13/06/2012

* עוגת שוקולד בננה,מופחתת קלוריות

היום יש לנו עוגת שוקולד בננה מופחתת קלוריות. מתיקות העוגה עדינה והיא קלה להכנה. מרקם העוגה רך ואוורירי גם הודות להקצפת חלבוני שתיים מהביצים


עוגת שוקולד בננה
:החומרים
מאה ושישים גרם סוכר לבן
מאה מ"ל שמן רגיל, קנולה למשל
מאה שמונים גרם קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית סודה לשתיה מנופה
ארבע עד 5 כפות אבקת קקאו, מנופה
מאה גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו , לחתוך את השוקולד עם סכין חדה לקוביות קטנות
בננה וחצי קלופה ומעוכה עם מזלג למחית = כ 180 גרם סה"כ
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, 2 מופרדות
חמישים מ"ל חלב
--
תבנית מוארכת קטנה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
:בקערה בינונית לערבב
.קמח, שני חומרי התפחה, סוכר, קקאו וקוביות שוקולד
:בקערה שניה לערבב
.מחית בננות,ביצה שלמה, חלמוני שתי הביצים
.להוסיף בטריפה (ידנית) את השמן והחלב
.בקערת מיקסר להקציף את החלבונים ללא כל תוספת לקצף מוצק
.לערבב את התערובת הנוזלית לתוך תערובת המרכיבים היבשים, לבחוש קצרות
.להוסיף לקערה כמות קטנה מקצף החלבונים ולקפל בעדינות
.לקפל פנימה את כל יתר קצף החלבונים
.לצקת לתבנית המוכנה ולישר
.לאפות את העוגה בתנור החם כשעה עד שעה ורבע, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן את העוגה לפני החיתוך

העוגה ניתנת להקפאה פרוסה- מומלץ להפריד בין פרוסות העוגה טרם ההקפאה עם נייר סנדוויץ חתוך לריבועים בגודל פרוסת עוגה. ההפשרה מהירה -על ידי הוצאת העוגה מהמקפיא דקות לפני אכילתה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License