31/03/2011

* מתכון לסלט שומר גזר ופלפל, כבוש קל

סלט שומר, גזר ופלפל חריף

חמושה בשמלה ארוכה ודקה באפור-שחור, שרוולון שחור כי קריר, שפתון אדום חדש (יפני מס. 514 מושלם!) אני רצה ..לקניות. הרשימה ארוכה, תכף סוגרים
דקה לפני שנעלו את שערי המרכול, יצאתי משם עמוסה (מאוד) בשקיות מלאות כל טוב. רגע לפני כשאני עוד עומדת בקופה של סבטלנה מצלצל הנייד שלי ..איפה את?.. מחכה לך
הוא סוחב את כל הקניות (ש'תגעת, רצית לסחוב 20 קילו לבדך?...) . 5 דקות אחרי בבית מסדרת בזריזות את כל הקניות.. מכניסה למקרר את צינצנת החומוס שהכין והביא. שולפת גזר אחד, שומר, ולימון יפה. תכף יהיה פה סלט טרי וקצת שונה
את הסלט הזה גיליתי השבוע בבלוג הישראלי (באנגלית) הקפה של ליז. בלוג אוכל טעים של תל אביבית המכינה אוכל צמחוני וכשר. סלט מרענן, קצת חריף, חמצמץ, פריך, מדוייק המוכן בין רגע. מומלץ לרוץ ולהכין ולהכפיל כמויות
הסלט חייב לעמוד לפחות מחצית השעה לפני האכילה ויוכל לעמוד במקרר גם כן
:הסלט הטרי לאחר החיתוך

ואחרי מחצית השעה

סלט שומר, גזר ופלפל חריף
:לקערה בינונית חותכים
שומר בינוני ונקי
.גזר גדול פרוס בעובי שתרצו ,לא דק,לא עבה
.פלפל חריף אדום פרוס
:מוסיפים
כפית מלח (אני מאוהבת במלח האטלנטי האפור), הרגישו חופשי לתבל במלח לבחירתכם
מיץ מלימון שלם
.להניח לסלט לעמוד בחוץ למשך 30 דקות. לערבב מידי פעם
.לאכול טרי/מהמקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

3 comments:

Liz said...

יפה! נכון שזה שלט ממכר?

Chanita Harel חני הראל said...

מאוד ! תודה רבה

Anonymous said...

ואפשר גם רצועות פלפלים צבנויות, כרובית ועלי סלרי

assets Creative Commons License