לקראת סוף השבוע חיכה לי במייל הניוזלטר החדש של ג'יימי אוליבר. למהפכת המזון שלו נוסף בעת האחרונה אתר חדש וגם קומונת מעריצים ברשתות חברתיות, אין ספק שהאיש עושה עבודה טובה. לעיתון המקוון צורף קישור לעוגה חדשה. כך כותב השף אודות העוגה
"A great family treat for Easter weekend!"
צילום של פרוסת עוגה מנומשת עם פרג ומעל תלולית קרם פרש כיכב מעל המתכון. בחינה נוספת של המתכון הריצה אותי למטבח. הרכב העוגה שונה מרגיל. נאלצתי לאלתר מעט מכיון שלא כל המרכיבים נמצאו במזווה שלנו. 20 דקות לאחר שהעוגה נכנסה לתנור הורגש ריח נעים במטבח שנמשך לאורך כל זמן האפיה
:הערות
.העוגה קטנה יחסית ונאפית בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
.העוגה תספיק לפחות ל- 8 מנות גדולות
.העוגה מכילה מיץ וזסטים (או גרידה) משני לימונים, זה מורגש בטעם
.העוגה לחה, רכה וטעימה
.ג'יימי לא ציין את סוג הפרג כך שהנחתי שהוא מתכוון לפרג שלם ולא פרג טחון
פרג שלם בנוסף לפרג טחון מומלץ לרכוש (במשקל) בחנות טבע/תבלינים. לקראת חג הפורים המלאי מתחדש, מומלץ לרכוש כמות גדולה יותר ולאחסן במקפיא. הפרג השלם יעטר גם את חלות השבת או לחמניות הבייגלה וקרקים מגוונים. לא מומלץ לטחון פרג בבית
.העוגה מכילה 4 ביצים מופרדות. את הביצים מומלץ להפריד כשהן קרות ולשמור בטמפרטורת החדר
.העוגה נבחשת בקלות ידנית בקערה אחת מלבד החלבונים שאותם יש להקציף במיקסר
.בצילום תערובת החמאה, סוכר, חלמונים וזסטים של לימון,הצבע צהוב לגמרי
.לא היתה ברשותי כל כמות השקדים, החלפתי מחצית הכמות באגוזי מלך
הן את השקדים המולבנים/אגוזים קל לטחון לאבקה במעבד מזון או לרכוש טחונים מחנות תבלינים/מרכול קרוב
.משך זמן האפייה ישתנה בין כל תנור וסוג התבנית. קצרתי את זמן האפייה ב- 5 דקות, זה לא חובה
.העוגה מתאימה לחג הפורים ולכל ימות השנה
עוגת שקדים עם לימון ופרג
החומרים
מאה עשרים גרם חמאה רכה
מאה עשרים גרם סוכר לבן (שמתי חצי כוס= 100 גרם) כף סוכר נוספת להקצפת החלבונים
ארבע ביצים גדולות מופרדות
מיץ וגרידה (עדיף זסטים ארוכים של לימון -הטעם דומיננטי יותר) מ- 2 לימונים בגודל בינוני
שישים גרם קמח תופח - שמתי חצי כוס קמח (70 גרם) מנופה עם חצי כפית אבקת אפיה
מאה עשרים גרם שקדים טחונים (שמתי מחצית הכמות אגוזי מלך טחונים)
שתי כפות חלב
שבעים וחמישה גרם פרג שלם = כ 4.5 כפות מדידה פרג
-
אבקת סוכר
קרם פרש/קצפת להגשה - לא חובה
-
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
למרוח את התבנית, תחתית ודפנות במעט חמאה רכה, גם קימחתי מעט על שכבת החמאה
.להקרים יחד את החמאה והסוכר
.להוסיף חלמונים, אחד בכל פעם
.להוסיף לקערה (בהדרגה) את מיץ הלימון וגרידת הלימון
.לערבב פנימה את הקמח ואבקת האפיה, את השקדים ולבסוף את החלב
חשוב להימנע מערבוב יתר
.להוסיף לקערה את הפרג
בקערת מיקסר לטרוף את החלבונים (בטמפרטורת החדר). כשמתקבל קצף רך להוסיף כף סוכר
.להקציף לקצף נוקשה לא מאוד
.להעביר כמות קטנה של הקצף לתערובת העוגה ולקפל בעדינות
.להוסיף בקיפול עדין את יתר הקצף
.לערבב בתנועות קיפול עד שכל הקצף נבלע
.להעביר את התערובת לתבנית האפייה וליישר
לאפות בתנור החם במשך כ- 45 דקות עד שהעוגה זהובה היטב או עד שקיסם הננעץ בעוגה מתקבל ייבש
.כשהעוגה צוננת ניתן לאבק באבקת סוכר
.ניתן להגיש עם קרם פרש או קצפת
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment