החמאה = 50 גרם עם האגוזים הקצוצים דק
:עיצוב הבבקה
.ללוש מעט את הבצק התפוח ולחלקו ל- 2 חלקים שווים
.לרדד כל חלק של בצק למלבן בגודל 20 על 32 ס"מ
למרוח על הבצק מחצית מכמות מלית האגוזים (להשאיר שוליים לא מרוחים במלית). לפזר מעל מחצית מכמות השוקולד הקצוץ. לגלגל את הבצק מהצד הארוך לגלילה. לסגור את הקצוות ולהדק לכל האורך. לשים בתוך התבנית (מומלץ לשמן מעט ולקמח את התבנית כך הבבקה תחליק בקלות לאחר האפייה/לשים נייר אפייה). לחזור על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק
להניח את העוגות לתפיחה מכוסות קלות עד שהן מכפילות את נפחן וממלאות כמעט את כל גובה התבנית במשך כשעה
.לחמם תנור לחום של 190 מעלות
להבריש את פני הבבקות במעט חלבון (להקציף חלק מהחלבון קלות עם מזלג)
.לפזר מעל סוכר דמררה
:אפייה
.(לאפות 35-40 דקות או עד שהעוגות בצבע זהוב חום. (ניתן לכסות בנייר כסף לקראת סוף האפייה
.העוגה נשמרת היטב בהקפאה- פרוסה. בין הפרוסות לשים חתיכות נייר סנדוויץ
3 comments:
אין ,אין משהו שאני אוהבת יותר מעוגת שמרים ריחנית שרק הוצאה מהתנור.
המתכון הזה נראה לגמרי מנצח.
תודה!
אופפפפ זה נראה כל כך טוב!
!תודה
Post a Comment