29/12/2011

*חמדתי לצנון - 2 סלטים מצנון ובצל בתחמיץ

צנון אחד גדול מאוד (במשקל של כמעט 600 גרם) שכב אצלנו במטבח כבר יומיים. אנו מאוד אוהבים צנון וצנוניות. נזכרתי בשני סלטים ותיקים של אמא. סלט הצנון-ביצה ובצל היה סלט קבוע בילדותנו, הסלט היפני מככב אצלנו לערך כעשור. בשיחת הטלפון אמי הנחתה אותי כיצד מכינים את הסלטים, פחות כמויות על הגרם (כפי שאני אוהבת..)  אבל יותר טיפים שווים -בהמשך הפוסט


:מהצנון הכנתי
סלט צנון, בצל וביצה קשה *
סלט צנון וג'ינג'ר*
.את שני הסלטים מומלץ להכין ולאכול טריים
.קבלו מתכון נוסף: בצל סגול בתחמיץ
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
בצילום: למעלה בצל סגול מוחמץ, מימין: סלט הצנון והג'ינג'ר. משמאל: סלט הצנון, הביצה והבצל

בצל סגול בתחמיץ
:קוצצים דק בצל סגול אחד בינוני (במשקל של כ 120 גרם) מוסיפים לקערה
כפית וחצי סוכר לבן
כפית וחצי מלח דק
מיץ מלימון אחד
.מניחים לבצל לעמוד בתחמיץ בחוץ למשך כ- 30 דקות לפני האוכל
.הבצל הזה איננו חריף וישמר במקרר למשך ימים ספורים


סלט צנון וג'ינג'ר
.אימי ממליצה לאכול מעט מהסלט דווקא עם תום ארוחה
.סלט בסגנון יפני שתורם לדילול הדם ו'מוריד' אוכל כבד
?איך מכינים
.מגרדים צנון קלוף (לערך 200 גרם) על פומפיה גסה
מוסיפים גרידה של חתיכת ג'ינג'ר טרי (או ג'ינג'ר טרי מהקפאה) - במידה והשורש קפוא, יש לגרדו קפוא, אין צורך להפשיר
.להוסיף מעט רוטב סויה ולערבב
.הסלט מוכן להגשה


סלט צנון בצל וביצה קשה
?איך מכינים
.מגרדים צנון קלוף (לערך 250 גרם) על פומפיה גסה
.מוסיפים ביצה קשה קרה קלופה ומגורדת על אותה פומפיה
. מוסיפים בצל קטן מגורד גם כן על פומפיה גסה
. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס טרי ושמן רגיל -  בכמות של כף או שתיים
.אימא מוסרת שבמקור אכלו (בבית הוריה) את הסלט עם שמאלץ במקום עם שמן
.הרגישו חופשי לשנות יחס כמויות ותיבול


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 

No comments:

assets Creative Commons License