פפרונטה - סלט פלפלים ועגבניות איטלקי
סלט פפרונטה איטלקי כבר אכלתם ? סלט מבושל המורכב בעיקר מפלפלים אדומים ועגבניות. הקיץ הכנתי את הסלט מספר פעמים על מנת להגיע לנוסחא מדוייקת ואהובה על כולנו. יש ! זה הצליח . ישנם ימים שאנו אוכלים את הסלט ישר מהסיר ..פרוסת לחם טריה ליד ולא צריך יותר. זמן בישול הסלט קצר יחסית. את הסלט אפשר לאכול טרי ופושר או לאחר ימים ספורים במקרר מחומם קלות. בצילום -מחצית כמות הסלט המבושל ללא עלי דפנה
קילוף העגבניות: רחצו את העגבניות. עגבניות קטנות יחסית על אשכול טעימות יותר. בעזרת סכין חדרה עשו חתך 'איקס' לא עמוק מדי בתחתית כל העגבניה. הניחו את העגבניות בקערה עמידה בחום. צקו מים רותחים טיפה מעל גובה העגבניות. הניחו לשתי דקות. סננו, צננו מעט וקלפו את העגבניות
ישנם מתכוני פפרונטה נוספים המכילים יחס פלפלים-עגבניות שונים וגם תוספת של עשבי תיבול. שחקו עם המתכון לטעמכם האישי. קבלו במחיאות כפיים- סלט פפרונטה בגירסא אישית
פפרונטה
הכמות: 6 מנות
:המרכיבים
חצי כוס שמן זית
מאתים וחמישים גרם בצל סגול או בצל לבן = 2 בצלים בינוניים, לקלוף ולפרוס דק
שתי שיני שום קלופות וקצוצות דק
קילו פלפלים אדומים, להסיר חרצנים,לחתוך לרצועות
שני עלי דפנה - לא חובה
כפית סוכר לבן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
קילו עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
שתי כפיות חומץ בן יין אדום
-
כלים: סיר גדול
-
:אופן ההכנה
בסיר לחמם את שמן הזית. להוסיף את הבצל ולבשל 10 דקות על להבה בינונית. הבצל צריך להתרכך בלבד ולא להשחים
.להוסיף לסיר את השום ולבשל דקה נוספת
להוסיף את הפלפל האדום הפרוס ועלי הדפנה. לערבב, להנמיך את הלהבה. לבשל 10 דקות עם מכסה. לערבב מדי פעם
.להוסיף לסיר את יתר המרכיבים, לערבב ולבשל מכוסה משך 5 דקות
להסיר את מכסה הסיר ולבשל את הפפרונטה (לבחוש מדי פעם) כמחצית השעה על להבה מתונה עד לצימצום הנוזלים
.לצנן ולשמור במקרר עד 3 ימים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
1 comment:
ECCELLENTE !
(e)
Post a Comment