שלושים ביסקוטי לא דקים, לא עבים, שאינם מתוקים מאוד, מתובלים בשקדים, גרידת לימון ווניל. הכנתם מהירה, ריח האפיה נעים. אפשרי להגיש עם קונפיטורת תאנים
ביסקוטי נוסח טוסקנה
כ-30 עוגיות
:החומרים
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם
כוס סוכר לבן = 200 גרם
שתי כפיות אבקת אפיה = 8 גרם
שישים גרם חמאה רכה
שתי ביצים
חצי כוס חלב
כפית תמצית וניל
גרידה זסטים מלימון בינוני
חצי כפית מלח דק
כוס שקדים (120 גרם) שלמים לא מולבנים
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
:בקערת המיקסר לערבב
.קמח, סוכר ואבקת אפיה
.להוסיף את החמאה (היא רכה, לחתוך למספר נתחים) לערבב הכל יחד
:בקערה קטנה נפרדת לטרוף יחד
ביצים, חלב, וניל, גרידת לימון ומלח
.להוסיף את תערובת הביצים לתערובת הקמח
.לערבב עד לקבלת בצק אחיד
.לבחוש פנימה את השקדים
.לחלק את הבצק לשני חלקים (בעזרת ידיים רטובות זה קל)
.ליצור 2 כיכרות ארוכות במידות 30 ס"מ על 5 ס"מ על נייר האפייה. שתיהן יכנסו לתבנית אחת
.לאפות כ- 35 דקות או עד שזהוב חום
.להוציא את הכיכרות מהתנור ולצנן במשך כ- 15 דקות
להנמיך את חום התנור ל- 150 מעלות
.(לפרוס את הכיכרות לפרוסות (כל כיכר כ-15 פרוסות
.להניח בתבנית, כל ביסקוטי על צידו ולאפות עוד 15-17 דקות, להפוך פעם אחת באמצע האפיה
.לצנן ולאחסן בצינצנת אטומה
:גיוונים
לאוהבי מתוק - להוסיף עוד רבע כוס סוכר
לאוהבי מתוק - להוסיף עוד רבע כוס סוכר
לחובבי שקדים - להגדיל את כמות השקדים בחצי כוס
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
No comments:
Post a Comment