העוגה של אמא -שלי
קיבלנו השבוע משלוח קטן ומתוק של "עוגה לקפה". לאחר יממה אימא שלי שאלה אותי אם טעמתי מהעוגה שלה, השבתי שטרם הספקתי. "זו עוגה פשוטה.." אמרה . "..הכנסתי פנימה מה שהיה לי .." . הבטתי בעוגה השוקולדית של אימא ודחקתי אותה לתת לי את המתכון. אלופת הבישולים והעוגות (והאילתורים !-מה שאני הרבה פחות.. ) טענה שלא צריך לרשום והיא מכינה את העוגה בכל פעם קצת אחרת
אני סברתי שמתכון מוצלח צריך לרשום ומיד כי מחר כולנו שוכחים איך מכינים ואת הטעים הזה (כן, כבר אכלתי היום מנה יפה) אפשר וכדאי להפיץ לעולם. ובכלל, מתכונים של אימהות וסבתות הם הכי, גם בזכות הטעם של-פעם והאהבה שהן מוסיפות בחופנים גדושים. הנה מתכון העוגה מבית-טוב של האלופה הפרטית שלנו
העוגה של אמא שלי
:המרכיבים
ארבע ביצים מופרדות
שלושת רבעי כוס קמח רגיל=110 גרם
חצי כפית אבקת אפייה=2 גרם
רבע כוס אבקת קקאו
פחות מכוס סוכר לבן =170 גרם
קורט מלח
גרידת לימון לפי הטעם
חמישים גרם צימוקים בהירים או כהים, לחלוט, לייבש ולערבב עם הקמח שלמעלה והשוקולד שלמטה
שלושים גרם שוקולד מריר, מפורר
שתי כפות שמן קנולה =או שמן אחר(לא שמן זית)
:אופציה של פרי לבחירה- לא לוותר על הפרי- אימא הוסיפה לעוגה שלה
אגס קלוף ומגורד
תפוח עץ קטן קלוף ומגורד,אפשרי תפוח אחד גדול במקום אגס ותפוח קטן
תבנית עגולה בגודל : 26 ס"מ
:אופן ההכנה
. לחמם תנור לחום בינוני
במיקסר מקציפים את החלבונים. לאחר יצירת קצף רך מוסיפים בהדרגה את כל כמות הסוכר. להקציף עד קבלת קצף נוקשה
. במהירות נמוכה יש להוסיף למיקסר בזילוף דק את החלמונים והשמן, לשים אותם קודם יחד בקערית
ידנית לקפל לקערה את הקמח המעורב עם אבקת האפיה, קקאו, השוקולד והצימוקים. להוסיף בקיפול את כל יתר החומרים: גרידת לימון ופרי מגורר
. לצקת את תערובת העוגה לתבנית המשומנת (או מרופדת בנייר אפייה לנוחיותכם) וליישר
(לאפות את העוגה עד שהיא מוכנה במשך כ- 3/4 השעה. (העוגה נאפית מצויין בטוסטר אובן גדול
.העוגה נשמרת היטב גם במקרר
למעלה: הפרחים הנהדרים של אמא שלי
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
2 comments:
כל כך מהר חיסלת שאין אפילו תמונה אחת של פרוסה לרפואה?
קיבלנו שתי מנות עוגה ולא אני אכלתי אותן.. .את היתר אכלנו אצל אימא. העוגה לחה,טעימה וממש דיאט.תודה
Post a Comment