26/12/2011

**נגיסוני תפוחי אדמה וגבינת פרמזן אפויים בתנור

קטנים רכים וממכרים-נגיסונים
הפעם מפינת המתכון המהיר הפתעה טעימה במיוחד: נגיסוני תפוחי אדמה וגבינת פרמזן. הנגיסונים טבולים בביצה ופרורי פאנקו ואפויים בתנור/בטוסטר אובן. מתכון קל וכייפי להכנה, רך ומפנק. לכל נגיסון קרום חיצוני דק ופריך ותוך רך. הקטנים הללו מתייצבים עם הקרור, ניתן לאכול חם חם וגם פושר. הרכב של פירה מצ'ופר ועשיר בחמאה, חלב וגבינה מגוררת שאפשר לאכול ככה.. ישר מהסיר. התאפקתי
?מה צריך
.תפוחי אדמה, תבלינים, מעט חמאה, גבינת פרמזן, ביצה ופירורי פאנקו
.הנגיסונים בצילום נאפו בטוסטר אובן
:טיפים
.מומלץ להכפיל כמויות
.במידה ואתם אופים את הנגיסונים בתנור ולא בטוסטר אובן הפחיתו את זמן האפייה בהתאם
נשארו נגיסונים ? שמרו אותם בקופסא במקרר. למחרת חממו אותם כעשר דקות בחום של 150 מעלות. מעולה























נגיסוני תפוחי אדמה ופרמזן
הכמות : 27-30 יחידות קטנות 
:החומרים
ארבע מאות וחמישים עד 470 גרם תפוחי אדמה, לקלוף ולחתוך לקוביות
כף חלב
שלושים גרם חמאה
קורט מלח דק= כ 1/8 כפית
קורט פלפל שחור גרוס טרי
שליש כוס גבינת פרמזן מגוררת = 40 גרם
:לציפוי
.ביצה גדולה טרופה עם 1-2 כפיות מים- לשים בקערה בינונית
.כוס פירורי פאנקו, לתבל במלח ופלפל- לשים בקערה בינונית
:אופן ההכנה
בקלחת לבשל את קוביות תפוחי האדמה במים- להביא לרתיחה ולבשל מכוסה עד לריכוך, משך כ 10 דקות
.לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולהחזיר ללהבה לייבוש מהיר
:למעוך את התפודים (בתוך הקלחת) בעזרת מזלג. להוסיף ולערבב פנימה
.מלח, פלפל שחור, וחמאה
.כעת להוסיף :חלב וגבינת הפרמזן. לערבב למחית חלקה ולצנן על השיש
:אפייה
.לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה 190-200 מעלות
.בעזרת כפית ליטול ממחית התפודים - כמות של כפית (15 גרם מחית) לגלגל לכדור
.להמשיך לגלגל את כל המחית לכדורים ולהניחם על צלחת
.לטבול בסבבים את הכדורים בקערה עם הביצה הטרופה. לגלגל את הכדורים בפרורי הפאנקו
לסדר את הכדורים בשורות בתבנית האפייה, לרפד קודם את התבנית בנייר אפייה ולהבריש את כולה בשמן זית
.לאפות בתנור החם 10-13 דקות
להוציא ובזהירות להפוך את כל הכדורים (אחד אחד עם כף) להמשיך לאפות עוד 10-13 דקות עד שהנגיסונים
זהובים היטב ופריכים
.רצוי להגיש חם, אפשרי גם פושר
:לפני האפייה
:לאחר האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי  2005-2011

No comments:

assets Creative Commons License